Nefis gözüküyor... Cam gibi. Ellerine sağlık..
Ne keyifli görüntüler. Hele vişneli olanı hani o ucunda çubuk olan yuvarlak şekerlere benziyor. Ama bunlar yalamadan yutmalık.
ellerine sağlık süper görünüyor... özellikle vişneli olanı...
gerçekten çok güzel görünüyor ellerine sağlıkama ben anlamadım her kepçeyi ilk koyduğumuz muhallebinin ortasınamı dökeceğiz, böylece yayılıp genişleyecek mi
Muhtesem görünüyor ben hafif mayhos tatlari cok sevdigim icin visneli tam bana göre, ama cikolatali olanda cokk güzel görünüyor ve merak ettigim aceba cikolatali olanda visneli gibi kesilebiliyormu yoksa dagilma tehlikesi varmi:) ellerine saglik ve bu degisik tarifi bizimle paylastigin icin cok tesekkürler bayildim.
Sevgili Devletşah, çok teşekkürler.Oya hanım, gerçektende o şekerlere benzemiş, siz söyleyince farkettim bende:)Anonymous, teşekkürler.Anonymous, aynen öyle, her kepçeyi bir öncekinin ortasına dökeceğiz ve yayılıp halka şeklinde genişleyecek.Sevgili Elçin, teşekkürler:) buzdolabında yeterince dinlendirilirse serviste bir sorun olmuyor. (çikolatalı olanı kızımın kurstaki arkadaşlarına götürdüğümüz için dilimli fotoğrafını çekemedim ama orada kolaylıkla servis edildi)
çok hoş görünüyor mutfağa yapmaya gidiyorum sonucu yarın yazarım sevgiler
ya şaziyeciğim kakaom bitmiş beyaz krema hazır pişti çocukların kakaolu toz içeceklerinden koysam olurmu oralardamısın
Emine'cim, nesquikle denemedim maalesef, bilemiyorum nasıl olur.
Ben de vişneli olanının görüntüsüne bayıldım, ellerine sağlık...
Şaziye, bir anda Hareli Kekimi gordum sandım:)Ama ben vişneli olanı begendim, cok net ve cıkmıs,İyi fikir,Sevgilerimle,Figen
Gercekten yine hem goruntusuyle,hemde sunumunla harikalar cikarmissin ortaya...Insallah birgun tanismak mumkun olur...cunku sizi cok merak ediyorum...
Sevgili Saziye, Bir ara blogu kapatacagim demistin diye cok uzulmustum. Yeni yazilarini gorunce sevindim. Bohca boregin sahane olmus. Tulin'inde (Evcilkedi) mayali bir borek hamur tarifi var. Arnavut boregi diye bakarsan bulursun.
Yeşim'cim, teşekkürler:)Figen, sunum olarak zebra keki çok beğendiğim için ondan esinlenerek yaptım bu muhallebiyi. İlk bakışta pasta mı, kek mi anlaşılmıyor değil mi:) Yeliz'cim, inşallah. Bende hem sayfama yorum yazan, hem de blog yazarı arkadaşlarla tanışmak isterdim.Mine'cim, dediğin böreğe baktım, çok güzel görünüyor. Hem yağlayıp, hem de tekrar unla açıldığı için çıtır çıtır olur sanırım. İnşallah yakında denerim, çok seviyorum öyle kat kat börekleri çünkü. Teşekkürler.
Sevgili Şaziye ellerine sağlık her zaman sütlü tatlıları tercih eden biri olarak hareli muhallebiyi çok beğendim. Deneyeceğim. Paylaşımın için teşekkürler...
Aslı, teşekkür ederim, sevgiler...
teşekkürler şaziye anladım hafta sonu kesinlikle yapacağım zaten özellikle böreklerini çok sık yapıyorum ellerine sağlık tariflerin çok güzeleylüldefne
sevgili Şaziye yine müthiş güzel bir tarif vermişsin. Ne kadar hoş görünüyor bu böyle. Boşuna akıl akıldan üstündür dememişler. Ellerine sağlık. ben de hemen deneyeceğim.
sevgili şaziye muhallebi müthiş oldu tadı çok güzeldi ama kalıp halinde çıkarmayı beceremedim çok dağılmadıda seninkigibi çok düzgün çıkaramadım olsun ama tadı çok güzeldi bu arada komşumun oğluna kakao aldırdım tarifin için çok teşekkürler sevgiler
Eylül Defne, inşallah deneyince güzel sonuç alırsınız. Sevgiler...Şefika, teşekkür ederim, umarım deneyince beğenirsin.Emine'cim, beğendiğine çok sevindim, ellerine sağlık, yiyenlere de afiyet olsun. Ah o ufaklıklar zor zamanlarda nasılda işe yarıyorlar, değil mi? (İlk defa yaptığın için düzgün çıkmamış olabilir. Ben bu muhallebi tarifini yalancı tavuk göğsü olarak da sık sık yaptığım için elim alıştı sanırım, artık pek problem yaşamıyorum)
sevgili şaziye hafta sonu deneyecektim ama dün kardeşlerim tatilden dönmüşlerdi onlara yaptım süper oldu teşekkürler
adımı yazmayı unuttumeylüldefne
Eylül Defne, afiyet olsun:)
Merhaba.. Sütlü tatlılar etkinliği lezzetlerini incelerken sizinde İzmitli olduğunuzu farkettim. Sevgili şehrimin resimlerini görmek beni mutlu etti. Tatlınızı en kısa zamanda deneyeceğim -çünkü benim sevdiğim türden- Benimkinin adı "aşure pastası" ama pişirilerek yapılmıyor. Deneyin memnun kalacaksınız. Sevgilerimle, hoşçakalın..
Bugun denedim ve cok guzel oldu, yanliz ben kuplara parlastirdim altta cikolatali ustte vanilyali olarak. Vanilyaliya da hindistancevizi kattim, hos bir tat oldu. Tarif icin cok tesekkurler
merhabalar...saziye hanim, hareli muhallebi tek kelimeyle super gorunuyor,en kisa zamanda deneyecegim.bu tatlinin sunumunda zerafet var bence....ben, yaptigim tavuk goguslerini genelde duzgun servis edemem dagilir,bu tatliyi yapip da ayni sonucla karsilasirsam uzulurum dogrusu:(herhangi bir oneriniz olabilir mi??ESRA..
Yağmur damlası, İzmit'li arkadaşlarla nette karşılaşmak çok hoş! Tarifinize baktım, ellerinize sağlık.Sevgili Nilgün, afiyet olsun, hindistan cevizi eklemek iyi fikir!
Sevgili Esra, bu tatlının servisi tavuk göğsünden biraz daha zor. Üstteki yorumda Nilgün kuplara koyduğunu yazmış, o şekilde yapabilirsin veya minik cam kaselere bir kaşık vanilyalı, bir kaşık çikolatalı olandan sırayla koyup, katlar oluşturabilirsin. Buzdolabında dinlendirdikten sonra tatlı tabağına ters çevirerek çıkarıp, üzerini hindistan cevizi veya damla çikolatayla süsleyerek hoş bir sunum hazırlayabilirsin. (muhallebiyi dökmeden önce kaseleri soğuk su ile çalkalamayı unutma) Kolay gelsin.
Supper bir gorunum. Calisan hanimlar misafir agirlayacagi zaman pratik ve sik bir tatli alternatifi olmasi bakimindan son derece kayda deger bir tarif.Paylastiginiz icin tesekkurler.
tariflerinizi çok beğeniyorum şaziye hanım.. şu aralar katmer poğaçanın tarifini vermekle meşgulüm cümle aleme...yiyen herkes çok beğeniyor...tatlı da nefis görünüyor..ben de en çok vişneli olanın görüntüsünü beğendim.. ayrıca böyle tek bir tarifle, farklı lezzetler ve görüntüler yakalayabilen, kıvrak zekalı insanlara bayılıyorum. tebrikler...
şaziyeciğim görünümü çok hoş tek kelimeyle MUHTEŞEM ENYAKIN ZAMANDAYAPMAYI ÜMİT EDİYORUM...
merhabaşaziyecim yaptım muhallebini bayağı oldu anca yazabildim. çok güzel oldu ellerine sağlık. görünümüde güzel oldu. zebra keki yaparım çok ama muhallebide denemek aklıma gelmemişti. Bu arada benim ve eşimin ailesi izmitte oturuyorlar. bende iznimde çok geldim izmite geçen haftalarda. her tren yolunda yürüdüğümde sen geldin aklıma tanışmayı çok isterdim seninle. Tren yolunun resmini yayınladığında çok kötü olmuştum. eski günlerim geldi aklıma. inşallah birgün tanışma fırsatımız olur. sevgiler hoşçakalBETÜL
Sevgili Betül, çok sevindim beğendiğinize, afiyet olsun. Blog vesilesiyle iletişim kurduğumuz İzmit'li arkadaşlar olması çok hoş, birgün tanışıp görüşme fırsatımız olur inşallah. Selamlar...
görüntü mükemmel denemekle denememek arasında geldim gittim becerebileceğimi pek düşünemedim ama ha gayret yapmaya karar verdim gerçekten tat çok güzeldi ama halkalar sizinki kadar düzgün değildi yinede çok farklı bir sunumdu tarif için çok teşekkürler sizi sık kullanılanlar listeme ekledim benim 3 kızım var onlarda beğendi sevgiyle kalın
Anonymous, yorumunuz için teşekkürler, kızlarınızında beğendiğine sevindim, afiyet olsun.
merhaba.cok nefis görüntü bende hemen denemek isterim.merak ettigim sey muhallebiyi tekrar neden pistikten sonra cirpiyoruz? Ayse
Nefis gözüküyor... Cam gibi. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilNe keyifli görüntüler. Hele vişneli olanı hani o ucunda çubuk olan yuvarlak şekerlere benziyor. Ama bunlar yalamadan yutmalık.
YanıtlaSilellerine sağlık süper görünüyor... özellikle vişneli olanı...
YanıtlaSilgerçekten çok güzel görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilama ben anlamadım her kepçeyi ilk koyduğumuz muhallebinin ortasınamı dökeceğiz, böylece yayılıp genişleyecek mi
Muhtesem görünüyor ben hafif mayhos tatlari cok sevdigim icin visneli tam bana göre, ama cikolatali olanda cokk güzel görünüyor ve merak ettigim aceba cikolatali olanda visneli gibi kesilebiliyormu yoksa dagilma tehlikesi varmi:) ellerine saglik ve bu degisik tarifi bizimle paylastigin icin cok tesekkürler bayildim.
YanıtlaSilSevgili Devletşah, çok teşekkürler.
YanıtlaSilOya hanım, gerçektende o şekerlere benzemiş, siz söyleyince farkettim bende:)
Anonymous, teşekkürler.
Anonymous, aynen öyle, her kepçeyi bir öncekinin ortasına dökeceğiz ve yayılıp halka şeklinde genişleyecek.
Sevgili Elçin, teşekkürler:) buzdolabında yeterince dinlendirilirse serviste bir sorun olmuyor. (çikolatalı olanı kızımın kurstaki arkadaşlarına götürdüğümüz için dilimli fotoğrafını çekemedim ama orada kolaylıkla servis edildi)
çok hoş görünüyor mutfağa yapmaya gidiyorum sonucu yarın yazarım sevgiler
YanıtlaSilya şaziyeciğim kakaom bitmiş beyaz krema hazır pişti çocukların kakaolu toz içeceklerinden koysam olurmu oralardamısın
YanıtlaSilEmine'cim, nesquikle denemedim maalesef, bilemiyorum nasıl olur.
YanıtlaSilBen de vişneli olanının görüntüsüne bayıldım, ellerine sağlık...
YanıtlaSilŞaziye, bir anda Hareli Kekimi gordum sandım:)
YanıtlaSilAma ben vişneli olanı begendim, cok net ve cıkmıs,
İyi fikir,
Sevgilerimle,
Figen
Gercekten yine hem goruntusuyle,hemde sunumunla harikalar cikarmissin ortaya...
YanıtlaSilInsallah birgun tanismak mumkun olur...cunku sizi cok merak ediyorum...
Sevgili Saziye, Bir ara blogu kapatacagim demistin diye cok uzulmustum. Yeni yazilarini gorunce sevindim. Bohca boregin sahane olmus. Tulin'inde (Evcilkedi) mayali bir borek hamur tarifi var. Arnavut boregi diye bakarsan bulursun.
YanıtlaSilYeşim'cim, teşekkürler:)
YanıtlaSilFigen, sunum olarak zebra keki çok beğendiğim için ondan esinlenerek yaptım bu muhallebiyi. İlk bakışta pasta mı, kek mi anlaşılmıyor değil mi:)
Yeliz'cim, inşallah. Bende hem sayfama yorum yazan, hem de blog yazarı arkadaşlarla tanışmak isterdim.
Mine'cim, dediğin böreğe baktım, çok güzel görünüyor. Hem yağlayıp, hem de tekrar unla açıldığı için çıtır çıtır olur sanırım. İnşallah yakında denerim, çok seviyorum öyle kat kat börekleri çünkü. Teşekkürler.
Sevgili Şaziye ellerine sağlık her zaman sütlü tatlıları tercih eden biri olarak hareli muhallebiyi çok beğendim. Deneyeceğim. Paylaşımın için teşekkürler...
YanıtlaSilAslı, teşekkür ederim, sevgiler...
YanıtlaSilteşekkürler şaziye
YanıtlaSilanladım hafta sonu kesinlikle yapacağım zaten özellikle böreklerini çok sık yapıyorum ellerine sağlık tariflerin çok güzel
eylüldefne
sevgili Şaziye yine müthiş güzel bir tarif vermişsin. Ne kadar hoş görünüyor bu böyle. Boşuna akıl akıldan üstündür dememişler. Ellerine sağlık. ben de hemen deneyeceğim.
YanıtlaSilsevgili şaziye muhallebi müthiş oldu tadı çok güzeldi ama kalıp halinde çıkarmayı beceremedim çok dağılmadıda seninkigibi çok düzgün çıkaramadım olsun ama tadı çok güzeldi bu arada komşumun oğluna kakao aldırdım tarifin için çok teşekkürler sevgiler
YanıtlaSilEylül Defne, inşallah deneyince güzel sonuç alırsınız. Sevgiler...
YanıtlaSilŞefika, teşekkür ederim, umarım deneyince beğenirsin.
Emine'cim, beğendiğine çok sevindim, ellerine sağlık, yiyenlere de afiyet olsun. Ah o ufaklıklar zor zamanlarda nasılda işe yarıyorlar, değil mi?
(İlk defa yaptığın için düzgün çıkmamış olabilir. Ben bu muhallebi tarifini yalancı tavuk göğsü olarak da sık sık yaptığım için elim alıştı sanırım, artık pek problem yaşamıyorum)
sevgili şaziye
YanıtlaSilhafta sonu deneyecektim ama dün kardeşlerim tatilden dönmüşlerdi onlara yaptım
süper oldu teşekkürler
adımı yazmayı unuttum
YanıtlaSileylüldefne
Eylül Defne, afiyet olsun:)
YanıtlaSilMerhaba.. Sütlü tatlılar etkinliği lezzetlerini incelerken sizinde İzmitli olduğunuzu farkettim. Sevgili şehrimin resimlerini görmek beni mutlu etti. Tatlınızı en kısa zamanda deneyeceğim -çünkü benim sevdiğim türden- Benimkinin adı "aşure pastası" ama pişirilerek yapılmıyor. Deneyin memnun kalacaksınız. Sevgilerimle, hoşçakalın..
YanıtlaSilBugun denedim ve cok guzel oldu, yanliz ben kuplara parlastirdim altta cikolatali ustte vanilyali olarak. Vanilyaliya da hindistancevizi kattim, hos bir tat oldu. Tarif icin cok tesekkurler
YanıtlaSilmerhabalar...
YanıtlaSilsaziye hanim, hareli muhallebi tek kelimeyle super gorunuyor,en kisa zamanda deneyecegim.bu tatlinin sunumunda zerafet var bence....
ben, yaptigim tavuk goguslerini genelde duzgun servis edemem dagilir,bu tatliyi yapip da ayni sonucla karsilasirsam uzulurum dogrusu:(herhangi bir oneriniz olabilir mi??ESRA..
Yağmur damlası, İzmit'li arkadaşlarla nette karşılaşmak çok hoş! Tarifinize baktım, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgili Nilgün, afiyet olsun, hindistan cevizi eklemek iyi fikir!
Sevgili Esra, bu tatlının servisi tavuk göğsünden biraz daha zor. Üstteki yorumda Nilgün kuplara koyduğunu yazmış, o şekilde yapabilirsin veya minik cam kaselere bir kaşık vanilyalı, bir kaşık çikolatalı olandan sırayla koyup, katlar oluşturabilirsin. Buzdolabında dinlendirdikten sonra tatlı tabağına ters çevirerek çıkarıp, üzerini hindistan cevizi veya damla çikolatayla süsleyerek hoş bir sunum hazırlayabilirsin. (muhallebiyi dökmeden önce kaseleri soğuk su ile çalkalamayı unutma)
YanıtlaSilKolay gelsin.
Supper bir gorunum. Calisan hanimlar misafir agirlayacagi zaman pratik ve sik bir tatli alternatifi olmasi bakimindan son derece kayda deger bir tarif.
YanıtlaSilPaylastiginiz icin tesekkurler.
tariflerinizi çok beğeniyorum şaziye hanım.. şu aralar katmer poğaçanın tarifini vermekle meşgulüm cümle aleme...yiyen herkes çok beğeniyor...
YanıtlaSiltatlı da nefis görünüyor..ben de en çok vişneli olanın görüntüsünü beğendim.. ayrıca böyle tek bir tarifle, farklı lezzetler ve görüntüler yakalayabilen, kıvrak zekalı insanlara bayılıyorum. tebrikler...
şaziyeciğim görünümü çok hoş tek kelimeyle MUHTEŞEM ENYAKIN ZAMANDAYAPMAYI ÜMİT EDİYORUM...
YanıtlaSilmerhaba
YanıtlaSilşaziyecim yaptım muhallebini bayağı oldu anca yazabildim. çok güzel oldu ellerine sağlık. görünümüde güzel oldu. zebra keki yaparım çok ama muhallebide denemek aklıma gelmemişti.
Bu arada benim ve eşimin ailesi izmitte oturuyorlar. bende iznimde çok geldim izmite geçen haftalarda. her tren yolunda yürüdüğümde sen geldin aklıma tanışmayı çok isterdim seninle. Tren yolunun resmini yayınladığında çok kötü olmuştum. eski günlerim geldi aklıma. inşallah birgün tanışma fırsatımız olur.
sevgiler hoşçakal
BETÜL
Sevgili Betül, çok sevindim beğendiğinize, afiyet olsun. Blog vesilesiyle iletişim kurduğumuz İzmit'li arkadaşlar olması çok hoş, birgün tanışıp görüşme fırsatımız olur inşallah. Selamlar...
YanıtlaSilgörüntü mükemmel denemekle denememek arasında geldim gittim becerebileceğimi pek düşünemedim ama ha gayret yapmaya karar verdim gerçekten tat çok güzeldi ama halkalar sizinki kadar düzgün değildi yinede çok farklı bir sunumdu tarif için çok teşekkürler
YanıtlaSilsizi sık kullanılanlar listeme ekledim benim 3 kızım var onlarda beğendi sevgiyle kalın
Anonymous, yorumunuz için teşekkürler, kızlarınızında beğendiğine sevindim, afiyet olsun.
YanıtlaSilmerhaba.cok nefis görüntü bende hemen denemek isterim.merak ettigim sey muhallebiyi tekrar neden pistikten sonra cirpiyoruz? Ayse
YanıtlaSil