Ad:
Konum: izmit, Türkiye

İletişim: mutfakguncesi@gmail.com

Salı, Mayıs 09, 2006

Portakal Ağacı'ndan Portakallı Tatlı


Bugün akşam üzeri mutfağı toplarken bir yandan da sevgili Hatice'nin annesinin tarifi olan portakallı tatlıdan yapıverdim. Şerbetini hazırlaması ve keki çırpıp fırına atması 10-15 dakika, çıkardıktan sonra kesip, şerbetini dökmesi de yaklaşık o kadar. Yani toplam 30 dakika bile tutmayan bir çalışmayla hem ortaya son derece hafif, harika bir tatlı çıkıyor, hem de evinizi mis gibi portakal kokusu sarıyor. (Çabucak hazırlandığı için hava kararmadan önce fotoğrafını çekebildim) Hatice'cim bu pratik, lezzetli ve hafif tarif için sana ve anneciğine çok teşekkürler!


Yarım ölçüden biraz fazla olarak uyguladım tarifi. (3 yumurta kullanarak) ve fazladan 2-3 kaşık irmik kattım. (irmiğin bu tarz tatlıların içindeki çıtırtısını seviyorum) Kestikten sonra kalan parçalarıda dondurma kuplarına koyup, üzerine hafifçe şerbetten gezdirdim. Ben, -ki şerbetli tatlılardan pek çabuk içi bayılan birisi olduğum halde- o gördüğünüz iki kupu da yedim. Ellerime sağlık:))

13 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

kuplarin uzerine de bir kepce vanilyali dondurma tavsiye ederim. Cok guzel gorunuyor, elinize saglik

5/10/2006 01:16:00 ÖÖ  
Blogger saziye dedi ki...

Çok iyi fikir gerçekten, dolapta da dondurma vardı halbuki, hiç aklıma gelmedi. Neyse bir dahaki sefere artık:) Teşekkürler.

5/10/2006 07:33:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

Gerçekten ellerine sağlık, bu tatlıyı yapmayı bende çok istemiştim fakat portakal mevsimi geçmeye başlıyor diye yapmamıştım, harika görünüyor ellerine sağlık.

5/10/2006 10:03:00 ÖÖ  
Blogger saziye dedi ki...

Pembeli, hemen denemeni öneririm, ben de dolapta kalan son portakallarla yaptım zaten. Portakal mevsimi tamamen geçmeden bu tatlıyı 1-2 kez daha yapabilmek için bu hafta pazardan portakal alıp saklayacağım dolaba:)

5/10/2006 10:32:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

bende bu tarıfı denemek ıstıyordum yarı ölcülerle kac cm lık kalıp kullandınız umarım kızınızda ıyılesmıstır sevgılerle selma

5/10/2006 11:26:00 ÖÖ  
Blogger saziye dedi ki...

Sevgili Selma, kızım daha iyi çok şükür.
3 yumurta ile yarım ölçüden biraz fazla malzeme kullanarak, 20X30 dikdörtgen borcama yaptım. Biraz ince oldu ama bu tadından birşey kaybettirmiyor.

5/10/2006 12:04:00 ÖS  
Blogger vintage biscuit dedi ki...

bunu denemiştim ..ağızda nasılll dağılıyo dimiii:)))))))

5/10/2006 05:22:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

ellerinize saglik...cok hos ve güzelliklerle dolu bir blogunuz var...görüntü süper...
sevgiler

5/15/2006 05:02:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

kuplarda da değişik bir servis aslında,hoş görünüyorlar,ellerinize sağlık.

1/11/2007 06:25:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

merhabalar,

Bu tatlıyı bir gün önceden yaparsak, ertesi güne bozulur mu? şerbetini dökmüş olarak? sevgiler

Zeynep

3/14/2007 03:12:00 ÖS  
Blogger saziye dedi ki...

Sevgili Zeynep, serin bir yerde bekletirsen 1-2 gün dayanabilir.(buzdolabı değil) Şerbetini döktükten sonra tatlıyı birkaç saat soğutup, üzerini streç film ile kapatırsan kurumasınıda önlemiş olursun. Kolay gelsin.

3/15/2007 06:08:00 ÖÖ  
Blogger nuresen dedi ki...

cok güzel bi tarif denedim tavsiye ederim

4/21/2007 08:23:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

PORTAKALLI TATLI - Gerçekten bu tatlının görüntüsü hoş olduğu için yaptım. Sonuç mu tam bir REZİLLİK, İSRAF..Bildiğin keki al şekerli mi şekerli bir şerbetin içine at vıcık vıcık çamur gibi oldu. Kesinlikle kimse denemesin Şekerin ölçüsünü azalttığım halde baydı. Çöpe de atamıyorum Günah çünkü.Yazıklar olsun Acilen bu tarifi siteden kaldırın benim gibi başkaları da yanmasın..

1/23/2014 09:56:00 ÖS  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa