Ad:
Konum: izmit, Turkey

İletişim: mutfakguncesi@gmail.com

Cumartesi, Şubat 04, 2006

ISPANAKLI PASTA



Malzemeler

3 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tozşeker
2 su bardağı un
1 su bardağı robotta çekilmiş çiğ ıspanak yaprağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kreması

2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tozşeker

Ayrıca; 1 su bardağı süt
1 paket kremşanti

Yapılışı

Ispanakları yıkayıp iyice süzdürdüm ve yaprak kısımlarını robottan geçirdim. Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırptım. Sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip biraz daha çırptım. Ispanakları ekleyip iyice karıştırdım ve yağlanmış kalıba döküp, 175 derece fırında 25-30 dakika pişirdim.
Krema malzemelerini karıştırıp, pişirdim ve soğuttum. Krem şantiyi 1 bardak soğuk sütle çırpıp, soğumuş olan diğer kremayla karıştırdım. Kekin kenar kısımlarını bıçakla kesip, çıkan kırıntıları rondodan geçirdim. (Bu kırıntılar krema döküldükten sonra pastayı süslemek için kullanılacak.)
Keki ikiye kesip, arasına ve üstüne krema sürdüm ve kırıntılarla süsledim.

(Tarif, önceki gün ziyaretine gittiğimiz bir arkadaşımıza ait. )

59 Yorum:

Blogger saziye dedi ki...

Hülya hanım, yorumunuzu okudum, çok teşekkür ederim, iki defa da cevap yazdım, fakat bloggerda dün akşamdan beri bir problem var galiba, yorumlar bir görünüp, bir kayboluyor.

2/04/2006 10:54:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

ıspanağı çiğ koyunca koku olacağını düşünüyorum. Ben ıspanağı teflon tavada kavurup sonra rondodan geçiriyorum. Hiç ıspanak kokmuyor. Herkes antepfıstıklı sanıyor.

2/04/2006 10:57:00 ÖS  
Blogger saziye dedi ki...

Öneriniz için teşekkürler, tarifi aldığım arkadaşıma, ben de aynı şeyi söyledim. O' da -hiç kokmuyor, kavurunca çok koyu renk oluyor, o yüzden çiğ koyuyorum, dedi. Bende O'nun tarifine göre yaptım, koku olmadı. Yanlız,bir daha ki sefere, daha açık renk olması için ıspanak miktarını biraz daha azaltacağım ve Hülya hanım'ın önerisiyle üzerine antepfıstığı serpeceğim.

2/05/2006 08:54:00 ÖÖ  
Blogger Yeşim'in Mutfağı dedi ki...

Ne kadar güzel gözüküyor,ellerine sağlık,tadını da merak ettim valla : )

2/05/2006 04:07:00 ÖS  
Blogger Sibel dedi ki...

Çok güzel görünüyor sahiden! Benim yöntemim ıspanağı hafif haşlayıp robottan geçirmek, çiğ denememiştim hiç. Bir dahaki sefere deneyeyim..

2/07/2006 10:51:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

Ben bu pastayi devamli yaparim ama arasina muz koyarak (muzu dilimliyorsun ve limona batiriyorsun kararmamasi icin).

2/16/2006 08:41:00 ÖS  
Anonymous Tugba dedi ki...

Ben vitaminini daha fazla kaybetmesin diye ispanagi hep cigden koyuyorum. Hic koku almadim. Rengi yalniz haslama kadar koyu olmuyor, daha acik bir yesil oluyor.

2/25/2006 04:24:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

Merhaba Saziye, mutfak guncesi'ni ve tariflerini cok begeniyorum. Ellerine saglik. Bu guzel tarifleri bizimle paylastigin icin cok tesekkurler. Ispanakli keki yapmak istiyorum. Kek kalibinin olcusu ne kadar olmasi lazim?
Duygu

3/23/2006 10:57:00 ÖÖ  
Blogger saziye dedi ki...

Duygu, ben 24 cm lik kelepçeli kalıba yaptım.

3/23/2006 11:04:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

evet çok güzel görünüyor ama hiç yemedim adını ilk duyduğumda 'ayy ıspanağın pastasını da mı yapmışlar demiştim'ama ilk fırsatta deniycem tarif için çok teşekkür ederim.

5/08/2007 10:21:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

ilk l
ise birde edim gercekten super:):):)

5/23/2007 02:49:00 ÖÖ  
Blogger kardelen-91 dedi ki...

ben 16 yaşındayım daha önce bu pastadan yemiş fakat tarifini alamamıştım tarifi sizin sitenizden alıp yaptım ailem çook beğendi teşekkür edrim arkadaşlar tarif süper bugün ikinci kez yapıyorum

6/18/2007 10:58:00 ÖÖ  
Anonymous bahar dedi ki...

ilk defa arkadaşım yapmış çok beğenmiştim.ama ben yaptığımda onunki kadar yumuşak olmadı.kek hamurunu biraz daha yumuşak yapmak için ne yapmam gerekiyor acaba

7/12/2007 07:42:00 ÖS  
Anonymous tugba dedi ki...

pasta cok güzel görünüyor elinize saglik valla canim cekti ama saat gecenin biri oldu bu saatten sonra yapamam ama mutlaka sabah kalkinca kizimla beraber yapacagim bu arada kizik daha iki yasinda olmasina ragmen benle mutfakta yemek yapmayi cok seviyor

8/12/2007 01:56:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

valla ço güzel oruçlu oruçluda ağzım sulandı :D

9/18/2007 05:08:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

bende denedim ve bayıldım 2. defa yapışım ve çok güsel oluyor herkese tavsiye ederim ıspanak yemiyenler bile bayıldı buna :)

9/26/2007 06:58:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

hanımlar tarifiniz için çok teşekkür ederim pastanızı yaptım ama sanki hamuru ve kreması tuzlu oldu neden bılmıyorum herşeyini tam koyduğuma emınım sızdde öyle oldumu bı yorum yazarsanız cok mutlu olurum herkeze hayırlı ramazanlar

10/01/2007 04:49:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

süper bir pasta bundan oturup 10
tepsi yerim

10/12/2007 06:58:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

sen şeker yerine tuz koymuşsundur
şekerle dene

10/13/2007 02:30:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

ben yaptım dün
çok güzel oldu
doğal renklendirici ıspanak
herkes yapsın...

10/20/2007 11:30:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

ayy ya çok sağolun ne zamandan beri bu tarifi arıyoduk.yaptık ta çok güzel oldu.bence siz de deneseniz iyi olur

10/22/2007 04:15:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

çok
güzel daha tarifler yok mu???????????

10/22/2007 08:54:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

çok güzel bir pasta

10/29/2007 04:01:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

benim annemde yapacak tad� nas�l olacak merak edi
yorum

10/29/2007 04:03:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

çok güzel görünüyor ben bu pastayı yemiştim fakat tarıfını alamamıştım sayenızde bu mukemmel pastaya ulaştım teşekkurler

11/08/2007 04:24:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

herkes emın olsun harıka bır pasta denemeye değer

11/08/2007 04:25:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

herkes emın olsun harıka bır pasta denemeye değer

11/08/2007 04:25:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

pişman olmazsınız super bır pasta

11/08/2007 04:41:00 ÖS  
Anonymous ilknur sema besler dedi ki...

bundan 6 yıl önceydi memlekette bir arkadaşıma gitmiştim arkadaşımında hali vakti yerindedir yaş pasta yapmış ikrama ben hem yiyorum ( kızım bir pastaya bu kadar fıstık konulurmu yaaa sen olayı abartmışsın dedim oda çok güldü bu lafıma o fıstık değilki ıspanak dedi çok şaşırmıştım ) sizlerle paylaşmak istedim ve tadını belirtmek amaçlı bildiğin aynı fıstıklı pasta

9/12/2011 10:01:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

çok güzeldi

12/19/2011 07:48:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

annem yine bu gün yapıcak çok seviorum doğal tat

1/26/2012 01:51:00 ÖS  
Anonymous şeyda dedi ki...

pastanın görünüşü cok guzel tadınıda cok seviyorum tarifini aldım mutlaka yapcam

2/29/2012 02:25:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

tarifi aldım işşallah güzel olur

3/04/2012 02:36:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

evet daha önce yedim çok güzeldi şimdi yapcam çok güzel pasta görünüşü

3/10/2012 09:44:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

ablamda çok kez yaptı bunu bende yarın deneyeceğim çokgüzel olduğunu anlatıyor

3/14/2012 12:16:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

Benim teyzemde yapiyor harika :-)

3/19/2012 05:05:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

ÇOKKKKKKKKKKKKKK GÜZEL HERKEZ DENESİN

3/20/2012 07:48:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

Bizde yapıcağız İnşallah güzel olur :)

4/20/2012 10:51:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

suan ben deniyorum baklaim insallah cok güzel olur

4/26/2012 11:33:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

tadı müthiş birşey tarif için teşekkürler ama çiğ koyunca bi sıkıntı olmuyor mu

8/12/2012 04:33:00 ÖS  
Blogger Orada Olamayan Kadın dedi ki...

Krem şantiyi kek soğukken koydugum zaman kek kuru oluyor kek sıcakken koydugum zaman içi kremşantiyle yumuşuyor ama dışı eriyor.Ne yapmalıyım ?

8/13/2012 03:08:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

ayyy yarın yapacaqımmm:)şiimdiden çok heyacanlıyım nasıl olacak diye umarım eşimde beğenir:)) teşekkrler tarif için:) yemek yapmayı burdan öğrendim:)

10/07/2012 02:55:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

Bende şimdi deniyorum bakalım nasıl olcak

10/31/2012 02:32:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

bu tarif çok güzel oluyor ölçüler çok iyi yiyen herkes te çok beğeniyor bende ıspanağı yıkayıp rondadan geçiriyorum kokmuyor kekine 4-5 yemek kaşığıda haşhaş tohumu koyuyorum üzerinede ondan sepiyorum

11/01/2012 09:17:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

gercekten guzel tarif yas pastadan daha iyi

12/08/2012 08:14:00 ÖS  
Blogger salah dedi ki...

ben günde bir arkadaşımda yedim ona bu kadar fıstığı nereden buldun dedik antep fıstığı biraz pahalı tabi güldü sizin için feda olsun dedi sonra açıkladı hep onda yedik şimdi bende yapıp çocuklarla yiycem

12/13/2012 09:12:00 ÖÖ  
Blogger nezir_erdinc dedi ki...

süper bir pasta herkese tavsiye ederim

1/22/2013 10:03:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

daha yapmadim ama cok lezzetliye benziyoo

2/01/2013 02:27:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

Cok guzel görünüyo

2/22/2013 03:37:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

Yammmmmmmmm!!!!!!!

3/14/2013 06:19:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

pastanız çok güzel gözküyor. çok canımız çekti.

3/15/2013 06:19:00 ÖS  
Anonymous Dizi moda dedi ki...

Biraz önce bu tarifi ablama telefondan aktardım.Bakalım nasıl olacak

4/04/2013 10:32:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

harika tarif gerçekten

5/12/2013 03:00:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

Dün yaptin harika oldu

5/28/2013 11:56:00 ÖÖ  
Blogger ajda yasin dedi ki...

bende yarin yapicam cok merak ediyorum:)

12/23/2013 02:16:00 ÖÖ  
Blogger ajda yasin dedi ki...

yarin bende yapicam cok merak ediyorum:)

12/23/2013 02:17:00 ÖÖ  
Blogger hakan yalcın dedi ki...

pasta tarifini yaptık çok güzel oldu dogum günü olarak yaptım
çok sagolun

3/15/2014 02:15:00 ÖS  
Blogger hakan yalcın dedi ki...

pasta tarifini yaptık çok güzel oldu dogum günü olarak yaptım
çok sagolun

3/15/2014 02:15:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

bende bu pastayı yaptım ama hamuru çok katı oldu ölçüleri tam koydum neden böyle oldu bilmiyorum süt felan yok mu diye acaba??? <Ve açıkcası çok beğenmedim ...

5/02/2014 10:47:00 ÖÖ  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa