DOMATES ÇORBASI
Sofralarımızın, özellikle kış aylarında vazgeçilmezidir çorbalar. Hele benim gibi yemek seçen çocuklarınız varsa kurtarıcıdır. Bizim evde çorbaların en çok tercih edileni tarhana çorbası. Mercimek ve domates ikinci sırayı paylaşıyor.
Malzemeler (4 kişilik)
Yarım litre domates suyu
Yarım litre soğuk su
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için; rendelenmiş kaşar
Yapılışı
Tencereye sıvıyağı ve tereyağı koyup, unu ekleyin ve kısık ateşte 2-3 dakika kavurun. Üzerine soğuk suyu ekleyip hızlı hızlı karıştırın. Domates suyunu ve tuzunu ekleyip karıştırarak kaynatın. 1-2 dakika kanadıktan sonra ocaktan alıp, üzerine rendelenmiş kaşar ilave edin ve servis yapın.
Not: 1-Çorbanın tuzunu eklemeden önce domates suyundaki tuz miktarını tadarak kontrol etmenizde fayda var.
2-Servis yaparken üzerine küçük küçük doğranmış ve fırında kızartılmış ekmekler koyabilirsiniz.