Cuma, Ekim 27, 2006

YAYLA ÇORBASI


Sonbahar ve Ramazan'ın gelişiyle, geçtiğimiz ay çorba mevsimi açıldı bizim evde. Gerçi çocukların boğazından sulu birşeyler geçsin diye sıcak yaz günlerinde de çok çorba yaptığım olur ama soğuk günlerde daha bir aranıyor çorbalar. Bizimkilerin favori çorbaları tarhana, domates ve mercimek aslında, ama değişiklik olsun diye arada bir yayla çorbası da yapıyorum.

Malzemeler

2-3 yemek kaşığı pirinç
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1,5 yemek kaşığı un
4 su bardağı+2 su bardağı soğuk su
tereyağ, tuz, nane, pulbiber

Yapılışı

Pirinci yıkayıp bir tencereye koyun, üzerine 2 bardak su ilave edip kısık ateşte kabartın ve ocağı kapatın. Derin bir kasede yumurta, yoğurt ve unu iyice çırpın. Üzerine 4 bardak su ve yeteri kadar tuz (ben 1,5 çay kaşığı koyuyorum) ekleyip ayran gibi karıştırın. Kabaran pirinçlerin üzerine bu ayranı ekleyip orta ateşte kaynamaya başlayana kadar karıştırın. 3-4 dakika kaynatıp ocağı söndürün. Tereyağını kızdırıp nane ve pulbiber ekleyin ve çorbanın üzerine gezdirin.

18 yorum:

  1. Merhaba canım çorbada sunum şeklinde harika olmuş. Ellerine sağlık. Hoşça kal.

    YanıtlaSil
  2. Şaziye'cim bizdede çok sevilir bu çorba ellerine sağlık görüntü çok hoş sevgiler iyi haftasonları diliyorum Ebru

    YanıtlaSil
  3. yoğurt çorbasında çok hayalkırıklıklarım vardırçoğu zaman çorba kesilir nasıl kesildiğinide pek anlamam ama ben tutturabildiğim zamanlarda içine didilmiş tavuk etide koyuyorum öylede lezzetli oluyor senin ellerine sağlık
    serap

    YanıtlaSil
  4. merhabalar benim sorum dort su bardaginin iki bardagimi sicak su yoksa dort arti iki bardak yani toplam alti bardakmi su koyucaz

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Perihan ve Ebru'cum teşekkürler:)

    Serap'cım, soğuk su ile yapıp karıştırarak kaynatınca pek kesilmiyor. Tavukla da güzel olur, evet.

    Anonymous, evet toplam altı bardak su koyuyoruz, tamamı soğuk su olacak.

    YanıtlaSil
  6. merhaba saziye.
    ellerine saglik cok lezzetli gøzukuyor. benimde sikca yaptigim corbalar arasinda.yogurdun kesilmemesi icin kucuk bir detay, soguk malzemeyi sicaga karistirmadan kaynamis olan pirincli sudan uc,dørt kasik ekleyip daha sonra karistirirsaniz kesilmenin ønune gecersiniz:) bunu bana rahmetli anneannem øgretmisti.

    sevgilerimle norvecten hacer

    YanıtlaSil
  7. En sevdiğim çorba. Çok lezzetli görünüyor.

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık.sevgilerimle

    YanıtlaSil
  9. Hacer'cim, teşekkür ederim katkıda bulunduğun için, sevgiler...

    Meltem'cim, malum senin durumun hassas, pişirdiklerimizden sana biraz gönderebilsek ne güzel olurdu:)

    Onlaruyurken, teşekkür ederim yorumun için, selamlar...

    YanıtlaSil
  10. çok iştah açıcı görünüyor,ellerine sağlık.iyi bir hafta diliyorum.

    seda
    tarifname.blogspot.com

    YanıtlaSil
  11. Bayramdan sonra midelerimiz için iyi bir çorba güzel olur ellerine sağlık görüntüsü çok güzel sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Seda'cım, teşekkürler, sana da iyi haftalar.

    Anonymous, evet bayramda tatlı yemekten bayılan midelerimizi çorbalarla iyileştirmek lazım:)

    YanıtlaSil
  13. şaziyecim çorba nefis görünüyor eline sağlık gerçekten bayramdan çıkmış midelerimiz için çorba kurtarıcı sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Emine'cim, teşekkür ederim yorumun için, sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. merhabalar,
    corba cok guzel, sunum sekli daha da guzel. tabaginizi nereden aldiginizi sorabilir miyim? kendime ceyiz arastiriyorum da :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Işıl'cım, yorumun için teşekkür ederim. Tabaklar maalesef Türkiye'den değil, komşuma yurtdışından hediye gelmiş, ben sadece fotoğraf için kullandım.

    YanıtlaSil
  17. Çorbanız çok şahane şuan mutfağa gidip yapmaya başlayacağım bizim ev halkı yayla çorbasına bayılıyor bilhassa babam çok seviyor ellerinize sağlık kendinize iyi bakın

    YanıtlaSil
  18. kesilen yogurt çorbası yenir mi yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil