MUTFAK GÜNCESİ
Pazartesi, Eylül 25, 2006
Çarşamba, Eylül 20, 2006
LİMONLU VE MUZLU PASTA
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı tozşeker
yarım çay bardağı süt
yarım çay bardağı sıvıyağ
2-3 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
2 su bardağı süt
2,5 yemek kaşığı un
3-4 yemek kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Ayrıca; 2-3 tane muz
Yapılışı
Kreması için; vanilya ve limon kabuğu hariç diğer malzemeleri karıştırıp, muhallebi gibi pişirin. Ocaktan alınca vanilya ve limon kabuğunu ekleyip karıştırın ve 5-10 dakika ılınmaya bırakın. (Ilınırken arada bir karıştırıp kabuk tutmasını önleyin)
Keki üst kısmına yakın bir yerden ikiye kesin. Altta kalan parçaya, çay kaşığı yardımıyla muzun sığabileceği derinlikte bir oluk açın. Yarım su bardağı suya biraz şeker ve biraz limon suyu ekleyip karıştırın ve kekin her iki tarafını bununla nemlendirin. Açtığınız oluğa birkaç kaşık krema gezdirip, muzu yatırın. Muzun üzerine de birkaç kaşık krema dökün ve kekin üst parçasını üzerine kapatın. Kalan kremayı kaşıkla pastanın üzerine dökün. (İsterseniz daha bol miktarda krema pişirip pastayı tamamen kaplayabilirsiniz.)
(Kekin içinden çıkan kırıntıları küçük bir poşete koyup buzdolabına kaldırdım, inşallah birkaç güne kadar onlarıda değerlendirmeyi düşünüyorum)
Cuma, Eylül 15, 2006
YE#14 MAKARNALAR
Pazartesi, Eylül 04, 2006
KAVUN ÇANAĞINDA MEYVE SALATASI
Biz meyve salatasını sade sevdiğimiz için koymadım ama istenirse üzeri krem şanti veya fındık kırıklarıyla süslenebilir.