MUTFAK GÜNCESİ
Çarşamba, Ağustos 30, 2006
Pazartesi, Ağustos 28, 2006
İNCİR MEVSİMİ
İncir kurutulmuş olarak dünyanın dört bir yanına ihraç ediliyor. Ama ''kaba'' dediğimiz yaş incir, çok narin bir meyve. Nakliyeye pek uygun değil, çok çabuk bozuluyor. Bu yüzden en güzeli ya bahçeden toplamak, ya da sabah erken saatlerde pazardan almak. (Fotoğrafta gördükleriniz eşimin bir arkadaşının Germencik'teki bahçesinden. Ben bahçeye gidemediğim için maalesef incir ağaçlarının fotoğrafı yok. Bu sene gidişimiz Ağustos sonuna kaldığı için incirlerin sonuna yetiştik. Artık dallardakiler yavaş yavaş kurumaya başlamış.)
Çarşamba, Ağustos 09, 2006
Salı, Ağustos 01, 2006
YARIMCA
Malzemeler
1 yumurta
1 su bardağı ılık su
1,5 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kabartma tozu
aldığı kadar un(yaklaşık 4 su bardağı)
arasına sürmek için 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Kızartmak için bol sıvıyağ
iç malzemesi; 150-200 gr peynir
Yapılışı
Yumurta, tuz, kab. tozu ve suyu yoğurma kabına koyup, un ekleyerek sert bir hamur yapıyoruz. Hamuru beze halinde yuvarlayıp 5 dakika dinlendiriyoruz. Oklava veya merdane ile kalın bir yufka şeklinde açıyoruz. Üzerine fırça ile 2 yemek kaşığı yağı sürüp, yufkayı rulo şeklinde sarıyoruz. Bu şekilde 14-15 parçaya kesiyoruz. Her parçayı