Ad:
Konum: izmit, Türkiye

İletişim: mutfakguncesi@gmail.com

Salı, Mart 28, 2006

Taze Çekilmiş Karabiber


Karabiberi, uzun zamandır toz olarak almıyorum. Tane karabiber alıp, değirmende çekerek kullanmayı seviyorum. Masada kullanmak için dekoratif, cam hazneli bir değirmen kullanıyorum. Köfte ve yemeklerde kullanmak için, daha ince öğüten geleneksel değirmeni tercih ediyorum.







4 Yorum:

Blogger Defne dedi ki...

Geleneksel degirmene bayildim, ben de istiyorum bir tane. Bu arada karabiberin kokusu burnuma geldi, hapsirdim hapsiracagim:)

Sevgiler...

3/29/2006 02:34:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

Marketlerden aldığımız paketlerde ne koku duyuyoruz ne de lezzet alıyoruz.Ama taze taze çekilen karabiberin de lezzeti kokusu bir başka oluyor.Günlük hayatta kullanıp da unuttuklarımızı hatırlattığın için teşekkürler

3/29/2006 08:41:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

Aynı değirmenden ben de kullanıyorum. Masada kullanmak için Cam hazneli değirmen arıyorum ama şimdiye kadar bulamadım. Sen nereden almıştın mel..

3/30/2006 09:42:00 ÖÖ  
Blogger saziye dedi ki...

m.g. cam hazneli değirmeni züccaciye ve hediyelik mutfak eşyaları satan yerlerde bulabilirsin, ama geleneksel değirmenden kadar ince öğütmüyor, biraz daha iri çekiyor.

4/04/2006 08:37:00 ÖÖ  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa