İletişim: mutfakguncesi@gmail.com
Profilimin tamamını görüntüle
Kaydol:Kayıtlar [Atom]
saziye tarafından gönderildi | 10:36 ÖÖ
Dun zaten fotografini gorunce insallah tarif de gelir diye dusunmustum, yanilmadim. Ellerine saglik, harika gorunuslu, super birseye benziyor. Hemen denenecekler arasina giriyor, umarim yufkalari acarken zorlanmam.
dunden beri tarif beklerken vakit gecmedi gercekten. bu aynen annemin carsaf børegine benziyor ama annem yufkalari teker teker kapatip dikdørtken sekli veriyordu. fakat ne yalan søyliyeyim bu resimdeki haliylen bile daha cok istah kabartiyor,"annem duymasin:)" hemen deniyecegim. ama kuru maya kullanabilrmiyim? farki anlasilirmi? hemen cevap alabilirsem sevinirim:} sevgilerimle hacer/norvec
Sevgili Hacer,annenin yaptığı şekil birer porsiyonluk oluyor anladığım kadarıyla, eminim öylede çok güzel oluyordur, deneyeceğim. Kurumaya kullanılabilir tabii, bizim burada yaşmaya rahatlıkla bulunabildiği için ben kurumaya pek kullanmıyorum.(aradaki fark; yaşmaya ile yapılan hamurlar, kurumaya ile yapılanlara göre biraz daha yumuşak oluyor ve daha çok kabarıyor) Kolay gelsin, sevgiler...
Sevgili Evren, beğenin ve yorumun için teşekkürler, denersen umarım iyi sonuç alırsın. Sevgiler, selamlar...
Inanin cok lezzetli gorunuyor...Kendime guvensem hemen yapacam ama biraz endiseliyim.ellerine saglik,2 kizla bunca seyi yapip ortaya cikarman super...
sevgili şaziye böreğin nefis görünüyor ama nacizane fikrimi söylemek istiyorum mayasız böreği yapmaktan çekinmene hiç gerek yok ben devamlı yaptığım için söyleyebilirim mayalı hamurdan daha rahat açılıyorlar püf noktası hamuru dinlendirmek birde ben ılık suyla hamuru yoğuruyorum yiyenler çok beğeniyorlar denemeni tavsiye ederim. ellerine sağlık sevgiler
Yeliz'cim, bence cesaret edip, denemelisin, gerçekten zor bir tarif değil. Kızlarım artık büyüdüler, mutfaktaki işlerime pek engel olmuyorlar, hatta bazen yardım bile ediyorlar:)Sevgili Emine, çarşaf böreğininin mayasız yapılanından yedim, çok güzel oluyor gerçekten. Ama nedense ben bu tarz yağlamalı-katlamalı hamurişlerinde maya kullanmadığım zamanlarda başarılı olamıyorum, elim yeterince yatkın değil galiba.
Bende hep denemek isterdim sizin resimli tarifide görünce ,bana cesaret geldi bakalim sizinki gibi olacakmi?Sizi arkadas listeme ekledim,bir mahzuru yoktur umarim,banada beklerim.http.blogcu.com.baharcicegi
Saziyecigim, cok guzel bir borek bu, ellerine saglik. Telasimi atlatip, vakit buldugumda, hem mayali hem de mayasizindan deneyecegim. Sevgiler.
Sevgili Öznur ve Defne, benimde ilk denememdi ve çok beğendik, bundan sonra sık sık yapacağım bu börekten. (hatta dün ikinci kez yaptım, akşama kalmadı, bitti) Denerseniz, umarım sizde iyi sonuç alırsın.
tekrar merhaba. børegin tarifini verdigin gun denedim. ilk kez yapmama ragmen harika oldu. ertesi gune kalmadan bitti:) bence arkadaslar hic tereddut etmeyin yapmasi cok zevlki ve cok ureyisli. cabucak bitiyor. annam tatilden gelince ona guzel bir surpriz olacak:] slkca yapacagim tariflerin icine girdi.hemde misafirler icin birgun ønceden yapabilecegimiz bir børek bu. bence herkes mutlaka denemeli. tarif icin tessekurler saziye. hacer/norvec
tarif nefis görünüyor. ilk firsatta bende deneyecegim. umarim basarili olurum. banada beklerimsuna
Nasıl yapılacağını çok güzel anlatmışsınız. Başka bir yerde bu tarifi okusam denemeye cesaret edemezdim ama katmer poğacaları deneyip şahane olduklarını gördükden sonra cesaretle bu tarifi de denemek istiyorum.Paylaştığınız için teşekkürler.
Hacer, çok sevindim beğenmene:) ellerine sağlık, yiyenlere afiyet olsun.Sevgili Suna inşallah deneyince beğenirsin, hemen geliyorum ziyaretine.Kuzine, çok teşekkürler:) Denerseniz sonucu bekliyorum.
Saziye, blogunu ve fotograflarini cok seviyorum, senin blogunu da takip ettiklerim arasina aldim, link verdim blogumda. Guzelliklerin devam etmesi dilegi ile..
sevgili Şaziye merhabalar :) iyiki varsın çok güzel tarifler alıyor ve yapıyoruz sayende:) çarşaf böreğini de ben de ilk yayınladığın gün denedim. Tereddüt ederek başlamama rağmen hiç bir sorun yaşamadan çok kolayca yaptım. Harika oldu. tepsinin yarısını eşim tek başına yedi. Hatta fotoğrafını çekmeme bile fırsat bırakmadılar. Ellerine ve yüreğine sağlık arkadaşım. Tekrar teşekkürler. denemek isteyenler tereddüt etmesinler derim. denemezseniz gerçekten çok lezzetli bir börek kaçırmış olacaklar. sevgiler
MERABA ŞAZİYE HANIM, BENDE TARİFİNİZİ DENEDİM. KATMER POÇADAN SONRA HAVAYA GİRDİM GALİBA. MUTFAKLA BARIŞTIM MI NE? Bİ MUCİZE GERÇEKLEŞİYO :)) ÇOK GÜZEL OLDU. ÇOK SAĞOLUN. ELLERİNİZE SAĞLIK SEVGİLER.
Sevgili Şaziye, kızım ve oğluma yapmak için mutfağa gidiyorum. Teşekkürler tarif için.
Evren, çok teşekkür ederim. Bende seni zevkle takip ediyorum.Şefika, çok sevindim beğenmenize. Yapılışı göründüğünden daha kolay değil mi? Ellerine sağlık, yiyenlere afiyet olsun.Sevgili Tülay, ben sadece tarifleri yazıyorum, marifetli ellerinizle uygulayan sizsiniz, ellerinize sağlık. Böyle gizli kalmış yeteneklerin ortaya çıkmasına vesile olduysam ne mutlu bana:)Sevgili Akçahan, inşallah iyi sonuç alırsınız, kolay gelsin...
şaziye hanım böreğiniz çok güzel olmuş ellerinize sağlık. yufkanın ucuna iç malzemeyi koyup rulo yapınca rulo tek parça mı oluyor yoksa bir iki kere dolayıp yufkayı kesip tekrar iç koyup rulo mu yapıyorsunuz. tek parça rulo oluyorsa bir tepsiyi dolduruyormu aydınlatırsanız sevinirim
Anonymous said... şaziye hanım böreğiniz çok güzel olmuş ellerinize sağlık. yufkanın ucuna iç malzemeyi koyup rulo yapınca rulo tek parça mı oluyor yoksa bir iki kere dolayıp yufkayı kesip tekrar iç koyup rulo mu yapıyorsunuz. tek parça rulo oluyorsa bir tepsiyi dolduruyormu aydınlatırsanız sevinirim
Tevhide, yufkanın ucuna iç malzemeyi koyup, bütünüyle rulo yapıyoruz ve tepsiye yerleştiriyoruz.Hamur çok ince olduğu için rulolarda fazla kalın olmuyor zaten. Benim tepsim 30 cm çapında, tamamen doldu. Bu ölçüdeki hamur 35 cm lik bir tepsiye bile yeter.
Rüzgan, teşekkürler:)
Şaziye Hanım iki kez yapıldı evimizde ve çok beğendik ailece. Bugün de bloguma ekleyeceğim son yapılanı, tekrar teşekkürler.
MERHABA SAZIYE,ENFES GÖRÜNÜYOR...BENDE MUTLAKA DENEMEK ISTIYORUM...MUTFAGA ILGIM BU BLOGGLARDAN SONRA OLUSTU (GERCI HEP VARDI ILGIM AMA SÜREKLI FACIALARLA KARSILASIYORDUM :( SAYENIZDE BISEYLER ELIMDEN GELMEYE BASLADI; COK TSK)...DAHA BIR ACEMI OLARAK, BIR SORUM VAR SANA...ÜSTÜSTE KOYULAN 8 YUFKAYI TEK BIR PARCA OLARAKMI ACIYORUZ, YOKSA TEKTEKMI ACIYORUZ? GECEN PAZAR KAHVALTIYA SENIN KAHVALTI PIDELERINDEN YAPTIM, HERKEZ COK BEGENDI...TESEKKÜRLER :)
Senay, yağlanmış halde üstüste koyduğumuz yufkaları teker teker alıp elimizle inceltiyoruz. Pideleri beğendiğinize sevindim:) ellerine sağlık, yiyenlere afiyet olsun.
merhaba saziye,dün carsaf böregini denedim, sonuc harikaydi, ilk denememde oldu...cok tesekkürler bizimle bu tarifi paylastigin icin...sevgiler senay
sevgili saziye dun carsaf boregini denedim iyi oldu .ilk deneme olmasina ragmen sonuc basarili idi tarifin icin tesekkurler.
carsaf boregini denedik tarif cok iyi oldu ellerine saglik
selamlar şaziye hanım ben sizin siteyı gezerken harkulade seylerle kersılastım muhtesem muhtesem olmaz böyle bir güzelik bir katmer pohaçanı gordum şöyle bir dolanayım nevar neyok dıye bayıldım tarifler fotoraflar anlatım ve samimiyet çok güzel tesekkürler kendinize iyi bakın artık görüşürüz devamlı yenı güzel ve pıratık tarıflerınızı beklıyorum .....ESKIŞEHİRDEN selamlar....
Merhaba güzelimBende tarifini ariyordum zaten.Yaptim süper oldu,tskler. Slmlar almanyadan BELGIN
ya çok güzel olmuş ama ben annmlerle yapmayı düşünüyorum:-)ellerinize SAĞLIK =-)
sagolasin kardes cok iyi bir netice aldim hamur isleri benim büyük ilgi alanim
bu böreği geçen gün denedim annem çok beğendi ve bidaha yapmamı istedi... yufkaları açarken pek zorlandığım söylenemez çok zevkliydi:)
harika gözüküyor iftardan sonra muhakkak yapıcam inş güzel olur ve eşim beyenir umarım yeni evliyimde:) görünüşü mükemmel
bir çok site gezdim ama sadece sizin sitenizde çarşaf böreğinin hamurunun aslında mayasız yapıldığınıokudum ki bende öyle biliyordum zaten ..teşekkürler aslıhan
Güzel anlatım, verdiğiniz cesaret ve pozitif yorumlarınız sayesinde yarın ben de minik kızımla deneyeceğim. Verdiğiniz cesaret için tşkler, yüreğinize sağlık.
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa
37 Yorum:
Dun zaten fotografini gorunce insallah tarif de gelir diye dusunmustum, yanilmadim. Ellerine saglik, harika gorunuslu, super birseye benziyor. Hemen denenecekler arasina giriyor, umarim yufkalari acarken zorlanmam.
dunden beri tarif beklerken vakit gecmedi gercekten. bu aynen annemin carsaf børegine benziyor ama annem yufkalari teker teker kapatip dikdørtken sekli veriyordu. fakat ne yalan søyliyeyim bu resimdeki haliylen bile daha cok istah kabartiyor,"annem duymasin:)" hemen deniyecegim. ama kuru maya kullanabilrmiyim? farki anlasilirmi? hemen cevap alabilirsem sevinirim:} sevgilerimle hacer/norvec
Sevgili Hacer,annenin yaptığı şekil birer porsiyonluk oluyor anladığım kadarıyla, eminim öylede çok güzel oluyordur, deneyeceğim.
Kurumaya kullanılabilir tabii, bizim burada yaşmaya rahatlıkla bulunabildiği için ben kurumaya pek kullanmıyorum.(aradaki fark; yaşmaya ile yapılan hamurlar, kurumaya ile yapılanlara göre biraz daha yumuşak oluyor ve daha çok kabarıyor) Kolay gelsin, sevgiler...
Sevgili Evren, beğenin ve yorumun için teşekkürler, denersen umarım iyi sonuç alırsın. Sevgiler, selamlar...
Inanin cok lezzetli gorunuyor...Kendime guvensem hemen yapacam ama biraz endiseliyim.ellerine saglik,2 kizla bunca seyi yapip ortaya cikarman super...
sevgili şaziye böreğin nefis görünüyor ama nacizane fikrimi söylemek istiyorum mayasız böreği yapmaktan çekinmene hiç gerek yok ben devamlı yaptığım için söyleyebilirim mayalı hamurdan daha rahat açılıyorlar püf noktası hamuru dinlendirmek birde ben ılık suyla hamuru yoğuruyorum yiyenler çok beğeniyorlar denemeni tavsiye ederim. ellerine sağlık sevgiler
Yeliz'cim, bence cesaret edip, denemelisin, gerçekten zor bir tarif değil. Kızlarım artık büyüdüler, mutfaktaki işlerime pek engel olmuyorlar, hatta bazen yardım bile ediyorlar:)
Sevgili Emine, çarşaf böreğininin mayasız yapılanından yedim, çok güzel oluyor gerçekten. Ama nedense ben bu tarz yağlamalı-katlamalı hamurişlerinde maya kullanmadığım zamanlarda başarılı olamıyorum, elim yeterince yatkın değil galiba.
Bende hep denemek isterdim sizin resimli tarifide görünce ,bana cesaret geldi bakalim sizinki gibi olacakmi?Sizi arkadas listeme ekledim,bir mahzuru yoktur umarim,banada beklerim.
http.blogcu.com.baharcicegi
Saziyecigim, cok guzel bir borek bu, ellerine saglik. Telasimi atlatip, vakit buldugumda, hem mayali hem de mayasizindan deneyecegim. Sevgiler.
Sevgili Öznur ve Defne, benimde ilk denememdi ve çok beğendik, bundan sonra sık sık yapacağım bu börekten. (hatta dün ikinci kez yaptım, akşama kalmadı, bitti) Denerseniz, umarım sizde iyi sonuç alırsın.
tekrar merhaba. børegin tarifini verdigin gun denedim. ilk kez yapmama ragmen harika oldu. ertesi gune kalmadan bitti:) bence arkadaslar hic tereddut etmeyin yapmasi cok zevlki ve cok ureyisli. cabucak bitiyor. annam tatilden gelince ona guzel bir surpriz olacak:] slkca yapacagim tariflerin icine girdi.hemde misafirler icin birgun ønceden yapabilecegimiz bir børek bu. bence herkes mutlaka denemeli. tarif icin tessekurler saziye. hacer/norvec
tarif nefis görünüyor. ilk firsatta bende deneyecegim. umarim basarili olurum. banada beklerim
suna
Nasıl yapılacağını çok güzel anlatmışsınız.
Başka bir yerde bu tarifi okusam denemeye cesaret edemezdim ama katmer poğacaları deneyip şahane olduklarını gördükden sonra cesaretle bu tarifi de denemek istiyorum.
Paylaştığınız için teşekkürler.
Hacer, çok sevindim beğenmene:) ellerine sağlık, yiyenlere afiyet olsun.
Sevgili Suna inşallah deneyince beğenirsin, hemen geliyorum ziyaretine.
Kuzine, çok teşekkürler:) Denerseniz sonucu bekliyorum.
Saziye, blogunu ve fotograflarini cok seviyorum, senin blogunu da takip ettiklerim arasina aldim, link verdim blogumda. Guzelliklerin devam etmesi dilegi ile..
sevgili Şaziye merhabalar :) iyiki varsın çok güzel tarifler alıyor ve yapıyoruz sayende:) çarşaf böreğini de ben de ilk yayınladığın gün denedim. Tereddüt ederek başlamama rağmen hiç bir sorun yaşamadan çok kolayca yaptım. Harika oldu. tepsinin yarısını eşim tek başına yedi. Hatta fotoğrafını çekmeme bile fırsat bırakmadılar. Ellerine ve yüreğine sağlık arkadaşım. Tekrar teşekkürler. denemek isteyenler tereddüt etmesinler derim. denemezseniz gerçekten çok lezzetli bir börek kaçırmış olacaklar. sevgiler
MERABA ŞAZİYE HANIM, BENDE TARİFİNİZİ DENEDİM. KATMER POÇADAN SONRA HAVAYA GİRDİM GALİBA. MUTFAKLA BARIŞTIM MI NE? Bİ MUCİZE GERÇEKLEŞİYO :)) ÇOK GÜZEL OLDU. ÇOK SAĞOLUN. ELLERİNİZE SAĞLIK SEVGİLER.
Sevgili Şaziye, kızım ve oğluma yapmak için mutfağa gidiyorum. Teşekkürler tarif için.
Evren, çok teşekkür ederim. Bende seni zevkle takip ediyorum.
Şefika, çok sevindim beğenmenize. Yapılışı göründüğünden daha kolay değil mi? Ellerine sağlık, yiyenlere afiyet olsun.
Sevgili Tülay, ben sadece tarifleri yazıyorum, marifetli ellerinizle uygulayan sizsiniz, ellerinize sağlık. Böyle gizli kalmış yeteneklerin ortaya çıkmasına vesile olduysam ne mutlu bana:)
Sevgili Akçahan, inşallah iyi sonuç alırsınız, kolay gelsin...
şaziye hanım böreğiniz çok güzel olmuş ellerinize sağlık. yufkanın ucuna iç malzemeyi koyup rulo yapınca rulo tek parça mı oluyor yoksa bir iki kere dolayıp yufkayı kesip tekrar iç koyup rulo mu yapıyorsunuz. tek parça rulo oluyorsa bir tepsiyi dolduruyormu aydınlatırsanız sevinirim
Anonymous said...
şaziye hanım böreğiniz çok güzel olmuş ellerinize sağlık. yufkanın ucuna iç malzemeyi koyup rulo yapınca rulo tek parça mı oluyor yoksa bir iki kere dolayıp yufkayı kesip tekrar iç koyup rulo mu yapıyorsunuz. tek parça rulo oluyorsa bir tepsiyi dolduruyormu aydınlatırsanız sevinirim
Tevhide, yufkanın ucuna iç malzemeyi koyup, bütünüyle rulo yapıyoruz ve tepsiye yerleştiriyoruz.Hamur çok ince olduğu için rulolarda fazla kalın olmuyor zaten. Benim tepsim 30 cm çapında, tamamen doldu. Bu ölçüdeki hamur 35 cm lik bir tepsiye bile yeter.
Rüzgan, teşekkürler:)
Şaziye Hanım iki kez yapıldı evimizde ve çok beğendik ailece. Bugün de bloguma ekleyeceğim son yapılanı, tekrar teşekkürler.
MERHABA SAZIYE,
ENFES GÖRÜNÜYOR...BENDE MUTLAKA DENEMEK ISTIYORUM...MUTFAGA ILGIM BU BLOGGLARDAN SONRA OLUSTU (GERCI HEP VARDI ILGIM AMA SÜREKLI FACIALARLA KARSILASIYORDUM :( SAYENIZDE BISEYLER ELIMDEN GELMEYE BASLADI; COK TSK)...DAHA BIR ACEMI OLARAK, BIR SORUM VAR SANA...ÜSTÜSTE KOYULAN 8 YUFKAYI TEK BIR PARCA OLARAKMI ACIYORUZ, YOKSA TEKTEKMI ACIYORUZ?
GECEN PAZAR KAHVALTIYA SENIN KAHVALTI PIDELERINDEN YAPTIM, HERKEZ COK BEGENDI...TESEKKÜRLER :)
Senay, yağlanmış halde üstüste koyduğumuz yufkaları teker teker alıp elimizle inceltiyoruz.
Pideleri beğendiğinize sevindim:) ellerine sağlık, yiyenlere afiyet olsun.
merhaba saziye,
dün carsaf böregini denedim, sonuc harikaydi, ilk denememde oldu...cok tesekkürler bizimle bu tarifi paylastigin icin...
sevgiler senay
sevgili saziye dun carsaf boregini denedim iyi oldu .ilk deneme olmasina ragmen sonuc basarili idi tarifin icin tesekkurler.
carsaf boregini denedik tarif cok iyi oldu ellerine saglik
selamlar şaziye hanım ben sizin siteyı gezerken harkulade seylerle kersılastım muhtesem muhtesem olmaz böyle bir güzelik bir katmer pohaçanı gordum şöyle bir dolanayım nevar neyok dıye bayıldım tarifler fotoraflar anlatım ve samimiyet çok güzel tesekkürler kendinize iyi bakın artık görüşürüz devamlı yenı güzel ve pıratık tarıflerınızı beklıyorum .....ESKIŞEHİRDEN selamlar....
Merhaba güzelim
Bende tarifini ariyordum zaten.
Yaptim süper oldu,tskler.
Slmlar almanyadan
BELGIN
ya çok güzel olmuş ama ben annmlerle yapmayı düşünüyorum:-)ellerinize SAĞLIK =-)
sagolasin kardes cok iyi bir netice aldim hamur isleri benim büyük ilgi alanim
bu böreği geçen gün denedim annem çok beğendi ve bidaha yapmamı istedi... yufkaları açarken pek zorlandığım söylenemez çok zevkliydi:)
harika gözüküyor iftardan sonra muhakkak yapıcam inş güzel olur ve eşim beyenir umarım yeni evliyimde:) görünüşü mükemmel
bir çok site gezdim ama sadece sizin sitenizde çarşaf böreğinin hamurunun aslında mayasız yapıldığınıokudum ki bende öyle biliyordum zaten ..teşekkürler aslıhan
Güzel anlatım, verdiğiniz cesaret ve pozitif yorumlarınız sayesinde yarın ben de minik kızımla deneyeceğim. Verdiğiniz cesaret için tşkler, yüreğinize sağlık.
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa