Ad:
Konum: izmit, Turkey

İletişim: mutfakguncesi@gmail.com

Cuma, Nisan 21, 2006

MİSAFİRLİK





Arkadaşlarım vardı dün. Tahminimden daha kalabalık bir grup olduk, hazırladığım ikramlar yetmeyecek diye düşündüm birara:) Evdeki elma stoğunu değerlendirmek için elmalı tart ve ne zamandır denemek istediğim pırasalı keki yaptım. Pırasayı hamurişlerinde kullanmayı sevdiğim için çok beğendim bu keki. Tarif Mutfaktakiler'den Pıtırcığa ait, burada. (Bu güzel tarif için sana ve ablana çok teşekkürler Pıtırcık:)



Katmer poğaçayı öğrendiğimden beri neredeyse her gelen misafire yapıyorum, elim iyice alıştığı için herhalde, bana çok pratik geliyor artık.

Patates salatasını her zaman yaptığımız klasik şekilde yaptım. Evde kıvırcık olmadığı için göbek marul koydum, birazda salatalık turşusu ekledim.





Tiramisu da vardı menüde. Bir tane hazır kekten iki tane pasta çıktığı için gayet bereketli, ince ve hafif oluyor.


17 Yorum:

Blogger yemek vakti dedi ki...

Saziyecim, ellerine saglik hersey cok güzel görünüyor!
Katmer pogacan bi harika ama!

Sevgiler

4/21/2006 09:46:00 ÖÖ  
Blogger DAMLA dedi ki...

Merhaba Şaziye,
elmalı kekin resmi ne kadar güzel çıkmış öyle... eminim tadı da mükemmeldir :)
Bu arada böreklerde pırasayı ben de çok seviyorum, hem bu şekilde oğluma pırasa da yedirebiliyorum!!.. Bu tarifi de en kısa süede deneyeceğim.

4/21/2006 10:10:00 ÖÖ  
Blogger Nilüfer dedi ki...

Merhaba, bence de elmalı kek çok güzel çıkmış... Eh güzel yapılmış da ondan... Elinize sağlık... :)
niluferile.blogspot.com

4/21/2006 02:39:00 ÖS  
Blogger Defne dedi ki...

Saziye, ellerine saglik, hepsi de harika. Konuklarin cok sanslilarmis:)Ben bir elma canavari oldugumdan oyle tart yapmak icin elma falan kalmiyor evde, ozel alinmasi gerekiyor genelde:)))Bir hafta sonu katmer pogacayi deneyecegim.
Sevgiyle..

4/21/2006 08:11:00 ÖS  
Blogger Hatice Betul dedi ki...

ellerinize saglik,yaptiklariniz cok guzel gorunuyor. katmer pogacinizin dillere destan oldugunu biliyorum, henuz yapmaya cesaret edemedim,goruntusunden bile cok lezzetli oldugu belli oluyor.

4/22/2006 08:18:00 ÖÖ  
Blogger saziye dedi ki...

Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.

4/22/2006 09:23:00 ÖÖ  
Anonymous dileks dedi ki...

ellerine sağlık o misafirlerin arasında olmak isterdim www.blogcu.com/dileks

4/22/2006 09:48:00 ÖÖ  
Blogger Pitircik dedi ki...

Saziyecim,
Ellerine saglik yine cok lezzetli seyler hazirlamissin misafirlerine. Boyle kalabalik bir misafir topluluguna tarifimi secip hazirlaman da cok hosuma gitti, tesekkur ederim:)))Pirasali kekin de ayri bir guzel gorunuyor bu arada:)Umarim hepsi cok guzel olmustur. Ben de senin kalbura basti tarifini ikinci kez burada yaptigimiz Turk gecesi icin yapmistim, cok begenilmisti.
Sevgiler....

4/23/2006 01:58:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

saziye hanim,
merak ediyorum niye kimse elmali pastanin tarifini istemedi?

Yoksa daha önce bu pastanin tarifini vermismiydin? Keske bir link koysaydin! ben biraz sabirsizim eski tariflerine pek bakamadim.

sevgiler...
selma

4/23/2006 10:14:00 ÖS  
Blogger saziye dedi ki...

Sevgili Selma, araya haftasonu girince elmalı tartın tarifini yazamadım, 23 nisandan dolayı bugün(pazartesi) de tatil, çocuklar evde olunca ben kafamı toparlayıp bilgisayarın başına oturamıyorum. Şu anda bile küçük kızım yanımda bir şeyler anlatıyor, bu satırları zor yazabildim, tarifi inşallah yarın onlar okula gidince yazarım:)

4/24/2006 10:00:00 ÖÖ  
Anonymous Handan dedi ki...

Ellerinize sağlık Şaziye Hanım.
Merak ettiğim;katmer poğaça çıtır çıtırmı oluyor,yoksa yumuşakmı,en kısa zamanda ben de deneyeceğim...

4/24/2006 10:22:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

Katmerli pogacagınızı cok denedim her zaman cok güzel oldu. Bu konuda ne kadar tesekkür etsem azdır. Bir gün öncesi yapıp buzdolabına koyup ertesi günü pişirmeyi denemedim. Acaba siz hic denedinizmi bu konuda aydınlatırsanız memnum olurum. SEVİNC.

4/24/2006 05:00:00 ÖS  
Anonymous Arzu Düzdag dedi ki...

Saziye Hanim Merhaba,

herzamanki gibi harika görünyor hersey :-) Ellerinize Saglik!
Elmali Tartin´da tarifinizide merak ile bekliyorum - en kisa zamanda denemek istiyorum :-)
Almanyadan Sevgilerle
Arzu Düzdag

4/24/2006 08:31:00 ÖS  
Anonymous yeliz dedi ki...

Sabirsizlikla elmali turtanin tarifini bekliyorum.Hersey cok guzel gorunuyor.Samimiyetle soyluyorum cok sicak ve ic acici bir siteniz var...Ellerinize saglik

4/25/2006 12:33:00 ÖÖ  
Anonymous pembeli dedi ki...

Merhaba, hepside çok güzel görünüyor, elmalı turtanın tarifini bekliyorum, evdeki elmalarla yapmayı düşünüyorum.

4/25/2006 10:37:00 ÖÖ  
Blogger saziye dedi ki...

Sevgili Handan, katmer poğaçanın dışı çıtır, içi yumuşak oluyor.

Sevgili Sevinç, ben denemedim ama yorum yazan arkadaşlardan deneyen olmuş, iyi sonuç almışlar.

4/26/2006 09:56:00 ÖÖ  
Blogger SEMA dedi ki...

SEVGİLİ ŞAZİYE BENDE ÇOK TEŞEKKÜR ETMEK İSTİYORUM.KATMER POĞAÇANI DENEDİM HEMDE 3 KEZ.ASLINDA İLK SEFERİM HÜSRANA OLMUŞTU ÇÜNKÜ BUZLUKTAN ÇIKARDIĞIM MAYAM BOZUKMUŞ POĞAÇALARIMIN TADI Bİ GARİP OLMUŞTU.AMA İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ DENEMEMDE ÖLÇÜYÜ İKİ KATINA ÇIKARARAK BİRDE İNSTANT MAYA KULLANARAK YAPTIM SONUÇ SÜPER.EŞİM ÇOK BEĞENDİĞİ İÇİN BU PAZAR YAPTIĞIM POĞAÇALARDAN BİRDE PAZARTESİ YAPTIM.BİR KISMINI DA BUZLUĞA ATTIM ÇIKARIP FOLYAYA SARIP FIRINDA ISITIYORUM VEYA DİREK SARMADAN TOST MAKİNESİNDE... ÇOK GÜZEL TAZE GİBİ OLUYOR HABERSİZ GELEN MİSAFİRLER İÇİN RAHATLIK OLUYOR.TEKRAR SAĞOASIN,ALLAH RAZI OLSUN.HER ZAMAN BU TARİFE BENZER BİR SÜTLÜ POĞAÇA YAPIYORDUM AMA BU ÇOK DEĞİŞİK OLDU.BENDE SENİN GİBİ ARTIK HER GELEN MİSAFİRE YAPIYOUM:)ALLAH A EMANET OL.

5/02/2006 03:18:00 ÖS  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa