Ad:
Konum: izmit, Türkiye

İletişim: mutfakguncesi@gmail.com

Cuma, Ocak 06, 2006

ISPANAKLI-PEYNİRLİ BÖREK


Malzemeler (midi fırın tepsisi için)

4 yufka
Yarım kg ıspanak
1 baş soğan + 3 yemek kaşığı z.yağı
150 gr yağsız beyaz peynir
1 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
Tuz, karabiber

Yapılışı

Ispanaklar yıkanıp, küçük küçük doğranır. Büyükçe bir kaba alınıp, üzerine tuz karabiber serpilir. Soğan, 3 yemek kaşığı zeytinyağında kavrulur, hemen ıspanakların üzerine dökülüp, iyice karıştırılır. ( Yağın sıcağıyla ıspanaklar böreğe konacak kıvama geliyor, kavurmaya gerek kalmıyor, böylece ıspanağın besin değerini korumaya çalışıyoruz.)

Yumurta, zeytinyağı, su ve biraz tuz çırpılır. Yufkalar masanın üzerine üstüste serilir. Ortadan ikiye kesilir. Tepsinin boyuna göre kenarlarındaki fazlalıklar da kesilir. Yarım yufka alınır, kenarından kesilen fazla parçalar içine serilir. Yumurtalı karışımdan fırçayla bol bol sürülür. Ispanaklı harç ve peynir koyup, sarılır. Sarılan yufkalar yanyana tepsiye dizilip kalan yumurtalı harç üzerine sürülür. Servisi kolaylaştırmak için kesilir ve 180 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

4 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

Harika görünüyorlar,ellerinize sağlık.

1/24/2006 11:37:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

son derece iştah açıcı görünüyorlar.hafta sonu mutlaka deneyeceğim...

2/24/2006 04:06:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

Türk mutfagimizla ne kadar gurur duysak azdir yapan kisinin ellerine saglik. Bugün okudum mutlaka yarin yapmam lagizim.

9/20/2007 08:32:00 ÖS  
Blogger KURABİYE EVİ dedi ki...

Blogunuzu yeni kesfettim ellerine saglık paylasımların cok güzel sık sık uğrarım bende beklerim sevgiyle kal

10/27/2007 10:55:00 ÖÖ  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa