TAHİNLİ KEK
Geçen hafta bir arkadaşımda yedim bu keki, tarifini aldım, dün evde denedim. Tahini zaten çok sevdiğimiz için biz çok beğendik. İçinde tahin olunca sanki ağır olacakmış gibi geliyor ama değil, hem hafif, hem de çok kabaran bir kek. Pişerken, kalıba döktüğüm kalınlığın 3-4 misli kabardı.
Malzemeler (24 cm kelepçeli kalıp için)
2 yumurta
1 su bardağından biraz fazla tozşeker
1 su bardağından 2 parmak az yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
4 yemek kaşığı tahin
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Üzerine; 3 yemek kaşığı tahin
3 yemek kaşığı şeker
Yapılışı
Yumurta ve şekeri iyice çırpın. 4 kaşık tahin ve diğer malzemeleri de ekleyip iyice karışana kadar çırpın ve kalıba dökün. 3 kaşık tahini kekin üzerine gezdirin, şekeri de serpin. 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.
16 Yorum:
Ellerine sağlık yine iştah açıcı bir lezzet daha görüyorum.
Merhaba Şaziye hanım,
inanın öyle hoş gözüküyorki kekiniz insanın acayip iştahını kabartıyor. Bu aralar bu tarifi bende denemeyi istiyordum sizin yapmanız isabet oldu ellerinize sağlık.
Sevgiler...
ne güzel kabarmış, çok lezzetli görünüyor, ellerine sağlık Şaziye. benzer bir tarif bende de vardı, hatırlattığın iyi oldu.
sevgiler...
Merhaba Saziye,
Ben de tahinli tarifleri cok seviyorum. Turkiye'deyken tahinli ekmek aliyordum firindan, cok hosuma gidiyordu. Belki bu kek de ayni tattadir. Deneyecegim mutlaka.
Ellerine saglik!
SAZIYECIM BANA COK ACIL IKI RENKLI BISKUVI NIN INGILIZCESI LAZIM NERDEN BULABILIRIM.TESEKKUR EDERIM
ellerine sağlık çok güzel olmuş, denedim ve eşim bayıldı, sık yapılacaklar arasına girdi...
rabia
Merhaba Şaziye hanım,
Bugüne kadar yemek sitelerine aktif olarak katılmamıştım ancak tahinli kek tarifiniz üzerine mecbur kaldım! Dün sabah ilk defa tarifinizi denedim. Bugün sabah ise kek tabağının içinde sadece kırıntılar kalmıştı dersem sanırım kekin ne kadar mükemmel ve lezzetli olduğunu anlatabilmiş olurum. Ellerinize sağlık harikaydı!
Teşekkür ederim güzel yorumunuz için, sizinde ellerinize sağlık, yiyenlere afiyet olsun.
Şaziye'cim tek kelime ile nefis bir kek. Limonlu ve muzlu pastanı da 2 kere yaptım, o da çok güzel. Tariflerin için teşekkürler...Ayşen
Merhaba,
Bir kek sever olarak ilk defa tarifiniz tahinli keki yaptım. On üzerinden on puvanın yıldızlısını veriyorum. Bu kek harikülade görüntüsü ve nefasetiyle kek denilebilecekcek bir kek. Kendinize karşı yüzünüz kara çıkmaz. Yapın yeyin ama şunu unutmayın zeytin yağı ile yapın bu keki. Mutfak Güncesi'ne saygı,sevgi ile teşekkürlerimi borç bilirim. Siz bunu hak ettiniz...
Selamlar...
ouiuo98
az sonra tahinli keki deneyecegim.. insallah sizinki kadar basarili olur:)
Ben şeker hastası olduğumdan dolayı bu tarifinizi kepek un,zeytinyağı ve tatlandırıcıyla denedim hem hafif,hem az kalorili,hem daha sağlıklı hem de enfes oldu. Teşekkürler... :)
dün yaptım herşey tam oldu kabarmadı ve dağıldı:(
bende denedim biraz önce ama üzerindeki şeker yandı çok fena neden öyle oldu ki ??
Her fırının pişirme ayarı aynı olmuyor maalesef, belki sizin fırında biraz daha düşük ısıda pişirmek gerekiyordu, üzüldüm.
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa