Ad:
Konum: izmit, Türkiye

İletişim: mutfakguncesi@gmail.com

Cuma, Şubat 17, 2006

TİRAMİSU

Sabah bilgisayarı açıpta, chessecake için gelen sitemkar mesajları görünce kendimi affettirmek için mutfağa koştum hemen. Ve ailece severek yediğimiz için tarifini gönül rahatlığıyla verebileceğim başka bir labneli tatlı yaptım. Tiramisu!


Malzemeler


1 adet iki katlı kakaolu hazır kek
1 su bardağı sıcak su
2 tatlı kaşığı neskafe
1 tatlı kaşığı şeker

Kreması için;
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
1 kutu labne peyniri (200gr)

Üzerine; kakao, pudra şekeri

(Kekin her katını ayrı ayrı kullandığımız için, bu malzemelerden 2 tane pasta çıkıyor)

Yapılışı

Süt, un ve şeker ile kremayı pişirip, soğumaya bırakıyoruz. İyice soğuduktan sonra vanilya ve labneyi ekleyip 1-2 dakika çırpıyoruz. (ben fazla peynir tadı gelmesin diye labnenin2/3 sini koydum, isteyen tamamını koyabilir)
Bir bardak sıcak suya neskafe ve şekeri katıp eritiyoruz. Hazır keki iki ayrı servis tabağına alıp, neskafe ile ıslatıyoruz. Üzerlerine kremayı paylaştırarak döküp, süzgeçle kakao eliyoruz. Birkaç saat dolapta dinlendirdikten sonra şekilli kestiğimiz bir kağıt yardımıyla pudra şekeri eleyip, süslüyoruz. (ben hemen fotoğraflamak için dinlendirmeden pudra şekeri elediğim için, şeker biraz eridi)

10 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

ben de tiramisuyu çok sevenlerdenim.Özellikle kreması çok hafif oluyor.Bu kremayı profiterolün iç kreması olarak da kullanıyorum.Tavsiye ederim.Ellerinize sağlık.Pastanız çok şık olmuş.

2/17/2006 06:06:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

Sevgili Şaziye,tek kat olarak hiç düşünmemiştim tiramisuyu.Özellikle az yemek isteyenler için ideal. Pastanın sunumu da çok hoş. Ben de bu sabah aşure yaptım.Çocuklarım da konu komşuya yakın akrabalarımıza dağıttılar.İçimi bir huzur kapladı;ama isterdim ki annem, babam,kardeşlerim de tatsın.Aynı "Yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar" da olduğu gibi hissettim bir an . Neyse
Önümüzdeki haftalarda Maşukiye'ye gidersem bir de orada yapar,oradaki eşe dosta dağıtırım.Cümlesininkini Allah kabul etsin. Sevgiler. Meltem Atan

2/18/2006 01:02:00 ÖS  
Blogger saziye dedi ki...

Sevgili Ece, çok teşekkür ederim, ziyaretin ve güzel yorumun için.

Sevgili Meltem, ben daha önce tiramisuyu iki katlı yapıyordum, şimdi böyle yapıyorum, bu sunum daha hoşuma gidiyor.
Geçen hafta karlı bir günde Maşukiye'ye gittik, bir arkadaşımız davet etmişti. Çok güzel bir kar manzarası vardı. Arkadaşımızın evinin penceresinden karlı tepeler görünüyordu, birkaç fotoğraf çektim yayınlarım diye ama tepelerdeki sis yüzünden hiçbiri iyi çıkmadı maalesef:(

2/18/2006 01:59:00 ÖS  
Blogger Aslı Altan Altundal dedi ki...

Ben de tiramisu yiyemeyenlerdenim, sunum çok güzel, ellerine sağlık Şaziye.

2/20/2006 11:00:00 ÖÖ  
Blogger yemek vakti dedi ki...

Sevgili Saziye,
tiramisun cok güzel duruyor.
Ben almanyadan katildigim icin bi sey sormak istiyorum. Bu labne peynir dediginiz ne? Bana bi tarif edermisin? Yada paketin fotografini cekip gösterebilirmisin.
Sevigiler!

2/20/2006 02:54:00 ÖS  
Blogger saziye dedi ki...

Sevgili Arife, labne peyniri 200 gr'lik kutularda satılıyor burada, az yağlı beyaz krem peynir. Kesin bir bilgim yok ama Almanya'da labneli tarifleri mascarpone isimli bir peynirle yapıyorlarmış, portakal ağacında okumuştum. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

2/20/2006 07:27:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

Arife hanım merhaba, Almanya'da labne peynirine quark derler. Almanya'ya selamlar :))

Şaziye hanım merhaba,
sayfanızı yeni buldum, ama emin olun bir daha kaybetmem. Çok zevkle ve özveri ile hazırlanmış. Meraklı bir mutfak keçisi olarak her türlü değişik tariflere ihtiyacım var. Size kolay gelsin, ve.. ellerinize sağlık :))

2/22/2006 04:36:00 ÖS  
Blogger saziye dedi ki...

Sevgili Tuna, çok teşekkürler. Sayfama yazmak, yorumları okumak, yorumlara cevap yazmak... ben hepsini keyif alarak yapıyorum, okuyanlarda aynı görüşte ise ne mutlu bana:)

2/22/2006 06:07:00 ÖS  
Blogger Dilek'ce dedi ki...

Merhaba Saziye,
iyi haberle merhaba demiyorum sayfana ama yine de icten bir merhaba!
Kopyaladigim adresten haberin var mi bilmiyorum fakat sana resim ve yazi eminim cok tanidik gelecek ve eminim senden de izin alinmadi!

http://www.euroturkonline.com/haber.php?haber_id=36696

2/27/2006 11:53:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

hanimlar
LABNE PEYNIRI almancada schmelzkäse demek

10/29/2007 10:57:00 ÖS  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa