YE#19-KEK
Portakal Muhallebili ve Fındıklı Kek
Bu ayki yemek etkinliğinin konusu kek ve evsahibi etkinliğin adına yakışan bir site, KEKEVİ.
Çocuklu hanımlar, özellikle çocukları sabahları iştahsız olup, kahvaltıda onlara ne yedireceklerini şaşıranlar, kekin ne kadar harika birşey olduğunu çok iyi bilirler. ''Hiç birşey yemek istemiyorum beeen'' diyerek kahvaltı sofrasındaki yumurtaya, peynire isteksizce bakan çocuğa bir dilim kek ve bir bardak süt içirebilirseniz kendinizi şanslı sayıp, gönül rahatlığıyla okula yolcu edersiniz.
Bu etkinlik için değişik bir kek yapma umuduyla, genellikle keklerin üzerine döktüğüm muhallebiyi bu kez içine koyup öyle pişirdim. İçindeki portakal muhallebisi ile hem kekin portakal aroması arttı, hem de oluşan yumuşak doku sayesinde jöleli hazır topkeklere benzedi.
Malzemeler
(24-26 cm lik kelepçeli kalıp için)
3 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı portakal suyu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1-2 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
Muhallebisi için;
1 su bardağı portakal suyu
3 yemek kaşığı tozşeker
1,5 yemek kaşığı nişasta
Üzerine; 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık
Yapılışı
Önce muhallebiyi hazırlayıp ılınmaya bırakın. 1 su bardağı portakal suyuna, nişasta ve şekeri ilave edip, karıştırarak pişirin. Kabuk bağlamaması için arada bir karıştırarak ılıtın.
Yumurtaları şeker ile birlikte mikserle, yüksek devirde 3-4 dakika çırpın. Diğer malzemeleri ekleyip, düşük devirde topak kalmayıncaya kadar karıştırın. Kenarları yağlanmış, altına pişirme kağıdı serilmiş kalıba dökün. Ilınmış olan muhallebiyi de kaşık yardımıyla kekin üzerine bu şekilde dökün. Üzerine fındık serpin ve 170 derece fırında pişirin.
Not: Muhallebinin kıvamının oturması ve kek ile iyice bütünleşmesi için keki dilimlemeden önce mutlaka 2-3 saat dinlendirin.
*** Tefekkür Yazıları güncellenmiştir.
Bu ayki yemek etkinliğinin konusu kek ve evsahibi etkinliğin adına yakışan bir site, KEKEVİ.
Çocuklu hanımlar, özellikle çocukları sabahları iştahsız olup, kahvaltıda onlara ne yedireceklerini şaşıranlar, kekin ne kadar harika birşey olduğunu çok iyi bilirler. ''Hiç birşey yemek istemiyorum beeen'' diyerek kahvaltı sofrasındaki yumurtaya, peynire isteksizce bakan çocuğa bir dilim kek ve bir bardak süt içirebilirseniz kendinizi şanslı sayıp, gönül rahatlığıyla okula yolcu edersiniz.
Bu etkinlik için değişik bir kek yapma umuduyla, genellikle keklerin üzerine döktüğüm muhallebiyi bu kez içine koyup öyle pişirdim. İçindeki portakal muhallebisi ile hem kekin portakal aroması arttı, hem de oluşan yumuşak doku sayesinde jöleli hazır topkeklere benzedi.
Malzemeler
(24-26 cm lik kelepçeli kalıp için)
3 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı portakal suyu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1-2 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
Muhallebisi için;
1 su bardağı portakal suyu
3 yemek kaşığı tozşeker
1,5 yemek kaşığı nişasta
Üzerine; 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık
Yapılışı
Önce muhallebiyi hazırlayıp ılınmaya bırakın. 1 su bardağı portakal suyuna, nişasta ve şekeri ilave edip, karıştırarak pişirin. Kabuk bağlamaması için arada bir karıştırarak ılıtın.
Yumurtaları şeker ile birlikte mikserle, yüksek devirde 3-4 dakika çırpın. Diğer malzemeleri ekleyip, düşük devirde topak kalmayıncaya kadar karıştırın. Kenarları yağlanmış, altına pişirme kağıdı serilmiş kalıba dökün. Ilınmış olan muhallebiyi de kaşık yardımıyla kekin üzerine bu şekilde dökün. Üzerine fındık serpin ve 170 derece fırında pişirin.
Not: Muhallebinin kıvamının oturması ve kek ile iyice bütünleşmesi için keki dilimlemeden önce mutlaka 2-3 saat dinlendirin.
*** Tefekkür Yazıları güncellenmiştir.