Ad:
Konum: izmit, Turkey

İletişim: mutfakguncesi@gmail.com

Pazartesi, Mayıs 01, 2006

ÇİKOLATALI KEK


Çikolatalı kek, bizim çocukların en sevdiği kek çeşidi. Özellikle Aslı, bir oturuşta en az iki dilim yer. Normalde üzerine sadece eritilmiş çikolata döküp bırakırım. Geçen hafta misafir geldiğinde üzerine krem şanti ile çiçek süslemeleri yapmıştım, fotoğrafıda o zaman çektim. Aslı böyle süslenmiş halini görünce: -Anne, bize yaptığında hiç böyle süslemiyorsun ama, diye bana sitem etti:)

Malzemeler(23 cm'lik kelepçeli kalıp için)

3 yumurta
1 su bardağından biraz fazla şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
2-2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2-3 yemek kaşığı kakao

Üzerine;
1 su bardağı süt
1 kare bitter çikolata(80 gr)

Yapılışı

Yumurta ve şekeri birkaç dakika mikserle çırpın. Süt ve sıvıyağ ekleyip karıştırın. Un, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip, pürüzsüz bir karışım olana kadar çırpın. Yağlanmış kalıba döküp, 170 derecede ısıtılmış fırına koyun. Yaklaşık 35-40 dakika pişirin.

Bitter çikolatayı küçük parçalara kırıp, bir cezveye koyun. Üzerine 1-2 yemek kaşığı süt ekleyip, cezveyi kaynar su dolu bir kabın içine oturtarak çikolatayı eritin. Fırından çıkardığınız kek sıcakken üzerine bardakta kalan soğuk sütü kaşık kaşık dökerek yedirin. Kek ılındıktan sonra erittiğiniz çikolatayla üzerini kaplayın. İsterseniz, kek iyice soğuduktan sonra, krem şanti ile süslemeler yapabilirsiniz. (papatya süslemesini, mutfak rehberi dergisinden fikir alarak yaptım)

23 Yorum:

Anonymous pembeli dedi ki...

Harika bir kek, harika bir süsleme, ellerinize sağlık.

5/01/2006 09:12:00 ÖÖ  
Blogger Behiye dedi ki...

Şaziye, çok şık olmuş süslemesi, eminim tadı da öyledir. Ellerine sağlık.

5/01/2006 09:14:00 ÖÖ  
Anonymous ece dedi ki...

Böyle bir süsleme insanın iştahını kabartır.Gerçekten enfes gözüküyor.Ellerinize sağlık.

5/01/2006 09:30:00 ÖÖ  
Anonymous Melek dedi ki...

merhaba şaziye
süslemesi çok güzel olmuş ellerine sağlık iyi fikir doğrusu segiler...

5/01/2006 01:13:00 ÖS  
Blogger Sibel dedi ki...

Az önce Mekanımız Mutfak'tan geldim, hadi bakalım bir kek de burada var! Şimdi eve gidince kek yapmamak için kendimi sıkı tutmam gerekecek:) Çok güzel bir kek olmuş, eline sağlık!

5/01/2006 04:31:00 ÖS  
Blogger saziye dedi ki...

Arkadaşlar beğendiğinize sevindim, yorumlarınız için teşekkür ederim:)

Sibel'cim, bence eve gidince yap bir kek. Sizin oralarda balkon-bahçe mevsimide açılmıştır(bizim burası çok bulutlu), anneciğinle açık havada, kek eşliğinde bir çay sefası yaparsınız:)

5/01/2006 05:33:00 ÖS  
Blogger Zeynep Seda dedi ki...

Ayy bu cocuklarin masum yorumlari beni bitiriyo:) Cok sekerrr!! Pasta super gorunuyo bence, cok guzel suslemissin. Ellerine saglik Saziyecim.

Sevgiler

5/01/2006 08:55:00 ÖS  
Blogger zeytinağacı dedi ki...

Şaziye süslemeye bayıldım, bu da bir yetenek, ellerine sağlık, çocuklar haklı tabii:)

5/01/2006 10:54:00 ÖS  
Blogger Mislina dedi ki...

Çok güzel görünüyor.Ben de çok severim kakaolu,çikolatalı kekleri:)Elinize sağlık

Selamlar...

5/02/2006 05:50:00 ÖÖ  
Anonymous beyhan dedi ki...

Sevgili Şaziye;
Son günlerde bu kadar güzel süslenmiş bir pasta görmedim,ellerinize sağlık.
Sevgilerimle...

5/03/2006 01:11:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

bugün yaptım bu keki ve harika oldu.browni tadında enfes birşeydi.tarif için teşekkürler...
dilek

5/03/2006 08:14:00 ÖS  
Blogger Safran dedi ki...

Genellikle bu güzellikte bir pasta tarifi için aşırı yumurtalar, margarinler kullanılır, ellerine sağlık Şaziye kekin malzeme listesi tam sevdiğim türden sağlıklı, hem de görüntü muhteşem, sevgiler :)

Safran

5/03/2006 08:51:00 ÖS  
Blogger saziye dedi ki...

Sevgili Zeynep, çocuklar laflarını hiç esirgemiyor işte böyle:)

Sevgili Aslı, Şehnaz, Beyhan teşekkürler:)

Dilek'cim, kekinin güzel olmasına çok sevindim, afiyet olsun.

Sevgili Safran, tariflerdeki yumurta sayısını mümkün olduğunca az tutmaya çalışıyorum, margarini neredeyse tamamen terkettik. Beğendiğine sevindim, teşekkürler.

5/03/2006 10:07:00 ÖS  
Anonymous suzan dedi ki...

merhaba,benimde iki oğlum var.12 ve 2 yaşlarındalar.Bu pastayı görünce tam onlara göre dedim.(bende bayılırım bu gibi tatlılara)hemen denedim,benim biraz ortası yüksek oldu.Ama üzerini kaplayınca harika bir şey ortaya çıktı.Yapılışı çok kolay ve sunumu çok güzel.Yanlız belki sçma olacak ama bu pastayı dışarıdamı yoksa buzdolabındamı saklayacağım?Dışarda olur gibi geldi bana....

5/05/2006 07:14:00 ÖS  
Blogger saziye dedi ki...

Sevgili Suzan, beğendiğine çok sevindim, afiyet olsun. Kekin ortasının fazla kabarmaması için, kalıba döktükten sonra kaşıkla kenerlara doğru yayabilirsin. 1-2 günde tüketilecekse buzdolabına koymadan da oluyor, ama daha uzun süre kalacaksa buzdolabına koymakta fayda var, -özellikle de yaz günlerinde- piştikten sonra üzerine döktüğümüz süt ekşime ve bozulma yapabilir.

5/07/2006 09:49:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

evet görüntüsü harika eminim tadıda öyledir en kısa zamanda deneyeceğim.sizi takipteyim...

5/12/2006 08:51:00 ÖS  
Blogger Küçük Evin Mutfağı dedi ki...

Evde açtığım kekun vardı. Akşam eve gidip bu keki yapacağım. Haftasonu da inşallah ilk fırsatta Küçük Evin Mutfağı'na koyacağım. Umarım ziyaret edebilirsin.

6/02/2006 04:52:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

kek harika görünüyor ama bana 80 gr çikolata az gibi geldi şimdi yapacağım çikolata umarım az gelmez ellerinize sağlık!

10/09/2007 05:11:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

Çok süper olmustu yiyenlerin azı açık kaldı ellerinize saglık bu site benim tatlı yapmama yardımcı oluyor...

10/11/2007 11:56:00 ÖÖ  
Blogger serpil dedi ki...

harika bi kek oldu tsk ederim danimarkadan sevgiler :)

9/02/2011 01:35:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

slm abla benim anlamadigim, kek firindan çiktktan sonra sicak halde nasil sut yedirebiliriz ? hamur olmaz mi?

6/10/2012 06:02:00 ÖS  
Blogger saziye dedi ki...

Soğuk sütü kaşıkla yavaş yavaş döküyoruz kek hemen emiyor zaten, hamur olmuyor.

6/11/2012 12:21:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

biz de yapmak istiyoruz melek

11/04/2013 08:45:00 ÖS  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa