Çarşamba, Eylül 20, 2006

LİMONLU VE MUZLU PASTA


Aslında kek yapmak için yola çıkıp sonradan pastaya dönüşen birşey oldu bu, güzel oldu ama:)

Malzemeler

4 yumurta
1 su bardağı tozşeker
yarım çay bardağı süt
yarım çay bardağı sıvıyağ
2-3 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un

Kreması

2 su bardağı süt
2,5 yemek kaşığı un
3-4 yemek kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi

Ayrıca; 2-3 tane muz


Yapılışı

Yumurta ve şeker kar haline gelene kadar (7-8 dakika) mikserle çırpılır. Süt ve sıvıyağ eklenip, karıştırılır. Un, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesi eklenir. Limon suyu kabartma tozunun üzerine dökülür ve mikserin en düşük devrinde karıştırılır. Yağlanmış kek kalıbına dökülüp 175 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirilir. Ben derin bir kalıp kullandığım için fırını kapattıktan sonra kekin içini çekmesi için kısa bir süre daha fırında bıraktım. (Pişirmenin ilk 20-25 dakikasında fırının kapağı açılmamalı. Pişirme işleminin sonuna doğru fırın derecesi biraz düşürülmeli)

Kreması için; vanilya ve limon kabuğu hariç diğer malzemeleri karıştırıp, muhallebi gibi pişirin. Ocaktan alınca vanilya ve limon kabuğunu ekleyip karıştırın ve 5-10 dakika ılınmaya bırakın. (Ilınırken arada bir karıştırıp kabuk tutmasını önleyin)


Keki üst kısmına yakın bir yerden ikiye kesin. Altta kalan parçaya, çay kaşığı yardımıyla muzun sığabileceği derinlikte bir oluk açın. Yarım su bardağı suya biraz şeker ve biraz limon suyu ekleyip karıştırın ve kekin her iki tarafını bununla nemlendirin. Açtığınız oluğa birkaç kaşık krema gezdirip, muzu yatırın. Muzun üzerine de birkaç kaşık krema dökün ve kekin üst parçasını üzerine kapatın. Kalan kremayı kaşıkla pastanın üzerine dökün. (İsterseniz daha bol miktarda krema pişirip pastayı tamamen kaplayabilirsiniz.)

(Kekin içinden çıkan kırıntıları küçük bir poşete koyup buzdolabına kaldırdım, inşallah birkaç güne kadar onlarıda değerlendirmeyi düşünüyorum)

14 yorum:

  1. sevgili şaziye öyle güzel görünüyorki olsadayesem dedim ellerine sağlık inşallah denerim
    kolay gelsin
    sevgiler ve dualarla
    serap

    YanıtlaSil
  2. gerçekten çok güzel görünüyor bugün bende pasta yapmak için mutfakta dolandım yumurta yok çocuklar yok okulda hepsi bende pastacı burcudan patates mantısı yaptım iyiki yapmışım çok hoşuma gitti tadı yarın ilk işim bu pastayı denemek inş ellerine sağlık şaziyecim sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ay cok guzel olmus en kısa zamanda bende yapıp blogumda yayınlıcam.harikasın.

    YanıtlaSil
  4. bu aksam sendeyiz nazan):

    YanıtlaSil
  5. bu aksam sendeyiz ): nazan

    YanıtlaSil
  6. Şaziye'cim ellerine sağlık o kadar güzel görünüyorki aynı zamanda çokda kolay deneyeceğim sevgiler Ebru

    YanıtlaSil
  7. Merhaban canım gerçekten harika görünüyor patan benimde canım çekti ellerine sağlık.Hoşça kal.

    YanıtlaSil
  8. Merhaba şaziye hanım pasta cok guzel gozukuyor ama bır sey soracağım kekı kesınce her ıkı tarafıda oluk gıbı oyacagız resımı ınceledım sanki oyle gıbı he bırde bu pastayı yaptığım zaman içinin kırıklarını emırhana yedırmeyı düşünüyoorum çünki keki çok sever hayırlı aksamlar ESRA

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Saziye sana ve sevdiklerine hayirli ramazanlar diliyorum, sevgiler behiye

    YanıtlaSil
  10. arkadaşlar herkezin ramazanı hayırlı ve bereketli olsun...ESRA

    YanıtlaSil
  11. Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Ben de herkese hayırlı ramazanlar dilerim, sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Saziyecim, yine harikalar yaratmissin. Ellerine saglik.
    Pastalarin ikiside cok hos.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  13. ellerinize sağlık
    çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  14. Merhaba
    Çok güzel görünüyor bu pasta
    fotoğraflarda çok güzel bu arada
    sitenizi yeni keşfettim. şimdiye kadar keşfetmediğime üzüldüm
    sevgiler
    Pınar

    YanıtlaSil