Ad:
Konum: izmit, Turkey

İletişim: mutfakguncesi@gmail.com

Pazartesi, Şubat 20, 2006

KUMPİR


Fast food türü yiyecekler bizim çocukların gözdesi. Ama güvendiğimiz birkaç yer dışında dışarıda yemek yiyemiyoruz. Zaten evde yaptığım kumpir, hamburger ve pizzayı daha severek yiyorlar, benimde içim rahat oluyor.


Büyük boy patatesleri yıkayıp, fırın tepsisine koyuyorum ve 200-220 derecede 2,5-3 saat kadar pişiriyorum.
Çıkarıp ikiye kesiyorum, içine, tuz tereyağı ve rendelenmiş kaşar ekleyip, karıştırıyorum. Üzerine isteğe göre bezelye, salatalık turşusu, mısır, sosis, ketçep, mayonez, vs.. ekliyorum.

Bizim çocuklar patatesi çok seviyorlar, hatta temel gıda maddelerimizden biri:) Çocuklara kızartma olarak yedirmeyi pek tercih etmiyorum patatesi, kuzinede ya da fırında bütün olarak pişirerek tüketmenin daha sağlıklı olduğunu düşündüğümden sık sık kumpir yapıyorum onlara.

19 Yorum:

Blogger Kemal UNSAL dedi ki...

çok güzel bir tarif elinize sağlık

2/20/2006 09:13:00 ÖÖ  
Blogger Nezaket dedi ki...

Merhaba,
Oyle canli canli cikmiski kumpirler uzanip alasim geldi bir tane. Ellerinize saglik..

2/20/2006 03:48:00 ÖS  
Blogger yemek vakti dedi ki...

Kumpiri ilk defa hayatimda Istanbul ortaköyde yemistim. Tadi daha damagimda. Tatile Istánbula gitmistik. Insallah yine nasib olursa bize oralar, mutlaka yine yiyecegim :)
ISTANBULU COOOOK SEVIYORUM!

2/20/2006 04:08:00 ÖS  
Anonymous sunroze dedi ki...

ellerine sağlık yine harika görünüyorlar.

2/20/2006 04:15:00 ÖS  
Anonymous hayaldunyasi dedi ki...

Ben de İzmit' liyim ve sitenizi ilgiyle takip ediyorum. Kumpirler çok güzel görünüyorlar. Hafta sonu arkadaşlarım gelecekler ben de yapsam değişik olur değilmi

2/20/2006 05:38:00 ÖS  
Blogger saziye dedi ki...

Kemal bey teşekkür ederim.

Sevgili Nezaket, çok teşekkürler, fotoğraflarımı ben de beğenmeye başladım artık:))

Sevgili Arife, bende ilk kumpiri Ortaköy'de yemiştim, umarım tez zamanda kavuşursun İstanbul'a, sevgi ve selamlar.

Sevgili Sunroze, teşekkürler, cuma günü bekliyorum inşallah.

Özgen, teşekkürler ziyaretin için, yap tabii arkadaşlarına, kumpir sevmeyen pek yoktur, umarım beğenirler.

2/20/2006 06:17:00 ÖS  
Blogger Pitircik dedi ki...

Saziye,
Kumpir cok istah acici gorunuyor. Ben de cok seviyorum kumpiri. Kumpir deyince benim de aklima Ortakoy geliyor:) Bir kac kez senin tarifin gibi denedim ama ozlemimi bastirmadi buralarda...Sicacik kumpir elinde, Ortakoy sahilinde dolasip, denizi izlerken bir baska oluyor tabii ki kumpirin tadi.
Ellerine saglik!

2/21/2006 01:14:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

Merhaba
kuzineyi Turkiyeden mi aldiniz? benim yurtdisinda gorduklerim cok buyuk. Bilgi verebilirseniz eger cok sevinirim sevgiler Zehra

2/21/2006 03:17:00 ÖÖ  
Blogger saziye dedi ki...

Ah Pıtırcık, İstanbul, uzakta olan herkesin ortak özlemi, ne diyelim Allah kavuştursun.

Sevgili Zehra, küçüklüğümde kuzineli bir sobamız vardı, annem onda yapardı közlenmiş patatesi, onun tadı bir başka olur. Benim kuzinem yok, normal fırında yapıyorum.

2/21/2006 08:33:00 ÖÖ  
Blogger mine dedi ki...

Gercekten cok canli duruyor. Ellerine saglik.
Bende yurtdisinda yasadigim icin evde kendim yapiyorum.
Ben yaparkenden patateslerin her tarafina sivi yag surup microdalga firinda once 15 dakika pisirdikten sonra firina koyuyorum.
Hem daha cabuk pisiyor.

2/21/2006 02:01:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

kumpir denilince ortakoy ,ortakoy denilince kumpir ahhh su memleketimin guzellikleri tasi topragi yemekleri ... birsey sormak istiyorum patateslerin birkac yerini delmemize gerek varmi? sevgiler esra

2/23/2006 03:28:00 ÖÖ  
Anonymous hatice bayrak dedi ki...

bir kac gun evvel yazdigim mesaj silinmis. nedenini ogrenebilirmiyim? link vermek mi yasak yoksa linkin icinde gecen hikayemi?

sevgilerimle,

hatice

2/25/2006 05:54:00 ÖS  
Blogger saziye dedi ki...

Hatice, link vermek elbette ki yasak değil, ama link verdiğin sayfanın konsept olarak mutfak güncesine hiç uygun olduğunu düşünmüyorum ve öyle bir sayfaya okuyucularımı yönlendirmek istemem. İçinde geçen hikayeye gelince; kumpir tarifi verilmiş bu sayfa için hiçte iştah açıcı bir hikaye olmadığını sende takdir edersin.
Yorumunun neden silindiğini sorduğun ve bana açıklama yapma fırsatı verdiğin için ayrıca teşekkür ederim.

2/25/2006 06:09:00 ÖS  
Blogger Halit Kesemen dedi ki...

Merhabalar,
Yararli bilgiler ile dolu harika bir sayfa hazirlamissiniz oncelikle tebrik ederim.12 yillik kumpir tecrubelerimden bilgi almak isterseniz web sayfama goz atabilrisiniz ve benden arzu ettiginiz taktirde bilgi alabilrisiniz.
Saygi ve sevgilerimle,
Mr Kumpir
Halit Kesemen
www.kumpirci.net

2/28/2006 01:43:00 ÖS  
Blogger saziye dedi ki...

Sevgili Esra, ben patatesleri delmeden, yıkayıp,tepsiye koyuyorum ve pişiriyorum.

Halit bey, ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkürler. Patatesleri daha çabuk pişirmek için bize tavsiyede bulunabilirmisiniz?

2/28/2006 06:45:00 ÖS  
Blogger Halit Kesemen dedi ki...

sevgili arkadaslar,
Patatesleri erken nasil pisirilebilir sorusunun cevabi, evimizde profesyonel kumpir firini olmadigina gore patatesleri yikadiktan sonra tepsiye koymadan direk orta katta ızgara uzerinde pisirmenizi denemenizi tavsiye ediyorum.15-20 dk da bir patatesleri ters cevirmenizde ve patatesleri yassi uzun secmenizde fayda vardir.Bundan baska bir cozum malesef yok.
Sevgilerimle,
Halit Kesemen
www.kumpirci.net

3/06/2006 06:14:00 ÖS  
Blogger Halit Kesemen dedi ki...

sevgili arkadaslar,
Patatesleri erken nasil pisirilebilir sorusunun cevabi, evimizde profesyonel kumpir firini olmadigina gore patatesleri yikadiktan sonra tepsiye koymadan direk orta katta ızgara uzerinde pisirmenizi denemenizi tavsiye ediyorum.15-20 dk da bir patatesleri ters cevirmenizde ve patatesleri yassi uzun secmenizde fayda vardir.Bundan baska bir cozum malesef yok.
Sevgilerimle,
Halit Kesemen
www.kumpirci.net

3/06/2006 06:14:00 ÖS  
Anonymous Fatma dedi ki...

merhaba saziye hanim, bu resim ve tarif kopyalanmis olarak malesef www.blogcu.com/nihaninmutfagi sayfasinda karsima cikti. haberiniz olsun istedim sevgiler

2/10/2007 01:23:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

Patatesleri önce 20-25 dk düdüklü tencerede haşlarsanız fırında 15-20dk bekletmeniz yeterli oluyor.

3/21/2007 01:01:00 ÖS  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa