Ad:
Konum: izmit, Türkiye

İletişim: mutfakguncesi@gmail.com

Çarşamba, Mart 01, 2006

BEZ BEBEK VE D VİTAMİNİ DAMLASI


Küçük kızım Zeynep zıpırlıkları ve bilmiş bilmiş konuşmalarıyla beni hep güldürür.(Aslı'da eskiden öyleydi ya, artık ağır abla oldu.) Bizim ufaklık sabahları uyandığında, ben kahvaltısını hazırlayana kadar çizgi film izler. Son günlerde tv'de, sağlık bakanlığının, bebeklerin gelişimlerini desteklemek için D vitamini damlası dağıttığından bahseden bir tanıtım filmi yayınlanıyor. Bizimki çizgi filmin arasında bu tanıtımı izlemiş, bez bebeğini kaptığı gibi koşarak geldi mutfağa -Anne! Hemen bebeğime D vitamini damlası alman lazım, baksana kemikleri ne kadar zayıf, ne oturabiliyor, ne de ayakta durabiliyor!


(Yemek tarifleri görmek için ziyaret ettiğiniz bu sitede çocuklarımla ilgili yazılar sıkıcı oluyormu bilmiyorum, ama ben bu sayfayı hem yemek tarifleri paylaşımı, hem de çocuklarımın büyüdüklerinde gülümseyerek okuyacakları bir anı defteri olması umuduyla yazıyorum:)

13 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

merhaba Şaziye hanım
benim çocuğum yok ama canımı verebileceğim 2 tane yiğenim var bende heryerde onların yaptığı muzırlıkları espirileri anlatıp dururum özellikle yakın çevresinde çocuk olanların sizi çok iyi anladığına eminim
sevgiler hülya

3/01/2006 09:08:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

Çocuklar,yaşamın güzelliği...Nerde ve ne zaman olursa olsun dünyanın en güzel varlıkları.Ben de kızımı bebeğiyle oynarken izliyorum.Bir bakıyorum,kızım bana ayna tutuyor adeta.Bebeğinin annesi olduğunda aslında beni oynuyor.Doğrularımı yanlışlarımı onun oyunlarından görüyorum.Allah bağışlasın cümlesini. Sevgiler.Meltem Atan

3/01/2006 09:20:00 ÖÖ  
Blogger saziye dedi ki...

Sevgili Hülya, yeğenler de çok seviliyor gerçekten, benim de bir tane yeğenim var.

Sevgili Meltem, çocuklarımın oyunlarını izlerken ben de aynı şeyleri görüyorum, onlara nasıl davranıyorsam onlarda bebeklerine aynı tavırları sergiliyorlar. Çocuklara birşeyler verebilmenin yolu, nasihatten çok davranışlarımızla örnek olmaktan geçiyor.

3/01/2006 09:27:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

sevgili şaziye,
portakal ağacından sonra sizide merakla takip ediyorum benimde bir kızım var insan onların yaptıkları şeyleri gerçekten herkesle paylaşmak istiyor sizizn yaptığınız hiç sıkıcı değil çok şirin bir şey olmuş sevgiler..başarılar...

3/01/2006 05:37:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

Sevgili Şaziye Hanım,
Çocuklardan bahsetmeniz tam tersi sıcaklık katıyor. Allah onlar hakkında hep hayır göstersin size ve de tüm annelere, bana ve diğer isteyenlere de hayırlı evlatlar versin.
Sitenizdeki bu hoş atmosfer için size teşekkür ederim. İzmir'de olsaydınız, tanışmak isterdim sizinle.
Benim yeğenim de Zeynep ve de 3,5 yaşında. Ben de her yerde onu anlatıyorum. Yingam (yengem) diyerek sürekli etrafımda dolaşan tatlı birşey, maşallah.
Allah, rızası doğrultusunda yetiştirmeyi nasip etsin hepsini.

3/01/2006 06:35:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

Sevgili Şaziye Hanım,
Çok sıcak oluyor çocuklardan bahsetmek. Allah haklarında hep hayır göstersin bütün annelere. Ve de isteyenlere de hayırlı evlatlar versin.
En önemlisi, onların bize emanet edildiği şuuru ve şefkatiyle yetiştirmeyi Allah nasib etsin. Gerçekten hele anne olmayan biri onların ne büyük bir nimet olduğunu çok iyi anlıyor.
Sizinle okuduğum bir yazıyı paylaşmak isterim,
http://www.sebnem.org/prwmakale.php?makale_no=d013s008m1
Allah'a emanet olun.
Meliha Duran

3/01/2006 06:55:00 ÖS  
Blogger saziye dedi ki...

Dualarınıza tüm kalbimle katılıyorum, Allah her isteyene hayırlı evlatlar nasib etsin.

3/01/2006 07:37:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

hayatimiza renk katan ve her zaman yuzumuzu guldurecek bir seyler bulan yavrularimizdan bahsetmemiz anneligimizin dogasinda var. yazdiklarinizi gulumseyerek okudum ve 17 aylik olan kiziminda konusmaya baslayip beni guldurecegi zamanlara ozlem duydum. kizlarinizdan bahsetmeniz cok hos,zevkle okuyorum...
hatice betul

3/02/2006 07:53:00 ÖÖ  
Blogger life dedi ki...

Zeynep çok şeker:)Darısı benim başıma:)Bu bez bebeklerden 2tane alıp birini halamın birini dayımın torununa hediye etmiştim.Çok sevinmişlerdi:)
Sadece yemek tariflerinizi değil ,anılarınızıda bekliyoruz ve bizi hiç sıkmaz:)

Sevgilerimle...

3/02/2006 03:06:00 ÖS  
Blogger saziye dedi ki...

Sevgili Hatice Betül, kızını güle güle büyüt inşallah. Çocukların 1-5 yaş arasını en tatlı zamanları, tam sevilecek gibi oluyorlar o yaşlarda. Hele yeni konuşmaya başlayıp, kelimeleri yarım yamalak söyledikleri zamanlara bayılıyorum.

Sevgili Şehnaz, teşekkür ederim. İnanki tereddüt ederek yazmıştım bu yazıyı, bundan sonra sık sık yazarım artık, bizim Zeynep'te macera çok. Bu bez bebeği de halamız almıştı Zeynep'e.

3/02/2006 06:04:00 ÖS  
Blogger cay saati dedi ki...

sevgili saziye hanim,yazdiklarinizi gülümseyerek okudum,benimde kardesim bebegi icin uzulur ona yemek yedirmeye caliris :)bizde onun minik haliyle kocaman sefkatine hayran kaliriz,
kizlarinizin herzaman mutlu,saglikli ve hayirli evlat olmalari dilegiyle
sevgiler

3/03/2006 06:38:00 ÖS  
Blogger Meltem Sozer dedi ki...

Benim henüz çocuğum yok. Hep sevgilimden bahsediyorum. Hayat onunla geçerken onu dışlasam ortada anlatacak bir şey kalmaz. Çok sevdim kızlarını anlatmalısın..

3/03/2006 11:11:00 ÖS  
Blogger ZYNP dedi ki...

O benim bebeğim ama hiç hatılamıyorum(:

7/05/2011 10:31:00 ÖS  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa