Cuma, Nisan 21, 2006
MİSAFİRLİK
Arkadaşlarım vardı dün. Tahminimden daha kalabalık bir grup olduk, hazırladığım ikramlar yetmeyecek diye düşündüm birara:) Evdeki elma stoğunu değerlendirmek için elmalı tart ve ne zamandır denemek istediğim pırasalı keki yaptım. Pırasayı hamurişlerinde kullanmayı sevdiğim için çok beğendim bu keki. Tarif Mutfaktakiler'den Pıtırcığa ait, burada. (Bu güzel tarif için sana ve ablana çok teşekkürler Pıtırcık:)
Katmer poğaçayı öğrendiğimden beri neredeyse her gelen misafire yapıyorum, elim iyice alıştığı için herhalde, bana çok pratik geliyor artık.
Patates salatasını her zaman yaptığımız klasik şekilde yaptım. Evde kıvırcık olmadığı için göbek marul koydum, birazda salatalık turşusu ekledim.
Tiramisu da vardı menüde. Bir tane hazır kekten iki tane pasta çıktığı için gayet bereketli, ince ve hafif oluyor.
Saziyecim, ellerine saglik hersey cok güzel görünüyor!
YanıtlaSilKatmer pogacan bi harika ama!
Sevgiler
Merhaba Şaziye,
YanıtlaSilelmalı kekin resmi ne kadar güzel çıkmış öyle... eminim tadı da mükemmeldir :)
Bu arada böreklerde pırasayı ben de çok seviyorum, hem bu şekilde oğluma pırasa da yedirebiliyorum!!.. Bu tarifi de en kısa süede deneyeceğim.
Merhaba, bence de elmalı kek çok güzel çıkmış... Eh güzel yapılmış da ondan... Elinize sağlık... :)
YanıtlaSilniluferile.blogspot.com
Saziye, ellerine saglik, hepsi de harika. Konuklarin cok sanslilarmis:)Ben bir elma canavari oldugumdan oyle tart yapmak icin elma falan kalmiyor evde, ozel alinmasi gerekiyor genelde:)))Bir hafta sonu katmer pogacayi deneyecegim.
YanıtlaSilSevgiyle..
ellerinize saglik,yaptiklariniz cok guzel gorunuyor. katmer pogacinizin dillere destan oldugunu biliyorum, henuz yapmaya cesaret edemedim,goruntusunden bile cok lezzetli oldugu belli oluyor.
YanıtlaSilGüzel yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.
YanıtlaSilellerine sağlık o misafirlerin arasında olmak isterdim www.blogcu.com/dileks
YanıtlaSilSaziyecim,
YanıtlaSilEllerine saglik yine cok lezzetli seyler hazirlamissin misafirlerine. Boyle kalabalik bir misafir topluluguna tarifimi secip hazirlaman da cok hosuma gitti, tesekkur ederim:)))Pirasali kekin de ayri bir guzel gorunuyor bu arada:)Umarim hepsi cok guzel olmustur. Ben de senin kalbura basti tarifini ikinci kez burada yaptigimiz Turk gecesi icin yapmistim, cok begenilmisti.
Sevgiler....
saziye hanim,
YanıtlaSilmerak ediyorum niye kimse elmali pastanin tarifini istemedi?
Yoksa daha önce bu pastanin tarifini vermismiydin? Keske bir link koysaydin! ben biraz sabirsizim eski tariflerine pek bakamadim.
sevgiler...
selma
Sevgili Selma, araya haftasonu girince elmalı tartın tarifini yazamadım, 23 nisandan dolayı bugün(pazartesi) de tatil, çocuklar evde olunca ben kafamı toparlayıp bilgisayarın başına oturamıyorum. Şu anda bile küçük kızım yanımda bir şeyler anlatıyor, bu satırları zor yazabildim, tarifi inşallah yarın onlar okula gidince yazarım:)
YanıtlaSilEllerinize sağlık Şaziye Hanım.
YanıtlaSilMerak ettiğim;katmer poğaça çıtır çıtırmı oluyor,yoksa yumuşakmı,en kısa zamanda ben de deneyeceğim...
Katmerli pogacagınızı cok denedim her zaman cok güzel oldu. Bu konuda ne kadar tesekkür etsem azdır. Bir gün öncesi yapıp buzdolabına koyup ertesi günü pişirmeyi denemedim. Acaba siz hic denedinizmi bu konuda aydınlatırsanız memnum olurum. SEVİNC.
YanıtlaSilSaziye Hanim Merhaba,
YanıtlaSilherzamanki gibi harika görünyor hersey :-) Ellerinize Saglik!
Elmali Tartin´da tarifinizide merak ile bekliyorum - en kisa zamanda denemek istiyorum :-)
Almanyadan Sevgilerle
Arzu Düzdag
Sabirsizlikla elmali turtanin tarifini bekliyorum.Hersey cok guzel gorunuyor.Samimiyetle soyluyorum cok sicak ve ic acici bir siteniz var...Ellerinize saglik
YanıtlaSilMerhaba, hepside çok güzel görünüyor, elmalı turtanın tarifini bekliyorum, evdeki elmalarla yapmayı düşünüyorum.
YanıtlaSilSevgili Handan, katmer poğaçanın dışı çıtır, içi yumuşak oluyor.
YanıtlaSilSevgili Sevinç, ben denemedim ama yorum yazan arkadaşlardan deneyen olmuş, iyi sonuç almışlar.