Ad:
Konum: izmit, Türkiye

İletişim: mutfakguncesi@gmail.com

Salı, Kasım 21, 2006

KEREVİZ MEVSİMİ


Kereviz de pırasa, enginar, karnıbahar vs.. gibi, eskiden çok mesafeli durduğum ama şimdi çok severek pişirdiğim ve yediğim sebzelerden. Hem zeytinyağlısını hem de salatasını çok seviyorum, hatta kereviz mevsimi yaklaşınca manava hergün -kereviz gelmedi mi daha? diye sormaya başlıyorum:)

Zeytinyağlı Kereviz

Malzemeler

3 tane ortaboy kereviz
2 ortaboy havuç
1 su bardağı kadar bezelye
1 ortaboy soğan
yarım limon suyu
yarım çay bardağı portakal suyu
1 çay kaşığı tozşeker(isteğe bağlı)
1,5 çay kaşığı tuz
yarım çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı

Kerevizleri soyup, yıkayın ve irice küpler halinde doğrayın. Bir kaba alıp üzerine yarım limon suyu sıkıp, karıştırın. (kararmaması için) Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında sararana kadar çevirin. Havuçları halka doğrayıp kavrulan soğanların üzerine ekleyin ve 2-3 dakika soteleyin. Kerevizleri beklettiğiniz kaptan elinizle süzdürerek alıp tencereye ekleyin. Bezelyeleri, portakal suyunu, tuzu, şekeri ve kaynar suyu ilave edip kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Su miktarı: Normal tencerede yaklaşık 2 su bardağı yetiyor. Pişirme işleminin sonuna doğru su iyice biterse kaynar su ilave edilebilir. Düdüklü tencerede yarım su bardağından biraz fazla su ile 10-12 dakikada pişiyor. (pişirme süresine dikkat etmek lazım, kereviz çok çabuk erir)

9 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

ellerine sağlık ben kerevizi çok severim annem hep kıymalı yaptığı için ben zeytinyağlı hiç denemedim az sonra doktora gideceğim ordanda çarşıya bu gece deneyeceğim inşaallah iyi hoşta şaziye portakal suyu neden hazırmı yoksa portakalın kendi suyumu bileyimde sana kucak dolusu sevgi ve saygılarımla

not [çim adam çimlendi]
serap

11/21/2006 03:53:00 ÖS  
Blogger saziye dedi ki...

Serap'cım, bazen bende kıymalı yapıyorum, ama kıymalı yaptığım zaman salça ilave ediyorum ve 2-3 tane pırasa ile birlikte pişiriyorum. Taze portakal suyu kullandım, kerevizin kokusunu hafifletiyor.
Sevgiler, tatlı kızlarınıda öperim.

11/21/2006 04:53:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

ben de karnabahara mesafeli duranlardanım ve bu sanırım hep böyle devam edecek ama kerevizi herzaman sevmişimdir :) zeytinyağlı kervizin gerçekten nefis görünüyor ellerine sağlık.sevgiler...

seda
tarifname.blogspot.com

11/21/2006 06:05:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

Şaziye ellerine sağlık kerevizin çok güzel olmuş bende çok severim gerçekten kerevizin her şeklini kolaylıklar sevgiler

11/21/2006 10:55:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

ben de eskiden sevmezdim hic kerevizi ama esimin guzel kereviz corbasi ile simdi evimizden eksik etmediklerimiz arasinda yer aliyor.. bir de ben makarnali salatasini yapiyorum o da cok guzel oluyor..ellerine saglik.

11/22/2006 05:56:00 ÖS  
Blogger saziye dedi ki...

Seda'cım, teşekkürler. Ben karnıbaharı hafif haşlayıp, yumurtalı una bulayıp kızartarak yapınca çok seviyorum artık. Ayrıca salatası da güzel oluyor.

Ebru'cum, teşekkür ederim güzel yorumun için, sevgiler.

Evren'cim, arşivinde kereviz çorbasının tarifine baktım, deneyeceğim.

11/22/2006 06:37:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

Ellerinize sağlık:) sayfanızdaki tüm tarifleri çok sevdim....
Bende kerevizi bu yaptığınıza benzer şekilde yapıyorum, afiyet olsun hepimize:)

11/26/2006 01:11:00 ÖÖ  
Blogger OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Güzel bir Pazar Tatili diliyorum
Ye#Özel Yilbasi mönüsü etkinligine katilimini bekliyorum. Kodlar sayfamda linklerin alt bölümünde sevgiler...
Sonia

11/26/2006 01:26:00 ÖS  
Blogger saziye dedi ki...

Mutlu Mavi ve Sonia teşekkürler.

11/28/2006 02:03:00 ÖS  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa