Ad:
Konum: izmit, Türkiye

İletişim: mutfakguncesi@gmail.com

Cuma, Ocak 27, 2006

İKİ RENKLİ BİSKÜVİ PASTASI


Yaptığım bisküvili pastalar içinde en albenili olanı bu herhalde, yapımıda son derece kolay.

Malzemeler

1 paket kepekli bisküvi
1 paket kakaolu bisküvi
(Bisküvilerin büyüklükleri birbirine yakın olmalı)

Muhallebisi için;
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı tozşeker
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tereyağ
(vaktiniz az ise 1 paket kakaolu pudingle de yapılabilir)

Süslemek için hindistan cevizi

Yapılışı

Tereyağ hariç muhallebi malzemelerini karıştırıp, pişirin. Ocaktan alıp, tereyağını ekleyip karıştırarak eritin. Muhallebi sıcakken bisküvileri bir maşa yardımıyla muhallebiye batırıp dik olarak dizin. (Bir kakaolu, bir kepekli olarak dizilecek) Bisküvilerin dik durması için, aşağıdaki şekildeki gibi küçük bir bardakla destek yapabilirsiniz. Kalan kremayı üzerine döküp, hindistan cevizi ile süsleyip 1-2 saat buzdolabında dinlendirin.

Pastanın şeklini gösteren kesimi oluyor. Keskin bir bıçakla verev keserek servis ediyoruz.

14 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

Çocukluğumun zebra pastası...
Annem nede güzel yapardı kokusu burnuma geldi şimdi.. Yüreğine sağlık

1/27/2006 03:04:00 ÖS  
Blogger saziye dedi ki...

Güzel hatıralar anımsattıysam ne mutlu bana...

1/27/2006 03:09:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

Ben de bu pastanın çok benzerini pudingle yapıp sitemize koyduğumda hoş olmayan yorumlar almıştım. Sebebi de verev kesince pastanın nasıl böyle göründüğüydü :). Benim yaptığım pastanın adı da Kiremit Pasta idi. Ben çok seviyorum tadını ve de görüntüsünü. Ellerinize sağlık..

1/27/2006 03:47:00 ÖS  
Blogger saziye dedi ki...

Şule'ciğim, sitendeki tarifine ve yorumlara baktım, kesim şekli pek anlaşılamamış galiba. Pastanın yarısını yemiştik ama kalan kısmıyla kesim şeklini gösteren bir fotoğraf çekip, ekliyorum. Umarım anlaşılabilir.

1/27/2006 04:30:00 ÖS  
Blogger tomurcuk dedi ki...

Pastan çok güzel olmuş ellerine sağlık sevgili Şaziye sevgiyle kal...

1/27/2006 10:08:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

Sevgili Şaziye,ne zamandır sana merhaba demek istiyordum;kısmet bugüneymiş.İzmit'ten yazman dikkatimi çekmişti. Ben de bu pasta ile evliliğimin ilk günlerine döndüm. Öğrendiğim ilk pasta. O günlerde yaptığım her şey tecrübesizlik nedeniyle kötü oluyordu.Fırında pişirme derdi olmadığından ben de bu pastayı tercih ediyordum.Eline sağlık. Sevgiyle. Meltem Atan

1/27/2006 10:30:00 ÖS  
Blogger saziye dedi ki...

Sevgili Tomurcuk, güzel yorumun için teşekkür ederim, sitene baktım, sende İzmit'te yaşıyormuşsun, hemşeri olduk bak:)

Meltem hanım, ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Pastanın eski günleri anımsatmasına sevindim.
Sevgiler...

1/28/2006 08:56:00 ÖÖ  
Blogger Sibel dedi ki...

Çok güzel görünüyor.. Sevdiğim lezzetlerden biri:) Ellerinize sağlık!

2/02/2006 10:50:00 ÖÖ  
Blogger saziye dedi ki...

Beğendiğine sevindim Sibel'ciğim, teşekkürler.

2/02/2006 11:20:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

Hiç iki rekli yapmamıştım,mutlaka deneyeceğim.

2/15/2006 12:07:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

Şaziye Hanım Merhaba
bu bisküvileri yanyana iki sıramı yapıyorsunuz. Pastanız geniş gözüküyor. Ama tek sıra bisküvi dizilmiş. Kepekli bisküviden kastınız nedir.Bildiğimiz beyaz pötibör bisküvi kullanılmayacak mı?
güzel tarifleriniz için çok teşekkürler..
ilk defa sitenizi ziyaret ettim ve yapacak bir sürü tarif çıktı.
sevgiler

5/25/2006 04:39:00 ÖS  
Blogger saziye dedi ki...

Merhaba Pınar,hoşgeldin:)tek sıra bisküvi dizdim. (Üzerine de biraz krema kaplandığı için geniş öyle gözüküyor olabililir) Kepekli bisküvi olarak eti burçak kullanılabilir, pötibör bisküvi ile katlar ince olur tahminimce, böyle dolgun olmaz.
Sevgiler.

5/25/2006 07:16:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

pastanın görünüşü harika elinize saglık inşallah birgün bende yerim

1/07/2007 07:26:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

pastayı çok begendik az sonra yapmak üzere mutfaga konuşlanacagız nazlı cigdem

2/26/2007 03:07:00 ÖS  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa