Ad:
Konum: izmit, Türkiye

İletişim: mutfakguncesi@gmail.com

Pazartesi, Eylül 25, 2006

PASTACIK


Limonlu ve muzlu pastadan artan kekleri değerlendirmek için yaptığım bu pastacıklar kızlar tarafından o kadar beğenildi ki, Aslı; -Anne, sen bize her kek yaptığında 1-2 dilim yiyelim, kalanı kırıntılayıp bu pastadan yapalım, teklifinde bulundu:)


Malzemeler

Yaklaşık 2 su bardağı kek kırıntısı
1 su bardağı çekilmiş fındık
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı şeker
40 gr bitter çikolata

Yapılışı

Süt, un ve şekeri çırpın ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Kek kırıntıları ve çekilmiş fındığı karıştırın. Kupların içini streç film ile kaplayın ve biraz kek kırıntılarından, biraz muhallebiden olmak üzere kat kat koyarak kupu doldurun. Buzdolabında 5-6 saat dinlendirdikten sonra, dikkatlice ters çevirerek bir tabağa alın. Benmari usulü eritilmiş bitter çikolata ile süsleyin.

13 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

Gerçekten sizi kutlamak lazım Şaziye hanım ne kadar guzel bır fıkır vede lezzetlı gorunuyor.bende şimdi akşama iftara davetli olduğum arkadaşıma çiko damlalı kek yapacağım tv de o pastane baskınlarını ızleyınce artık dısardan almamaya karar verdım.şaşırıyorum ya hem suçlular hemde pişkin nasıl vicdan bu ben anlamadım...ESRA

9/25/2006 12:01:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

Saziye Hanim Merhaba,
yine cok güzel bir tarif vermissiniz - ben buna benzer bir "tarifimde" kakaolu pudding kullanirim, üzerinede biraz antep fistigi serperim. Böylecede güzel olur :o))

Almanyadan Sevgilerle.

9/25/2006 12:44:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

Şaziye Hanım, ellerinize sağlık. Çok hoş bir fikir ve de çok nefis görünüyor.

9/25/2006 01:00:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

sevgili şaziye yine döktürmüşsün ma
şaallah bende kek kırıntılarıyla ne yapacaksın diye bayağı merak
ediyordum göze hitapta çok şık ellerine sağlık bu gün benim evlilik yıldönümüm 7 yıl oldu çok mutluyum inşallah nice 7 yıllara
allaha emanet ol kendine kızlarına iyi bak

9/26/2006 01:09:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

merhaba .hayırlı ramazanlar şaziye.ellerine sağlık ,bende kalan pastalarla bu tip değişiklikler yapıp eve yeniden sunuyorum ama seninki daha güzel olmuş ,bize yeni fikirler kazandırdığın için çok teşekkürler,allaha emanet olsevdiklerinle sevgilerimle

9/26/2006 08:27:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

Şaziye ellerine sağlık çok güzel görünüyor hayırlı ramazanlar sevgiler Ebru

9/26/2006 01:15:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

merhaba sitenizi ilk kez gezdim ve bayıldım paylaştığınız tüm tariflere. İzmitte olmanızda ayrıca hoşuma gitti. ben eski bi izmitliyim. yani aslen rizeli ama yıllarca izmitte oturdum kullar seymen döngelde çok özledim oraları. arada kuzenlere ziyarette bulunuyorum.
neyse izmit denince hemen laf uzar bende. size bişey sormak istiyorum. ben mayalı hamur yoğurduğumda güzel kabarıyor, tepsiye koyuncada bekletiyorum yine kabarıyor fakat pişince hiç kabarmamış gibi oluyor ve maya kokusu içinde belli oluyor. çok moralimi bozuyor. o yüzden ev ekmeği yapamıyorum. fırınım mini firinlardan ondan olabilirmii?
yada nerede yanlış yapıyorum? cevabınızı bekleyeceğim... burayada yazabilirsiniz mail adresimide verebilirim.

rengarenkdantel@gmail.com

9/27/2006 12:48:00 ÖS  
Blogger saziye dedi ki...

Arkadaşlar, beğeniniz ve vakit ayırıp yorum yazdığınız için çok teşekkür ederim. Herkese sevgiler, selamlar...

9/27/2006 04:12:00 ÖS  
Blogger Nalan Kaplan dedi ki...

Şaziyecim valla öyle işime yarayacak bir tarif olduki tamda elimdeki kekle ne yapabilirim diye düşünüyordum.Eline sağlık...

9/27/2006 11:38:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

merhabalar,kalan kekleri degerlenirmek icin güzel bir tarif,paylasiminiz icin tesekkürler,yavrularinit ve esinizle beraber hayirli ramazanlar.
www.blogcu.com.Baharcicegi öznur

10/01/2006 12:03:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

Merhabalar, ellerinize sağlık öncelikle. Geçenlerde gördüm bu tarifi ve güzel olacağına emin olarak buzluktaki kekimden bir dilim alıp yaptım. Sonuç gerçekten çok güzeldi. Hatta misafirlere pasta olarak yapılıp ikram edilebilecek tarzda bence.

10/11/2006 01:14:00 ÖS  
Blogger saziye dedi ki...

Sevgili Nalan, işine yarayacağı için sevindim, teşekkürler.

Sevgili Öznur teşekkürler, size de hayırlı ramazanlar.

Sevgili Naile, beğendiğine çok sevindim, afiyet olsun.

10/13/2006 03:52:00 ÖS  
Blogger tuba nur dedi ki...

merhaba ben tuba nur bu siteye ilk kez girdm:) ilk kez bu kadar güzel ve açık yemek tarifi veren bir yere rastladm sizi CAN-I GÖNÜLDEN tebrik ediyorum ALLah yard. olsun.AEO:))

8/06/2007 01:33:00 ÖÖ  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa