Ad:
Konum: izmit, Turkey

İletişim: mutfakguncesi@gmail.com

Çarşamba, Şubat 08, 2006

KATMER POĞAÇA



Geçen haftasonu pazar kahvaltısı için yaptım bu poğaçayı. Mayalı olduğu için yumuşacık, arasında yağ olduğu için de milföy gibi kat kat oldu, hepimiz çok beğendik. Yapımı sanki zahmetliymiş gibi görünüyor, ama değil.

(Tarif, ıspanaklı pastanın tarifini aldığım arkadaşımdan)

Malzemeler

1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
20 gr yaşmaya (veya 1 yemek kaşığı kurumaya)
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı tozşeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı kullandım)

Arasına; 75 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
100 gr beyaz peynir

Yapılışı

Mayayı çok az ılık suyla erittim. Ilık süt, sıvıyağ, tuz, şeker, yumurta akı ve un ile ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yaptım. Mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayırdım. Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp, üzerine yumuşak tereyağından ince bir tabaka halinde sürdüm. Hamurları üstüste dizerek, her parçada bu işlemi tekrarladım. En üsttekine yağ sürmedim. Üstüste dizilmiş hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar büyüttüm. Sigara böreği sarar gibi kesip, arasına peynir koyarak sardım. 30-40 dakika mayalandırıp, üzerine yumurta sarısı sürdüm ve 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirdim.

241 Yorum:

«En Eski ‹Eski 201 – 241 / 241
Blogger fatma dedi ki...

Merhabe ellerinize saglik, bende denedim fakat firina atinca hic kabarmadi. Acaba neden?

10/10/2007 07:19:00 ÖS  
Blogger fatma dedi ki...

Merhabe ellerinize saglik, bende denedim fakat firina atinca hic kabarmadi. Acaba neden?

10/10/2007 07:19:00 ÖS  
Blogger saziye dedi ki...

Sevgili Fatma, tepside yeterince bekletmemiş olabilir misin?

10/18/2007 09:24:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

merhaba, ellerine saglik, görünüsü gercekten cok güzel. ben de yaptim simdi. firindalar ve vallahi yiyesim geliyor. 12 pogaca cikti fakat, biraz büyük oldular. sizde de acarken hamurun üst kati yirtildimi? aslinda ben hamur isini hic beceremen de bu sefer cok güzel biseye benzedi. tekrar ellerine saglik. öznur

10/19/2007 08:24:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

merhaba, terkar ben, öznur. daha yeni okudum, sen izmit tenmisin. benim ablam da izmit te kaliyor. her sene orda izin yapariz. sen neresinde kaliyorsun abla?

10/19/2007 08:37:00 ÖS  
Anonymous NİRVANA dedi ki...

MERHABA SAZİYE HANIM..
TARİFİ PORTAKAL AGACINDA GÖRDÜM VE HEMEN BAKTIM.ANNEMIN YAPTIGI HAMURA COK BENZIYOR AMA DIREK ACARAK YAPIYORDUK.BIRDE BOYLE KAT KAT DENEYECEGIM MUTLAKA.ELLERİNİZE SAGLIK.AYRICA BENDE TARİFLERİMİ YAYIMLAMAK ISTIYORUM NASIL YAPICAM? YARDIMCI OLURSANIZ SEVINIRIM...

10/20/2007 08:29:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

harika bişeyyy oluyo tşk

10/21/2007 02:41:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

merhaba bu siteye ilk defa giriyorum katmerli poğaçanın biraz değişini tv görüp denedim ama bu daha güzel gözünüyor en kısa zamanda deniyeceğim ellerinize sağlık

10/22/2007 03:13:00 ÖS  
Anonymous merve dedi ki...

bu kadar güzel olacağını tahmin etmemiştim denedim çok güzel oldu ellerinize sağlık herkese tavsiye ederim

10/23/2007 12:32:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

slm şaziyecim tarif süper görünüyo aa ezeden nasıl açabiirim die erredütte kaldım cesaret edeedm

10/25/2007 01:57:00 ÖÖ  
Anonymous hatice dedi ki...

tarif için allah razı olsn ama bir türlü cesaret edemiyom hamuru ezmeden açmak gözüm korktu üstüne sürdüğün sırf yumurta sarısımı bide verdiğin ölçüye yapsam 1paket yaş maya koysamolazmı

10/25/2007 02:06:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

sa şaziyecim senden bi ricam var.pazartesi pasta yapmam lazım pandispanyasını kelepçelı fırın tepsiside yapmak istiyom {yuvarlak}aynı zamandaçok kabarıp 3katlı yapmak istiyom nasıl yapabilirim 5 yumurtadan azmı gelir lütfen cevap yaz acele şimdiden allah razı olsn izmirden sevgiler

10/27/2007 12:54:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

merhabalar canim

cok super bir pogaça olmus, ellerine saglik, sana bir sorum olacakti bana pazar gunune eski arkadaslarim gelecekler bayada kalabaliklar,bu senin yaptigin 12 tane çikan ölçü benimkilere yetmeiyecek:-)) acaba ben bu ,alzemenin iki katini kullansam ayni bu sekilde tutarmi yoksa ayri ayri bu malzemeleri yogursammi?

simdiden tesekkurler cevabin icin

daha cok tariflerini okuyabilmek dilegiyle allaha emanet olun

hatice

11/01/2007 05:30:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

bende şimdi yapıyorum.inşallah tadı güzel olur.bakalım nasıl olacak teşekkürler:)

11/03/2007 05:38:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

görünümü çok güzel ellerinize sağlık yarın deneyeceğim.

11/06/2007 10:31:00 ÖS  
Blogger Meliha dedi ki...

Bu yorum yazar tarafından silindi.

11/08/2007 09:11:00 ÖÖ  
Blogger Meliha dedi ki...

Arkadaşlar, Şaziye galiba 27 Ekim'den beri girmeye fırsat bulamamış, bir kaç kişinin sorusunu kendi tecrübelerime dayanarak cevaplamak istiyorum, bu tarifi çok defa yaptım da.:) Daha önce görseydim Pazar günkü misafirlere de yetişirdim, çok üzüldüm gerçekten :(

Bu ölçüyle yaş maya kullanınca yarım paket, Dr. Oetker İnstant Maya kullanıca 1 paket tam geliyor.

Ezmeden açmak için çok özel bir çaba gerekmiyor, çok bastırmadan ilerletiyorsunuz oklavayı, 4 hamlede değil de 8 hamlede büyüyor mesela, hepsi bu.

2 ölçü yapılacaksa eğer hepsi birlikte yoğrulabilir, ben genelde 2 ölçü yaparım zaten.

Üstündeki de sırf yumurta sarısı :)

Hiç tereddütsüz hemen yapın bence, yapmanın neredeyse anlatmaktan daha kolay olduğunu göreceksiniz. Hamur açma tecrübesi gerektirmiyor. Ve yiyen herkes tarifini istiyor.

Kolay gelsin.

11/08/2007 09:13:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

ben de bu poğaçayı ıkı kere denedim çok güzel kabardı ve yumuşacık oldu gerçekten... ama tuz ya da şeker ölçüsünde bişey var sanırım yani tadında bi eksiklk var onu anlayamadım. çay kaşığı tepeleme mi olacak? bi de bunu yapıp yumurtasını sürmeden bir gece dolapta bekletsek ertesi gün pişirsek olur u acaba?

11/10/2007 11:39:00 ÖS  
Blogger Meliha dedi ki...

Evet, tuz, şeker ölçüsünü ilk denemeden sonra çay kaşığından tatlı kaşığına terfi ettirmiştim, daha lezzetli oluyor o şekilde.

Buzdolabında bekletmek hususunda mavi44 ismiyle gönderilmiş bir yorum var, önceki akşamdan hazırlayınca da aynı netice alınabiliyormuş, ben hiç denemedim.

11/11/2007 12:04:00 ÖÖ  
Blogger mine dedi ki...

merhabalar
pogcalarim simdi firindan cikti sizin yaptiginiz gibi cok guzel gorunuyor biraz ilidiktan sonra tadinada bakicam insallah bunu bu aksam denedim yarinki misafirlerim icin sonuc olumlu oldu yarin tekrar yapacagim 8 kati ust uste koyduktan sonra siz daha buyuk acmissiniz ben o resime bakmadan actim sizin actiginiz kadar ince degildi benim yaptigim ama yinede sonuc guzel. peynirli boreklerim oldugu icin bunu sade yaptim tuz miktarini biraz daha arttirsam hamurda bozulma olurmu acaba? emeginize saglik sogumalarini beklemeden yemeye basladim

9/20/2011 03:04:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

cok güzeller, az önce yaptim muhtesem oldular masallah. ellerinize saglik, tarif icin tskler

10/22/2011 07:31:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

çok güzel oldu, teşekkürler.............

12/19/2011 01:51:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

merhaba bende yarın kahvaltı için yapmayı düşünüyorum bu tarifi inşallah güzel olur tarif için teşekkürler...

1/27/2012 04:02:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel görünüyor...

1/27/2012 04:03:00 ÖÖ  
Anonymous sema dedi ki...

açarken yırtılmazmı üstüne biraz un serpiştirpmi açıyoruz beni bilgilendirirseniz çok sevinirimmmm

2/09/2012 09:11:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

merhaba şimdi katmerli poğaçaları yaptım ve yiyorum çok güzeller tarif için teşekkürler

2/21/2012 02:27:00 ÖS  
Anonymous yemektyz dedi ki...

güzel...

3/11/2012 10:31:00 ÖS  
Anonymous yemektyz dedi ki...

güzel

3/11/2012 10:31:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

şaziye hanım çok güzeller.ben birşey anlamadım.yağlayıp üst üste koyup açtığımız hamurdaki katları tek tek alıp kesip iç malzemiyimi yerleştiriyoruz.yoksa üst üste koyulmuş yağlanmış hamurları ince hale gelip büyükçe açıpmı içini yerleştiricez

3/29/2012 11:10:00 ÖÖ  
Blogger saziye dedi ki...

Üst üste koyulmuş yağlanmış hamurların hepsini toptan ince hale getirip büyükçe açıyoruz ve kesip iç malzemeyi koyuyoruz.

3/29/2012 06:56:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

bır gun once yapsam bayatlar mı acaba?

4/01/2012 10:03:00 ÖS  
Blogger can dedi ki...

yemek tariflerimiz
http://yemekteyz.blogspot.com/

4/06/2012 02:30:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

resime bayildim denedim şahane oldu tarif için teşekkürler

4/13/2012 01:52:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

süper

4/17/2012 04:55:00 ÖÖ  
Anonymous elif dedi ki...

Şaziye Hanım merhaba,
çok güzel görünüyordu dün hemen denedim.hamileyim ve nasıl canım çekti bilemezsiniz ama sanırım çok yeteneksizim kupkuru oldu benimkisi.neden olabilir sizce..birde video görüntüsü yayınlama şansınız olurmu benim gibiler için çok iyi olur..inanın hala canım istiyor..off offf....

7/01/2012 12:20:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

bn hamurun içinee sekerr koyarak vee peynır yerinee yağ seker fıstıkk karısımı hazırladım tatlı türüü harıka oldu

9/11/2012 05:05:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

ben ilk denememde bayildim ve herkes cok begendi özellikle de esim ...bu muhtesem tarif icin cooook tesekkürler bence hayatimda yedigim en lezzetli pogaca....herkese tavsiye ederim

10/10/2012 03:12:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

Benim ilk pogaca deneyimimdi ve tam tarife uygun olarak yaptim lakin hamur elime yapidiyodu yinede devam ettim.guzel oldu ama biraZ daha sert bi hamur yogursam olurmuydu tskler?

12/03/2012 12:02:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

ben bu tarifi çok sevdim annem her pazar yapıyor

1/27/2013 03:37:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

merhaba bugün denedim çok güzel oldu

11/04/2013 10:09:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

Ellerinize kollarınıza sağlık! Dün yaptım bu nasıl bir tariftir bayıldık.. çok ama çok teşekkür ederim, unun ölçüsüne kadar her şeyi net vermişsiniz. Allah razı olsun dua ve muhabbetle
Esra

8/08/2014 09:11:00 ÖÖ  
«En Eski ‹Eski 201 – 241 / 241

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa