Ad:
Konum: izmit, Türkiye

İletişim: mutfakguncesi@gmail.com

Cuma, Haziran 09, 2006

ÇİKOLATALI YAZ PASTASI


Mevsim yaza dönüp, havalar iyice ısınmaya başlayınca dondurma ve diğer soğuk tatlıların zamanı da geldi. Bu pasta hem dondurmaya benzeyen tadıyla tam bu mevsim için uygun, hem de yapımı çok pratik bir yaz pastası.

Malzemeler

2 poşet krem şanti
1,5 su bardağı soğuk süt
3 paket kakaolu piknik bisküvi
3 paket tadelle

Çikolatalı sos için;
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 kare bitter çikolata

Yapılışı

Toz krem şantiyi süt ile birlikte iyice çırpın. İçine ufak ufak kırılmış bisküvileri katın. Tadelleyi bıçakla ince ince kıyıp karışıma ekleyin ve karıştırın. Kelepçeli kalıbın içini streç film ile kaplayıp, karışımı dökün. 4-5 saat buzlukta dondurun.

Sosu için; süt, un, kakao ve şekeri karıştırarak pişirin. Ocaktan indirip, içine kırılmış bitter çikolatayı ekleyin ve karıştırarak erimesini sağlayın. Sosun kabuk bağlamaması için arada bir çırpma teliyle karıştırarak iyice soğutun.

Donmuş olan pastayı dilimleyip tabağa alın ve üzerine soğuttuğunuz çikolatalı sostan dökerek servis yapın.

Notlar

Bu çikolatalı sosu profiterol üzerine de kullanabilirsiniz.

Pastayı hazırlarken krem şantili karışıma iri çekilmiş fındık ekleyebilirsiniz.

19 Yorum:

Blogger Hatice dedi ki...

tam yazlik, nefis olmus Saziye ellerine saglik..

6/09/2006 11:30:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

Sevgili Şaziye yine döktürmüşsün.
Ellerie sağlık.Yalnız bir sorum var.Krem Şantiyi üzerindeki tarife göre bire bir mi hazırlıyoruz yoksa daha koyu kıvamlı bir şanti mi olmalı.....

6/09/2006 12:29:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

Sevgili Şaziye;
Çikolatalı kek tarifini dün denedim.23 cm'lik kalıp kullanmama rağmen çok fazla kabardı.Ben de fırından çıkınca üstünü kestim.Çikolatasını sürünce de biraz kurtarmış oldum.Çok pratik bulduğum bu tarifi müsadenle sayfama eklemek istiyorum.
Yaz pastan da harika olmuş,ellerine sağlık.

6/09/2006 12:32:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

Tam da yaz pastası olmuş, iki dilim yesem doymam bu güzel pastadan ;))

6/09/2006 01:13:00 ÖS  
Blogger saziye dedi ki...

Hatice'cim, yorumun için teşekkürler:)

mavi44, 2 poşet toz krem şantiyi 1,5 su bardağı süt ile çırpıyoruz.

Beyhan'cım, müsade ne demek, tabii ki ekleyebilirsin. Hemen, şimdi bakmaya geliyorum sayfana:)

Pembeli, keşke ikram edebilmek mümkün olsa değil mi?

6/09/2006 07:04:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

sevgili şaziye çok pıratik ve şık görünüyor ben merak ettim taze meyve sulanmazmı sevgiler

6/09/2006 07:48:00 ÖS  
Blogger Defne dedi ki...

Sevgili Saziye, bu parfenin tarifini 5-6 yil kadar once teyzemden almistim, harika birseydir. Fotografta da nefis gorunuyor, ellerine saglik. Bir dahaki sefere denerken eklemeni tavsiye edecegim bir iki sey var, denersen cok begenecegini saniyorum. Kuru incir, Kuru kayisi ve varsa, cilek recelinin sadece taneleri. Kurulari kucuk kupler halkinde dogra, recel tanelerini oylece ekle. Harika bir lezzet cikiyor ortaya.
Sevgiler.

6/09/2006 08:19:00 ÖS  
Blogger saziye dedi ki...

Sevgili Emine, geçen hafta bir arkadaşım muz ilave ederek yapmıştı, gayet güzeldi. Şeftali de yakışır diye düşünmüştüm yerken. Pasta dondurucuda muhafaza edilip, sadece servis edilecek olan miktar çıkarılacağı için sulanmaz sanırım. Ama yinede denemeden yazmam yanlış olmuş, şimdilik o notu siliyorum, deneyip öyle yazarım. Defne'nin dediği gibi kuru meyvelerle yapmak daha uygun herhalde.

Defne'cim, önerilerin için teşekkürler.

6/09/2006 08:51:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

Saziye mrb...
Dun pidelerinden yaptim evde kapis kapis gitti.ben bir kismini kiymali harc ile geri kalanlarini peynirli domatesli biberli yaptim enfes oldular.tariflerin sayesinde senden cok sey ogreniyorum.Bizlerle paylastigin tekrar tesekkur ederim...

6/09/2006 11:03:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

merhaba saziyecim,

yaz pastan gercekten güzel görünüyor. Türk mamulleri almanyada oluyor ama bulurmuyum bilmem. sizin oraya yaz gelmis olabilir ama bizim buraya daha ilkbahar yeni geldi.

sevgiler selma

6/10/2006 01:01:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

Şaziye hanım,
1 aydır blog'un müdavimleri arasındayım. Bütün paylaştığınız tarifleri alıyorum. Yorumlarını paylaşan tüm arkadaşlar gibi ben de hangi tarifinizi denesem evde tatlı ve farklı bir gün geçiriyoruz. Eşim farklı lezzetler tatmayı çok seven biri. Sayenizde 1 aydır evde bol süt harcadık. Bunun haricinde eşimin fazla bir şikayeti yok :))). Veda etmeyi düşünmenize çok üzüldüm.. Lütfen devam edin. Hem size bir teklifim var. Gelin, MGK kuralım..(mutfak güncesi kardeşliği..) Sizi çok seviyoruz ve dualarımız sizinle. :)

6/13/2006 04:55:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

Şaziye Hn. merhaba,

isteğimize kulak verip bloğunuza devam ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Bloğunuzda dolaşırken keyif alıyorum ve bana huzur veriyor. Allah kolaylıklar versin, işlerinizde başarılar.

Defne

6/15/2006 09:58:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

merhabalar buranın varlığını başka btariflerir sitedeki yazınızdan öğrendim tarifler çok güzel kendinize iyi bakın beemn size yakınım adapazarında oturuyorum kolay gelsin

6/18/2006 01:41:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

Kakaolu kremşanti mi kullanıyoruz.Teşekkürler...
Ellerinize sağlık...

6/19/2006 05:03:00 ÖS  
Blogger saziye dedi ki...

Hayır, normal krem şanti kullanıyoruz. Pasta rengini içindeki kakaolu bisküviden alıyor.

6/20/2006 07:47:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

merhaba ellerinize sağlıkkk çok güzel tarifler paylaşıyorsunuz hepside birbirinden güzel ve lezzetli teşekkürler bizlerle paylaştığınız için.poğaçanız ve yaz pastanızı müsadenizle siteme alıyorum:)) sevgiler

6/28/2006 10:00:00 ÖÖ  
Blogger saziye dedi ki...

Tabii ki alabilirsin, beğenin için teşekkürler.

6/29/2006 07:58:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

Meraba Şaziye hanım, bu pastaya piknik bisküvi dışında hangisi konulabilir. Akşam misafirim var. Birazdan yapıcam ama piknik bulamadık.

7/01/2006 09:34:00 ÖÖ  
Blogger saziye dedi ki...

Sevgili Tülay, ben başka bisküvi ile yapmadım ama herhangi bir kakaolu bisküvi kullanılmasında bir sorun olmaz sanırım.

7/01/2006 11:29:00 ÖÖ  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa