TİRAMİSU
Sabah bilgisayarı açıpta, chessecake için gelen sitemkar mesajları görünce kendimi affettirmek için mutfağa koştum hemen. Ve ailece severek yediğimiz için tarifini gönül rahatlığıyla verebileceğim başka bir labneli tatlı yaptım. Tiramisu!
Malzemeler
1 adet iki katlı kakaolu hazır kek
1 su bardağı sıcak su
2 tatlı kaşığı neskafe
1 tatlı kaşığı şeker
Kreması için;
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
1 kutu labne peyniri (200gr)
Üzerine; kakao, pudra şekeri
(Kekin her katını ayrı ayrı kullandığımız için, bu malzemelerden 2 tane pasta çıkıyor)
Yapılışı
Süt, un ve şeker ile kremayı pişirip, soğumaya bırakıyoruz. İyice soğuduktan sonra vanilya ve labneyi ekleyip 1-2 dakika çırpıyoruz. (ben fazla peynir tadı gelmesin diye labnenin2/3 sini koydum, isteyen tamamını koyabilir)
Bir bardak sıcak suya neskafe ve şekeri katıp eritiyoruz. Hazır keki iki ayrı servis tabağına alıp, neskafe ile ıslatıyoruz. Üzerlerine kremayı paylaştırarak döküp, süzgeçle kakao eliyoruz. Birkaç saat dolapta dinlendirdikten sonra şekilli kestiğimiz bir kağıt yardımıyla pudra şekeri eleyip, süslüyoruz. (ben hemen fotoğraflamak için dinlendirmeden pudra şekeri elediğim için, şeker biraz eridi)
Malzemeler
1 adet iki katlı kakaolu hazır kek
1 su bardağı sıcak su
2 tatlı kaşığı neskafe
1 tatlı kaşığı şeker
Kreması için;
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
1 kutu labne peyniri (200gr)
Üzerine; kakao, pudra şekeri
(Kekin her katını ayrı ayrı kullandığımız için, bu malzemelerden 2 tane pasta çıkıyor)
Yapılışı
Süt, un ve şeker ile kremayı pişirip, soğumaya bırakıyoruz. İyice soğuduktan sonra vanilya ve labneyi ekleyip 1-2 dakika çırpıyoruz. (ben fazla peynir tadı gelmesin diye labnenin2/3 sini koydum, isteyen tamamını koyabilir)
Bir bardak sıcak suya neskafe ve şekeri katıp eritiyoruz. Hazır keki iki ayrı servis tabağına alıp, neskafe ile ıslatıyoruz. Üzerlerine kremayı paylaştırarak döküp, süzgeçle kakao eliyoruz. Birkaç saat dolapta dinlendirdikten sonra şekilli kestiğimiz bir kağıt yardımıyla pudra şekeri eleyip, süslüyoruz. (ben hemen fotoğraflamak için dinlendirmeden pudra şekeri elediğim için, şeker biraz eridi)
10 Yorum:
ben de tiramisuyu çok sevenlerdenim.Özellikle kreması çok hafif oluyor.Bu kremayı profiterolün iç kreması olarak da kullanıyorum.Tavsiye ederim.Ellerinize sağlık.Pastanız çok şık olmuş.
Sevgili Şaziye,tek kat olarak hiç düşünmemiştim tiramisuyu.Özellikle az yemek isteyenler için ideal. Pastanın sunumu da çok hoş. Ben de bu sabah aşure yaptım.Çocuklarım da konu komşuya yakın akrabalarımıza dağıttılar.İçimi bir huzur kapladı;ama isterdim ki annem, babam,kardeşlerim de tatsın.Aynı "Yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar" da olduğu gibi hissettim bir an . Neyse
Önümüzdeki haftalarda Maşukiye'ye gidersem bir de orada yapar,oradaki eşe dosta dağıtırım.Cümlesininkini Allah kabul etsin. Sevgiler. Meltem Atan
Sevgili Ece, çok teşekkür ederim, ziyaretin ve güzel yorumun için.
Sevgili Meltem, ben daha önce tiramisuyu iki katlı yapıyordum, şimdi böyle yapıyorum, bu sunum daha hoşuma gidiyor.
Geçen hafta karlı bir günde Maşukiye'ye gittik, bir arkadaşımız davet etmişti. Çok güzel bir kar manzarası vardı. Arkadaşımızın evinin penceresinden karlı tepeler görünüyordu, birkaç fotoğraf çektim yayınlarım diye ama tepelerdeki sis yüzünden hiçbiri iyi çıkmadı maalesef:(
Ben de tiramisu yiyemeyenlerdenim, sunum çok güzel, ellerine sağlık Şaziye.
Sevgili Saziye,
tiramisun cok güzel duruyor.
Ben almanyadan katildigim icin bi sey sormak istiyorum. Bu labne peynir dediginiz ne? Bana bi tarif edermisin? Yada paketin fotografini cekip gösterebilirmisin.
Sevigiler!
Sevgili Arife, labne peyniri 200 gr'lik kutularda satılıyor burada, az yağlı beyaz krem peynir. Kesin bir bilgim yok ama Almanya'da labneli tarifleri mascarpone isimli bir peynirle yapıyorlarmış, portakal ağacında okumuştum. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Arife hanım merhaba, Almanya'da labne peynirine quark derler. Almanya'ya selamlar :))
Şaziye hanım merhaba,
sayfanızı yeni buldum, ama emin olun bir daha kaybetmem. Çok zevkle ve özveri ile hazırlanmış. Meraklı bir mutfak keçisi olarak her türlü değişik tariflere ihtiyacım var. Size kolay gelsin, ve.. ellerinize sağlık :))
Sevgili Tuna, çok teşekkürler. Sayfama yazmak, yorumları okumak, yorumlara cevap yazmak... ben hepsini keyif alarak yapıyorum, okuyanlarda aynı görüşte ise ne mutlu bana:)
Merhaba Saziye,
iyi haberle merhaba demiyorum sayfana ama yine de icten bir merhaba!
Kopyaladigim adresten haberin var mi bilmiyorum fakat sana resim ve yazi eminim cok tanidik gelecek ve eminim senden de izin alinmadi!
http://www.euroturkonline.com/haber.php?haber_id=36696
hanimlar
LABNE PEYNIRI almancada schmelzkäse demek
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa