AYVA YE
Ayvayı kullanma alanım tatlı ve reçelle sınırlı olduğu için, bunların dışında bir tarif için epey düşündüm, ve kurabiye yapmaya karar verdim, ama reçelden de vazgeçemeyince ikisinide yaptım.
Etkinliğe katılan tariflerin tümüne sevgili Nurdan'ın sayfasından ulaşabilirsiniz.
AYVA DOLGULU KURABİYE
Malzemeler
Hamuru için;
100 gr tereyağ (eritilmiş)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 çay bardağı nişasta
1,5 çay bardağı pudra şekeri
2 su bardağı un
İçi; 2 orta boy ayva
3 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı
Un, nişasta, pudra şekeri ve kabartma tozunu, bir kapta karıştırıyoruz. Üzerine diğer malzemeleri koyup ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. (Gerekirse fazladan un ilave edebiliriz.)
Ayvaları soyup, rendeliyoruz. Şekeri ekleyip, kısık ateşte 15-20 dakika pişiriyoruz. Soğuduktan sonra tarçın ekliyoruz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elimizde inceltiyoruz. Ortasına ayvalı harçtan doldurup, dikkatlice kapatıyoruz. Fırın kağıdı serilmiş veya unlanmış tepsiye dizip, 175 derece ısıtılmış fırında fazla pembeleştirmeden pişiriyoruz. Çıkarınca üzerine pudra şekeri eleyerek servis ediyoruz.
AYVA REÇELİ
Malzemeler
1 kg ayva
1 kg tozşeker
2 yemek kaşığı limon suyu
3,5 su bardağı su
Yapılışı
Tencereye 3,5 bardak suyu koyalım. Ayvaları soyup, küçük küçük doğrayalım ve suyun içine atalım. Orta ateşte 10 dakika pişirelim. Şekeri ilave edip, kısık ateşte ayvalar rengini alana kadar, 40-50 dakika pişirelim. İndirmeden önce limon suyunu ekleyip, altını söndürelim. İyice soğuduktan sonra kuru bir kavonaza boşaltabiliriz.
Etkinliğe katılan tariflerin tümüne sevgili Nurdan'ın sayfasından ulaşabilirsiniz.
AYVA DOLGULU KURABİYE
Malzemeler
Hamuru için;
100 gr tereyağ (eritilmiş)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 çay bardağı nişasta
1,5 çay bardağı pudra şekeri
2 su bardağı un
İçi; 2 orta boy ayva
3 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı
Un, nişasta, pudra şekeri ve kabartma tozunu, bir kapta karıştırıyoruz. Üzerine diğer malzemeleri koyup ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. (Gerekirse fazladan un ilave edebiliriz.)
Ayvaları soyup, rendeliyoruz. Şekeri ekleyip, kısık ateşte 15-20 dakika pişiriyoruz. Soğuduktan sonra tarçın ekliyoruz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elimizde inceltiyoruz. Ortasına ayvalı harçtan doldurup, dikkatlice kapatıyoruz. Fırın kağıdı serilmiş veya unlanmış tepsiye dizip, 175 derece ısıtılmış fırında fazla pembeleştirmeden pişiriyoruz. Çıkarınca üzerine pudra şekeri eleyerek servis ediyoruz.
AYVA REÇELİ
Malzemeler
1 kg ayva
1 kg tozşeker
2 yemek kaşığı limon suyu
3,5 su bardağı su
Yapılışı
Tencereye 3,5 bardak suyu koyalım. Ayvaları soyup, küçük küçük doğrayalım ve suyun içine atalım. Orta ateşte 10 dakika pişirelim. Şekeri ilave edip, kısık ateşte ayvalar rengini alana kadar, 40-50 dakika pişirelim. İndirmeden önce limon suyunu ekleyip, altını söndürelim. İyice soğuduktan sonra kuru bir kavonaza boşaltabiliriz.
3 Yorum:
Şaziye hanım merhaba, sitenizle bugün tanıştım ve tariflerinizin hepsini inceledim, çok güzel tarifler ve bir çoğunu kopyaladım. Ayvalı kurabiyeniz ve reçeliniz çok güzel görünüyor en kısa zamanda denemek istiyorum, ellerinize sağlık.
Sevgiler
Merhaba Songül Hanım, ziyeretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Reçel gerçekten güzel oldu, ayvalı kurabiye biraz elmalı versiyona benzedi, ama ağızda dağılan hoş bir kurabiye oldu. Umarım yapınca tadını da beğenirsiniz. Sevgiler...
slm saziye hanim tarifleriniz cok harikaymis cok begendim ellerinize saglik yaptim afiyetle yiyoruz tskler
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa