Ad:
Konum: izmit, Türkiye

İletişim: mutfakguncesi@gmail.com

Cumartesi, Ocak 07, 2006

BROKOLİ SALATASI


Ben brokoli salatasını, buharda pişirilmiş brokoliye sadece limon, sarmısak ve zeytinyağı ekleyerek yapıyordum. Bu, arkadaşımın geçen gün getirdiği salata. Daha renkli olduğu için ikramlarda göze daha hoş görünüyor, çok da lezzetli.

Malzemeler
(Ölçüler isteğe göre ayarlanabilir)

Brokoli
Havuç
Taze soğan
Kornişon turşu
Lahana turşusu
Haşlanmış mısır
Limon
Zeytinyağı
Ezilmiş sarmısak

Yapılışı
Brokoli 8-10 dakika, havuç 15 dakika kadar, az tuz eklenerek buharda pişirilir veya çok az suyla kısık ateşte haşlanır. Haşlandıktan sonra küçük küçük koparılan brokoli ve yarım ay şeklinde doğranan havuçlar bir kaba alınır. Taze soğanlar ince kıyılır. Turşular küçük küçük doğranır. Hepsi karıştırılıp, üzerine limon, sarmısak ve zeytinyağı eklenir. (Arzuya göre sirke de eklenebilir) Bu salataya varsa közlenmiş kırmızı biber de eklenebilir. Afiyet olsun.

2 Yorum:

Blogger Pitircik dedi ki...

Bu salatayi da bu aksam deneyecegim. Cok pratik ve en onemlisi yagi da az koyarsak, az kalorili:)) Ellerine saglik...

1/20/2006 02:55:00 ÖÖ  
Blogger saziye dedi ki...

Bu salata bir arkadaşımın eseri. Çok lezzetli oluyor, ben de çok beğendim.

1/20/2006 07:16:00 ÖÖ  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa