Şaziye'cim hoşgeldin. Özlettin kendini. Ara arada olsa tariflerin görecek olmamız güzel. yemek çok güzel görünüyor, ikisinide çok severim ama hiç birlikte pişirmemiştim. Eminim çok güzel olmuştur.Ellerine sağlık, sevgiler , işlerinde kolaylıklar... Ebru
Şaziye'cim, hoşgeldin. Size biraz tuhaf gelecek birşey galiba bu ama, doğduğumdan beri Karşıyaka'dayım. Pırasayla kerevizin birlikte pişirilebileceğini ilk defa şimdi öğreniyorum. Biz kerevizi (herkes böyle yapmaz, salçalı yapan çok kişi var) beyaz pişiririz, kuzu etli pişiririz, üstüne terbiye yaparız, yumurta ve yarım limonla. Bir de geçen sene öğrendim içine 1 portakal suyu sıkmak da kokusunu hafifleştiriyormuş. Kayınvalidem salçalı yapar ama eşim evlendikten sonra kerevizle adeta yeni tanıştığını söyledi. Dene bak, tavsiye ederim.
Ebru'cum, teşekkürler. Hem kerevizi hem de pırasayı seviyorsan ikisini birlikte kesinlikle denemeni tavsiye ederim. Sevgiler.
Melda'cım, hoşbulduk, teşekkürler:)
Pembeli, hoşbulduk:)
Meliha'cım, ben eş durumundan İzmir'liyim:) Eşimin ailesi İzmir'in bir ilçesinde yaşıyor ve kayınvalidemler pırasa ve kerevizi kıymalı yaptıkları zaman hep bu şekilde pişirirler, pazardan pırasa alırken yanına bir baş kereviz eklerler. Kerevizi bende salçasız ama zeytinyağlı pişiriyorum, etli ve terbiyeli hiç denememiştim. Terbiye yaparken yumurtanın sadece sarısını kullanıp, yemeği ocaktan almadan az önce ilave ediyoruz değil mi? Cevap yazarsan denemek isterim.
Şaziye'cim, annem yumurtanın sarısıyla yapıyor sadece, ben tamamını da kullanmıştım. İkisi de olabilir. Ama yumurtanın tutulmaması için yemek ılındıktan sonra terbiyeleyip sonra tekrar altını açıp kaynatıyorum. Rahmetli babaannemin (1 ayı geçmedi kaybedeli, çok garibime gidiyor böyle bahsetmek) dediğine göre; komşunun komşudan soğan doğraması bile farklı olurmuş. Yani aynı yörelerde aynı sebzeler yense de her evde farklı olabiliyor. Canım, Allah işlerine kolaylık, vaktine bereket, evine huzur, vücuduna sıhhat, afiyet, ruhuna inşirah, dualarına makbuliyet versin. Birden böyle içimden geldi işte :)
Az önce kereviz salatası yapmak için sitene girdim yine. Annem bu şekilde pişirildiğini biliyormuş, yani pırasalı kerevizi, ben de ne kadar cahilmişim. Bir de bilmiş bilmiş konuşuyorum de mi? :)
şaziye'ciğim yeni tariflerini görmek çok güzel kereviz sevmem ama pırasayla iyi fikir umarım yoğunluğun hafiflemiştir bizim ziyaretçilerimiz bayağı hafifledi Allah o kutsal topraklara tekrar tekrar gidebilmemizi nasip etsin gitmeyenlerede en kısa zamanda gitmeyi nasip etsin sevgiler kolay gelsin
merhaba blogunuzu takip ediyorum bende bir ekmek yapma makinesi almaya karar verdim . Sinbo marka düşünüyorum fakat ekmek haznesinin yatay olması tercihim.sinbonun hangi ürünü yatay ekmek haznesine sahip bilenlerden yardım bekliyorum çünkü internetten almayı planlıyorum daha önce ürünü görme şansım yok.ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.
Şaziye'cim, Emine Hanım'ın yazısından anladığım üzere, sitenle ilgilenemediğin güzlerde hayatının en güzel anlarını yaşamışsın. Allah ibadetinizi mebrur kılsın, tekrarını nasip etsin. Bize de nasip etsin.
Emine'cim, duana tüm kalbimle katılıyorum, Allah razı olsun.
Sevgili Ayşe, ben de sinbo ekmek makinası kullanıyorum ama dikey ve derin bir kasesi var. Yatay kaseli model sinboda varmı bilmiyorum. Okuyuculardan bilen varsa yardımcı olabilir umarım.
Meliha'cım, amin,Allah razı olsun. İnşallah en kısa zamanda sizede oralara gitmek nasib olur. Anneciğine selamlar, babaannene de Allah'tan rahmet dilerim. Sevgiler.
hos geldin saziye hergun bakip durdum sitene saziye yazmaya baslamadimi diye bende egeliyim benim annemde pirasa ile kerevizi beraber salcali ve birazda sulu pisirir ekmekbanilsin diye.hatta en sevdigim yemektir kereviz .seninde ellerine saglik canim .
tariflerinizi devamlı takip ediyorum ve çok beğeniyorum. uzun süre birlikte olamayacağız diye çok korkmuştum kii güzel bir tarifle tekrar aramıza katıldınız.. ellerinize sağlık sevgiler...
Sinbo almak isteyenler için bir uyarı; Sinbo ekmek makinalarinin üretiminde hata oldugunu düsünüyorum. Gecen yil aldigim makina daha garanti süresi dolmadan ariza yapmaya basladi. Üç farkli servise götürmeme ragmen herbiri farkli ve sudan mazeretler öne sürüp makinayi iade etti.Zaten yetkili servislerin asil isi televizyon tamirciligi oldugundan makinadan anlamiyorlar ve yedek parça dahi bulundurmuyorlar. Parça temini için günlerce bekliyorsunuz. Eger güç bela garanti süresi bitene kadar kullanabilmisseniz bu sürenin sonunda sinbo ekmek makinasini ya çöpe atmak gerekiyor ya da baska marka bir makina almak... yoksa bir kaç ayda bir tamir parasi ödemek zorunda kalirsiniz. Paketin içinde hediye olarak verdikleri mixerde daha ilk kullanimda motoru yandigi için çöpe gitmisti... Sinboyu uzun süreden beri kullandığım için bir süre sonra böyle arizalarla karşılaşacaklar için bir uyarı yazayım dedim. Herkese kolay gelsin
Berilci'm Sinbo ekmek makinası bir süre sonra arıza yapmaya baslıyormus. Ayrıca yedek parça ve servis sorunu varmış. Bu nedenle ben moulinex almayı düşünüyorum. Ne de olsa italyan mali. Daha sağlamdır diye düşünüyorum.
Şaziye'cim hoşgeldin. Özlettin kendini. Ara arada olsa tariflerin görecek olmamız güzel. yemek çok güzel görünüyor, ikisinide çok severim ama hiç birlikte pişirmemiştim. Eminim çok güzel olmuştur.Ellerine sağlık, sevgiler , işlerinde kolaylıklar...
YanıtlaSilEbru
hoşgeldiniz, yeni tarifler görmek çok güzel :)
YanıtlaSilHoşgeldin, yemek çok lezzetli gözüküyor.
YanıtlaSilŞaziye'cim, hoşgeldin.
YanıtlaSilSize biraz tuhaf gelecek birşey galiba bu ama, doğduğumdan beri Karşıyaka'dayım. Pırasayla kerevizin birlikte pişirilebileceğini ilk defa şimdi öğreniyorum. Biz kerevizi (herkes böyle yapmaz, salçalı yapan çok kişi var) beyaz pişiririz, kuzu etli pişiririz, üstüne terbiye yaparız, yumurta ve yarım limonla. Bir de geçen sene öğrendim içine 1 portakal suyu sıkmak da kokusunu hafifleştiriyormuş. Kayınvalidem salçalı yapar ama eşim evlendikten sonra kerevizle adeta yeni tanıştığını söyledi. Dene bak, tavsiye ederim.
Sükür kavusturana diyorum.....
YanıtlaSilMerhaba Şaziye,
YanıtlaSilHoşgeldin, epeyce özlemiştik. Seyrek de olsa tariflerini görmek güzel. İşlerinde kolaylıklar dilerim.
Defne.
Şaziye Hanım,
YanıtlaSilÖzlettiniz kendinizi yeni tariflerle sizi aramızda görmek ne güzel :)
Hoşgeldiniz Şaziye Hanım,
YanıtlaSilSizi özlemiştik. Umarım bir daha bu kadar uzun süre ara vermezsiniz.
Sevgilerimle,
Nurten
Ebru'cum, teşekkürler. Hem kerevizi hem de pırasayı seviyorsan ikisini birlikte kesinlikle denemeni tavsiye ederim. Sevgiler.
YanıtlaSilMelda'cım, hoşbulduk, teşekkürler:)
Pembeli, hoşbulduk:)
Meliha'cım, ben eş durumundan İzmir'liyim:) Eşimin ailesi İzmir'in bir ilçesinde yaşıyor ve kayınvalidemler pırasa ve kerevizi kıymalı yaptıkları zaman hep bu şekilde pişirirler, pazardan pırasa alırken yanına bir baş kereviz eklerler. Kerevizi bende salçasız ama zeytinyağlı pişiriyorum, etli ve terbiyeli hiç denememiştim. Terbiye yaparken yumurtanın sadece sarısını kullanıp, yemeği ocaktan almadan az önce ilave ediyoruz değil mi? Cevap yazarsan denemek isterim.
Rahime'cim, teşekkür ederim:)
Defne'cim, ben de yazmayı özlemişim:)
Mavi44, teşekkürler:)
Sevgili Nurten, hoşbulduk, teşekkür ederim.
Şaziye'cim, annem yumurtanın sarısıyla yapıyor sadece, ben tamamını da kullanmıştım. İkisi de olabilir. Ama yumurtanın tutulmaması için yemek ılındıktan sonra terbiyeleyip sonra tekrar altını açıp kaynatıyorum. Rahmetli babaannemin (1 ayı geçmedi kaybedeli, çok garibime gidiyor böyle bahsetmek) dediğine göre; komşunun komşudan soğan doğraması bile farklı olurmuş. Yani aynı yörelerde aynı sebzeler yense de her evde farklı olabiliyor.
YanıtlaSilCanım, Allah işlerine kolaylık, vaktine bereket, evine huzur, vücuduna sıhhat, afiyet, ruhuna inşirah, dualarına makbuliyet versin. Birden böyle içimden geldi işte :)
Bir de unutmuşum, içine patates de koyuyorum biraz ve varsa havuç da...
YanıtlaSilAz önce kereviz salatası yapmak için sitene girdim yine. Annem bu şekilde pişirildiğini biliyormuş, yani pırasalı kerevizi, ben de ne kadar cahilmişim. Bir de bilmiş bilmiş konuşuyorum de mi? :)
YanıtlaSilşaziye'ciğim yeni tariflerini görmek çok güzel kereviz sevmem ama pırasayla iyi fikir umarım yoğunluğun hafiflemiştir bizim ziyaretçilerimiz bayağı hafifledi Allah o kutsal topraklara tekrar tekrar gidebilmemizi nasip etsin gitmeyenlerede en kısa zamanda gitmeyi nasip etsin sevgiler kolay gelsin
YanıtlaSilmerhaba
YanıtlaSilblogunuzu takip ediyorum
bende bir ekmek yapma makinesi
almaya karar verdim .
Sinbo marka düşünüyorum fakat ekmek haznesinin yatay olması tercihim.sinbonun hangi ürünü yatay ekmek haznesine sahip bilenlerden yardım bekliyorum
çünkü internetten almayı planlıyorum daha önce ürünü görme şansım yok.ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.
Şaziye'cim, Emine Hanım'ın yazısından anladığım üzere, sitenle ilgilenemediğin güzlerde hayatının en güzel anlarını yaşamışsın. Allah ibadetinizi mebrur kılsın, tekrarını nasip etsin. Bize de nasip etsin.
YanıtlaSilEmine'cim, duana tüm kalbimle katılıyorum, Allah razı olsun.
YanıtlaSilSevgili Ayşe, ben de sinbo ekmek makinası kullanıyorum ama dikey ve derin bir kasesi var. Yatay kaseli model sinboda varmı bilmiyorum. Okuyuculardan bilen varsa yardımcı olabilir umarım.
Meliha'cım, amin,Allah razı olsun. İnşallah en kısa zamanda sizede oralara gitmek nasib olur. Anneciğine selamlar, babaannene de Allah'tan rahmet dilerim. Sevgiler.
hos geldin saziye hergun bakip durdum sitene saziye yazmaya baslamadimi diye bende egeliyim benim annemde pirasa ile kerevizi beraber salcali ve birazda sulu pisirir ekmekbanilsin diye.hatta en sevdigim yemektir kereviz .seninde ellerine saglik canim .
YanıtlaSilsaziyecim adim cikmamis yukaridaki yaziyi ben yazdim canim .vallaha unutmusum yorum yazmayi
YanıtlaSilcanım hoşgeldin...yemek harika görünüyor....ellerine sağlık.....
YanıtlaSiltariflerinizi devamlı takip ediyorum ve çok beğeniyorum. uzun süre birlikte olamayacağız diye çok korkmuştum kii güzel bir tarifle tekrar aramıza katıldınız.. ellerinize sağlık sevgiler...
YanıtlaSiladımı yazmamışım ben seçil
YanıtlaSillezzetsoleni.blogcu.com
Sevgili Nesrin, pırasa ile kerevizin birlikte pişirildiğini bilen biri çıkmasına sevindim:)
YanıtlaSilLeziz, hoşbulduk:) teşekkürler.
Seçil, çok teşekkür ederim güzel yorumun için, sevgiler.
merhaba,
YanıtlaSilçok şık gözüküyor pastanız, eminim lezzet, de harikadır.Geri gelmeniz harika..
sevgiler,
müge
www.yemekbahane.blogspot.com
Sevgili Müge, güzel yorumun için teşekkür ederim.
YanıtlaSilSinbo almak isteyenler için bir uyarı;
YanıtlaSilSinbo ekmek makinalarinin üretiminde hata oldugunu düsünüyorum. Gecen yil aldigim makina daha garanti süresi dolmadan ariza yapmaya basladi. Üç farkli servise götürmeme ragmen herbiri farkli ve sudan mazeretler öne sürüp makinayi iade etti.Zaten yetkili servislerin asil isi televizyon tamirciligi oldugundan makinadan anlamiyorlar ve yedek parça dahi bulundurmuyorlar. Parça temini için günlerce bekliyorsunuz. Eger güç bela garanti süresi bitene kadar kullanabilmisseniz bu sürenin sonunda sinbo ekmek makinasini ya çöpe atmak gerekiyor ya da baska marka bir makina almak... yoksa bir kaç ayda bir tamir parasi ödemek zorunda kalirsiniz. Paketin içinde hediye olarak verdikleri mixerde daha ilk kullanimda motoru yandigi için çöpe gitmisti...
Sinboyu uzun süreden beri kullandığım için bir süre sonra böyle arizalarla karşılaşacaklar için bir uyarı yazayım dedim. Herkese kolay gelsin
Berilci'm Sinbo ekmek makinası bir süre sonra arıza yapmaya baslıyormus. Ayrıca yedek parça ve servis sorunu varmış. Bu nedenle ben moulinex almayı düşünüyorum. Ne de olsa italyan mali. Daha sağlamdır diye düşünüyorum.
YanıtlaSilYemek pisince ki kiymali yetine etli olsa yumurta sarisi be yarim limonu cirpip yemege yavastan
YanıtlaSilİlave edin kedtirmesiz bu yemek olmaz