Ad:
Konum: izmit, Türkiye

İletişim: mutfakguncesi@gmail.com

Pazartesi, Haziran 26, 2006

TATİL HEDEFLERİ


Bugün pazartesi ve yaz tatilinin ikinci haftasına başladık. Bizim çocukluğumuzda yaz tatili; akşam karanlığına kadar sokakta ip atlamak, saklambaç, yakantop, istop oynamak, bahçeye kilim serip evcilik kurmak demekti. Oyunlarımız bizim için hem spor, hem sosyalleşme, hem de eğlence vasıtasıydı. Ve bu kadar hareketli bir gün, çoğu zaman akşam yemeğinin sonlarına doğru uyuklamakla biterdi. Oturup televizyon izlemek tercihlerimiz arasında en sonuncusu olurdu, bilgisayar denen aletinde sadece adını duymuşluğumuz vardı.

Çocuklarımız maalesef böyle geçiremiyorlar tatillerini. Eğer biz anne-baba olarak onların önüne doğru ve faydalı tercihler sunmazsak ilk tercihleri TV ve bilgisayar oluyor. Ve bu üç aylık zaman dilimi nasıl geçtiğini anlamadan uçup gidiveriyor çocuklarımızın elinden.

Önceki gün bu konuyu konuştuk Aslı ve Zeynep'le, ve tatilimizi daha verimli geçirmek adına bir şeyler yapalım dedik. Birer kağıt alıp ''tatil hedefleri'' başlıklı bir liste yaptık. Ve bu listeye yapmak istediğimiz, fakat ders yılı içinde vakit bulup yapamadıklarımızı yazdık. (çocukları şevklendirmek için bende onlara katılıp bir hedef listesi yazdım) Ve bu listeleri buzdolabının üzerine astık. Mesela Aslı'nın listesinde öğretmeninin tatil için tavsiye ettiği kitapları okumak, yüzme veya tenis kursuna gitmek var. Zeynep'in listesinde ise İstiklal Marşı'nı ezberlemek var. (Geçenlerde istiklal marşının on kıtasını ezbere okuyan bir küçük kızın videosunu izlemişti, ordan geldi bu istek:) Benim listemin ilk maddesi ise aylardır ödemediğim bir park cezasını gidip yatırmak!!!

Bakalım tatilin sonunda hedeflerimizin ne kadarını gerçekleştirmiş olacağız...

Fotoğraf: anaokulu.org

3 Yorum:

Blogger Aslı Altan Altundal dedi ki...

Sanırım Zeynep benim küçük kızım Zeynep'le aynı yaşta. Önümüzdeki dönem
anasınıfına gidecekler . Biz de tatil hedeflerimizi belirlesek iyi olacak.Sizin hedefler ideal. Kolay gelsin kızlara...

6/26/2006 07:15:00 ÖS  
Blogger saziye dedi ki...

Sevgili Aslı, Zeynep 6 yaşında, aslında 1. sınıfa gidecekti ama 2000 yılının sonunda doğduğu için rehberlik uzmanı anasınıfını tavsiye etti.

Tatil hedefleri kızları çok motive etti, tavsiye ederim sizede. Sevgiler...

6/26/2006 11:19:00 ÖS  
Blogger ZYNP dedi ki...

Aslı abla kızın büyümüştür bende büyüdüm ve 12 yaşındayım(:

7/05/2011 10:37:00 ÖS  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa