Cuma, Ağustos 17, 2007
HAZIR YUFKA MANTISI
Buradaki gibi mantı yapmaya fırsat olmadığı zamanlarda yapılabilecek pratik bir mantı tarifi. Hazır yufka mantısının gül böreği şeklinde kıvırarak yapılan versiyonunu biliyordum, ama sevgili Emel'in yemek günlüğünde gördüğüm sarma tarzı daha pratik geldi. Hem çabuk yapılıyor, hem de yufkanın iki tarafıda açık olduğu için kıyma daha iyi pişiyor.
Malzemeler
4 tane yufka
300 gr kıyma
1 baş soğan(büyük olsun)
tuz, karabiber
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı ayran
Üzerine; sarımsaklı yoğurt,
tereyağında kızdırılmış nane ve pulbiber
Yapılışı
Soğanı rondoda kıyın veya rendeleyin. Kıyma, soğan, tuz ve karabiberi karıştırın. Yufkaları ortadan ikiye bölün ve 8 tane yarım yufka elde edin. Kıymayı da 8 eşit parçaya ayırın. Yarım yufkayı masaya yayın. Üzerine fırçayla önce ayran, daha sonra sıvıyağ sürün. Kenarlarını biraz içe doğru kıvırın. Kıymanın bir parçasını alıp yufkanın geniş kenarına serin. Rulo şeklinde kıvırıp, 2 cm'lik parçalar halinde kesin. Yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş tepsiye birbirine bitişik olacak şekilde dizin. Üzerine fırçayla sıvıyağ sürün. 180-190 derecede ısıtılmış fırına koyup pembeleşene kadar pişirin. (minik oldukları için çabucak pişiyorlar)
Fırında çıkardıktan sonra servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış pulbiber-nane döküp sıcak olarak servis yapın.
***Misafir için birkaç gün önceden hazırlayıp derin dondurucuda bekletebilirsiniz. Pişireceğiniz zaman çıkarıp, çözünmesini beklemeden üzerine fırçayla sıvıyağ sürüp fırına verebilirsiniz.
Merhaba Şaziye Hanım,
YanıtlaSilYine harika bir tarif. Ellerinize sağlık. İnşallah uzun aralar vermezsiniz.
İzin verirseniz bir fikrimi paylaşmak istiyorum. Eğer bloglar arasında en güzel sunum blogu yarışması açılsa
1-Hale Hanım Sofram
2-Şaziye Hanım
3-Nane Limon Sevgili Münevver Hanım
4-Bizim Pastane Sevgili ve tatlı Zinnur Hanım
5-Dilekçe Dilek Hanım
6-Portakal Ağacı
7-Özlemhan -resimleri iştah açıcı-
8-Susam
9-Tarifname
10-Sibel'in Kahvesi
11-Evcini
12-Asmadalı Emine Hanım
dereceliklerini alırlar. Lütfen kimse kusura bakmasın. Hepsinin tarifleri çok güzel. Sunumları kendime göre değerlendirdim sadece.
Sevgilerimle,
Çiğdem
Çiğdem
sevgili saziye hanim tariflerinizin cogunu uyguladim hepsi cok guzel bu tarifinizide cok begendim yufka bulabildigim zaman yapacagim paylastiginiz icin tesekkurler ellerinize saglik selamlar
YanıtlaSilÇok güzel bir hafta sonu diliyorum.
YanıtlaSilSevgiler…
Sevgili Şaziye Hanım,
YanıtlaSilTarifinizi hemen denemek istiyorum.
Mantıyı fırından çıkardıktan sonra üzerine etsuyu dökecekmiyiz...
Sevgili Emel'in tarifinde etsuyu eklenmişte o nedenle sormak istedim...
Çok teşekkür ederim...
Sevgilerimle...
Mantı krizlerine kesin ve pratik bir çözüm olmuş bu tarif...ellerine sağlık canım....Selamlar...........
YanıtlaSilÇiğdem'cim, teveccühün beni mahcup ediyor, güzel yorumların için teşekkür ederim.
YanıtlaSilSevgili Nuran, umarım yufka bulup deneyebilirsin bu tarifi, biz çok beğendik. Selamlar.
Perihan'cım, bilmukabele, selamlar...
Çukulata, ben etsuyu dökmedim, böyle çıtır halini sevdim, içine sürdüğüm ayran ve yağın verdiği yumuşaklık yetti.
Serin Mavi, evet aynen öyle, teşekkürler, sevgiler...
Çok güzel ve çok pratik. Uygulamak için insanı heveslendiriyor, diğeri her zaman yapılamaz ya, o bakımdan. Ve bir süredir bunun tarifini merak ediyordum da, isabet oldu burada görmek. Teşekkür ederim.
YanıtlaSilMerhaba Şaziye Hanım,
YanıtlaSilKahvaltı etkinliğine katılmayacak mısınız
Gerçi sitenizde birbirinden güzel kahvaltı için tarifler var.
Yine de katılmanızı arzu ederdik.
sevgili şaziye ellerine sağlık uzun bir süre bilgisayardan uzaktım çok güzel tarifler vermişsin perşembeye misafirim var deneyeceğim inşaallah
YanıtlaSilben buralardayım beklerim inşaallah
Meliha'cım, gerçekten çok pratik, denersen umarım beğenirsin. Sevgiler...
YanıtlaSilİsimsiz, teşekkür ederim, mesajınız bu etkinliğe katılmama vesile oldu:)
Serap'cım, inşallah iyi sonuç alırsın. Kızları öperim, selamlar.
merhaba şaziye hanım bloğu yeni keşfettim fırın sütlaç ararken şu an fırındalar umarım iyi olur.eşim bekliyor da...ve dolabımda 8 adet yufka var new yapacağımı düşünüyorum çünkü börek için gerekli iç malzemem yok .mantı ise beni düşündürüyor çok kararsızım çok.. ömür- denizli
YanıtlaSilmerhaba şazziye hanım, mantıyı yaptım güzel oldu eşime biraz ağır geldi yalnız.sonra fırında dediğim sütlaçlar tam istediğim gibi olmadılar çok kabardılar taştılar.dün de elmalı kurabiye yaptım ve yıllardır denerim olmaz yine olmadı3 bardak un çok az geldi doğru yazdığınıza eminmisiniz?selamlar
YanıtlaSilben sitenizi yeni keşfettim ve çok mutlu oldum.artık devamlı müdavimlerinizden olacağım inşallah
YanıtlaSilMerhaba,tarifler cok güzel,ellerinize saglik.Link olarak sayfama eklicem,insal. bir mahsuru yoktur.Güzel tariflerle bulusmak üzere .
YanıtlaSilyeniden merhaba şaziye hanım. geçen yıl sitenizi takip ediyordum araya engeller çıkmıştı ve nihayet o engeller kalktı.linke girdim ama uzun zamandır yazmamışsınız pek arayı açmazdınız ya merak ettim. güzel haberlerle buluşmak dileğiyle...
YanıtlaSilSEVDİKLERİNİZLE BİRLİKTE GEÇİRECEĞİNİZ,HAYIRLI BAYRAMLAR DİLERİM
YanıtlaSilBen bu yemeği bir yerden tanıyor gibiyim(:
YanıtlaSilhemen yapıyorum harika görünüyo:))tarifinize sağlık diyeyim..
YanıtlaSiltarifinize sağlık,, ilk iş mutfağa gidip yapmak.DD
YanıtlaSil