Ad:
Konum: izmit, Türkiye

İletişim: mutfakguncesi@gmail.com

Pazartesi, Ağustos 28, 2006

İNCİR MEVSİMİ


Her yaz 1-2 hafta İzmir'e gideriz. Ve bu gidişlerimizi genellikle incir mevsimine denk getirmeye çalışırız. Ege'nin havasından mı, suyundan mı bilinmez orada yetişen her şeyin tadı bir başka olur. Hele incir! Ege'de, özellikle Aydın'da yetiştiştirilen incir bir başkadır. (hatta dünyanın en iyi incirlerinin burada yetiştiği söylenir)

İncir kurutulmuş olarak dünyanın dört bir yanına ihraç ediliyor. Ama ''kaba'' dediğimiz yaş incir, çok narin bir meyve. Nakliyeye pek uygun değil, çok çabuk bozuluyor. Bu yüzden en güzeli ya bahçeden toplamak, ya da sabah erken saatlerde pazardan almak. (Fotoğrafta gördükleriniz eşimin bir arkadaşının Germencik'teki bahçesinden. Ben bahçeye gidemediğim için maalesef incir ağaçlarının fotoğrafı yok. Bu sene gidişimiz Ağustos sonuna kaldığı için incirlerin sonuna yetiştik. Artık dallardakiler yavaş yavaş kurumaya başlamış.)

5 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

merhaba
incirleri gorunce canim cekti vallahi,ben canada da yasiyorum burdaki marketler de aydin-izmir incirleri satiliyo tabi ki kurutulmusu ama ustunde turk mali yazinca sanki taze gibi geliyo.
canim turkiyem

8/29/2006 05:43:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

şaziyecim,bizim de bahçenin incirleri çok güzel.dediğin gibi çabuk bozuluyor.hemen dalından kopunca yiyeceksin.tadına doyulmuyor.
sevgilerimle
nunubella

8/29/2006 01:03:00 ÖS  
Blogger saziye dedi ki...

Sevgili Safiye, ülkemizden o kadar uzaktayken ''türk malı'' etiketinin insanı nasıl da mutlu edeceğini tahmin edebiliyorum:)

Nunubella, blogundaki resimlerde gördüğüm kadarıyla evinizin önünde meyve bahçesi var galiba. Meyveleri dalından koparıp yiyebilmek büyük nimet. Selamlar...

8/29/2006 06:21:00 ÖS  
Blogger OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Saziye fotograftaki incirler sanki sahi gibi karsimda duruyor. Bizim bahcede de kara incir vardi, soguga dayanamadi ve dondu. Tabi Türkiye ve özellikle egenin havasi bambaska. Eeee böyle anavatandan uzakta olunca böyle de ic gecirilir yani.
Stuttgart`tan sevgiler.
Sonia...

8/29/2006 10:46:00 ÖS  
Blogger saziye dedi ki...

wildrosen, Ege'nin havası-toprağı gerçekten bambaşka, orada yetişen herşey bana bir başka lezzetli geliyor. Ama sıcağına dayanmak biraz zor:)

8/30/2006 09:59:00 ÖÖ  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa