Pazartesi, Şubat 06, 2006
SUCUKLU KURUFASULYE
Fotoğrafa bakıp ta güveçte kurufasulye yaptığımı zannetmeyin. Güveçte pişirecek kadar vaktim yoktu, ama sunum olarak güveci çok sevdiğim için düdüklüde pişirip, servis ederken güvece döktüm. Ne yapalım, yalancı tavukgöğsü, yalancı dolma oluyor da yalancı güveçte kurufasulye neden olmasın ?
Kurufasulye pişirmeye niyetlendiğimde, fasulyeyi akşamdan ıslatmamıştım bile. Ama böyle durumlarda pratik bir yol biliyorum, kapaklı bir kabın içine fasulyeleri koyup, yıkayıp, üzerine sıcak su koyuyorum ve kapağını kapatıp bir kenarda 1 - 1,5 saat kadar bekletiyorum, aynen geceden ıslatmış gibi oluyor. Sonra suyunu süzüp, tekrar sıcak su koyup, 5 dakika kaynatıyorum. Bu arada düdüklüde soğanı kavurup, sucuk ve salçayı ilave ediyorum. Fasulyeleride süzüp üzerine ekliyorum, üzerine çıkacak kadar su koyup, tuzunu da ekleyip 25 dakika kadar düdüklüde pişiriyorum.
Salça olarak yarı domates, yarı tatlı biber salçası koyuyorum, daha güzel renk çıkıyor. İstenirse içine 1-2 tane kurutulmuş acı biber de atılabilir ama bizim çocuklar yiyemediği için koymuyorum.
Benim için kış günlerinin olmazsa olmazlarından bir yemek
YanıtlaSilEllerine sağlık nefis görünüyor
merhaba saziye hanim,
YanıtlaSilannemde bugün sucuklu kuru fasulye yapti ,bizimkide güvecte degil :)
ellerinize saglik
sevgiler
Merhaba,......
YanıtlaSilBen Rümeysa
Sitenizi gördüm ve çok beyendim sucuklu kuru fasülyeniz harika görünüyor acaba bana tarifini verirmisiniz? benim sucuklu kuru fasülyem baska yontemle yaptım harika oldu aynısınımı biliyoruz diye öğrenmek istedim siteme girip bakarsanız aşağılarda pilav ile kuru fasülyemi görürsünüz:)))
SEVGİLERLE, RÜMEYSA
rumeysaningunlugu.blogspot.com
Sevgili Sunroze, Hülya ve Rümeysa, güzel yorumlarınız için teşekkürler.
YanıtlaSilRümeysa, yazının içinde nasıl yaptığımı anlattım, sadece ölçü vermedim. Senin sayfana da hemen bakıyorum, sevgiler.
şaziye hanım sitrnizi çok samimi buluyorum. uzun zamandır yazmıyorsunuz. inşaallah önemli bir şey yoktur.sevgiler
YanıtlaSil