Ad:
Konum: izmit, Türkiye

İletişim: mutfakguncesi@gmail.com

Pazar, Ocak 22, 2006

KAKAOLU FINDIKLI KEK



Bayramdan önce yapmıştım bu keki, ancak yazmak kısmet oldu. Bu ölçüleri 28 cm çapında bir tepsiye yaptım, fazla kalın bir kek olmadı, tam kıvamında pişti.

Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı + 1/4 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı sıvıyağ
50 gr eritilmiş tereyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı iri çekilmiş fındık
4 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un

üzerine;
1 su bardağı soğuk süt
Hindistan cevizi

Yapılışı

Yumurtaları şekerle beyazlaşıncaya kadar çırptım. Süt, sıvıyağ ve tereyağ ekleyip karıştırdım. Un, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip topak kalmayıncaya kadar çırptım. Son olarak da fındıkları ekleyip karıştırdım ve yağlanmış tepsiye döktüm. 175 derecede 25-30 dakika pişirdim. Fırından çıkarınca sıcakken üzerine 1 bardak soğuk süt gezdirip hindistan cevizi serptim.

10 Yorum:

Blogger Sibel dedi ki...

Epeydir bakamamıştım, az önce son tariflerinize baktım ve canım şu an bu kekten istiyor:( Üstüne süt dökülen keklere bayılıyorum, artık hayatımdan tamamen çıkarttığım ıslak kek (hani üzerine çiğ yumurta içeren karışım dökülen) yerine güzel bir alternatif bu. Elinize sağlık!

1/23/2006 01:34:00 ÖS  
Blogger saziye dedi ki...

Sibel'ciğim, beğendiğine sevindim, ah maalesef ki internetten sadece resim gönderilebiliyor henüz:(

Üzerine çiğ yumurtalı karışım dökülenlerden hiç yapmadım, hiç cazip gelmemişti o tarif bana. Islak kek olarak genelde bu tarifi yapıyorum. Yazında süt yerine evde yapılmış vişne suyu dökülebilir, sıcak havalarda daha hafif oluyor ve tadı vişneli pastaya benziyor.

1/23/2006 02:29:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

ıslak keki, yumurtalarını üzerine dökülecek karışımı ayırdıktan sonra koyuyorum,yani üzerinde çiğ yumurta olmuyor oda güzel oluyor

1/25/2006 11:54:00 ÖÖ  
Blogger saziye dedi ki...

iyi fikir.

1/25/2006 01:39:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

Şaziye hanım kekinizi denedim. Dönem tatili için gelen kardeşlerime yaptım çok beğendiler tarif için teşekkürler. Ayrıca pazar günü üniv. den ardaşlarım gelecek onlara da yapmayı düşünüyorum. Bu sefer kek kalıbı kullansam yeterince kabarık olurmu çünkü geçen defa cok kabaran bi kek olmamıştı. Ama tadı harika. Bir de vanılya koymayı düşünüyorum. Nasıl olur acaba?

2/09/2006 12:24:00 ÖS  
Blogger saziye dedi ki...

Sevgili Minenur, beğendiğine sevindim. Ben ıslak kekleri fazla kalın olmasın diye tepside yapıyorum, böylece üzerine döktüğüm süt iyice içine geçiyor, ama kalıpta da olur herhalde.
Ben kakaolu olduğu için koymaya gerek duymamıştım ama vanilya da konabilir tabii.

2/09/2006 12:33:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

Mrb yeniden... Keki bu defa kalıpta yaptım sonuç mükemmel.. Arkadaslarım da cok beğendiler. Tekrar teşekkürler...

2/13/2006 04:10:00 ÖS  
Blogger saziye dedi ki...

Afiyet olsun Minenur, sevgiler.

2/13/2006 04:21:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

Merhaba Şaziye Hanım, tarifi denedim ve çok beğendim. sütü döktükten sonra, kek soğuyunca üzerine kremşanti de sürdüm, çok güzel oldu, ayrıca sitenizi çok beğeniyorum. elleriniz dert görmesin.
sevgiler.

11/12/2006 03:58:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

ilk defa böyle bir tarif yaptim ben ceviz kullandim çok güzel oldu eşim çok beğendi

10/21/2007 01:46:00 ÖS  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa