Ad:
Konum: izmit, Türkiye

İletişim: mutfakguncesi@gmail.com

Cuma, Mart 24, 2006

Neye Niyet Neye Kısmet - Patates Salatası



Aslında bu patates salatasını yazmayacaktım, Deniz istediği için yazıyorum. Geçen hafta, Birsen'in yaptığı rulo patates salatasından yapmak için başladığım çalışma, borcamda garnitürlü patates salatasıyla sonuçlandı ne yazık ki. Patatesleri tuz ve zeytinyağıyla ezip, poşetin üzerine serdim, arasına haşlanmış, havuç, bezelye,mısır ve salatalık turşusu koyup, rulo yaptım ve buzdolabına koydum, buraya kadar herşey olması gerektiği gibiydi.


Buzdolabından çıkarınca kıyılmış maydanoza buladım, gayet şık görünüyordu. Ama servis esnasında rulo kırılıp, içindeki garnitürler dağılınca, bende biraz mayonez ekleyerek hepsini karıştırıp, borcama koydum ve dilim dilim servis etmek zorunda kaldım. (Rulo tam olarak dağılmadan önce iki dilim kesip fotoğrafını çekebildim, işte bu salata öyle olması gerekiyordu, ikinci resimdeki gibi değil:)

Not:Konserve bezelye kullanacaksanız, kaynar suya biraz limon sıkıp, bezelyeleri bu suda birkaç dakika bekletmekte fayda var. Aksi halde konserve kokusu biraz rahatsız edici olabilir. Salatayı kolayca dilimleyip, servis etmek için borcamı biraz sıvıyağ ile yağlamak gerekiyor.

8 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık, ikiside çok güzel olmuş, ama ben en çok borcama dizilmesini sevdim :))

3/24/2006 10:12:00 ÖÖ  
Blogger saziye dedi ki...

Teşekkür ederim Pembeli, ben istediğim gibi olmadı diye bayağı hayıflanmıştım, beğenmene sevindim.

3/24/2006 10:20:00 ÖÖ  
Blogger yemek vakti dedi ki...

Saziyecim,
aksilikler olur. Ama oktay ustanin dedigi gibi "mutfakta careler tükenmez"(herhalde böyle biseydi)
Eee, sende oktay ustanin dedigine uymussun ve bak neler yapmissin.
Ellerine saglik!

3/24/2006 11:49:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

Şaziye hanım ellerinize kollarınıza sağlık inanın çok mutlu ettiniz beni beni kırmayıp zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.Ben bu tarifi okadar beğendim ve tutdum ki tarif defterimin en baında yer alacak. Diğer arkadaşlar nasıldır bilemiyorum ama ben misafirlerim geleceği zaman özellikle salata konusunda çok zorlanıyorum.Yapamıycam pasta börek yok ama salataya gelince takılıyorum işte. Şöyle hem basit olsun hem gösterişli hemde ikramı kolay olsun istiyorum. Kısır yapsam helede misafirleriniz çocukluysa heryere dökülüp saçılıyor, Mercimek köftesi pekte pratik olduğu söylenemez helede küçük çocuğunuz varsa , Pirinç salatası herkesin damak tadına hitap etmiyor,Klasik patates salatası adı üstünde zaten çok klasik.Neyse ben tarifimi buldum artık.lafı çok fazla uzattım biliyorum kusuruma bakmayın size çok çok teşekür ediyorum


Ankaradan sevgiler


Deniz kopmaz(27)& Berkay (2.5)

3/24/2006 11:50:00 ÖÖ  
Blogger saziye dedi ki...

Arife'cim, tesadüfe bak ki, bu tarif Oktay Usta'nın kitabından:))

Deniz'cim, rica ederim, benim için zevk:) Umarım işine yarar, sevgiler.

3/24/2006 12:03:00 ÖS  
Blogger Pitircik dedi ki...

Merhaba Saziye,
Bu salatanin da favori tariflerim arasina girecegine eminim. Ben de ozellikle aniden gelen misafirler icin boyle sIk ve basit tariflere bayiliyorum. Ellerine saglik, her iki haliyle de cok hos gorunuyor.

3/25/2006 12:57:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık Şaziyecim, ben bu tarifin biraz daha değişiğini yapıyorum. patetesi püre şeklinde kullanıyorum. Tepsiye patetesi yayıp, üzerini süzme yoğutla kaplayıp,üzerine haşlanmış ve rendelenmiş minik havuç demetleri koyuyorum.görünüşü krem şantili yaptığım bir tatlıya benziyor,misafirlerin çoğu tatlı zannedip,yedikten sonra şaşırmaları beni çok eğlendiriyor.

3/27/2006 11:18:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

Merhaba, Sorununuzun cozumu saniyorum patatesin ezilmesiyle ilgili. Eger patatesi mixer ile cirparak ezerseniz hem uniform bir yapi olur, ve yapiskan olur. Ancak onunda bir siniri var. Cok cirparsaniz tel tel ayrilir.
Kolay gelsin
Serap

3/05/2007 10:25:00 ÖS  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa