Ad:
Konum: izmit, Türkiye

İletişim: mutfakguncesi@gmail.com

Çarşamba, Aralık 14, 2005

KESTANELİ PERDE PİLAVI



Kestane ye etkinliği için aklıma hep tatlı tarifleri geldi. Kestaneli pasta, kestaneli kup vs... Ama son anda karar değiştirip tuzlu birşey yaptım. Epeyce vakit aldı ama sonucu görünce bütün yorgunluğum geçti. İşte kestaneli perde pilavı:)

Malzemeler

Yarım kg kestane
1,5 su bardağı baldo pirinç
2,5 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Ayrıca 1 tatlı kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuşüzümü
40 gr badem
Tuz

Hamur için; 1 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
5 yemek kaşığı su
tuz
aldığı kadar un

Yapılışı

Pirinci sıcak tuzlu suda 1 saat bekletelim. Kestaneleri çizip, az suyla haşlayalım ve soyalım. Bademleri sıcak suda birkaç dakika bekletip soyalım. Sıvıyağı pilav tenceresine koyup, dolmalık fıstıkları pembeleştirelim. Yıkanıp, süzülmüş pirinçleri, tuz ve tereyağını ekleyip, 5 dakika kavuralım. 2,5 bardak sıcak suyu, kuşüzümlerini ve soyulmuş kestaneleri ekleyip, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip, ocağı söndürelim. 15 dakika demlendikten sonra yavaşça karıştırıp, tekrar kapağını kapatalım.

1 tatlı kaşığı tereyağı ile kalıbı yağlayalım. (Ben 22 cm çapında teflon kek kalıbı kullandım. Yoksa borcamda olabilir.) Soyulmuş bademleri kalıbın dibine ve yanlarına yapıştıralım. Yağın iyice donup, bademlerin daha iyi tutması için kalıbı 10 dakika buzdolabında bekletelim.

Yumurta, yoğurt, tuz, su ve un ile yumuşak bir hamur yapalım. Hamuru iki parçaya ayıralım. (parçaların biri büyük, biri küçük olsun) Büyük olan parçayı 40 cm kadar açıp, kalıbın içine dikkatlice serelim. Ilık pilavımızı içine dökelim. Hamurun küçük parçasını 25 cm büyüklüğünde açıp, kalıbın üzerine örtelim. İki yufkanın kenarlarını birbirine tutturalım. 200 derece ısıtılmış fırında 25 dakika kızartalım. Fırından çıkarınca 15 dakika dinlendirip, servis tabağına ters çevirerek çıkaralım, dilimleyerek servis yapalım. Afiyet olsun:)

5 Yorum:

Blogger Nazan dedi ki...

Bu bu... bu... Bu harika birsey, leziz gözukuyor! Ellerine saglik :).

12/16/2005 01:44:00 ÖÖ  
Blogger Dilek'ce dedi ki...

Cok güzel bir tarif !!! Tesekkürler!

12/16/2005 01:18:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

Sevgili Nazan ve Dilek,
Ziyaretiniz için teşekkür ederim. Tarifimi beğendiğinize sevindim. Tadıda harika oluyor, keşke size de ikram edebilmek mümkün olsaydı...

12/16/2005 04:51:00 ÖS  
Blogger Tijen dedi ki...

saziye ellerine saglik, ne güzel düsünmüssün!
kestane öyle özel bir tat ki, pek çok yerde kullanmak mümkün, bence ziyaretçilerinin ufuklarini genisletecek bir tarif olmus bu!
tijen

12/17/2005 05:09:00 ÖS  
Blogger saziye dedi ki...

Ziyaretiniz için teşekkür ederim Tijen Hanım, beğendiğinize sevindim.

12/20/2005 04:24:00 ÖS  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa