Ad:
Konum: izmit, Türkiye

İletişim: mutfakguncesi@gmail.com

Çarşamba, Ocak 25, 2006

SADE VE TAHILLI KREP


Çocuklar kahvaltıda peynir, zeytin gibi şeylerden çok fazla yemiyorlar, tost, sigara böreği, omlet gibi sıcak bir şeyler arıyorlar. Her sabah onların sevdiği birşeyler yapmaya çalışıyorum, yoksa yarı aç kalkıyorlar masadan. Bu sabah krep vardı kahvaltı menülerinde. Kendim için de tahıllı undan denedim bir tane, çok beğendim. (Krep hamurunu yumurtasız yaptım bu sefer)

Malzemeler

1 su bardağı su + süt karışımı

1 su bardağından biraz fazla un

Yarım çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı

Pişirmek için ayrıca zeytinyağı veya tereyağı

Yapılışı

Bütün malzemeyi çırpıp, teflon tavayı azıcık yağlayarak pişirdim.

Tahıllı krep içinde aynı malzemeyi kullandım, un karışımının içinde tuz vardı, bu yüzden tuz katmadım.

3 Yorum:

Blogger Pitircik dedi ki...

Saziye,
Su sut orani yari yariya mi? Cok hosuma gitti krepler, ozellikle de tahillisi...
Eline saglik.

1/31/2006 08:00:00 ÖÖ  
Blogger saziye dedi ki...

Evet, su + süt yarıyarıya. Tahıllı krep ilk defa denedim, bende çok beğendim.

1/31/2006 11:06:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

Hocam ben ewde yanlız yaşıyorum. bıktım kahwaltı etmekten. bunu yapim dedim. malzemeler arasında süt yokmuş bende. bende 1 bardak su döktüm. içine de ufalanmış peynir koydum hamurunun içine yani. gayet güzel oldu. ufak bi tawsiye olsun gerçekten çok güzeldi. tulum peynir mi ne diyolar böyle bişi işte.

7/27/2007 10:16:00 ÖÖ  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa