Ad:
Konum: izmit, Türkiye

İletişim: mutfakguncesi@gmail.com

Perşembe, Haziran 15, 2006

PATATESLİ-PEYNİRLİ POĞAÇA


Genellikle kahvaltı için yaptığım, pratik bir poğaça. İç malzemeleri hamurun içine karıştırıldığı için yuvarlaması fazla zaman almıyor, çok kısa bir sürede yapılabiliyor.

Malzemeler

2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
2 -3 tane haşlanmış, ezilmiş küçük patates (ezilmiş hali 1,5 su bardağı kadar olacak)
1,5 paket kabartma tozu
1 su bardağı ufalanmış yağsız beyaz peynir
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı eritilmiş tereyağ
isteğe göre kıyılmış maydanoz, pulbiber, karabiber...
2-3 çay kaşığı tuz(tuz miktarını peynirin tuzunu dikkate alarak ayarlayın)
Aldığı kadar un (un ölçüsü yazamıyorum, çünkü peynirin yumuşak-sert oluşuna, yoğurdun sulu-katı oluşuna göre değişebiliyor)

Yapılışı

Un hariç diğer malzemenin hepsi(peynir, patates de dahil) yoğurma kabına alınır. Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayarak yağlanmış tepsiye dizilir. 15 dakika dinlendirdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülür, 180 derece fırında pişirilir.

32 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

Şaziye Hanım merhaba,

ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor. Ben de mutlaka deneyeceğim. Sonucu paylaşırım. İşlerinizde kolaylıklar.

Defne

6/16/2006 01:36:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

Bu sabah denedim.agizda dagilan cok super bi pogaca oldu...tarif defterimde yildizli bolume girmeye hak kazandi...Ellerine saglik...

6/16/2006 03:00:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

Merhaba Saziye hanim
Inanin veda yazinizdan sonra bu kadar kisa araliklarda tekrar tarif yazacaginizi beklemiyordum.Tabiiki cok mutlu oldum tesekkür ederim.
Ben ayni malzemelerle, yalniz kabartma tozu yerine maya kullaniyorum öylede cok güzel bir pogaca oluyor.Denemenizi öneririm.
Sevgiler.Viyana dan selamlar....

6/16/2006 03:36:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

super bi site yaaaaaa...bayildim...ellerinize saglik...mutfaginizda cok sicak...derli toplu bi bayan oldugunuz belli...yazilarin devamini bekliyoruz...

6/17/2006 03:54:00 ÖÖ  
Blogger Defne dedi ki...

Saziye, cok guzel bir tarif bu. Ben, ic malzemesi hamura karistirilmis pogacalari severim, seninkiler de nefis gorunuyor, ellerine saglik.
Sevgiyle.

6/17/2006 06:05:00 ÖÖ  
Blogger Papatya dedi ki...

Sabah kahvaltısı için, özellikle de çocuklar için nefis bir şey bu! İçinde peyniri de patatesi de olan minik ekmekçikler gibi. Poğaçasından bir lokma alarak hem peynir hem sebze yemiş oluyor. Ellerine sağlık!

6/17/2006 04:03:00 ÖS  
Blogger saziye dedi ki...

Defne'cim, umarım deneyince beğenirsin. Sevgiler.

Yeliz'cim, afiyet olsun, senin de ellerine sağlık.

Sevgili Rahime, mayalı versiyonu da yapıyorum bazen, evet öylede çok güzel oluyor.

Anonymous, itiraf ediyorum o resmi çekmeden önce mutfağı iyice derleyip toplamıştım:) Mutfakta çalışırken, özellikle de acelem varsa biraz dağıtıyorum.

Defne'cim, teşekkür ederim yorumun için.

Evet Papatya, herşeyi içinde minik kahvaltı ekmekleri oluyor bunlar. Yapımıda çok kolay ve hızlı.

6/18/2006 06:17:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

Sitenizi çok beğendim... Bir çok tarifinizi denedim. Özellikle katmer pogoca harika oldu... Başarılarınızın devamı dilerim...

6/21/2006 04:08:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

merhaba ben sitenizi uzun zamandır takip ediyorum ve tariflerinizi sürekli deniyorum.Çok başarılısınız tebrik ederim, verdiginiz ölçülerle hic sorun yaşamadan mükemmel tarifler yapıyorum.Gonulden tsk ederim...

6/21/2006 04:13:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

merhaba ben sitenize 1-2 aydır gözatıyorum
işyerinden vakit buldukca denediğim tarifler
gerçekten çok güzel oluyor teşekkürler
derya

6/21/2006 04:14:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

benim iki acemi sorum olacak: 1.karbonat ve kabartma tozu, vanilin ve vanilya ayni seyler mi?

6/21/2006 04:15:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

merhabalar

saziye, yaz pastasi harika gözüküyor. tadı da öyledir. malesef rejime başladım artık pasta yapmamaya karar verdim. çünki mutlaka gözün kalıyor ve tadına bakmak zorunda kalıyorsun. ve bu tadına baklamalar sıklaşınca hiç de iyi sonuçlar çıkmıyor ortaya.

6/21/2006 04:17:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

Merhaba saziye,
Tariflerin çok güzel görünüyor.Malzemeleri de her evde her zaman bulunan malzemeler olduğu için yapılabilecek durumda. Teşekkürler.

6/21/2006 04:18:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık.Çok hoş tarifler.iki renkli bizkuvi denencekler arasında.
sevgiler

6/21/2006 04:19:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

Günaydın sevgili saziye,
Büyük bir keyifle takip ettiğim sitenize en sonunda ben de bir mesaj yollamak istedim. Yine muhteşem görünüşlü birşeyler yapmışsınız, ellerinize sağlık :)

6/21/2006 04:22:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

çok güzel bir tarif.ellerine sağlık.zaten verdiğin her tarif harika.sitenden çok güzel şeyler öğrendim.teşekkürler.

6/21/2006 04:23:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

saziye Hanım, sitenizi bir aydır okuyor ve bazı tariflerinizi uyguluyorum. Artık katmer pogacanizi yapıp tadına baktıktan sonra dayanamayıp bir yorum da ben yazayım dedim. pogacaniz tek kelimeyle harika! Söyleyecek başka şey bulamıyorum. İnsanın yedikçe yiyesi geliyor. Size böyle bir site actiginiz ve bizlere de deneyimlerinizi paylaşma fırsatı verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Deniz.

6/21/2006 04:26:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

SAZIYE TEYZE YAPTIKLARINIZIN HEPSİ ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR.ELLERİNİZE SAĞLIK....

6/21/2006 04:28:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

biraz önce değişik bir tarif bulmak için bu siteye girdim
ama okadar güzel ve orjinal tarifler var ki hangisini yapacağıma karar veremedim denemek istediğim bir çok tarif var hepsi için teşekkürler ellerinize sağlık

6/21/2006 04:29:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

Gercekten bu katmer pogaca tarıfı dehsettı. Bugunku mısafırlerım cay pasta faslından sonra tarıfı almak ıcın kalem kagıtlarını hazırlamıslardı bıle.. herkese denemelerını tavsıye edıyorum. artık baska pogaca yapacagımı zannetmıyorum..

6/21/2006 04:36:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

Merhaba.Bu harika siteyle tanıştığım için çok mutluyum sanırım artık bu site ile çok şey paylaşıcam ve çok şey öğrenicem.böyle bir site planladığınız için teşekkürler..

6/21/2006 04:39:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

sevgili şaziye patatesli peynirli poğaçayı yaptım tadı çok hoş güzel bir poğaça oldu çok beğendik tarif i
çin çok teşekkürler ellerine sağlık sevgiler

6/21/2006 05:25:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

Insanin elini uzatip alasi geliyor biranecik...ellerine saglik...

6/21/2006 07:54:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

Masallah ne guzelgozukuyolar yaa..Ellerinize saglik...

6/21/2006 07:55:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

simdi sitenizi incelerken dikkatimi cekti mutfaganizdaki sicak renkler yemeklerinizede yansimis.balkonu iceri almak cok iyi fikir super gorunuyor...bayildim.mutfak dolaplarinizin rengice cok sicak..masallah...

6/21/2006 07:57:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

merhaba! yukaridaki yorumlarda bu pogcanin mayalisinin da yapildigini ögrendim , acaba onun tarifini verebilirmisiniz? tesekkürler

6/22/2006 05:43:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

ya ben bugun denedim bu pagacalari ama icleri hamur gibi oldu, dinlendirme kismini gormemisim acaba ondan midir. sanirim kiyir kiyir olmalari gerekiyordu, benimkiler kabarmadilar oylece kaldilar. sizinkilerin kabarma orani nasil acaba, tesekkur ederim, ellerinize saglik. cocuklar icin cok guzel bir tarif

6/23/2006 11:51:00 ÖÖ  
Blogger saziye dedi ki...

Sevgili Ayşe, poğaçanın mayalısıda aynı malzemelerle yapılıyor. Sadece kabartma tozu yerine maya katılıp, yuvarlamadan önce ve tepsideyken mayalanması için bekleniyor.

Anonymous, istediğiniz gibi olmamasına üzüldüm. Tepside dinlendirme kısmı önemli, ayrıca hamurun yumuşak tutulması gerekiyor, sert hamur pek kabarmıyor, içi hamurumsu ve sıkışık olabiliyor. Aklıma gelen sebepler bunlar.

6/23/2006 07:18:00 ÖS  
Blogger Dervish dedi ki...

Selamun aleykum, harika gorunuyor, mutlaka deniycem tarifinizi izninizle. Hakkinizi helal edin insaallah.

vesselam

4/07/2007 12:12:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

tarife göre yaptim,ici hamur gibi durdu ve ici yumusak degil,tam sert de degil!aceba benmi hata yaptim,zanetmiyorum ama neyse!kabarmaya gelince,kabardida,beklettimde!tadi fena degil,yalniz bence verilen peynir miktari bence az!okadar cok una bence az.yoksa dogru yaptimda bir degisik cesitmi bu?????tam nasil olmasi gerekiyor?yinede cok sagol,ellerine saglik.

11/23/2011 10:40:00 ÖS  
Blogger saziye dedi ki...

Bu poğaçada hamurun yumuşak tutulması gerekiyor, unu fazla kaçırmış olabilirsiniz. İstediğiniz gibi olmamasına üzüldüm.

11/25/2011 11:25:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

unu fazla oldugunu sanmiyorun,az koyunca civik oluyor!selamlar

11/28/2011 06:21:00 ÖS  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa