Çarşamba, Temmuz 18, 2007
KOLAY POĞAÇA
Daha önce yazdığım poğaça ve diğer hamurişi tariflerinden de anlaşılacağı gibi bizim evde mayalı hamurişleri çok seviliyor. Ama mayalanma süresini beklemeye vaktimin olmadığı acil durumlarda, kabartma tozu ile yapılan ve çok çabuk hazırlanıp, pişirilen bu poğaçayı yapıyorum.
Malzemeler
2 yumurta(birinin sarısı üzerine)
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
125 gr erimiş tereyağ (veya margarin)
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
iç malzemesi;
250 gr kadar peynir ve maydanoz karışımı
Yapılışı
Sıvı malzemeleri genişçe bir kaba koyup üzerine tuz ve kabartma tozunu dökün. Azar azar un ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. (hamur fazla sert olursa poğaçalar kuru ve sert olur, bu yüzden unu yavaş yavaş ekleyip, hamurun kıvamını yumuşak tutmak önemli)
10 dakika dinlendirdikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, içine peynir+maydanoz karışımından koyun. Küçük bir pide yapar gibi, ek yeri yukarıya gelecek şekilde kapatın. Yağlanmış tepsiye dizip, üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. (bu ölçülerle 20-25 tane çıkıyor)
Şaziye hn.merhabalar ellerinize sağlık yine süperr bir tarif.öncelikle sizden ricam un miktarinı verirseniz çok sevinirim bardak ölçüsü ile bu şekilde anlamamız daha kolay yine yeni tariflerinizi bekliyor.sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum .
YanıtlaSilUn miktarını ölçmedim yaparken, ama yoğururken hamurun kıvamı kolayca belli ediyor ne kadar un kullanmak gerektiğini. Bir dahaki sefere bardakla ölçüp tarife eklerim inşallah.
YanıtlaSilMerhaba Şaziye Hanım,
YanıtlaSilMaşallah bugünlerde ara vermeden tariflerinizi yayınlıyorsunuz. İnşallah hep böyle devam edersiniz. Siz en basit bir tarifi bile harika bir şekilde sunuyorsunuz.
Sevgilerimle,
Çiğdem
Sevgili Çiğdem, evet son günlerde mutfak güncesi'ne daha fazla vakit ayırmaya çalışıyorum, yazmak istediğim birkaç tarif daha var elimde, fırsat buldukça onları da ekleyeceğim inşallah. Ayrıca teveccühün için teşekkür ederim:)
YanıtlaSilŞaziye'cim ellerine sağlık. Çok güzel olmuş poğaçaların. Geçmiş kandilinide kutluyorum. Sevgiler, selamlar..
YanıtlaSilMerhaba Şaziye Hanım,sitenizi yeni keşfettim. Sizi canı gönülden tebrik ediyorum. Resimler çok hoş, yazılar içten ve samimi. Artık sık sık ziyaret edeceğim İnşaallah. Selamlar...
YanıtlaSilsevgili Şaziye bende sizin tariflerinizi çok beğeniyorum ve denediğim birçok tarifinizden çok güzel sonuçlar aldım sizi kutluyorum ellerinize sağlık tarifleriniz denenmiş ve herkesin damak zevkine uygun siteyi ihmal etmeyin çok üzülürüz sevgiler
YanıtlaSilMerhaba!
YanıtlaSilPogacalar gercekten harika gozukuyor. Mayali hamura hic dayanamam;)resimler, tarifler cok basarili.Bundan sonra takipcilerindenim ve linkini almak blogumda gormek isterim.
Sevgiler
duygu
şaziye'cim merhaba bu poğaça benim her zaman yaptığım bir tarif ben farklı olarak kıymalı yapıyorum peynir benim çocuklar pek sevmiyor da.ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar tadınında çok güzel olduğunu biliyorum.kolay gelsin.sevgiler.
YanıtlaSilpoğaçalarınız yumuşacık çok güzel görünüyor.. kabartma tozlu poğaçaları çabucak yapıldığı için bende seviyorum .. ama şu margarin işi bozuyor :( afiyet olsun sizlere... ellerinize sağlık
YanıtlaSilSevgili Ebru, Gül, Duygu, Emine, Tuğba, güzel yorumlarınız için teşekkürler:)
YanıtlaSilbende az sonra deneyeğim bu poğaçayı umarım sonuç sizinki ile aynı olur.misafirlerim var çüğnkü:D
YanıtlaSilbende az sonra deneyeceğim bu poğaçayı umarım sonuç sizinki ile aynı olur.misafirlerim var çünkü:)mahçup olmak istemiyorum
YanıtlaSilbende az sonra deneyeceğim bu poğaçayı umarım sonuç sizinki ile aynı olur.misafirlerim var çünkü:)mahçup olmak istemiyorum
YanıtlaSiltarifler süperrrr
YanıtlaSilteşekkürler şaziye hanım
YanıtlaSiltarifinizi birebir uyguladım ve şimdi fırından çıkardım
çok güzel görünüyolar
aynı sizin yaptığınız yani resimdeki gibi inşallah tadı da güzeldir ve yarınki misafirlerim beğenir
teşekkürler tarifiniz için
Şaziye Hanım teşekkür ederim verdiğiniz tarif için. Bir pazar sabahı aileme süpriz yapmak için bu tarifi kullanacağım, çok sağolun.
YanıtlaSil