Çarşamba, Şubat 08, 2006
KATMER POĞAÇA
Geçen haftasonu pazar kahvaltısı için yaptım bu poğaçayı. Mayalı olduğu için yumuşacık, arasında yağ olduğu için de milföy gibi kat kat oldu, hepimiz çok beğendik. Yapımı sanki zahmetliymiş gibi görünüyor, ama değil.
(Tarif, ıspanaklı pastanın tarifini aldığım arkadaşımdan)
Malzemeler
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
20 gr yaşmaya (veya 1 yemek kaşığı kurumaya)
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı tozşeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı kullandım)
Arasına; 75 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
100 gr beyaz peynir
Yapılışı
Mayayı çok az ılık suyla erittim. Ilık süt, sıvıyağ, tuz, şeker, yumurta akı ve un ile ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yaptım. Mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayırdım. Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp, üzerine yumuşak tereyağından ince bir tabaka halinde sürdüm. Hamurları üstüste dizerek, her parçada bu işlemi tekrarladım. En üsttekine yağ sürmedim. Üstüste dizilmiş hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar büyüttüm. Sigara böreği sarar gibi kesip, arasına peynir koyarak sardım. 30-40 dakika mayalandırıp, üzerine yumurta sarısı sürdüm ve 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirdim.
ELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR HEMEN DENEMEK İSTİYORUM ACABA TEREYAĞ YERİNE SIVI YAĞ KULLANABİLİRMİYİZ.
YanıtlaSilELLERİNİZE SAĞLIK HARİKA GÖRÜNÜYOR İNŞAALLAH HEMEN BUGÜN DENEYECEĞİM SİZİN Kİ GİBİ OLMASI BİRAZ ZOR YA NEYSE TEŞEKKÜRLER BEN HALİME
YanıtlaSilHalime, teşekkürler, eminim seninki de çok güzel olacaktır, şimdiden afiyet olsun.
YanıtlaSilLeyla, sıvıyağ olmaz zannediyorum. Yufkalar üstüste koyarak açıldığı için sıvıyağ kenarlarından dışarı sızar. Benim aldığım tarifte margarin kullanmışlardı, ben mümkün olduğunca margarinden uzak durmaya çalıştığım için tereyağ kullandım.
Sevgiler.
değerli şaziye malesef benim ki olmadı aynı normal pohaçaya benzedi acaba nerde hata yapmış olabilirim özellikle dikkat etmem gereken biryeri atladım galiba sevgilerle halime
YanıtlaSilmerhaba Şaziye ben anlamadım üst üste koyduğumuz 8 hamuru hep birliktemi tekrar eçacağız
YanıtlaSilayşe
Olmamasına çok üzüldüm Halime, ben bugün ikinci kez yaptım, pazar günü yaptığım gibi, gayet güzel oldu. Yapım aşamalarını aynen aktardım tarifte, fotoğraflardan da anlaşılabiliyordur zannederim. Tekrar okuyup atladığın bir yer var mı diye bak istersen.
YanıtlaSilAyşe, evet aralarına yumuşak tereyağı sürdükten sonra, 8 küçük yufkayı üstüste koyup tekrar açıyoruz, ama yavaş yavaş, fazla ezmeden.
Merhaba,gercekten cok hos gözüküyorlar.Ben kac tane ciktigini merak ettim.
YanıtlaSilBu ölçüden 12 tane çıktı, ama epeyce büyük oldular. Daha küçük kesilirse sayı artabilir.
YanıtlaSilSelam arkadaslar,
YanıtlaSilartik benimde blogum var. Ugrarsaniz cok sevinirim:
www.yemekvakti.blogspot.com
Sevgiler
Arife
Şaziye hanım ellerinize sağlık süper görünüyor, tepsiniz büyük fırın tepsisi mi acaba?
YanıtlaSilSevgiler.
Teşekkürler Songül, beğendiğine sevindim.
YanıtlaSilKullandığım tepsi, midi fırın tepsisi 30 x 40 cm
"Katmer Poğaça" yı bugün yaptım. Tahmin ettiğimden güzel bir sonuç aldım. Denemek isteyenlere tavsiye ederim.Benim hamurum biraz daha fazla un aldı.On altı tane poğaça oldu sonuçta.Tarifi bizlerle paylaştığın için sağ ol Şaziye. Sevgiler. Meltem Atan
YanıtlaSilYeni öğrendiğim bir tarif bu, biz o kadar beğendik ki bir hafta içinde iki defa yaptım, benim favori poğaça tariflerim arasına girdi. Sizinde beğenmiş olmanıza çok sevindim Meltem hanım, afiyet olsun.
YanıtlaSilteşekkürler teşekkürler.o kadar güzel anlatmışsınki hele o resimler.sevincimden ne diyeceğimi bilemiyorum.hemen denemek istiyorum.
YanıtlaSilBen teşekkür ederim. Böyle sıcacık, samimi yorumlarınız beni öyle mutlu ediyor ki:)) Keşke isminizi de yazsaydınız.
YanıtlaSilŞaziye Hanım,
YanıtlaSilÇok güzel duruyor gerçekten ancak benim anlamdığım hamurları kat kat dizip aralarını yağaladıktan sonra ve bu katlı hamurları biraz fazla ezmeden açtıktan sonra katlarını ayırmadan mı kesiyoruz? Yoksa hepsi üstüsteyken mi sigara böreği gibi kesip yuvarlıyoruz? Bana snaki hepsi üst üsteyken çok kalın olacakmış gibi geliyor da...
Sevgili Çiğdem, katlarını ayırmadan kesip, sigara böreği gibi sarıyoruz. Üstüste koyduktan sonra açarak epeyce büyüttüğümüz için kalın olmuyor.
YanıtlaSilmerhaba saziye,
YanıtlaSilbenim de bi sorum olucakti:30dk kadar mayalandiriyoruz demissin...nasil olucak bu?bekletmeyi mi kastediyosun yoksa üzerini örtücez mi? bu islerde pek deneyimli olmadigimdan soruyorum...komik bi soru sormus olabilirim cahilligime verin:) burcu
Merhaba Burcu,
YanıtlaSilMayalandırıyoruz derken, tepside bekletiyoruz demek istemiştim. Bizim ev biraz sıcak,30-40 dakika yetiyor ama ev serin olursa yeterli olmuyor. O zaman fırını azıcık ısıtıp, tepsiyi içine koyup mayalanmasını bekliyorum. (ortam sıcak olsun yeter, üzerini örtmeye gerek yok,hamurlar iki katı büyüklüğe ulaşınca mayalanma olmuştur)
Merhaba Şaziye;
YanıtlaSilBu fotoğraflar karşısında ne diyeceğimi şaşırmış durumdayım.Mayalı poğaçalara ilgim var zaten ama galiba bu mayalıların en güzeli.Daha denemeden anlaşılıyor güzelliği.Anlatımın da süper.Ellerine sağlık.Seni linklerime eklemek istiyorum,sevgiler
www.beyhan.ile.biz
Merhaba Saziye,
YanıtlaSilEllerine saglik. Cok sirin bir pogaca. Bende bugunlerde yeni bir pogaca tarifi ariyordum. Senin pogacalari gorunce tamam dedim. Bu tarif tam bana gore: hem yumusacik, hem tereyagli hem de sekli cok sirin.
Sevgili Beyhan ve Derya, çok teşekkürler:)
YanıtlaSilTarif için çok teşekkürler.Çok nefis görünüyorlar.Name Gelin
YanıtlaSilmerhaba ben blogunuzu portakal agacindan ogrendim.bu pogaçalar çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilyalniz eski tariflerinize verilis sirasina göre ulasamadim.
yardimci olursaniz sevinirim.
Saziye, pogacayi bugun denedim cok lezzetli harika mi harika pogacalarim oldu... Amma ben daha farkli birsey bekliyordum. Soyle isirinca yaglanmis katlari belli biraz kruvasan gibi. Merak ettim orjinal tadi nasil benimkisi gibi yumusacik mi yoksa yagli agizda dagilan birsey mi?
YanıtlaSilCevabin icin simdiden tesekkurler bu arada resimdeki goruntu tek kelime ile superrr
Zeynep
Seda hoşgeldin, portakal ağacındaki katmer poğaça linki ile geldiysen sadece o sayfa açılır ve o sayfada aylara göre arşiv görünmüyor. Adres çubuğuna www.mutfakguncesi.blogspot.com yazarak siteye girersen, en son güncellenmiş olan ana sayfa açılacaktır ve sayfanın solunda aylara göre arşivi görebileceksin.
YanıtlaSilMerhaba Zeynep, benim yaptığımda piştikten hemen sonra yersen çıtır oluyor, bekleyince yumuşak oluyor. Bu poğaçayı sık sık yapan bir arkadaşım, aralarına bol margarin sürerek yapıldığında daha çıtır olduğunu söyledi, ben margarinden uzak durmaya çalıştığım için denemedim ama çıtır sevenler için bir alternatif olabilir.
Merhabalar,
YanıtlaSildün akşam bu tarifi uyguladım aynen:) gece 1 de pişti hem de.. yapıcam diye kafama takmıştım çünkü... ve çok güzel oldu. 14 tane çıkardım.. ama o kadar güzel kabardılar ki... sabah iş yerine getirdim kahvaltıya herkes çok beğendi:) teşekkürler tarif için...
Merhaba Saziye, pogacalar harika olmuslar!Ellerine saglik!bakirkoy meydanindaki otobus duraklarinin orada bir pogacaci vardir.baska hicbir yerde bulamadigim pogacalari orasi yapar.kat kat ve citir citir hem de pufidik pufidiktir =) bunlar ayni onlara benziyorlar!katli pogaca yapmayi deneyecektim ben de.milfoy hamurunun tarifi var bende, onun islemlerini azaltarak yapabiliri diye dusunmustum ama simdi bunu bir denemeye karar verdim. Canım yalniz bir sorum olacak ki : yumurta yemiyoruz bir kaç aydir.pogacalarin ve diger tariflerin hep yumurtasiz olanlarina bakiyorum.hatta boreklerin uzerlerine yumurta sarisi yerine tereyagini eriyene kadar tavada bekletip uzerlerine suruyorum(sivi yaglar gec kizariyor,margarin orta surede kizariyor ama tereyagi yumurta ile hemen hemen ayn isurede cabuk kizariyor)bu nedenle yani yumurta tuketmedigimiz icin, bu tarifin icerisindeki yumurtayi kullanmasam acaba cok farkeder mi? cok uzun oldu kusura bakma, ilk yaziyor olmamin acemiligine ver =) sevgilerle.. zeynepmeltem
YanıtlaSilSevgili Çiğdem, poğaçaları beğenmenize çok memnun oldum:) O saate kadar uğraşmışsın, güzel olmasaydı çok üzülürdüm. Afiyet olsun, sevgiler...
YanıtlaSilSevgili Zeynep Meltem,
Ziyaretin ve güzel yorumun için sağol, üşenmeyip uzun uzun yazdığın için ayrıca teşekkür ederim. Yumurtanın sarısı üzerine sürüldüğü için akını ziyan olmasın diye içine koyuyoruz, koymasan da birşey farketmez. Kolay gelsin.
ben de cevabin icin tesekkur ederim ;) en kisa zamanda belki az sonra =) deneyip sonucu yazarim ins. sevgilerle..
YanıtlaSilmerhaba saziye
YanıtlaSilben de pogacalarini denedim.guzel oldu ama birazcik sert oldular:( ben oklava ile buyuturken hamur butun tereyagi emdi.kat kat,citir citir bir pogaca beklerken ekmek gibi birsey oldu.neden olabilir sence?
Sevgili Cemre,istediğin gibi olmamasına üzüldüm. Tepside yeterince kabartmamış olabilir misin? Birde hamurun bütün tereyağını emdiğini söylüyorsun, unun cinsinden dolayı olabilir gibi geldi. Yağı biraz arttırarak deneyebilirsin.
YanıtlaSilmerhaba poğaçayı yaptımyalnız evde yumurta olmadığı için akını içine koymadım sonrada yumurta gelince üstüne sürdüm eşim poğaçaları göünce bunları senmi yaptın dedi ama sonucu biz çok beğenik handan
YanıtlaSilİlk olarak ellerinize saglık ve goruntu gercekten mukemmelgöz zevkime inanılmaz hitap ediyor ve eminimki damak tadınada hitap edicek... Pazar gunu sabah kahvaltısına denemeyi dusunuyorum ve sana sonucunuda kesinlikle bildiricem :) Bu güzel tarif için simdiden teşekkurler ve diger güzel tariflerinide bekliyorum... Görüşmek üzere... Sevgiler Gülin...
YanıtlaSilselam
YanıtlaSilsitenizi portakal ağacı sitesi sayesinde birkaç gün önce keşfettim.poğaça tarifi arıyordum.ve bu tarife rastladım.bugün denedim.ben ölçüyü biraz artırdım.24 tane poğaça oldu.2 tepsi aldı.tepsinin birindeki poğaça hamurlarının arasına margarin,diğer tepsidiki poğaça hamurlarının arasına tereyağ sürdüm.lezzet farkını anlamak için.ben tereyağı kullanmalarını tavsiye ederim yapacak olanlara.çünkü tereyağlı olanlar daha çıtır oldu.herkese afiyet olsun.
Handan, beğendiğinize çok sevindim, afiyet olsun.
YanıtlaSilGülin, ziyaretin ve güzel yorumun için teşekkürler. Umarım yapınca beğenirsin, sonucu bekliyorum, sevgiler.
Hicran, ellerine sağlık. Tarifi aldığım arkadaşım margarinle yapıyormuş, ben margarin kullanmayı sevmediğim için tereyağlı yaptım. Senin kıyaslayıp bizi bilgilendirmen çok iyi oldu, çok teşekkürler.
Beğenmenize çok sevindim. İlk bakışta biraz zaman alacak gibi görünüyor ama gerçekten, dediğiniz gibi çok kısa sürede hazırlanabilen pratik bir tarif, sadece tepside kabarması için biraz beklemek gerekiyor.
YanıtlaSilAfiyet olsun, sevgiler.
aylin hn, kusura bakmayiniz ama tamamen sizin beceriksizliginizden kaynaklanmis sanirim. hayatimda evde yapilmis bu kadar guzel pogaca bir de hatice nin mayali pogacasini yaptigimda yemistim. tarif icin cok tesekkurler, nefis oldu nefiis :)
YanıtlaSilŞaziye ellerine saglık. Cok güzel bir tarif görüntüsüyle tadıyla bir harikaydı. Ben bu hafta iki kez denedim. Cok güzel oldular. Biz cok begendik bizim favori pogacamız. Cunku dıger pogacalardan cok farklı ve cok güzel .Ben sizi destekliyorum ve cok tesekkür ediyorum. SEVİNC.
YanıtlaSilbu pogacanin aynisi dr.oetkerde katli pogaca olarak var yalniz orada 2 ser katli oda cok guzel yumusacik oluyor ben neredeyse 1 senedir yapiyorum
YanıtlaSilBOSVERİN KAFANIZA TAKMAYIN YAPAN YAPTIGIYLA KALIR. SEVİNÇ
YanıtlaSilBence bütün yorumlar kontrolden geçmeden yayınlanmasa mı acaba? O zaman fırsat bulamamış olurlar. Çok rahatsız oldum.
YanıtlaSilMeliha
slm saziye ben senin sayfani tesadüfen portakalagacindan girdim ve pogacalarinin görüsüne mest oldum. Cok lezzetli bi okadarda güzel gözüküyor ve ilk firsatda yapmayi düsünüyorum. Ellerine saglik!!!
YanıtlaSilSevgili şaziye yine ben ve daha öncede yazdığım gibi bugun denedim ve inanılmaz güzel oldu gerçi benim hamurum neredeyse 4.5 su bardağı un aldı ve seninde tarifinde belirttiğin gibi tereyağını tercih ettim çok gevrek ve güzel oldu... Ben fırında mayalanmasını bekledim ve çıkırıp yyumurta sarılarını üerlerine surdum tekrar 180`c fırına verdim gayet güzel kabarıp piştiler... Bu arada senin ve bu güzel tarifin sayesinde 27 yaşındayım ve ilk defa hamur açtım eşiminde söylediği kadarı ile süper olmuş ve sınıfı geçtimmmm :) Yeni güzel tariflerinide merakla bekliyorum ayrıca da bu güzel tarif için tekrardan çokkk teşekkür ediyorum... Sacma sapan yazılar içinde kesinlikle moralini bozma onlar seni çekemeyenlerdir boşver onları kıskananlar çatlasın :) Kendine çoook iyi bak ve görüşmek üzere... Sevgilerle Gülin....
YanıtlaSilsen uzulme saziye,emegine ellerine saglik.bize bu kadar guzel tarifler sundugun icin de cok tesekkur ederim.pogacalarini denedim cok lezzetli oldular.tekrar tesekkur eiyorum ve moralini bozmayip bize boyle harika tarifler sunmani dort gozle bekliyorum,sevgiler...
YanıtlaSilEllerinize saglik cok lezzetli görünüyor gecenin bi vakti olmasa hemen yapcam ama yarin sabah ilk isim bu poacayi denemek olcak.Tarifiniz ici cok tesekkürler.
YanıtlaSilben necla
Sevgili Şaziye Hanım;
YanıtlaSilUzun süredir sitenizin sessiz takipçilerindenim. Tariflerinizi ve sıcak tavrınızı severek izliyorum. Hergün Portakalağacı linklerinden sitenize mutlaka uğruyorum. Bu poğaça tarifinizi ben de denedim. Hatta bir günde iki kere yaptığım oldu. Sonuç harika idi. Ailem çok beğendi, afiyetle yedik. Üçüncü yapışımda peynir yerine damla çikolatasını iç harç olarak kullandım. Tatlı kruvasanlar elde ettim. Üzerlerine de pudra şekeri serptim. Yani ben artık bu hamuru hem tatlı hem de tuzlu olarak favori tariflerimin arasına bir numaraya aldım. Kötü yorumları görmemezlikten gelin; kendini bilmezler dünya var oldukça herzaman olacaktır. Bu yüzden siz bizleri tariflerinizden mahrum etmeyin. Allah' a emanet.
Sevgilerimle; Hanımeli
Sevgili Şaziye Hanım;
YanıtlaSilUzun süredir sitenizin sessiz takipçilerindenim. Tariflerinizi ve sıcak tavrınızı severek izliyorum. Hergün Portakalağacı linklerinden sitenize mutlaka uğruyorum. Bu poğaça tarifinizi ben de denedim. Hatta bir günde iki kere yaptığım oldu. Sonuç harika idi. Ailem çok beğendi, afiyetle yedik. Üçüncü yapışımda peynir yerine damla çikolatasını iç harç olarak kullandım. Tatlı kruvasanlar elde ettim. Üzerlerine de pudra şekeri serptim. Yani ben artık bu hamuru hem tatlı hem de tuzlu olarak favori tariflerimin arasına bir numaraya aldım. Kötü yorumları görmemezlikten gelin; kendini bilmezler dünya var oldukça herzaman olacaktır. Bu yüzden siz bizleri tariflerinizden mahrum etmeyin. Allah' a emanet.
Sevgilerimle; Hanımeli
Sevgili Şaziye Hanım;
YanıtlaSilUzun süredir sitenizin sessiz takipçilerindenim. Tariflerinizi ve sıcak tavrınızı severek izliyorum. Hergün Portakalağacı linklerinden sitenize mutlaka uğruyorum. Bu poğaça tarifinizi ben de denedim. Hatta bir günde iki kere yaptığım oldu. Sonuç harika idi. Ailem çok beğendi, afiyetle yedik. Üçüncü yapışımda peynir yerine damla çikolatasını iç harç olarak kullandım. Tatlı kruvasanlar elde ettim. Üzerlerine de pudra şekeri serptim. Yani ben artık bu hamuru hem tatlı hem de tuzlu olarak favori tariflerimin arasına bir numaraya aldım. Kötü yorumları görmemezlikten gelin; kendini bilmezler dünya var oldukça herzaman olacaktır. Bu yüzden siz bizleri tariflerinizden mahrum etmeyin. Allah' a emanet.
Sevgilerimle; Hanımeli
Özür dilerim; böyle bir blogger sitesine ilk kez yorum gönderiyorum. Bu nedenle yorumumun gelmesi için vakit geçmesi gerektiğini bilmiyordum. Yanlışlıkla üç kere gönderdim.
YanıtlaSilSevgilerimle; Hanımeli
selammm!! Yaptım çok güzel oldularr.. çok hızlı yapılıyor bence.. harç olarak herhalde kıyma da konulabilir. teşekkur edeirm tarif için. Allah'a emanet olun:)
YanıtlaSilDÜN KAHVALTI İÇİN HAZIRLADIM VE ÇOK NEFİS OLDULAR..İÇ OLARAK PATATESLİ VE PEYNİRLİ OLMAK ÜZERE 2 ÇEŞİT YAPTIM..İKİSİ DE BİRBİRİNDEN LEZİZ OLDULAR..LÜTFEN BENCE HERKES DENESİN BU TARİFİ DERİM
YanıtlaSilben hafta sonu yaptım. benimkinden de 16 tane çıktı. ben yarısını peynirli, yarısını da patatesli yaptım. çok nefis oldu.
YanıtlaSiliyi gunler saziye hanim ben siviyagla yaptim olmadi.ama tadi ve goruntusu cok guzel oldu.beyim benim denemelerimden bikmisti.yinemi deneme dedi ve bu sefer cok sasirdi.iyiye gittigimi soyledi.cok tesekkurler tarifin icin. fatos
YanıtlaSiltarifteki resimlere dayanamayıp gördüğüm anda denedim sonuç harika oldu ellerinize anlatan ağzınıza paylaşan yüreğinize sağlık :) teşekkürler
YanıtlaSilMerhaba.. Poğaça mı desem yoksa börek mi bilemedim şaziye hanım.. Nefis oldular.. Dün yapabilmek için zamanım oldu ancak. hemen kendi yaptığım peynir ile biraz kahvaltılık peyniri karıştırıp yaptım ve gerçekten de nefis oldular. bugün de ıspanak+bir çorba kaşığı beyaz peynir+dünkü yemekten artan beşamel sos u karıştırarak yaptığım iç ile hazırladım. böyle de nefis oldular. sanırım bu poğaçada önemli olan şey sizin de bahsettiğiniz fazla bastırmadan yavaş yavaşa açmak. çok fazla ince açılınca ve bastırılınca katlar yok oluyor ve sanırım tel tel olması da mümkün olmuyor. ama bastırmadan itina ile yavaş yavaş genişletirsek, zaten keserken daha, kenarlarından katları görünüyor =) böylesi güzel bir tarifi bizim ile paylaşamanızdan dolayı çok teşekkür ederim.. Ramazan'a Allah nasip eder de erişirsek inşaallah, iftarlık olarak düşünüyorum mutlaka.. sahur için de olur ancak belki biraz sonrasında hararet yapabilir. Yeni tariflerinizi merak ve ilgi ile takipteyiz ;)
YanıtlaSilnot : denediğim tariflerinize, www.hanimlar.com sitemizde kaynak göstererek yer vermek isteriz; müsaade ederseniz.. sevgilerle.. zeynepmeltem
Sevgili Fatos, sıvıyağ pek uygun değil bu tarif için, açarken yufkaların aralarından sızıyor.
YanıtlaSilZeynep Meltem, beğendiğinize çok sevindim. Tariflerimi yayınlamanız beni mutlu eder, selam ve sevgilerimle...
ne kadar güzel görünüyor poğaçalar, ellerinize sağlık, yalnız birşey soracam, üst üste konulunca hepsi birden açılıyor değil mi?
YanıtlaSilharika olmuş poğaçalar, yalnız birşey soracam, üst üste koyunca hepsi birden mi açılıyor yoksa tek tek mi?
YanıtlaSilMehaba,
YanıtlaSilTarifinizi hafta sonu denedim süper oldu.Ben iç harcı olarak peynir ve maydanoz kullandım.Hamur açmasını bilmediğimden biraz zorlan dım ama sonuç çok güzel oldu.Tarif için çok çok teşekkürler..
Ben denedim, ama hamurları tek tek açmışım, tam olarak anlayamamışım, üstsüte hepsini birden açacağımı. O yüzden hem çok küçük oldular, hemde kabarmadılar. Kabarmamasının sebedi de tek tek açmammı acaba? teşekkürler..
YanıtlaSilevet benimde favori pogacam oldu.. ama sunu soyleyeyim ilk yaptigimda 75gr-100gr arasi tereyağ kulandim 2. defada daha az kullandim. ilkki kadar lezzetli olmadi..
YanıtlaSilkepekli undan yapsam ve içine şeker koymasam olurmu acaba....
YanıtlaSilBUGÜN AKŞAM GELECEK MİSAFİRLERİMİZ İÇİN POĞACAYI DENEDİM ÜSTÜNE.ACAYİP BİR ŞEKİLDE KABARDI VE PUF GİBİ OLDU.ÜSTÜNE YUMURTA SÜRDÜKTEN SONRA HAŞHAŞ DÖKTÜM VE HOŞ BİR GÖRÜNTÜ ELDE ETTİM.BU TARİF ÇOK BASİT VE ÇOK LEZZETLİ GERÇEKTEN BENİM FAVORİ POĞACAM OLMAYA ADAY.ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ.DENEMEYEN ARKADAŞLAR NE DURUYORSUNUZ HEMEN DENEYİN.SEVGİLER...ÇİĞDEM
YanıtlaSilellerine saglik mukemmel gozukuyolar.simdi denemek istiyorum.umarim seninki gibi harika olur.neticesini tekrar yazarim.ben hafize
YanıtlaSilöyle güzel bir poğaça ki ,bugün yaptım çok lezzetli yumuşak aynı zamanda gevrek bir sonuç alınıyor.teşekkürler tebrikler.
YanıtlaSilnot soru:şekerlisi de denendi mi acaba, kruvasan gibi biraz hamuru.
tekrar teşekkürler
(mükemmel bir tarif denemek isteyenlere tavsiye ederim)
Ben de bugün bu pogacayi yaptim.Harika oldular.Biraz croissant'a bezediler.Tarif icin cok tesekkürler.Sevgiler,Senem.
YanıtlaSilevet bende dün akşam yaptım çok güzel oldular bende abimlerdeydim orada yaptık misafirlerimizde vardı. herkes merakla bekledi nasıl birşey olacak diye ama sonunda çok büyük büyük oldular vede herkes çok beğendi. ama içerisine suvıyağ yerine zeytinyağı koyduk, birde üçgenler çok küçük oldukları için peynirleri çok az koyduk herkes içinde peynir aradı. birde mayanın kokusu beni biraz rahatsız etti.bu konuda yardımcı olabilirmisiniz. teşekkürler.
YanıtlaSilArkadaşlar, güzel yorumlarınız için teşekkürler, herkese afiyet olsun.
YanıtlaSilPembeli, evet hepsi üstüste konup, birlikte açılıyor.
İsimsiz-Kepekli undan hiç denemedim, ama şeker koymasan bir zararı olmaz sanırım.
Lale, şekerli olabilir gibi geliyor, kullanılan yağ miktarını biraz arttırıp, içine çokokrem veya marmelat koyarak kruvasan şeklinde denemeyi düşünüyorum.
İsimsiz-İnstant maya kullanılabilir, daha kokusuz olur, ama yaşmaya kadar güzel sonuç verir mi bilmiyorum.
Selamlar ..tarifinizi denedim tek kelime ile süper teşekkürler .nur
YanıtlaSilMerhabalar Saziye,
YanıtlaSilPortakal agaci ve tabiiki katmer pogaçalar sayesinde haberdar oldum sitenizden.Dun gece yaptim katmer pogaçalari. Oncelikle ortaligi harika kokular sardi, pistikten sonra da baktik tadina esimle birlikte.çok lezzetli ve çitir çitir olmuslardi.yani gecenin o saatinde aldigimiz kalorilere degdi dogrusu.Bu sicacik siteniz ve katmer pogçalarinizniz için tesekkurler...dostçakalin!!
Sultan
Sevgili Sultan ve Nur, beğenmiş olmanıza çok sevindim, afiyet olsun.
YanıtlaSilMERHABA ŞAZİYECİM,UZUN ZAMANDIR BAKAMADIM,AMA NEFİS ŞEYLER YAPMIŞSIN ELLERİNE SAĞLIK.BİZ TEKRAR LOKANTAYI AÇIYORUZ.BEN DE SENİN TARİFLERİ YAPAYIM BUDAN SONRA NE DERSİN?
YanıtlaSilinanılmaz güzel görünüyor şöyleelimi uzatıp birtanesini alıverim geldi
YanıtlaSilellerinize sağlık haftasonu misafirlerim var bende yapacağım
tarifiniz cok hosuma gitti. Annemleri agirlamak istiyorum hafta sonuna, bu pogcalari bir gun onceden yapsam tazeligini, yumusakligini korurmu ?? acilen cevap verirseniz bende ona gore yaparim...
YanıtlaSilcok tesekkurler
Feda, misafir geleceği zaman ben de akşamdan yapıyorum, yeni piştiği zamanki tazeliği olmuyor tabii, ama servis yapmadan önce fırında biraz ısıtırsan yine de güzel oluyor.
YanıtlaSilMeraba,
YanıtlaSilHarika bir tarif. Dun aksam denedim cok guzel oldu. (Ozellikle hayatinda ilk defa hamur acan birisi icin)Firinda pisen pogacalarima bakip bakip kendimle gurur duydum. :)Tesekkurler. Ellerinize saglik
Bende Sitenizi "sessizce" takip edenlerdenim - gercekten mükemmel bir Site yapmissiniz - kutlarim!
YanıtlaSilTarifinizi ac önce denedim ve cok güzel oldu. Cok tesekkür ederim kendi tariflerinizi bizlerle paylastiginiz icin.
Bende Sitenizi "sessizce" takip edenlerdenim - gercekten mükemmel bir Site yapmissiniz - kutlarim!
YanıtlaSilTarifinizi az önce denedim ve cok güzel oldu. Cok tesekkür ederim kendi tariflerinizi bizlerle paylastiginiz icin.
Sevgili Sema, hamur açmada acemi olanların bile rahatlıkla yapabilmesine çok sevindim, ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgili Arzu, beğenmenize çok sevindim, övgüleriniz için teşekkürler. Siteyi sessizce değil seslice takip edin:) Tariflerimiz, yapanların tecrübeleriyle ve benim göremediğim eksiklerin söylenmesiyle zenginleşiyor. Sevgiler...
yorumuma birsey eklemeyi unutmusum :-)
YanıtlaSilHamurun arasina Tereyagini erittikten sonra sürdüm (acelem oldugundan Yagin yumusamasini beklemem mümkün olmadi...
Harika Tarif icin tekrar tesekkür ederim Saziye Hanim.
Siteyi mümkün oldugunca "sesli" takip etmeye calisacagim bundan sonra ;-)
tarifini ortaya çok güzel bişey çıkacak diye denedim, ama beceremedim, kesinlikle kabarmadılar. hamuru kabartmak için bir püf noktası varmı?
YanıtlaSilmerhaba öncelikle tebrikler, harika bir site hazırlamışsınız,tesadüfen buldum ve bir kaç tarifinizi uyguladım sonuç süper. Ellerinize sağlık. Hatta gaza gelip kızıma pançoyu bile örmeye başladım.O kadar güzel ve net tarif etmişsiniz ki inanın hiç doğrudüzgün örgü bilmeyen ben o biçim örüyorum. Yüreğinize, elinize sağlık sevgiler.
YanıtlaSilEllerine saglik Saziye. Boyle super gorunen bir tarif denenmezmi hic. Tarifi gorur gormez hemen denedim. Tam 3 kere yaptim bu pogacalari. Her seferinde super oldu. En cok sevdigimiz hamur isi tariflerinin arasinda yer aliyor artik. Paylastigin icin cok tesekkurler...
YanıtlaSilİsimsiz, istediğin gibi olmamasına üzüldüm,hamurun daha iyi kabarması için, üstüste koyduktan sonra açarken fazla ezmeden açmak gerekiyor. Tepside bekletirken de evin sıcaklığı yeterli gelmezse fırını birazcık ısıtıp içinde mayalandırabilirsiniz, bu yöntem kabarmasını kolaylaştıracaktır.
YanıtlaSilİsimsiz 2- Bende örgü konusunda pek uzman sayılmam, ama pançoyu çok rahatlıkla ördüm, kızımda çok severek giyiyor. Senin de ellerine sağlık, kızın iyi günlerde kullansın.
YanıtlaSilSevgili Derya, beğendiğinize çok memnun oldum, ellerine sağlık.
En kısa sürede tekrar deneyeceğim, tabi tavsiyelerine uyarak. sevgiler
YanıtlaSilhello
YanıtlaSilbana lahmacun tarifi ver
YanıtlaSilSevgili Songül,yazdığım tariflerin birilerinin hayatında küçücük mutluluklara vesile olduğunu bilmek benide çok mutlu ediyor, çok teşekkür ederim mesajın için. Kayınvalidenin beğenmesine de çok sevindim:)
YanıtlaSilben hayatım da boyle muthıs bırsey yemedım dersem yalan soylemıs olmam benım hamaratlıgımdan mı ne eheuhuheeh sey yanı senden mı kaynaklanıyor bılemıyorum ama herkese duyrulur deneyın mutlaka ben margarın erıttım arasına surdum bırde hamuru kat kat yerlestırdıkten sonra oklav a kullanmadan elle actım harıka oldualr
YanıtlaSilMerhaba
YanıtlaSilBen tarifi 2-3 kere denedim gerçekten süper oluyor.Yalnız bir sorum olacak size.Hamuru üst üste koyup açtıktan sonra ben hamur açmayı bilmediğimden merdaneyle sağa solar genişletiyorum ve bu arada hamurun katlarıda eziliyor sanırım.Siz nasıl açıyorsunuz daha sonra sizinkinin katları daha belirgin.Dün akşam tekrar yaptım ve pişirmeden b.dolabına yerleştirdim yengem gelecek misafirleri için bu sabah pişerecekti.Şimdi sırada elmalı kurabiye var.Ellerinize sağlık..
Mavi44, bende senin açtığın gibi açıyorum fakat fazla bastırmadan açmaya çalışıyorum. Akşamdan yapıp sabah pişirince güzel oluyormu, oluyorsa kahvaltı misafirlerim için bende öyle yapayım.
YanıtlaSilMerhaba saziye
YanıtlaSilTarifin gercekten harika gorunuyor gorur gormez denedim ama neyazikki sonuc hicte guzel olmadi. yani ne bileyim pufuduk pufuduk yerine yilisik bi pogaca oldu yani kucucuk gulunc bisey oldu. Neden olmus olabilir bir fikrin varmi bu konuda? yardimci olursan cok mutlu olucam simdiden tsk ederim
mehtap
Merhaba tekrar
YanıtlaSilBen bu tarifi son iki seferdir akşamdan hazırlıyorum yumurtasını da sürüp pişirmeden buzdolabına yerleştiriyorum.Pişirmeden 2 yada 3 saat önceden buzdolabından çıkarıyorum ki mayalansın.(Buzdolabında beklediğinden mayalanması biraz zaman alıyor)Sonuç yine süper oluyor.Ben diğer mayalı hamurlarımıda akşamdan yapıp sabah pişiriyorum.Hiç bir sorun olmuyor.Şaziye hanım teşekkürler tekrar tekrar...
Sevgili Mehtap, çok üzüldüm istediğin gibi olmamasına. Ben 5-6 defadır yapıyorum hep çok iyi sonuç aldım. İstersen tarife ve yorumlara bir daha göz atıp atladığın bir yer varmı bak. Sevgiler.
YanıtlaSilMavi44, çok teşekkürler, ne kadar iyi oldu bunu bildirmen. Ben kahvaltıya misafir olduğunda çok erken kalkıp yapıyorum mayalı hamurları, bir daha ki sefere akşamdan deneyeceğim. Sevgiler.
slm şaziye poğaçanı bugün misafirlerim için denedim sunucuna ben bile inanamadım o kadar kabardılar ki tepsiye sığmayıp birbirlerine yapıştılar lezzeti de süper oldu.bundan sonra ki denediğim de hamuru ikiye bölüp dörtlü katlar halinde daha ufak yapmayı denicem.genelde mayalı pastalarda pek başarılı değildim ama sayende püf noktasını öğrendim tepsi mayası çok önemliymiş sana çok teşekkür ediyorum diğer tariflerini de en yakın zamanda denicem yeni tariflerini de bekliyorum.filiz
YanıtlaSilMerhaba Sevgili Şaziye,
YanıtlaSilKatmer poğaçayı yorumlardan etkilenerek dün akşam yaptım. İnanılmaz bir lezzet ve müthiş bir görüntü. Tam tarifi uyguladım margarin yerine tereyağ kullandım, yumuşacık ve çıtır çıtır 16 adet poğaçam oldu. Eşim, çocuklarım ve iş arkadaşlarım çok beğendiler. Denemeyen herkesin denemesini şiddetle tavsiye ederim. Bu hafta tekrar yapacağım ama bu sefer 4'lü iki grup halinde yapmayı düşünüyorum. Bu tarifi bizimle paylaştığın için çok çok teşekkür ederim. Hatice'nin mayalı poğaçalarından sonra bugüne kadar yaptığım en harika poğaçalardı.
Sevgilerimle.
ah ah birde kilo yapmasa biz türk hanimlari hamur isi yapinca hatdinden fazla yemeden duramiyoruz ondan sonra böyle benim gibi internetden resmine bakiyorum sadece
YanıtlaSilsevgilerimle.Gülcan
merhaba, mayali hamur denemekten korkan biri olarak denedim ve sonuca ben de hayret ettim.harika oldular.bugun tekrar yapmayi dusunuyorum.tesekkurler bu super tarif icin.kanada'dan tulay.
YanıtlaSilsaziye hanim,ellerinize saglik,tarif paylasiminiz icin cok tessekkür ediyorum,katmer pogacayi arkadasimin gelecegi gün yapmistim ,evdekiler ve arkadasim cok begendiler
YanıtlaSilsevgilerimle Hülya
şaziye hanim bu harika tarif icin tsk'ler..6 kez yaptim ve her seferinde ayni sonucu elde ettim (ancak simdi yorum yapma imkani buldum), bizimkiler pogaca yapayim dedim mi katmerlisinden yap diyorlar baska pogaca da istemiyorlar. eline ve paylasimin icin yuregine saglik, hersey gonlunce olsun.
YanıtlaSilSaziye,
YanıtlaSilbugun denedim pogaca tarifini ve tadar tatmaz hemen yorum yazayim oldum, harika oldular, hemde ne az vakit alan seyler bunlar, ben biraz sabirsizim, o yuzden firini isitip sonrasinda ilik ayara getirip, 5-10 dakika mayalandirdiktan sonra pisirdim, ve harika oldular, bundan sonra misafir geldiginde kurtarici bir tarifim daha oldu:))tesekkurler paylasimin icin:)
selam cok guzel gorunuyor 8 katti birden mi sariyoruz onu anlayamadim ellerinize saglik
YanıtlaSilMerhaba Saziye hanim
YanıtlaSilSayfanizi biraz önce okudum ve bu nefis katmer poaca tarifinizi denedim.Sicakkende tadina baktim cok nefis oldu.Tesekur ederim.
Biz Isvec'te yasiyoruz ve hergun firsat buldukca sayfalarinizi okuyorum. Bende cesitli hobilerle ugrasiyorum ve sayfalarinizdan cok faydalaniyorum. Bende ileride bir sayfa duzenlemeyi dusunuyorum.
Sevgili arkadaşlar, beğenileriniz ve güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.
YanıtlaSilAnonymous, evet sekiz katı birden sarıyoruz.
Saziye Hanim hemen hemen her misafire yapiyorum sizin katmer poacanizi.Sonuc herzaman mukemmel.Cok tesekkurler...gulten
YanıtlaSilmerhaba ben bahar katmer pogacinizi defalarca yaptim cok leziz arti bvugun arkadasa ogretmek amaciyla onlarda yaptik .. o un ile degilde oylesine acdi . daha boyle corek tadinda oldu sorum su olacak sizdemi bu hamurlari tek tek unla aciyorsunzuz ben oyle yapinca daha guzel sonuc aliyorumda .. cevabiniz icin tskler
YanıtlaSilEvet, bende tek tek unlayarak açıyorum. Daha sonra aralarına tereyağ sürerek üstüste koyup açıyorum ve bu açışımda da masaya un serpiyorum.
YanıtlaSilmerhaba henuz poğacanızı denemedım fakat cok guzel görünüyorlar.yarın mısafırlerım var ılkkez denıyeceğim yorumlar sayesinde endişemde yok zaten .emınım guzel olurlar fakat benım sormak ıstedıgım sey bu poğaçaların kalma suresı uzun olurmu.yanı yapsak bır kac gun tazelığini muhafaza edebılırmı.teşekkürler şaziye...betül
YanıtlaSilSevgili Betül, ben mayalı hamurişlerini yeni piştiği zaman seviyorum. Ama ertesi güne kaldığında da teflon tavada yada fırında hafifçe ısıtarakda yenebiliyor.
YanıtlaSilMerhaba Saziye Hanim,
YanıtlaSilzaman zaman sitenize ugruyorum ve oldukca da begeniyorum. Ozellikle kucuk kizinizin annem barbie babam boyama kitabi fabrikasinda calissa keske seklinde sozleri arasira aklima gelip beni gulumsetiyor :)
Bu tarifle ilgili olarak sormak istedigim su olacak: ben yurtdisinda yasadigimdan oklovam yok.Merdane ile acmam halinde istenen buyuklukte ve ezmeden hamuru acabilme olasiligim nedir sizce?
Simdiden tesekkurler
Merdane ile fazla büyük açılamayacağı için şöyle yapabilirsiniz;(aslında bu yöntemi hamuru oklavayla da fazla büyütemeyen herkes yapabilir) hamuru 8'e değilde,12 küçük bezeye ayırıp 6'şarlı iki grup olarak üstüste koyup, açabilirsiniz. Böylece fazla büyütmeniz gerekmez. Kolay gelsin, sevgiler.
YanıtlaSilTekrar merhaba,
YanıtlaSilmerdane ile ilgili oneriniz icin cok tesekkur ederim. Dun yapmistim yanitinizdan hemen sonra. Son derece guzel oldular. Ben harcini kiymali yaptim, cok yakisti. Size de onerebilirim. Ozellikle baharat olarak sadece biraz karabiber ve yenibahar kiymali harca derecesiz guzel tat veriyor.
Sevgilerimle,
merhaba.katmer poğaça tarifinizi kızıma uygulattım. ailece çok beğendik, artık çayımıza bu lezzet eşlik edecek. sevgilerle...
YanıtlaSilSevgili Şaziye,
YanıtlaSilTarifini bugün denedim, muhteşem oldu herkes o kadar beğendiki anında bitti, bundan sonra sık sık yapmayı düşünüyorum.. Ellerine sağlık... sevgiyle kal...
ellerinize sağlık aradığım kolay ve çok hamur işi resimde resimde çok güzel görünüyor hemen mutfağa girip bende deneyeceğim :)
YanıtlaSilpoğaçalar çok güzel görünüyor ama benim gibi hamur açmasını bilmeyenler sadece resimiere bakmakla yetinmek zorunda
YanıtlaSilçok güzel görünüyor. misafirlerime denemeyi düşünüyorum.
YanıtlaSilMerhaba Saziye Hanim.. Pogacanizi inanin her firsatta yapiyorum ve tavsiye ediyorum =) Siteye ekledigimden bu yana gelen yorumlar hep guzeller. Yilin pogacasi gibi birsey oldu Katmer Pogaca =) Evde hayat kurtaran ve hamur acmayi bilemyenlerin bile rahatlikla yapabildigi bir tarif.. Yaptikca size dua ediyorum =) Cennette de guzel paylasimlarda birlikte olabilmek duasi ile..
YanıtlaSilSevgili Zeynep Meltem, mesajınız beni çok mutlu etti, Allah razı olsun.
YanıtlaSilSevgi ve selamlarımla...
sevgili şaziye geç de olsa denedim bu tarifi. Gerçekten de bu kadar övgüyü hakediyormuş. Benim ilk mayalı poğaça denememdi. Annemin günü için yaptım. 16 adet çıktı ve hepsi çok çabuk tükendi. Eşim bir oturuşta 3 tane yedi :) Bizimle bu güzel tarifi paylaştığın için teşekkür ederim.
YanıtlaSilsevgili şaziye geç de olsa denedim bu tarifi. Gerçekten de bu kadar övgüyü hakediyormuş. Benim ilk mayalı poğaça denememdi. Annemin günü için yaptım. 16 adet çıktı ve hepsi çok çabuk tükendi. Eşim bir oturuşta 3 tane yedi :) Bizimle bu güzel tarifi paylaştığın için teşekkür ederim.
YanıtlaSilMERHABALAR SEVGILI SAZIYE ABLA,SONUNDA HERKESIN COK OVDUGU SENIN BU HARIKA KATMER POGACANI BENDE DENEDIM,HARIKA OLDU,AYRICA YAPMASIDA COK ZEVKLIYDI.GUZEL TARIFLERINIZ ICIN COK TESEKKURLER.SEVGILER.HOLLANDADAN GUL.
YanıtlaSilSevgili Şaziye Hanım biraz önce tarifiniz yaptım. Şuan mayalanıyorlar ben tam bir mutfak faciasıyım. En kolay şeyleri bile beceremem. Muhtemelen bunlarda olmaz. Benim yaptığımla sizinkisi o kadar farklı ki. Sanırım biraz ezmiş olabilirim açarken. Ama o kadar çooook güzel gözüküyorlarki dayanamayıp denedim. Bakalım sonuç ne olacak. Olsun bu güzel görüntü için bile çok teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgili Tülay, umarım çok iyi sonuç alırsın.
YanıtlaSilYaptım yaptım yaptım :)) tabi acemi bişey ama yumuşacık (çook yumuşak) ama sizinki gibi çizik çizik yani kat kat olmadı yakında bi daha yapıcam. Sizinki gibi olmasının immmkanı yok ama yanından geçiyor ya oda bişeydir. Ay gece gece çok mutlu oldum vallahi çok sağolun. Tekrar ellerinize sağlık ve teşekkürler. Veee iyi geceler.
YanıtlaSilÇok sevindim, ellerine sağlık:)
YanıtlaSilslmlar saziye hanim. sitenize portakalagacinda tarif ararken tesadufen girdim,,ama iyikide girmisim:) tariflerin okadar ilgi cekici ki anlatamam. hele bu katmer pogacalar tam kelimesiyleyle super..pogaca tarifinizi gecen hafa denedim. harika oldular. esim iki gumde bir "yahu senin su pogacadan yokmu bugun??:)" diyor. tariflerini zevkle ve heyecanla deniyorum.
YanıtlaSilnorvecten sevglilerimle:))
Harika olmus bu pogacalar, daha onceden de denemistim zaten. son yaptigimda hamuru 8'e bolmek yerine, 16'a bolerek yaptim, bence cok daha iyi oldu sekil itibari ile. bir de ustune sanirim siz sekerli yumurta surdunuz. ben de yakinda blogumda paylasmak istiyorum sonuclari..
YanıtlaSilmerhabalar;
YanıtlaSilben esra...katmer pogaca gercekten cok guzel oluyor.tarif icin tesekkurler.katlarin arasina surulen yag miktarini artirdigimda pogaca daha kat kat oldu.
Sevgili Saziye,
YanıtlaSilkatmer pogacayi ikinci kez denedim, ve yine senin pogacalarin gibi olmadi...ikincisi birinciden cok daha iyi oldu, ama yumusak olmuyor ve milföy gibi görünmüyorlar...fazla ezmeden actim, keserken katlari görünüyor ama piserken gidiyorlar...tereyagini ince sürdüm, gevsek sariyorum...acaba hatam nerede??
Sevgiler Senay
ben bile becerdiysem herkes becerebilir herhalde.. hem kolay hem de muthis lezzetli ve gorunumu harika.. neyse, birazdan misafirim gelecek en pratik aklima o geldi onu yapacagim yine :) cok tesekurler saziye.. gercekten..
YanıtlaSilArkadaslar, bana lütfen yardim edin!!! dün asagidaki yorumu yazmistim ama henüz cevap alamadim.
YanıtlaSilbenim bu pogacalarda aklim kaldi, cok lezzetli görünüyorlar, yorumlardan anlasiliyorki tadida öyle...neden piserken katlari gidiyor, acaba yagini cok ince sürdügümdenmi??
Dünkü msjim: Sevgili Saziye,
katmer pogacayi ikinci kez denedim, ve yine senin pogacalarin gibi olmadi...ikincisi birinciden cok daha iyi oldu, ama yumusak olmuyor ve milföy gibi görünmüyorlar...fazla ezmeden actim, keserken katlari görünüyor ama piserken gidiyorlar...tereyagini ince sürdüm, gevsek sariyorum...acaba hatam nerede??
Sevgiler Senay
Sevgili Şenay, istersen yağ miktarını biraz arttırarak dene, sanırım katlar daha belirgin olacaktır. Kolay gelsin, sevgiler.
YanıtlaSilMerhaba Saziye,
YanıtlaSilyine ben!!!
ama busefer oldular, cok tesekkürler!!! oh be, rahatladim!!!
Buarada bütün bu sayfada birakilan yorumlari okudum, acaba benim sorunumla karsilasan oldumu diye, ve hos olmayan seyler okudum...kendini bilmez terbiyesizlerin yorumlarina kulak asma sen lütfen...Ellerine ve emegine saglik...ben sizin sayenizde biseyler becerebiliyorum. ALLAH RAZI OLSUN!!!
Sevgiler
Senay
ŞAZİYE MERHABA BEN AYSEL SIKI TAKİPÇİLERİNİZDENİM KATMER POĞAÇA TARİFİNİ YAPTIM ŞUANDA FIRINDAN ÇOK GÜZEL KOKULAR GELİYO YENİ TARİFLERİNİZİ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.KOLAY GELSİN.ELLERİNİZE SAĞLIK
YanıtlaSilçok güzel ellerinize sağlık.GÜL
YanıtlaSilSevgili Saziye,bu pogacalari ilk gördügümde cok güzel görünüyorlar , denesemmi diye cok düsündüm, iyikide denemisim. Hic pisman degilim senin resimli tarifiyinde sayesinde, ilk denememde daha pisirmeden lokum gibi oldular.Artik pogaca yapicam zaman (pogacanin adinida degistirdim "saziye pogaca" oldular)ilk bunlari yapiyorum. Ellerine saglik kolay gelsin.
YanıtlaSilGüzel yorumlarınız için teşekkürler:) deneyip beğenen herkese afiyet olsun.
YanıtlaSilMerhaba Şaziye hanım,
YanıtlaSilPortakal ağacı aracılığıyla haberdar olduğum Katmer poğaçaları ben de dayanamayıp denedim. Harika oldular. Ben bu kadar olumlu yoruma güvenip iki tepsi yani iki ölçü yaptım. İyi ki de öyle yapmışım.İkinci tepsidekileri de piştikten ve soğuduktan sonra no frosta kaldırdım. İhtiyaç anında mikrodalgada ısıtıp hemen ikram ediyorum. Fırından yeni çıkmış gibi lezzetli oluyorlar. Bir dahaki yapışımda yine iki ölçü yapıcam ve bu sefer tereyeğını biraz daha fazla sürücem ki katmanlar sizinki gibi daha belirgin olsun. Bi de hamurları açarken un kullanıcam geçen sefer unsuz olarak açmıştım.
Favori poğaça tarifimiz oldu.
Çok teşekkürler.
Fatma
Hayatimda yaptigimda yedigimde en guzel pogacaydi. Ustelik diger pogacalara gore daha hizli yapiliyor. Tarif icin cok tesekkur ederim.
YanıtlaSiltşk.Kesinlikle muhteşem bir tarif herkezin denemesini tavsiye ediyorum ben hafta sonu denedim ve de çok güzel kabardılar içi yumuşacık bir poğaça yemek yemeyen ve sürekli oyun oynatarak yemek yedirdiğim kızım bayılarak yedi bu poğaçayı eşim börek, poğaça vb hamur işlerini asla yemez ve o bile çok beğendi ve daha yokmu dedi bu tarifi bizimle paylaştığınız için teşekürler.Bazı arkadaşlar kabarmadığını yazmış ben fırını çok az ısıtıp içine koyup mayalandırdım ve de çok güzel de kabardılar hamurda oldukça kullanılışlı çok kolay şekil alan ve açılan bir hamur.
YanıtlaSilMerhabalar
YanıtlaSilTarifinizi bugün denedim. 2 ölçü yaptım ve 1 paket instant maya kullandım. Gerçekten enfes oldu. Katları tek tek ayrıldı. Bundan sonra sık yapılacaklar listesine girdi. Çok teşekkürler size..
merhaba. tarifinizi denedim, hosumuza gitti. musadenizle ingilizce sitemde de, cevirisini vererek yayinlamak istiyorum. mumkun mu?
YanıtlaSilTabii ki, memnuniyetle.
YanıtlaSilşaziye hanım merhaba.bugün tarifinizi denedim.ama benimki tepside mayalama işlemini yaparken yayıldı.çok üzüldüm.tadı güzeldi gerçi.acaba nerde hata yapmış olabilirim?cevaplarsanız çok sevinirim,çünkü tekrar yapmak istiyorum.
YanıtlaSilmerhaba acaba kuru mayayla yapılabilir mi tarif, çok güzel görünüyorlar teşekkürler
YanıtlaSilŞaziye bu tarifi iki sefer denedim bu gece tarınkji misafirim için 3. olarak deneyeceğim. İkisindede çok güzel olmuştu. Teşekkür ederim bu kadar güzel ve lezzetli bi poğaçayı bizimle paylaştığın için.
YanıtlaSilpoğaçanın görünümü çok hoşuma gitti en kısa zamanda deneyeceğim acaba çabuk bayatlarmı yoksa özelliğini uzun süre korurmu çünkü bazı poğaçalar öyle oluyor yarına kaldımı çok kuru yada bayat hissi veriyor ayrıca başka ilginç tarifleriniz varmı bilmek isterim mutfakçı ebru
YanıtlaSilpoğaçanın görünümü çok hoşuma gitti en kısa zamanda deneyeceğim acaba çabuk bayatlarmı yoksa özelliğini uzun süre korurmu çünkü bazı poğaçalar öyle oluyor yarına kaldımı çok kuru yada bayat hissi veriyor ayrıca başka ilginç tarifleriniz varmı bilmek isterim
YanıtlaSilpoğaçanın görünümü çok hoşuma gitti en kısa zamanda deneyeceğim acaba çabuk bayatlarmı yoksa özelliğini uzun süre korurmu çünkü bazı poğaçalar öyle oluyor yarına kaldımı çok kuru yada bayat hissi veriyor ayrıca başka ilginç tarifleriniz varmı bilmek isterim mutfakçı EBRU
YanıtlaSilNefis görünüyorlar Misafire sunmak için çok iyi bir seçim. Hemen denemeyi düşünüyorum. Teşekkürler..
YanıtlaSilEllerinize sağlık denedim çok güzel oldu.teşekkür ederim
YanıtlaSilSevgili şaziye ellerine sağlık bende bu yorumlardan sonra kesin yapmaya karar verdim sadece öğrenmek istediğim mayalandırma sıcak bir ortamdamı yoksa oda sıcaklığı yeterlimi cevaplarsan sevinirim.. Sevgiyle kal....
YanıtlaSilSevgili şaziye ellerine sağlık bende bu yorumlardan sonra kesin yapmaya karar verdim sadece öğrenmek istediğim mayalandırma sıcak bir ortamdamı yoksa oda sıcaklığı yeterlimi cevaplarsan sevinirim.. Sevgiyle kal....
YanıtlaSilSevgili Selen, oda sıcaklığı yeterli oluyor ama daha çabuk kabarması için fırını hafif ılıtıp, tepsiyi içine koyup mayalandırabilirsin. Kolay gelsin.
YanıtlaSilS.aleykum Saziye bacim tarifleriniz bi harika ALLAH razi olsun bizlerle bu güzel tarifleri paylastiginiz icin...
YanıtlaSilSizin verdiginiz tarifleri baska bir sitede yayinliyabilirmiyim izin varmi acaba...bu soruma cevap verirseniz cok memnun olurum...
Merhaba saziye hanim.
YanıtlaSilBugün misafirim vardi ve sizin katmer poacanizi yaptim, ayni ölcülerde. Harika oldular ve bendede 12 tane cikti. Misafirimde okadar begendiki, hemen tarifini aldi. Önce hazir milföy hamurumu diye sordu. Olmadini söyleyince, sasirdi. Tarif icin tesekkürler... ellerinize saglik
yeni güzel tariflerinizi bekliyoruz.
Almanyadan selamlar, Süheyla
merhaba
YanıtlaSilbende bugün denedim gerçekten resimde gözüktüğü gibi oluyor.ve tadıda görüntüsü gibi çok güzel.tarif için teşekkürler.
saziye hanım bu poğaçayı bende denedim ve eğer sakıncası yoksa sizin bloğunuzdan aldığımı belirterek kendi bloğuma koyabilirmitim tarifi?
YanıtlaSilellerinize saglik cok güzel bir tarif.Bende yaptim herkes cok bayildi.Ben Almanyadan yaziyorum. ilk defa böyle güzel bir pogaca yedim.cok tesekkürler ben meral
YanıtlaSilpoğçanızı yaptık çok beğendik çok lezzetliydi ellerinize ve ellerime sağlık
YanıtlaSilSelamlar...Ben de uzun süredir sadece resimlere bakmaklar yetiniyordum ki bu hafta sonu cesaret edip denedim ancak mayalandıktan sonra dolaba kaldırmak gibi bir gaflette bulundum , yorumların hepsini de okumamıştım...mayalı hamurları yoğurur yoğurmaz dolaba kaldırabiliyormuşuz...bunu da misafirlerden öğrendim, sabah olunca da mayalandırıp fırına verebilirmişiz.
YanıtlaSilBir de görüntüsünün resimdeki gibi yani üstleri son derece güzel koyu bir renk altlarının ise pamuk gibi olması için ne yapmamız gerekir...
Selametle...zeynep...
sararken içine peynirden baska seyler koyuluyor mu??
YanıtlaSilMerhaba Saziye hanim , ben Diydem; sitenizi bugun portakal agacindan kesfettim. ellerinize saglik , harika gorunuyorlar. tarifi aldim, esim icin hemen yapicam, insallah goruntudeki kadar benimkilerde guzel olur.
YanıtlaSilben bişeyi anlamadım üst üste mi açacağız yoksa 8 taneden bir yufkamı yapacağız.NURCAN IŞIK
YanıtlaSilpoğaçanızın görüntüsüne bayıldım çok güzel ama bir türlü yapamadım.NURCAN IŞIK
YanıtlaSilben bişeyi anlamadım üstüste mi koyulup açılıyo yoksa ayrı ayrı mı anlamadım bana yardım edin NURCA IŞIK
YanıtlaSilSevgili Zeynep, altlarının fazla kızarması sanırım fırınla ilgili.
YanıtlaSilSevgili Özlem, istediğin iç malzemesini kullanabilirsin.
Sevgili Didem, inşallah iyi sonuç alırsın, kolay gelsin:)
Sevgili Nurcan, 8 küçük yufkayı, aralarına yağ sürerek üstüste koyup, bir kerede açıyor ve tek yufka elde ediyoruz.
saziye hanim ellerine saglik,beceriksizligime ragmen yaptim,cooook guzel oldular,oturmam vardi ve herkes tarifini istedi,sayenizde herkesi sasirttim,size ne kadar tessekur etsem az,insanin yaptigi tarif begeni toplayinca cok mutlu oluyor,birkez daha tess,dank u
YanıtlaSilbu pogoça tek kelimeyle süper.tarifini aldığım günden itibaren nerdeyse günaşırı yaptım.ve yapyığım herkes tarifini istedi.teşekkür ederim.güzel birşeyler yapabilmek kendimi mutlu hissettiriyor.SAYENİZDE...
YanıtlaSilMerhaba Şaziye Ablacım ;
YanıtlaSilKatmer Poğaçanı denedim süper oldu, annem daha da güzelini yaptı. Yaptığım poğaçayı siteme koydum, sizden her geçen gün yeni birşeyler öğreniyorum. teşekkür ederim. sevgiyle... (mutlulukdefteri)
merhaba ablacım bugün eşim şehir dışına çıkıyor bende yolluk bişeyler istedi bende internette poğaça tariflerine bakarken senin tarifini gördüm. çok beğendim yaptım şuan yarım saatlik mayalanma sürecinde. inşaallah benim de katmer katmer olur. emeğiniz ve bizi bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim
YanıtlaSilbugüne kadar sayısını hatırlayamayacağım kadar poğaça tarifi denedim ve sonuç hep hüsran olmuştu ama şimdi doğru tarifi buldum üstelik tam bir oklava kullanma özürlü olarak gayet güzel katmer katmer oldu müstakbel kaynanam da çok beğendi:) ellerinize sağlık teşekkürler
YanıtlaSilmerhaba öncelikle bu güzel tarif için çok teşekkürler ben sabh kalktım ve aniden akyınvalidem aradı ve misafri geldi kızım çabuk çayın yanına bişliler yap dedi bende sizin poğaçanızı denedim çok pretik ve zevkliydi yapması şuan pişiyor pufuduk pofuduk kabardılar tekrar teşekkürler....
YanıtlaSilellerinize sağlık çok beyendim komşularım gelmişti onlarda bayıldı aynı sizinki gibi oldu teşşekkürler
YanıtlaSilşaziye abla ben serap 16 yaşındayım ve hayatımda ilk defa bi poğoça yapmayı denedim ve müthiş oldu çok teşekkür ederim o kadar güzel olduki sabah kalvatıya bile yaptım annemler çok beğendiler:)))
YanıtlaSilSerapcım, başarılı sonuç almana çok sevindim, ellerine sağlık, yiyenlere de afiyet olsun. Sevgiler...
YanıtlaSilşimdi deneyeceğim .eminim çok güzel olacak.
YanıtlaSilşimdi deneyeceğim .eminim çok güzel olacak.
YanıtlaSildenedim çok güzel oldu başka tariflerde yazın
YanıtlaSilşaziye abla bnde 16 yaşındayım..bnde bugn yptım bu tarifi..kuzenlerle pikniğe gitmek için anlşmıştık bnde bunu yptım bugün..yarın götürcem ..şmdi fırından çıkardım birz şekilsiz oldu ama tadı güzeldi:)bakalım yrın beğencekler mi? ..çok teşekkür ederiz bu tarif için..
YanıtlaSilsaziye abla bende yaptım çok güzel oldu acaba çikolatayla denesek nasıl olur yardımcı olurmusun
YanıtlaSilçok güzel ellerinize sağlık
YanıtlaSiltarif çok güzel ben yaptım ayrıca akrabalarımda çok beğendiler onlarda tarifini aldılar çok teşekkürler bu gün yine yapıcam eminim ilk yaptığım gibi güzel olur rica edersem daha çok tarif verin:)
YanıtlaSilmerhaba ben profesyonel bir uluslar arası ekmekciyim yapmış oldunuz yani gatmer diye nitelendirdiginiz ekmegin ismi crosant'tır ve fransız usulu bir çörektir
YanıtlaSilkatmer türkiye ye hasbir çörektir tahinden yapılır ve tavada pişirilir lütfen insanları yanış yönlendirmeyin
YanıtlaSilEVET PISTILER VE KOCAMAN OLDULAR PUFIDIK PUFIDIK DAHA YEMEDIM AMA KOKUSU HARIKA HIMM
YanıtlaSilellerinize sağlık çok hoş olmuş da.size bir sorum olacaktı:)ben mayalı poğaça yapıyorum fırındayken iyi güzel kabarıyor ama fırından çıkarınca birden sönüyor inceliyor.ama ben kabarık ve yumuşak kalmasını istiyorum.bunun için ne yapmamı önerirsiniz.acaba yetersiz mi pişiriyorum??şimdiden teşekkürler...
YanıtlaSilmükemmel şimdi denedim
YanıtlaSilbende tarifinizi denedim
YanıtlaSilhatta şimdi fırınde cok güzel kabardılaüstelikte orucum okadar güzel kokuyorki.orucumu acaracmaz ilk işim tadına bakmak.görünüşü kadar tadıda mükemmeldir eminim sagolun
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor. Bende denedim fakat neden bilmiyorum fırına atınca kabarmadı. Acaba nerde hata yaptım
YanıtlaSilMerhabe ellerinize saglik, bende denedim fakat firina atinca hic kabarmadi. Acaba neden?
YanıtlaSilMerhabe ellerinize saglik, bende denedim fakat firina atinca hic kabarmadi. Acaba neden?
YanıtlaSilSevgili Fatma, tepside yeterince bekletmemiş olabilir misin?
YanıtlaSilmerhaba, ellerine saglik, görünüsü gercekten cok güzel. ben de yaptim simdi. firindalar ve vallahi yiyesim geliyor. 12 pogaca cikti fakat, biraz büyük oldular. sizde de acarken hamurun üst kati yirtildimi? aslinda ben hamur isini hic beceremen de bu sefer cok güzel biseye benzedi. tekrar ellerine saglik. öznur
YanıtlaSilmerhaba, terkar ben, öznur. daha yeni okudum, sen izmit tenmisin. benim ablam da izmit te kaliyor. her sene orda izin yapariz. sen neresinde kaliyorsun abla?
YanıtlaSilMERHABA SAZİYE HANIM..
YanıtlaSilTARİFİ PORTAKAL AGACINDA GÖRDÜM VE HEMEN BAKTIM.ANNEMIN YAPTIGI HAMURA COK BENZIYOR AMA DIREK ACARAK YAPIYORDUK.BIRDE BOYLE KAT KAT DENEYECEGIM MUTLAKA.ELLERİNİZE SAGLIK.AYRICA BENDE TARİFLERİMİ YAYIMLAMAK ISTIYORUM NASIL YAPICAM? YARDIMCI OLURSANIZ SEVINIRIM...
harika bişeyyy oluyo tşk
YanıtlaSil