Şaziye'cim çok değişik gerçekten yöresel bir tat olduğu için tatmadım ellerine sağlık Ebru
sevgili şaziye bende baharatlı yiyecekleri çok severim ençokta kimyonu ellerine sağlık eminim lezzetli olmuştur ben yapmak istiyorum ama fırında kurutmasak ve süzme yoğurt kullansak çok yumuşakmı olur sen fırınlayınca çokmu sert oldu yani kurumu oldu bende deniyeceğim inşaallah beceririm buzlukta denizliden getirdiğim süzme yoğurt var sana kolay gelsin ellerine sağlıksevgilerimle ve dualarlaserap
Ebru'cum, teşekkürler ziyaretin ve yorumun için, sevgiler.Serap'cım, süzme yoğurtu sadece çökeleği birleştirip rahat şekil verebilecek kadar kullanmak lazım, çok az katmak yeterli oluyor. Yoğurt miktarını daha da azaltarak yaparsan fırında kurutmadan da servis edilebilir sanırım.
Birkaç saattir sitenizde dolaşıyorum.Samimiyetiniz çok hoş.Tarifler çok güzel.Yapılacaklar listeme eklendiler bile...Size teşekkür etmek istedim.Ellerinize sağlık
sevgili Şaziye merhabalar :) bu kahvaltılığın benzerini ben de yapıyorum. Benim yaptıklarım top şeklinde olmuyor sadece. bizim oraların meşhur otlu peyniri vardır. Ben Trabzonda ne kadar aradımsa bulamadığım ve burnumda otlu peynir tüttüğü bir gün evdeki çökeleğin içerisine 2 diş sarımsak, 1 çay kaşığı kekik,1 çay kaşığı pul biber, yarım çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kuru nane ve 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı koyup azıcık tuz ekliyorum ve karıştırıyorum. güzel oluyor. Otlu peynir olmasa da nefis körletiyoruz böylece. Ellerine sağlık sevgiler
Yaaaa ben bu bloğu çok sevdim... Şaziye hanım sizinle tanıştığıma inanın çok sevindim. Allah izin verirse sık sık ziyeratçiniz olacağım. En önemlisi kolay bulunabilecek malzemelerle pratik tarifler hazırlamışsınız. Resimler de harika. En kısa zamanda denemeye başlayacağım.Mesela yarın.
Şaziye'cim çok değişik gerçekten yöresel bir tat olduğu için tatmadım ellerine sağlık Ebru
YanıtlaSilsevgili şaziye bende baharatlı yiyecekleri çok severim ençokta kimyonu ellerine sağlık eminim lezzetli olmuştur ben yapmak istiyorum ama fırında kurutmasak ve süzme yoğurt kullansak çok yumuşakmı olur sen fırınlayınca ç
YanıtlaSilokmu sert oldu yani kurumu oldu
bende deniyeceğim inşaallah beceririm buzlukta denizliden getirdiğim süzme yoğurt var
sana kolay gelsin ellerine sağlık
sevgilerimle ve dualarla
serap
Ebru'cum, teşekkürler ziyaretin ve yorumun için, sevgiler.
YanıtlaSilSerap'cım, süzme yoğurtu sadece çökeleği birleştirip rahat şekil verebilecek kadar kullanmak lazım, çok az katmak yeterli oluyor. Yoğurt miktarını daha da azaltarak yaparsan fırında kurutmadan da servis edilebilir sanırım.
Birkaç saattir sitenizde dolaşıyorum.Samimiyetiniz çok hoş.Tarifler çok güzel.Yapılacaklar listeme eklendiler bile...Size teşekkür etmek istedim.Ellerinize sağlık
YanıtlaSilsevgili Şaziye merhabalar :) bu kahvaltılığın benzerini ben de yapıyorum. Benim yaptıklarım top şeklinde olmuyor sadece. bizim oraların meşhur otlu peyniri vardır. Ben Trabzonda ne kadar aradımsa bulamadığım ve burnumda otlu peynir tüttüğü bir gün evdeki çökeleğin içerisine 2 diş sarımsak, 1 çay kaşığı kekik,1 çay kaşığı pul biber, yarım çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kuru nane ve 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı koyup azıcık tuz ekliyorum ve karıştırıyorum. güzel oluyor. Otlu peynir olmasa da nefis körletiyoruz böylece. Ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilYaaaa ben bu bloğu çok sevdim... Şaziye hanım sizinle tanıştığıma inanın çok sevindim. Allah izin verirse sık sık ziyeratçiniz olacağım. En önemlisi kolay bulunabilecek malzemelerle pratik tarifler hazırlamışsınız. Resimler de harika. En kısa zamanda denemeye başlayacağım.
YanıtlaSilMesela yarın.