Ad:
Konum: izmit, Türkiye

İletişim: mutfakguncesi@gmail.com

Salı, Ağustos 01, 2006

YARIMCA


Şekil olarak çiğ böreğe benzeyen bu böreği biz iç malzemesi olarak kıyma yerine peynir kullanarak ve daha kıtır ve kat kat olması için değişik bir açma yöntemiyle yapıyoruz. Özellikle kahvaltılar için çok uygun.

Malzemeler


1 yumurta
1 su bardağı ılık su
1,5 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kabartma tozu
aldığı kadar un(yaklaşık 4 su bardağı)

arasına sürmek için 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Kızartmak için bol sıvıyağ

iç malzemesi; 150-200 gr peynir



Yapılışı

Yumurta, tuz, kab. tozu ve suyu yoğurma kabına koyup, un ekleyerek sert bir hamur yapıyoruz. Hamuru beze halinde yuvarlayıp 5 dakika dinlendiriyoruz. Oklava veya merdane ile kalın bir yufka şeklinde açıyoruz. Üzerine fırça ile 2 yemek kaşığı yağı sürüp, yufkayı rulo şeklinde sarıyoruz. Bu şekilde 14-15 parçaya kesiyoruz. Her parçayı bu şekilde iki tarafından elimizle büzdürerek minik bezeler haline getiriyoruz. Bu küçük bezeleride kahve fincanı tabağı kadar açıp, yarısına peynir koyup, kapatıyoruz. Çatalla bastırarak uçlarını açılmayacak şekilde birleştiriyoruz. Kızgın yağda her iki tarafı pembeleşene kadar kızartıyoruz.

13 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

çok hoş merak ettim hamurları bi gün önce hazırlayıp ertesi gün kızartsak olurmu ellerine sağlık sevgiler

8/01/2006 03:20:00 ÖS  
Blogger saziye dedi ki...

Emine'cim, maalesef ertesi güne kadar bekleyebilecek bir hamur değil, hazırlayınca hemen kızartmak gerekiyor.[hatta kızartınca da hemen yemek gerekli:) bekleyince özelliğini kaybediyor çünkü]

8/01/2006 03:54:00 ÖS  
Blogger Hanife dedi ki...

Cok leziz gokuyor bunlar, nasil canim cekti:)
Ellerinize saglik..

8/01/2006 11:37:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

kahvalti icin harika olur.hemen yapacagim yarin.tarif icin tesekkürler.
Viyana dan sevgiler....

8/02/2006 05:05:00 ÖS  
Blogger saziye dedi ki...

Water lily, bu böreği annem küçüklüğümüzden beri yapar, eskişehirli değiliz, çevremde başka kimseden yarımca adıyla yapıldığını duymamıştım, hatta ben yarımca ismini annem uydurdu sanıyordum, başka bilenlerde varmış demek:)

Rahime'cim, ben teşekkür ederim ziyaretin ve yorumun için, sevgiler...

8/04/2006 11:12:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

merabalar bugün sitenize girdiğimde bu tarifi gördüm ve denedim çok güzel oldu ençok beğendiğimiz yanıda yağ çekmemesi oldu teşekkürler tarif için.

8/07/2006 12:55:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

Merhabalar şaziye siteni herğün ziyaret etmeye çalışıyorum. Hamur işlerini çok severim.Ellerine sağlık çok güzel görünüyo Özellikle katmer poğaçanı deneyeceğim siteme beklerim

Sevgiler
Ebru

www.ebrununyemekleri.azbuz.com

8/11/2006 05:50:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

siteme linkini ekledim

Ebru

8/11/2006 05:56:00 ÖS  
Blogger sevdamavisi dedi ki...

çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.
beypazarında da bu isimle duymuştum ve orada yemiştim.

8/26/2006 01:45:00 ÖS  
Blogger Damak Tadı dedi ki...

Selamlar,
Bunlar hakikaten çok güzel görünüyorlar.Bende çok severim,fakat bir türlü yapamıyorum.Çocukluğumda çok sık yapılırdı bizde de demekki ordan geliyor bu sevgi.))Ellerine sağlık,inan çok harika olmuşlar.

Sevgilerimle,

9/08/2006 05:27:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

ben hanzade öncelikle ellerinize sağlık hepsi cok nefis görünüyor benim bu ay günüm var iftardan sonra gelecekler ne önerirsiniz

10/03/2006 01:15:00 ÖS  
Blogger saziye dedi ki...

Sevgili Hanzade, iftardan sonra pek birşey yiyecek hal kalmıyor malum:) Hafif, meyveli bir pasta ikram edilebilir çayın yanında.

10/04/2006 06:24:00 ÖS  
Blogger saliha dedi ki...

saziye abla bayiliyorum senin tariflerine yaa.hic malzeme skintisi yasamiyorum.cünkü hep evde olan seyler oluyor.ben yeni evliyim.mutfaga daha yeni yeni girmeye basladim.sayende hic skinti yasamiyorum.tariflerinle mutfak cok kolay ve cok zevkli hale geliyor:)) cok tesekkurler.kolay gelsin.

6/14/2007 01:37:00 ÖS  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa