Çarşamba, Şubat 08, 2006

KATMER POĞAÇA



Geçen haftasonu pazar kahvaltısı için yaptım bu poğaçayı. Mayalı olduğu için yumuşacık, arasında yağ olduğu için de milföy gibi kat kat oldu, hepimiz çok beğendik. Yapımı sanki zahmetliymiş gibi görünüyor, ama değil.

(Tarif, ıspanaklı pastanın tarifini aldığım arkadaşımdan)

Malzemeler

1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
20 gr yaşmaya (veya 1 yemek kaşığı kurumaya)
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı tozşeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı kullandım)

Arasına; 75 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
100 gr beyaz peynir

Yapılışı

Mayayı çok az ılık suyla erittim. Ilık süt, sıvıyağ, tuz, şeker, yumurta akı ve un ile ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yaptım. Mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayırdım. Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp, üzerine yumuşak tereyağından ince bir tabaka halinde sürdüm. Hamurları üstüste dizerek, her parçada bu işlemi tekrarladım. En üsttekine yağ sürmedim. Üstüste dizilmiş hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar büyüttüm. Sigara böreği sarar gibi kesip, arasına peynir koyarak sardım. 30-40 dakika mayalandırıp, üzerine yumurta sarısı sürdüm ve 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirdim.

234 yorum:

  1. ELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR HEMEN DENEMEK İSTİYORUM ACABA TEREYAĞ YERİNE SIVI YAĞ KULLANABİLİRMİYİZ.

    YanıtlaSil
  2. ELLERİNİZE SAĞLIK HARİKA GÖRÜNÜYOR İNŞAALLAH HEMEN BUGÜN DENEYECEĞİM SİZİN Kİ GİBİ OLMASI BİRAZ ZOR YA NEYSE TEŞEKKÜRLER BEN HALİME

    YanıtlaSil
  3. Halime, teşekkürler, eminim seninki de çok güzel olacaktır, şimdiden afiyet olsun.

    Leyla, sıvıyağ olmaz zannediyorum. Yufkalar üstüste koyarak açıldığı için sıvıyağ kenarlarından dışarı sızar. Benim aldığım tarifte margarin kullanmışlardı, ben mümkün olduğunca margarinden uzak durmaya çalıştığım için tereyağ kullandım.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. değerli şaziye malesef benim ki olmadı aynı normal pohaçaya benzedi acaba nerde hata yapmış olabilirim özellikle dikkat etmem gereken biryeri atladım galiba sevgilerle halime

    YanıtlaSil
  5. merhaba Şaziye ben anlamadım üst üste koyduğumuz 8 hamuru hep birliktemi tekrar eçacağız
    ayşe

    YanıtlaSil
  6. Olmamasına çok üzüldüm Halime, ben bugün ikinci kez yaptım, pazar günü yaptığım gibi, gayet güzel oldu. Yapım aşamalarını aynen aktardım tarifte, fotoğraflardan da anlaşılabiliyordur zannederim. Tekrar okuyup atladığın bir yer var mı diye bak istersen.

    Ayşe, evet aralarına yumuşak tereyağı sürdükten sonra, 8 küçük yufkayı üstüste koyup tekrar açıyoruz, ama yavaş yavaş, fazla ezmeden.

    YanıtlaSil
  7. Merhaba,gercekten cok hos gözüküyorlar.Ben kac tane ciktigini merak ettim.

    YanıtlaSil
  8. Bu ölçüden 12 tane çıktı, ama epeyce büyük oldular. Daha küçük kesilirse sayı artabilir.

    YanıtlaSil
  9. Selam arkadaslar,
    artik benimde blogum var. Ugrarsaniz cok sevinirim:

    www.yemekvakti.blogspot.com

    Sevgiler

    Arife

    YanıtlaSil
  10. Şaziye hanım ellerinize sağlık süper görünüyor, tepsiniz büyük fırın tepsisi mi acaba?
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Teşekkürler Songül, beğendiğine sevindim.
    Kullandığım tepsi, midi fırın tepsisi 30 x 40 cm

    YanıtlaSil
  12. "Katmer Poğaça" yı bugün yaptım. Tahmin ettiğimden güzel bir sonuç aldım. Denemek isteyenlere tavsiye ederim.Benim hamurum biraz daha fazla un aldı.On altı tane poğaça oldu sonuçta.Tarifi bizlerle paylaştığın için sağ ol Şaziye. Sevgiler. Meltem Atan

    YanıtlaSil
  13. Yeni öğrendiğim bir tarif bu, biz o kadar beğendik ki bir hafta içinde iki defa yaptım, benim favori poğaça tariflerim arasına girdi. Sizinde beğenmiş olmanıza çok sevindim Meltem hanım, afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  14. teşekkürler teşekkürler.o kadar güzel anlatmışsınki hele o resimler.sevincimden ne diyeceğimi bilemiyorum.hemen denemek istiyorum.

    YanıtlaSil
  15. Ben teşekkür ederim. Böyle sıcacık, samimi yorumlarınız beni öyle mutlu ediyor ki:)) Keşke isminizi de yazsaydınız.

    YanıtlaSil
  16. Şaziye Hanım,

    Çok güzel duruyor gerçekten ancak benim anlamdığım hamurları kat kat dizip aralarını yağaladıktan sonra ve bu katlı hamurları biraz fazla ezmeden açtıktan sonra katlarını ayırmadan mı kesiyoruz? Yoksa hepsi üstüsteyken mi sigara böreği gibi kesip yuvarlıyoruz? Bana snaki hepsi üst üsteyken çok kalın olacakmış gibi geliyor da...

    YanıtlaSil
  17. Sevgili Çiğdem, katlarını ayırmadan kesip, sigara böreği gibi sarıyoruz. Üstüste koyduktan sonra açarak epeyce büyüttüğümüz için kalın olmuyor.

    YanıtlaSil
  18. merhaba saziye,
    benim de bi sorum olucakti:30dk kadar mayalandiriyoruz demissin...nasil olucak bu?bekletmeyi mi kastediyosun yoksa üzerini örtücez mi? bu islerde pek deneyimli olmadigimdan soruyorum...komik bi soru sormus olabilirim cahilligime verin:) burcu

    YanıtlaSil
  19. Merhaba Burcu,
    Mayalandırıyoruz derken, tepside bekletiyoruz demek istemiştim. Bizim ev biraz sıcak,30-40 dakika yetiyor ama ev serin olursa yeterli olmuyor. O zaman fırını azıcık ısıtıp, tepsiyi içine koyup mayalanmasını bekliyorum. (ortam sıcak olsun yeter, üzerini örtmeye gerek yok,hamurlar iki katı büyüklüğe ulaşınca mayalanma olmuştur)

    YanıtlaSil
  20. Merhaba Şaziye;
    Bu fotoğraflar karşısında ne diyeceğimi şaşırmış durumdayım.Mayalı poğaçalara ilgim var zaten ama galiba bu mayalıların en güzeli.Daha denemeden anlaşılıyor güzelliği.Anlatımın da süper.Ellerine sağlık.Seni linklerime eklemek istiyorum,sevgiler
    www.beyhan.ile.biz

    YanıtlaSil
  21. Merhaba Saziye,
    Ellerine saglik. Cok sirin bir pogaca. Bende bugunlerde yeni bir pogaca tarifi ariyordum. Senin pogacalari gorunce tamam dedim. Bu tarif tam bana gore: hem yumusacik, hem tereyagli hem de sekli cok sirin.

    YanıtlaSil
  22. Sevgili Beyhan ve Derya, çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  23. Tarif için çok teşekkürler.Çok nefis görünüyorlar.Name Gelin

    YanıtlaSil
  24. merhaba ben blogunuzu portakal agacindan ogrendim.bu pogaçalar çok güzel görünüyor.
    yalniz eski tariflerinize verilis sirasina göre ulasamadim.
    yardimci olursaniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  25. Saziye, pogacayi bugun denedim cok lezzetli harika mi harika pogacalarim oldu... Amma ben daha farkli birsey bekliyordum. Soyle isirinca yaglanmis katlari belli biraz kruvasan gibi. Merak ettim orjinal tadi nasil benimkisi gibi yumusacik mi yoksa yagli agizda dagilan birsey mi?
    Cevabin icin simdiden tesekkurler bu arada resimdeki goruntu tek kelime ile superrr
    Zeynep

    YanıtlaSil
  26. Seda hoşgeldin, portakal ağacındaki katmer poğaça linki ile geldiysen sadece o sayfa açılır ve o sayfada aylara göre arşiv görünmüyor. Adres çubuğuna www.mutfakguncesi.blogspot.com yazarak siteye girersen, en son güncellenmiş olan ana sayfa açılacaktır ve sayfanın solunda aylara göre arşivi görebileceksin.

    Merhaba Zeynep, benim yaptığımda piştikten hemen sonra yersen çıtır oluyor, bekleyince yumuşak oluyor. Bu poğaçayı sık sık yapan bir arkadaşım, aralarına bol margarin sürerek yapıldığında daha çıtır olduğunu söyledi, ben margarinden uzak durmaya çalıştığım için denemedim ama çıtır sevenler için bir alternatif olabilir.

    YanıtlaSil
  27. Merhabalar,

    dün akşam bu tarifi uyguladım aynen:) gece 1 de pişti hem de.. yapıcam diye kafama takmıştım çünkü... ve çok güzel oldu. 14 tane çıkardım.. ama o kadar güzel kabardılar ki... sabah iş yerine getirdim kahvaltıya herkes çok beğendi:) teşekkürler tarif için...

    YanıtlaSil
  28. Merhaba Saziye, pogacalar harika olmuslar!Ellerine saglik!bakirkoy meydanindaki otobus duraklarinin orada bir pogacaci vardir.baska hicbir yerde bulamadigim pogacalari orasi yapar.kat kat ve citir citir hem de pufidik pufidiktir =) bunlar ayni onlara benziyorlar!katli pogaca yapmayi deneyecektim ben de.milfoy hamurunun tarifi var bende, onun islemlerini azaltarak yapabiliri diye dusunmustum ama simdi bunu bir denemeye karar verdim. Canım yalniz bir sorum olacak ki : yumurta yemiyoruz bir kaç aydir.pogacalarin ve diger tariflerin hep yumurtasiz olanlarina bakiyorum.hatta boreklerin uzerlerine yumurta sarisi yerine tereyagini eriyene kadar tavada bekletip uzerlerine suruyorum(sivi yaglar gec kizariyor,margarin orta surede kizariyor ama tereyagi yumurta ile hemen hemen ayn isurede cabuk kizariyor)bu nedenle yani yumurta tuketmedigimiz icin, bu tarifin icerisindeki yumurtayi kullanmasam acaba cok farkeder mi? cok uzun oldu kusura bakma, ilk yaziyor olmamin acemiligine ver =) sevgilerle.. zeynepmeltem

    YanıtlaSil
  29. Sevgili Çiğdem, poğaçaları beğenmenize çok memnun oldum:) O saate kadar uğraşmışsın, güzel olmasaydı çok üzülürdüm. Afiyet olsun, sevgiler...

    Sevgili Zeynep Meltem,
    Ziyaretin ve güzel yorumun için sağol, üşenmeyip uzun uzun yazdığın için ayrıca teşekkür ederim. Yumurtanın sarısı üzerine sürüldüğü için akını ziyan olmasın diye içine koyuyoruz, koymasan da birşey farketmez. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  30. ben de cevabin icin tesekkur ederim ;) en kisa zamanda belki az sonra =) deneyip sonucu yazarim ins. sevgilerle..

    YanıtlaSil
  31. merhaba saziye
    ben de pogacalarini denedim.guzel oldu ama birazcik sert oldular:( ben oklava ile buyuturken hamur butun tereyagi emdi.kat kat,citir citir bir pogaca beklerken ekmek gibi birsey oldu.neden olabilir sence?

    YanıtlaSil
  32. Sevgili Cemre,istediğin gibi olmamasına üzüldüm. Tepside yeterince kabartmamış olabilir misin? Birde hamurun bütün tereyağını emdiğini söylüyorsun, unun cinsinden dolayı olabilir gibi geldi. Yağı biraz arttırarak deneyebilirsin.

    YanıtlaSil
  33. merhaba poğaçayı yaptımyalnız evde yumurta olmadığı için akını içine koymadım sonrada yumurta gelince üstüne sürdüm eşim poğaçaları göünce bunları senmi yaptın dedi ama sonucu biz çok beğenik handan

    YanıtlaSil
  34. İlk olarak ellerinize saglık ve goruntu gercekten mukemmelgöz zevkime inanılmaz hitap ediyor ve eminimki damak tadınada hitap edicek... Pazar gunu sabah kahvaltısına denemeyi dusunuyorum ve sana sonucunuda kesinlikle bildiricem :) Bu güzel tarif için simdiden teşekkurler ve diger güzel tariflerinide bekliyorum... Görüşmek üzere... Sevgiler Gülin...

    YanıtlaSil
  35. selam
    sitenizi portakal ağacı sitesi sayesinde birkaç gün önce keşfettim.poğaça tarifi arıyordum.ve bu tarife rastladım.bugün denedim.ben ölçüyü biraz artırdım.24 tane poğaça oldu.2 tepsi aldı.tepsinin birindeki poğaça hamurlarının arasına margarin,diğer tepsidiki poğaça hamurlarının arasına tereyağ sürdüm.lezzet farkını anlamak için.ben tereyağı kullanmalarını tavsiye ederim yapacak olanlara.çünkü tereyağlı olanlar daha çıtır oldu.herkese afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  36. Handan, beğendiğinize çok sevindim, afiyet olsun.
    Gülin, ziyaretin ve güzel yorumun için teşekkürler. Umarım yapınca beğenirsin, sonucu bekliyorum, sevgiler.
    Hicran, ellerine sağlık. Tarifi aldığım arkadaşım margarinle yapıyormuş, ben margarin kullanmayı sevmediğim için tereyağlı yaptım. Senin kıyaslayıp bizi bilgilendirmen çok iyi oldu, çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  37. Beğenmenize çok sevindim. İlk bakışta biraz zaman alacak gibi görünüyor ama gerçekten, dediğiniz gibi çok kısa sürede hazırlanabilen pratik bir tarif, sadece tepside kabarması için biraz beklemek gerekiyor.
    Afiyet olsun, sevgiler.

    YanıtlaSil
  38. aylin hn, kusura bakmayiniz ama tamamen sizin beceriksizliginizden kaynaklanmis sanirim. hayatimda evde yapilmis bu kadar guzel pogaca bir de hatice nin mayali pogacasini yaptigimda yemistim. tarif icin cok tesekkurler, nefis oldu nefiis :)

    YanıtlaSil
  39. Şaziye ellerine saglık. Cok güzel bir tarif görüntüsüyle tadıyla bir harikaydı. Ben bu hafta iki kez denedim. Cok güzel oldular. Biz cok begendik bizim favori pogacamız. Cunku dıger pogacalardan cok farklı ve cok güzel .Ben sizi destekliyorum ve cok tesekkür ediyorum. SEVİNC.

    YanıtlaSil
  40. bu pogacanin aynisi dr.oetkerde katli pogaca olarak var yalniz orada 2 ser katli oda cok guzel yumusacik oluyor ben neredeyse 1 senedir yapiyorum

    YanıtlaSil
  41. BOSVERİN KAFANIZA TAKMAYIN YAPAN YAPTIGIYLA KALIR. SEVİNÇ

    YanıtlaSil
  42. Bence bütün yorumlar kontrolden geçmeden yayınlanmasa mı acaba? O zaman fırsat bulamamış olurlar. Çok rahatsız oldum.
    Meliha

    YanıtlaSil
  43. slm saziye ben senin sayfani tesadüfen portakalagacindan girdim ve pogacalarinin görüsüne mest oldum. Cok lezzetli bi okadarda güzel gözüküyor ve ilk firsatda yapmayi düsünüyorum. Ellerine saglik!!!

    YanıtlaSil
  44. Sevgili şaziye yine ben ve daha öncede yazdığım gibi bugun denedim ve inanılmaz güzel oldu gerçi benim hamurum neredeyse 4.5 su bardağı un aldı ve seninde tarifinde belirttiğin gibi tereyağını tercih ettim çok gevrek ve güzel oldu... Ben fırında mayalanmasını bekledim ve çıkırıp yyumurta sarılarını üerlerine surdum tekrar 180`c fırına verdim gayet güzel kabarıp piştiler... Bu arada senin ve bu güzel tarifin sayesinde 27 yaşındayım ve ilk defa hamur açtım eşiminde söylediği kadarı ile süper olmuş ve sınıfı geçtimmmm :) Yeni güzel tariflerinide merakla bekliyorum ayrıca da bu güzel tarif için tekrardan çokkk teşekkür ediyorum... Sacma sapan yazılar içinde kesinlikle moralini bozma onlar seni çekemeyenlerdir boşver onları kıskananlar çatlasın :) Kendine çoook iyi bak ve görüşmek üzere... Sevgilerle Gülin....

    YanıtlaSil
  45. sen uzulme saziye,emegine ellerine saglik.bize bu kadar guzel tarifler sundugun icin de cok tesekkur ederim.pogacalarini denedim cok lezzetli oldular.tekrar tesekkur eiyorum ve moralini bozmayip bize boyle harika tarifler sunmani dort gozle bekliyorum,sevgiler...

    YanıtlaSil
  46. Ellerinize saglik cok lezzetli görünüyor gecenin bi vakti olmasa hemen yapcam ama yarin sabah ilk isim bu poacayi denemek olcak.Tarifiniz ici cok tesekkürler.
    ben necla

    YanıtlaSil
  47. Sevgili Şaziye Hanım;
    Uzun süredir sitenizin sessiz takipçilerindenim. Tariflerinizi ve sıcak tavrınızı severek izliyorum. Hergün Portakalağacı linklerinden sitenize mutlaka uğruyorum. Bu poğaça tarifinizi ben de denedim. Hatta bir günde iki kere yaptığım oldu. Sonuç harika idi. Ailem çok beğendi, afiyetle yedik. Üçüncü yapışımda peynir yerine damla çikolatasını iç harç olarak kullandım. Tatlı kruvasanlar elde ettim. Üzerlerine de pudra şekeri serptim. Yani ben artık bu hamuru hem tatlı hem de tuzlu olarak favori tariflerimin arasına bir numaraya aldım. Kötü yorumları görmemezlikten gelin; kendini bilmezler dünya var oldukça herzaman olacaktır. Bu yüzden siz bizleri tariflerinizden mahrum etmeyin. Allah' a emanet.
    Sevgilerimle; Hanımeli

    YanıtlaSil
  48. Sevgili Şaziye Hanım;
    Uzun süredir sitenizin sessiz takipçilerindenim. Tariflerinizi ve sıcak tavrınızı severek izliyorum. Hergün Portakalağacı linklerinden sitenize mutlaka uğruyorum. Bu poğaça tarifinizi ben de denedim. Hatta bir günde iki kere yaptığım oldu. Sonuç harika idi. Ailem çok beğendi, afiyetle yedik. Üçüncü yapışımda peynir yerine damla çikolatasını iç harç olarak kullandım. Tatlı kruvasanlar elde ettim. Üzerlerine de pudra şekeri serptim. Yani ben artık bu hamuru hem tatlı hem de tuzlu olarak favori tariflerimin arasına bir numaraya aldım. Kötü yorumları görmemezlikten gelin; kendini bilmezler dünya var oldukça herzaman olacaktır. Bu yüzden siz bizleri tariflerinizden mahrum etmeyin. Allah' a emanet.
    Sevgilerimle; Hanımeli

    YanıtlaSil
  49. Sevgili Şaziye Hanım;
    Uzun süredir sitenizin sessiz takipçilerindenim. Tariflerinizi ve sıcak tavrınızı severek izliyorum. Hergün Portakalağacı linklerinden sitenize mutlaka uğruyorum. Bu poğaça tarifinizi ben de denedim. Hatta bir günde iki kere yaptığım oldu. Sonuç harika idi. Ailem çok beğendi, afiyetle yedik. Üçüncü yapışımda peynir yerine damla çikolatasını iç harç olarak kullandım. Tatlı kruvasanlar elde ettim. Üzerlerine de pudra şekeri serptim. Yani ben artık bu hamuru hem tatlı hem de tuzlu olarak favori tariflerimin arasına bir numaraya aldım. Kötü yorumları görmemezlikten gelin; kendini bilmezler dünya var oldukça herzaman olacaktır. Bu yüzden siz bizleri tariflerinizden mahrum etmeyin. Allah' a emanet.
    Sevgilerimle; Hanımeli

    YanıtlaSil
  50. Özür dilerim; böyle bir blogger sitesine ilk kez yorum gönderiyorum. Bu nedenle yorumumun gelmesi için vakit geçmesi gerektiğini bilmiyordum. Yanlışlıkla üç kere gönderdim.
    Sevgilerimle; Hanımeli

    YanıtlaSil
  51. selammm!! Yaptım çok güzel oldularr.. çok hızlı yapılıyor bence.. harç olarak herhalde kıyma da konulabilir. teşekkur edeirm tarif için. Allah'a emanet olun:)

    YanıtlaSil
  52. DÜN KAHVALTI İÇİN HAZIRLADIM VE ÇOK NEFİS OLDULAR..İÇ OLARAK PATATESLİ VE PEYNİRLİ OLMAK ÜZERE 2 ÇEŞİT YAPTIM..İKİSİ DE BİRBİRİNDEN LEZİZ OLDULAR..LÜTFEN BENCE HERKES DENESİN BU TARİFİ DERİM

    YanıtlaSil
  53. ben hafta sonu yaptım. benimkinden de 16 tane çıktı. ben yarısını peynirli, yarısını da patatesli yaptım. çok nefis oldu.

    YanıtlaSil
  54. iyi gunler saziye hanim ben siviyagla yaptim olmadi.ama tadi ve goruntusu cok guzel oldu.beyim benim denemelerimden bikmisti.yinemi deneme dedi ve bu sefer cok sasirdi.iyiye gittigimi soyledi.cok tesekkurler tarifin icin. fatos

    YanıtlaSil
  55. tarifteki resimlere dayanamayıp gördüğüm anda denedim sonuç harika oldu ellerinize anlatan ağzınıza paylaşan yüreğinize sağlık :) teşekkürler

    YanıtlaSil
  56. Merhaba.. Poğaça mı desem yoksa börek mi bilemedim şaziye hanım.. Nefis oldular.. Dün yapabilmek için zamanım oldu ancak. hemen kendi yaptığım peynir ile biraz kahvaltılık peyniri karıştırıp yaptım ve gerçekten de nefis oldular. bugün de ıspanak+bir çorba kaşığı beyaz peynir+dünkü yemekten artan beşamel sos u karıştırarak yaptığım iç ile hazırladım. böyle de nefis oldular. sanırım bu poğaçada önemli olan şey sizin de bahsettiğiniz fazla bastırmadan yavaş yavaşa açmak. çok fazla ince açılınca ve bastırılınca katlar yok oluyor ve sanırım tel tel olması da mümkün olmuyor. ama bastırmadan itina ile yavaş yavaş genişletirsek, zaten keserken daha, kenarlarından katları görünüyor =) böylesi güzel bir tarifi bizim ile paylaşamanızdan dolayı çok teşekkür ederim.. Ramazan'a Allah nasip eder de erişirsek inşaallah, iftarlık olarak düşünüyorum mutlaka.. sahur için de olur ancak belki biraz sonrasında hararet yapabilir. Yeni tariflerinizi merak ve ilgi ile takipteyiz ;)
    not : denediğim tariflerinize, www.hanimlar.com sitemizde kaynak göstererek yer vermek isteriz; müsaade ederseniz.. sevgilerle.. zeynepmeltem

    YanıtlaSil
  57. Sevgili Fatos, sıvıyağ pek uygun değil bu tarif için, açarken yufkaların aralarından sızıyor.

    Zeynep Meltem, beğendiğinize çok sevindim. Tariflerimi yayınlamanız beni mutlu eder, selam ve sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  58. ne kadar güzel görünüyor poğaçalar, ellerinize sağlık, yalnız birşey soracam, üst üste konulunca hepsi birden açılıyor değil mi?

    YanıtlaSil
  59. harika olmuş poğaçalar, yalnız birşey soracam, üst üste koyunca hepsi birden mi açılıyor yoksa tek tek mi?

    YanıtlaSil
  60. Mehaba,
    Tarifinizi hafta sonu denedim süper oldu.Ben iç harcı olarak peynir ve maydanoz kullandım.Hamur açmasını bilmediğimden biraz zorlan dım ama sonuç çok güzel oldu.Tarif için çok çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  61. Ben denedim, ama hamurları tek tek açmışım, tam olarak anlayamamışım, üstsüte hepsini birden açacağımı. O yüzden hem çok küçük oldular, hemde kabarmadılar. Kabarmamasının sebedi de tek tek açmammı acaba? teşekkürler..

    YanıtlaSil
  62. evet benimde favori pogacam oldu.. ama sunu soyleyeyim ilk yaptigimda 75gr-100gr arasi tereyağ kulandim 2. defada daha az kullandim. ilkki kadar lezzetli olmadi..

    YanıtlaSil
  63. kepekli undan yapsam ve içine şeker koymasam olurmu acaba....

    YanıtlaSil
  64. BUGÜN AKŞAM GELECEK MİSAFİRLERİMİZ İÇİN POĞACAYI DENEDİM ÜSTÜNE.ACAYİP BİR ŞEKİLDE KABARDI VE PUF GİBİ OLDU.ÜSTÜNE YUMURTA SÜRDÜKTEN SONRA HAŞHAŞ DÖKTÜM VE HOŞ BİR GÖRÜNTÜ ELDE ETTİM.BU TARİF ÇOK BASİT VE ÇOK LEZZETLİ GERÇEKTEN BENİM FAVORİ POĞACAM OLMAYA ADAY.ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ.DENEMEYEN ARKADAŞLAR NE DURUYORSUNUZ HEMEN DENEYİN.SEVGİLER...ÇİĞDEM

    YanıtlaSil
  65. ellerine saglik mukemmel gozukuyolar.simdi denemek istiyorum.umarim seninki gibi harika olur.neticesini tekrar yazarim.ben hafize

    YanıtlaSil
  66. öyle güzel bir poğaça ki ,bugün yaptım çok lezzetli yumuşak aynı zamanda gevrek bir sonuç alınıyor.teşekkürler tebrikler.
    not soru:şekerlisi de denendi mi acaba, kruvasan gibi biraz hamuru.
    tekrar teşekkürler
    (mükemmel bir tarif denemek isteyenlere tavsiye ederim)

    YanıtlaSil
  67. Ben de bugün bu pogacayi yaptim.Harika oldular.Biraz croissant'a bezediler.Tarif icin cok tesekkürler.Sevgiler,Senem.

    YanıtlaSil
  68. evet bende dün akşam yaptım çok güzel oldular bende abimlerdeydim orada yaptık misafirlerimizde vardı. herkes merakla bekledi nasıl birşey olacak diye ama sonunda çok büyük büyük oldular vede herkes çok beğendi. ama içerisine suvıyağ yerine zeytinyağı koyduk, birde üçgenler çok küçük oldukları için peynirleri çok az koyduk herkes içinde peynir aradı. birde mayanın kokusu beni biraz rahatsız etti.bu konuda yardımcı olabilirmisiniz. teşekkürler.

    YanıtlaSil
  69. Arkadaşlar, güzel yorumlarınız için teşekkürler, herkese afiyet olsun.
    Pembeli, evet hepsi üstüste konup, birlikte açılıyor.
    İsimsiz-Kepekli undan hiç denemedim, ama şeker koymasan bir zararı olmaz sanırım.
    Lale, şekerli olabilir gibi geliyor, kullanılan yağ miktarını biraz arttırıp, içine çokokrem veya marmelat koyarak kruvasan şeklinde denemeyi düşünüyorum.
    İsimsiz-İnstant maya kullanılabilir, daha kokusuz olur, ama yaşmaya kadar güzel sonuç verir mi bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  70. Selamlar ..tarifinizi denedim tek kelime ile süper teşekkürler .nur

    YanıtlaSil
  71. Merhabalar Saziye,
    Portakal agaci ve tabiiki katmer pogaçalar sayesinde haberdar oldum sitenizden.Dun gece yaptim katmer pogaçalari. Oncelikle ortaligi harika kokular sardi, pistikten sonra da baktik tadina esimle birlikte.çok lezzetli ve çitir çitir olmuslardi.yani gecenin o saatinde aldigimiz kalorilere degdi dogrusu.Bu sicacik siteniz ve katmer pogçalarinizniz için tesekkurler...dostçakalin!!
    Sultan

    YanıtlaSil
  72. Sevgili Sultan ve Nur, beğenmiş olmanıza çok sevindim, afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  73. MERHABA ŞAZİYECİM,UZUN ZAMANDIR BAKAMADIM,AMA NEFİS ŞEYLER YAPMIŞSIN ELLERİNE SAĞLIK.BİZ TEKRAR LOKANTAYI AÇIYORUZ.BEN DE SENİN TARİFLERİ YAPAYIM BUDAN SONRA NE DERSİN?

    YanıtlaSil
  74. inanılmaz güzel görünüyor şöyleelimi uzatıp birtanesini alıverim geldi
    ellerinize sağlık haftasonu misafirlerim var bende yapacağım

    YanıtlaSil
  75. tarifiniz cok hosuma gitti. Annemleri agirlamak istiyorum hafta sonuna, bu pogcalari bir gun onceden yapsam tazeligini, yumusakligini korurmu ?? acilen cevap verirseniz bende ona gore yaparim...
    cok tesekkurler

    YanıtlaSil
  76. Feda, misafir geleceği zaman ben de akşamdan yapıyorum, yeni piştiği zamanki tazeliği olmuyor tabii, ama servis yapmadan önce fırında biraz ısıtırsan yine de güzel oluyor.

    YanıtlaSil
  77. Meraba,
    Harika bir tarif. Dun aksam denedim cok guzel oldu. (Ozellikle hayatinda ilk defa hamur acan birisi icin)Firinda pisen pogacalarima bakip bakip kendimle gurur duydum. :)Tesekkurler. Ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  78. Bende Sitenizi "sessizce" takip edenlerdenim - gercekten mükemmel bir Site yapmissiniz - kutlarim!
    Tarifinizi ac önce denedim ve cok güzel oldu. Cok tesekkür ederim kendi tariflerinizi bizlerle paylastiginiz icin.

    YanıtlaSil
  79. Bende Sitenizi "sessizce" takip edenlerdenim - gercekten mükemmel bir Site yapmissiniz - kutlarim!
    Tarifinizi az önce denedim ve cok güzel oldu. Cok tesekkür ederim kendi tariflerinizi bizlerle paylastiginiz icin.

    YanıtlaSil
  80. Sevgili Sema, hamur açmada acemi olanların bile rahatlıkla yapabilmesine çok sevindim, ellerine sağlık.

    Sevgili Arzu, beğenmenize çok sevindim, övgüleriniz için teşekkürler. Siteyi sessizce değil seslice takip edin:) Tariflerimiz, yapanların tecrübeleriyle ve benim göremediğim eksiklerin söylenmesiyle zenginleşiyor. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  81. yorumuma birsey eklemeyi unutmusum :-)
    Hamurun arasina Tereyagini erittikten sonra sürdüm (acelem oldugundan Yagin yumusamasini beklemem mümkün olmadi...
    Harika Tarif icin tekrar tesekkür ederim Saziye Hanim.
    Siteyi mümkün oldugunca "sesli" takip etmeye calisacagim bundan sonra ;-)

    YanıtlaSil
  82. tarifini ortaya çok güzel bişey çıkacak diye denedim, ama beceremedim, kesinlikle kabarmadılar. hamuru kabartmak için bir püf noktası varmı?

    YanıtlaSil
  83. merhaba öncelikle tebrikler, harika bir site hazırlamışsınız,tesadüfen buldum ve bir kaç tarifinizi uyguladım sonuç süper. Ellerinize sağlık. Hatta gaza gelip kızıma pançoyu bile örmeye başladım.O kadar güzel ve net tarif etmişsiniz ki inanın hiç doğrudüzgün örgü bilmeyen ben o biçim örüyorum. Yüreğinize, elinize sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  84. Ellerine saglik Saziye. Boyle super gorunen bir tarif denenmezmi hic. Tarifi gorur gormez hemen denedim. Tam 3 kere yaptim bu pogacalari. Her seferinde super oldu. En cok sevdigimiz hamur isi tariflerinin arasinda yer aliyor artik. Paylastigin icin cok tesekkurler...

    YanıtlaSil
  85. İsimsiz, istediğin gibi olmamasına üzüldüm,hamurun daha iyi kabarması için, üstüste koyduktan sonra açarken fazla ezmeden açmak gerekiyor. Tepside bekletirken de evin sıcaklığı yeterli gelmezse fırını birazcık ısıtıp içinde mayalandırabilirsiniz, bu yöntem kabarmasını kolaylaştıracaktır.

    YanıtlaSil
  86. İsimsiz 2- Bende örgü konusunda pek uzman sayılmam, ama pançoyu çok rahatlıkla ördüm, kızımda çok severek giyiyor. Senin de ellerine sağlık, kızın iyi günlerde kullansın.

    Sevgili Derya, beğendiğinize çok memnun oldum, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  87. En kısa sürede tekrar deneyeceğim, tabi tavsiyelerine uyarak. sevgiler

    YanıtlaSil
  88. bana lahmacun tarifi ver

    YanıtlaSil
  89. Sevgili Songül,yazdığım tariflerin birilerinin hayatında küçücük mutluluklara vesile olduğunu bilmek benide çok mutlu ediyor, çok teşekkür ederim mesajın için. Kayınvalidenin beğenmesine de çok sevindim:)

    YanıtlaSil
  90. ben hayatım da boyle muthıs bırsey yemedım dersem yalan soylemıs olmam benım hamaratlıgımdan mı ne eheuhuheeh sey yanı senden mı kaynaklanıyor bılemıyorum ama herkese duyrulur deneyın mutlaka ben margarın erıttım arasına surdum bırde hamuru kat kat yerlestırdıkten sonra oklav a kullanmadan elle actım harıka oldualr

    YanıtlaSil
  91. Merhaba
    Ben tarifi 2-3 kere denedim gerçekten süper oluyor.Yalnız bir sorum olacak size.Hamuru üst üste koyup açtıktan sonra ben hamur açmayı bilmediğimden merdaneyle sağa solar genişletiyorum ve bu arada hamurun katlarıda eziliyor sanırım.Siz nasıl açıyorsunuz daha sonra sizinkinin katları daha belirgin.Dün akşam tekrar yaptım ve pişirmeden b.dolabına yerleştirdim yengem gelecek misafirleri için bu sabah pişerecekti.Şimdi sırada elmalı kurabiye var.Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  92. Mavi44, bende senin açtığın gibi açıyorum fakat fazla bastırmadan açmaya çalışıyorum. Akşamdan yapıp sabah pişirince güzel oluyormu, oluyorsa kahvaltı misafirlerim için bende öyle yapayım.

    YanıtlaSil
  93. Merhaba saziye
    Tarifin gercekten harika gorunuyor gorur gormez denedim ama neyazikki sonuc hicte guzel olmadi. yani ne bileyim pufuduk pufuduk yerine yilisik bi pogaca oldu yani kucucuk gulunc bisey oldu. Neden olmus olabilir bir fikrin varmi bu konuda? yardimci olursan cok mutlu olucam simdiden tsk ederim
    mehtap

    YanıtlaSil
  94. Merhaba tekrar
    Ben bu tarifi son iki seferdir akşamdan hazırlıyorum yumurtasını da sürüp pişirmeden buzdolabına yerleştiriyorum.Pişirmeden 2 yada 3 saat önceden buzdolabından çıkarıyorum ki mayalansın.(Buzdolabında beklediğinden mayalanması biraz zaman alıyor)Sonuç yine süper oluyor.Ben diğer mayalı hamurlarımıda akşamdan yapıp sabah pişiriyorum.Hiç bir sorun olmuyor.Şaziye hanım teşekkürler tekrar tekrar...

    YanıtlaSil
  95. Sevgili Mehtap, çok üzüldüm istediğin gibi olmamasına. Ben 5-6 defadır yapıyorum hep çok iyi sonuç aldım. İstersen tarife ve yorumlara bir daha göz atıp atladığın bir yer varmı bak. Sevgiler.


    Mavi44, çok teşekkürler, ne kadar iyi oldu bunu bildirmen. Ben kahvaltıya misafir olduğunda çok erken kalkıp yapıyorum mayalı hamurları, bir daha ki sefere akşamdan deneyeceğim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  96. slm şaziye poğaçanı bugün misafirlerim için denedim sunucuna ben bile inanamadım o kadar kabardılar ki tepsiye sığmayıp birbirlerine yapıştılar lezzeti de süper oldu.bundan sonra ki denediğim de hamuru ikiye bölüp dörtlü katlar halinde daha ufak yapmayı denicem.genelde mayalı pastalarda pek başarılı değildim ama sayende püf noktasını öğrendim tepsi mayası çok önemliymiş sana çok teşekkür ediyorum diğer tariflerini de en yakın zamanda denicem yeni tariflerini de bekliyorum.filiz

    YanıtlaSil
  97. Merhaba Sevgili Şaziye,
    Katmer poğaçayı yorumlardan etkilenerek dün akşam yaptım. İnanılmaz bir lezzet ve müthiş bir görüntü. Tam tarifi uyguladım margarin yerine tereyağ kullandım, yumuşacık ve çıtır çıtır 16 adet poğaçam oldu. Eşim, çocuklarım ve iş arkadaşlarım çok beğendiler. Denemeyen herkesin denemesini şiddetle tavsiye ederim. Bu hafta tekrar yapacağım ama bu sefer 4'lü iki grup halinde yapmayı düşünüyorum. Bu tarifi bizimle paylaştığın için çok çok teşekkür ederim. Hatice'nin mayalı poğaçalarından sonra bugüne kadar yaptığım en harika poğaçalardı.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  98. ah ah birde kilo yapmasa biz türk hanimlari hamur isi yapinca hatdinden fazla yemeden duramiyoruz ondan sonra böyle benim gibi internetden resmine bakiyorum sadece
    sevgilerimle.Gülcan

    YanıtlaSil
  99. merhaba, mayali hamur denemekten korkan biri olarak denedim ve sonuca ben de hayret ettim.harika oldular.bugun tekrar yapmayi dusunuyorum.tesekkurler bu super tarif icin.kanada'dan tulay.

    YanıtlaSil
  100. saziye hanim,ellerinize saglik,tarif paylasiminiz icin cok tessekkür ediyorum,katmer pogacayi arkadasimin gelecegi gün yapmistim ,evdekiler ve arkadasim cok begendiler
    sevgilerimle Hülya

    YanıtlaSil
  101. şaziye hanim bu harika tarif icin tsk'ler..6 kez yaptim ve her seferinde ayni sonucu elde ettim (ancak simdi yorum yapma imkani buldum), bizimkiler pogaca yapayim dedim mi katmerlisinden yap diyorlar baska pogaca da istemiyorlar. eline ve paylasimin icin yuregine saglik, hersey gonlunce olsun.

    YanıtlaSil
  102. Saziye,

    bugun denedim pogaca tarifini ve tadar tatmaz hemen yorum yazayim oldum, harika oldular, hemde ne az vakit alan seyler bunlar, ben biraz sabirsizim, o yuzden firini isitip sonrasinda ilik ayara getirip, 5-10 dakika mayalandirdiktan sonra pisirdim, ve harika oldular, bundan sonra misafir geldiginde kurtarici bir tarifim daha oldu:))tesekkurler paylasimin icin:)

    YanıtlaSil
  103. selam cok guzel gorunuyor 8 katti birden mi sariyoruz onu anlayamadim ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  104. Merhaba Saziye hanim
    Sayfanizi biraz önce okudum ve bu nefis katmer poaca tarifinizi denedim.Sicakkende tadina baktim cok nefis oldu.Tesekur ederim.
    Biz Isvec'te yasiyoruz ve hergun firsat buldukca sayfalarinizi okuyorum. Bende cesitli hobilerle ugrasiyorum ve sayfalarinizdan cok faydalaniyorum. Bende ileride bir sayfa duzenlemeyi dusunuyorum.

    YanıtlaSil
  105. Sevgili arkadaşlar, beğenileriniz ve güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.
    Anonymous, evet sekiz katı birden sarıyoruz.

    YanıtlaSil
  106. Saziye Hanim hemen hemen her misafire yapiyorum sizin katmer poacanizi.Sonuc herzaman mukemmel.Cok tesekkurler...gulten

    YanıtlaSil
  107. merhaba ben bahar katmer pogacinizi defalarca yaptim cok leziz arti bvugun arkadasa ogretmek amaciyla onlarda yaptik .. o un ile degilde oylesine acdi . daha boyle corek tadinda oldu sorum su olacak sizdemi bu hamurlari tek tek unla aciyorsunzuz ben oyle yapinca daha guzel sonuc aliyorumda .. cevabiniz icin tskler

    YanıtlaSil
  108. Evet, bende tek tek unlayarak açıyorum. Daha sonra aralarına tereyağ sürerek üstüste koyup açıyorum ve bu açışımda da masaya un serpiyorum.

    YanıtlaSil
  109. merhaba henuz poğacanızı denemedım fakat cok guzel görünüyorlar.yarın mısafırlerım var ılkkez denıyeceğim yorumlar sayesinde endişemde yok zaten .emınım guzel olurlar fakat benım sormak ıstedıgım sey bu poğaçaların kalma suresı uzun olurmu.yanı yapsak bır kac gun tazelığini muhafaza edebılırmı.teşekkürler şaziye...betül

    YanıtlaSil
  110. Sevgili Betül, ben mayalı hamurişlerini yeni piştiği zaman seviyorum. Ama ertesi güne kaldığında da teflon tavada yada fırında hafifçe ısıtarakda yenebiliyor.

    YanıtlaSil
  111. Merhaba Saziye Hanim,

    zaman zaman sitenize ugruyorum ve oldukca da begeniyorum. Ozellikle kucuk kizinizin annem barbie babam boyama kitabi fabrikasinda calissa keske seklinde sozleri arasira aklima gelip beni gulumsetiyor :)

    Bu tarifle ilgili olarak sormak istedigim su olacak: ben yurtdisinda yasadigimdan oklovam yok.Merdane ile acmam halinde istenen buyuklukte ve ezmeden hamuru acabilme olasiligim nedir sizce?

    Simdiden tesekkurler

    YanıtlaSil
  112. Merdane ile fazla büyük açılamayacağı için şöyle yapabilirsiniz;(aslında bu yöntemi hamuru oklavayla da fazla büyütemeyen herkes yapabilir) hamuru 8'e değilde,12 küçük bezeye ayırıp 6'şarlı iki grup olarak üstüste koyup, açabilirsiniz. Böylece fazla büyütmeniz gerekmez. Kolay gelsin, sevgiler.

    YanıtlaSil
  113. Tekrar merhaba,
    merdane ile ilgili oneriniz icin cok tesekkur ederim. Dun yapmistim yanitinizdan hemen sonra. Son derece guzel oldular. Ben harcini kiymali yaptim, cok yakisti. Size de onerebilirim. Ozellikle baharat olarak sadece biraz karabiber ve yenibahar kiymali harca derecesiz guzel tat veriyor.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  114. merhaba.katmer poğaça tarifinizi kızıma uygulattım. ailece çok beğendik, artık çayımıza bu lezzet eşlik edecek. sevgilerle...

    YanıtlaSil
  115. Sevgili Şaziye,
    Tarifini bugün denedim, muhteşem oldu herkes o kadar beğendiki anında bitti, bundan sonra sık sık yapmayı düşünüyorum.. Ellerine sağlık... sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  116. ellerinize sağlık aradığım kolay ve çok hamur işi resimde resimde çok güzel görünüyor hemen mutfağa girip bende deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  117. poğaçalar çok güzel görünüyor ama benim gibi hamur açmasını bilmeyenler sadece resimiere bakmakla yetinmek zorunda

    YanıtlaSil
  118. çok güzel görünüyor. misafirlerime denemeyi düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  119. Merhaba Saziye Hanim.. Pogacanizi inanin her firsatta yapiyorum ve tavsiye ediyorum =) Siteye ekledigimden bu yana gelen yorumlar hep guzeller. Yilin pogacasi gibi birsey oldu Katmer Pogaca =) Evde hayat kurtaran ve hamur acmayi bilemyenlerin bile rahatlikla yapabildigi bir tarif.. Yaptikca size dua ediyorum =) Cennette de guzel paylasimlarda birlikte olabilmek duasi ile..

    YanıtlaSil
  120. Sevgili Zeynep Meltem, mesajınız beni çok mutlu etti, Allah razı olsun.
    Sevgi ve selamlarımla...

    YanıtlaSil
  121. sevgili şaziye geç de olsa denedim bu tarifi. Gerçekten de bu kadar övgüyü hakediyormuş. Benim ilk mayalı poğaça denememdi. Annemin günü için yaptım. 16 adet çıktı ve hepsi çok çabuk tükendi. Eşim bir oturuşta 3 tane yedi :) Bizimle bu güzel tarifi paylaştığın için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  122. sevgili şaziye geç de olsa denedim bu tarifi. Gerçekten de bu kadar övgüyü hakediyormuş. Benim ilk mayalı poğaça denememdi. Annemin günü için yaptım. 16 adet çıktı ve hepsi çok çabuk tükendi. Eşim bir oturuşta 3 tane yedi :) Bizimle bu güzel tarifi paylaştığın için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  123. MERHABALAR SEVGILI SAZIYE ABLA,SONUNDA HERKESIN COK OVDUGU SENIN BU HARIKA KATMER POGACANI BENDE DENEDIM,HARIKA OLDU,AYRICA YAPMASIDA COK ZEVKLIYDI.GUZEL TARIFLERINIZ ICIN COK TESEKKURLER.SEVGILER.HOLLANDADAN GUL.

    YanıtlaSil
  124. Sevgili Şaziye Hanım biraz önce tarifiniz yaptım. Şuan mayalanıyorlar ben tam bir mutfak faciasıyım. En kolay şeyleri bile beceremem. Muhtemelen bunlarda olmaz. Benim yaptığımla sizinkisi o kadar farklı ki. Sanırım biraz ezmiş olabilirim açarken. Ama o kadar çooook güzel gözüküyorlarki dayanamayıp denedim. Bakalım sonuç ne olacak. Olsun bu güzel görüntü için bile çok teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  125. Sevgili Tülay, umarım çok iyi sonuç alırsın.

    YanıtlaSil
  126. Yaptım yaptım yaptım :)) tabi acemi bişey ama yumuşacık (çook yumuşak) ama sizinki gibi çizik çizik yani kat kat olmadı yakında bi daha yapıcam. Sizinki gibi olmasının immmkanı yok ama yanından geçiyor ya oda bişeydir. Ay gece gece çok mutlu oldum vallahi çok sağolun. Tekrar ellerinize sağlık ve teşekkürler. Veee iyi geceler.

    YanıtlaSil
  127. Çok sevindim, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  128. slmlar saziye hanim. sitenize portakalagacinda tarif ararken tesadufen girdim,,ama iyikide girmisim:) tariflerin okadar ilgi cekici ki anlatamam. hele bu katmer pogacalar tam kelimesiyleyle super..pogaca tarifinizi gecen hafa denedim. harika oldular. esim iki gumde bir "yahu senin su pogacadan yokmu bugun??:)" diyor. tariflerini zevkle ve heyecanla deniyorum.
    norvecten sevglilerimle:))

    YanıtlaSil
  129. Harika olmus bu pogacalar, daha onceden de denemistim zaten. son yaptigimda hamuru 8'e bolmek yerine, 16'a bolerek yaptim, bence cok daha iyi oldu sekil itibari ile. bir de ustune sanirim siz sekerli yumurta surdunuz. ben de yakinda blogumda paylasmak istiyorum sonuclari..

    YanıtlaSil
  130. merhabalar;
    ben esra...katmer pogaca gercekten cok guzel oluyor.tarif icin tesekkurler.katlarin arasina surulen yag miktarini artirdigimda pogaca daha kat kat oldu.

    YanıtlaSil
  131. Sevgili Saziye,

    katmer pogacayi ikinci kez denedim, ve yine senin pogacalarin gibi olmadi...ikincisi birinciden cok daha iyi oldu, ama yumusak olmuyor ve milföy gibi görünmüyorlar...fazla ezmeden actim, keserken katlari görünüyor ama piserken gidiyorlar...tereyagini ince sürdüm, gevsek sariyorum...acaba hatam nerede??
    Sevgiler Senay

    YanıtlaSil
  132. ben bile becerdiysem herkes becerebilir herhalde.. hem kolay hem de muthis lezzetli ve gorunumu harika.. neyse, birazdan misafirim gelecek en pratik aklima o geldi onu yapacagim yine :) cok tesekurler saziye.. gercekten..

    YanıtlaSil
  133. Arkadaslar, bana lütfen yardim edin!!! dün asagidaki yorumu yazmistim ama henüz cevap alamadim.
    benim bu pogacalarda aklim kaldi, cok lezzetli görünüyorlar, yorumlardan anlasiliyorki tadida öyle...neden piserken katlari gidiyor, acaba yagini cok ince sürdügümdenmi??

    Dünkü msjim: Sevgili Saziye,

    katmer pogacayi ikinci kez denedim, ve yine senin pogacalarin gibi olmadi...ikincisi birinciden cok daha iyi oldu, ama yumusak olmuyor ve milföy gibi görünmüyorlar...fazla ezmeden actim, keserken katlari görünüyor ama piserken gidiyorlar...tereyagini ince sürdüm, gevsek sariyorum...acaba hatam nerede??
    Sevgiler Senay

    YanıtlaSil
  134. Sevgili Şenay, istersen yağ miktarını biraz arttırarak dene, sanırım katlar daha belirgin olacaktır. Kolay gelsin, sevgiler.

    YanıtlaSil
  135. Merhaba Saziye,

    yine ben!!!
    ama busefer oldular, cok tesekkürler!!! oh be, rahatladim!!!

    Buarada bütün bu sayfada birakilan yorumlari okudum, acaba benim sorunumla karsilasan oldumu diye, ve hos olmayan seyler okudum...kendini bilmez terbiyesizlerin yorumlarina kulak asma sen lütfen...Ellerine ve emegine saglik...ben sizin sayenizde biseyler becerebiliyorum. ALLAH RAZI OLSUN!!!
    Sevgiler
    Senay

    YanıtlaSil
  136. ŞAZİYE MERHABA BEN AYSEL SIKI TAKİPÇİLERİNİZDENİM KATMER POĞAÇA TARİFİNİ YAPTIM ŞUANDA FIRINDAN ÇOK GÜZEL KOKULAR GELİYO YENİ TARİFLERİNİZİ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.KOLAY GELSİN.ELLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  137. çok güzel ellerinize sağlık.GÜL

    YanıtlaSil
  138. Sevgili Saziye,bu pogacalari ilk gördügümde cok güzel görünüyorlar , denesemmi diye cok düsündüm, iyikide denemisim. Hic pisman degilim senin resimli tarifiyinde sayesinde, ilk denememde daha pisirmeden lokum gibi oldular.Artik pogaca yapicam zaman (pogacanin adinida degistirdim "saziye pogaca" oldular)ilk bunlari yapiyorum. Ellerine saglik kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  139. Güzel yorumlarınız için teşekkürler:) deneyip beğenen herkese afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  140. Merhaba Şaziye hanım,
    Portakal ağacı aracılığıyla haberdar olduğum Katmer poğaçaları ben de dayanamayıp denedim. Harika oldular. Ben bu kadar olumlu yoruma güvenip iki tepsi yani iki ölçü yaptım. İyi ki de öyle yapmışım.İkinci tepsidekileri de piştikten ve soğuduktan sonra no frosta kaldırdım. İhtiyaç anında mikrodalgada ısıtıp hemen ikram ediyorum. Fırından yeni çıkmış gibi lezzetli oluyorlar. Bir dahaki yapışımda yine iki ölçü yapıcam ve bu sefer tereyeğını biraz daha fazla sürücem ki katmanlar sizinki gibi daha belirgin olsun. Bi de hamurları açarken un kullanıcam geçen sefer unsuz olarak açmıştım.
    Favori poğaça tarifimiz oldu.
    Çok teşekkürler.
    Fatma

    YanıtlaSil
  141. Hayatimda yaptigimda yedigimde en guzel pogacaydi. Ustelik diger pogacalara gore daha hizli yapiliyor. Tarif icin cok tesekkur ederim.

    YanıtlaSil
  142. tşk.Kesinlikle muhteşem bir tarif herkezin denemesini tavsiye ediyorum ben hafta sonu denedim ve de çok güzel kabardılar içi yumuşacık bir poğaça yemek yemeyen ve sürekli oyun oynatarak yemek yedirdiğim kızım bayılarak yedi bu poğaçayı eşim börek, poğaça vb hamur işlerini asla yemez ve o bile çok beğendi ve daha yokmu dedi bu tarifi bizimle paylaştığınız için teşekürler.Bazı arkadaşlar kabarmadığını yazmış ben fırını çok az ısıtıp içine koyup mayalandırdım ve de çok güzel de kabardılar hamurda oldukça kullanılışlı çok kolay şekil alan ve açılan bir hamur.

    YanıtlaSil
  143. Merhabalar
    Tarifinizi bugün denedim. 2 ölçü yaptım ve 1 paket instant maya kullandım. Gerçekten enfes oldu. Katları tek tek ayrıldı. Bundan sonra sık yapılacaklar listesine girdi. Çok teşekkürler size..

    YanıtlaSil
  144. merhaba. tarifinizi denedim, hosumuza gitti. musadenizle ingilizce sitemde de, cevirisini vererek yayinlamak istiyorum. mumkun mu?

    YanıtlaSil
  145. şaziye hanım merhaba.bugün tarifinizi denedim.ama benimki tepside mayalama işlemini yaparken yayıldı.çok üzüldüm.tadı güzeldi gerçi.acaba nerde hata yapmış olabilirim?cevaplarsanız çok sevinirim,çünkü tekrar yapmak istiyorum.

    YanıtlaSil
  146. merhaba acaba kuru mayayla yapılabilir mi tarif, çok güzel görünüyorlar teşekkürler

    YanıtlaSil
  147. Şaziye bu tarifi iki sefer denedim bu gece tarınkji misafirim için 3. olarak deneyeceğim. İkisindede çok güzel olmuştu. Teşekkür ederim bu kadar güzel ve lezzetli bi poğaçayı bizimle paylaştığın için.

    YanıtlaSil
  148. poğaçanın görünümü çok hoşuma gitti en kısa zamanda deneyeceğim acaba çabuk bayatlarmı yoksa özelliğini uzun süre korurmu çünkü bazı poğaçalar öyle oluyor yarına kaldımı çok kuru yada bayat hissi veriyor ayrıca başka ilginç tarifleriniz varmı bilmek isterim mutfakçı ebru

    YanıtlaSil
  149. poğaçanın görünümü çok hoşuma gitti en kısa zamanda deneyeceğim acaba çabuk bayatlarmı yoksa özelliğini uzun süre korurmu çünkü bazı poğaçalar öyle oluyor yarına kaldımı çok kuru yada bayat hissi veriyor ayrıca başka ilginç tarifleriniz varmı bilmek isterim

    YanıtlaSil
  150. poğaçanın görünümü çok hoşuma gitti en kısa zamanda deneyeceğim acaba çabuk bayatlarmı yoksa özelliğini uzun süre korurmu çünkü bazı poğaçalar öyle oluyor yarına kaldımı çok kuru yada bayat hissi veriyor ayrıca başka ilginç tarifleriniz varmı bilmek isterim mutfakçı EBRU

    YanıtlaSil
  151. Nefis görünüyorlar Misafire sunmak için çok iyi bir seçim. Hemen denemeyi düşünüyorum. Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  152. Ellerinize sağlık denedim çok güzel oldu.teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  153. Sevgili şaziye ellerine sağlık bende bu yorumlardan sonra kesin yapmaya karar verdim sadece öğrenmek istediğim mayalandırma sıcak bir ortamdamı yoksa oda sıcaklığı yeterlimi cevaplarsan sevinirim.. Sevgiyle kal....

    YanıtlaSil
  154. Sevgili şaziye ellerine sağlık bende bu yorumlardan sonra kesin yapmaya karar verdim sadece öğrenmek istediğim mayalandırma sıcak bir ortamdamı yoksa oda sıcaklığı yeterlimi cevaplarsan sevinirim.. Sevgiyle kal....

    YanıtlaSil
  155. Sevgili Selen, oda sıcaklığı yeterli oluyor ama daha çabuk kabarması için fırını hafif ılıtıp, tepsiyi içine koyup mayalandırabilirsin. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  156. S.aleykum Saziye bacim tarifleriniz bi harika ALLAH razi olsun bizlerle bu güzel tarifleri paylastiginiz icin...

    Sizin verdiginiz tarifleri baska bir sitede yayinliyabilirmiyim izin varmi acaba...bu soruma cevap verirseniz cok memnun olurum...

    YanıtlaSil
  157. Merhaba saziye hanim.
    Bugün misafirim vardi ve sizin katmer poacanizi yaptim, ayni ölcülerde. Harika oldular ve bendede 12 tane cikti. Misafirimde okadar begendiki, hemen tarifini aldi. Önce hazir milföy hamurumu diye sordu. Olmadini söyleyince, sasirdi. Tarif icin tesekkürler... ellerinize saglik
    yeni güzel tariflerinizi bekliyoruz.
    Almanyadan selamlar, Süheyla

    YanıtlaSil
  158. merhaba
    bende bugün denedim gerçekten resimde gözüktüğü gibi oluyor.ve tadıda görüntüsü gibi çok güzel.tarif için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  159. saziye hanım bu poğaçayı bende denedim ve eğer sakıncası yoksa sizin bloğunuzdan aldığımı belirterek kendi bloğuma koyabilirmitim tarifi?

    YanıtlaSil
  160. ellerinize saglik cok güzel bir tarif.Bende yaptim herkes cok bayildi.Ben Almanyadan yaziyorum. ilk defa böyle güzel bir pogaca yedim.cok tesekkürler ben meral

    YanıtlaSil
  161. poğçanızı yaptık çok beğendik çok lezzetliydi ellerinize ve ellerime sağlık

    YanıtlaSil
  162. Selamlar...Ben de uzun süredir sadece resimlere bakmaklar yetiniyordum ki bu hafta sonu cesaret edip denedim ancak mayalandıktan sonra dolaba kaldırmak gibi bir gaflette bulundum , yorumların hepsini de okumamıştım...mayalı hamurları yoğurur yoğurmaz dolaba kaldırabiliyormuşuz...bunu da misafirlerden öğrendim, sabah olunca da mayalandırıp fırına verebilirmişiz.
    Bir de görüntüsünün resimdeki gibi yani üstleri son derece güzel koyu bir renk altlarının ise pamuk gibi olması için ne yapmamız gerekir...
    Selametle...zeynep...

    YanıtlaSil
  163. sararken içine peynirden baska seyler koyuluyor mu??

    YanıtlaSil
  164. Merhaba Saziye hanim , ben Diydem; sitenizi bugun portakal agacindan kesfettim. ellerinize saglik , harika gorunuyorlar. tarifi aldim, esim icin hemen yapicam, insallah goruntudeki kadar benimkilerde guzel olur.

    YanıtlaSil
  165. ben bişeyi anlamadım üst üste mi açacağız yoksa 8 taneden bir yufkamı yapacağız.NURCAN IŞIK

    YanıtlaSil
  166. poğaçanızın görüntüsüne bayıldım çok güzel ama bir türlü yapamadım.NURCAN IŞIK

    YanıtlaSil
  167. ben bişeyi anlamadım üstüste mi koyulup açılıyo yoksa ayrı ayrı mı anlamadım bana yardım edin NURCA IŞIK

    YanıtlaSil
  168. Sevgili Zeynep, altlarının fazla kızarması sanırım fırınla ilgili.

    Sevgili Özlem, istediğin iç malzemesini kullanabilirsin.

    Sevgili Didem, inşallah iyi sonuç alırsın, kolay gelsin:)

    Sevgili Nurcan, 8 küçük yufkayı, aralarına yağ sürerek üstüste koyup, bir kerede açıyor ve tek yufka elde ediyoruz.

    YanıtlaSil
  169. saziye hanim ellerine saglik,beceriksizligime ragmen yaptim,cooook guzel oldular,oturmam vardi ve herkes tarifini istedi,sayenizde herkesi sasirttim,size ne kadar tessekur etsem az,insanin yaptigi tarif begeni toplayinca cok mutlu oluyor,birkez daha tess,dank u

    YanıtlaSil
  170. bu pogoça tek kelimeyle süper.tarifini aldığım günden itibaren nerdeyse günaşırı yaptım.ve yapyığım herkes tarifini istedi.teşekkür ederim.güzel birşeyler yapabilmek kendimi mutlu hissettiriyor.SAYENİZDE...

    YanıtlaSil
  171. Merhaba Şaziye Ablacım ;
    Katmer Poğaçanı denedim süper oldu, annem daha da güzelini yaptı. Yaptığım poğaçayı siteme koydum, sizden her geçen gün yeni birşeyler öğreniyorum. teşekkür ederim. sevgiyle... (mutlulukdefteri)

    YanıtlaSil
  172. merhaba ablacım bugün eşim şehir dışına çıkıyor bende yolluk bişeyler istedi bende internette poğaça tariflerine bakarken senin tarifini gördüm. çok beğendim yaptım şuan yarım saatlik mayalanma sürecinde. inşaallah benim de katmer katmer olur. emeğiniz ve bizi bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  173. bugüne kadar sayısını hatırlayamayacağım kadar poğaça tarifi denedim ve sonuç hep hüsran olmuştu ama şimdi doğru tarifi buldum üstelik tam bir oklava kullanma özürlü olarak gayet güzel katmer katmer oldu müstakbel kaynanam da çok beğendi:) ellerinize sağlık teşekkürler

    YanıtlaSil
  174. merhaba öncelikle bu güzel tarif için çok teşekkürler ben sabh kalktım ve aniden akyınvalidem aradı ve misafri geldi kızım çabuk çayın yanına bişliler yap dedi bende sizin poğaçanızı denedim çok pretik ve zevkliydi yapması şuan pişiyor pufuduk pofuduk kabardılar tekrar teşekkürler....

    YanıtlaSil
  175. ellerinize sağlık çok beyendim komşularım gelmişti onlarda bayıldı aynı sizinki gibi oldu teşşekkürler

    YanıtlaSil
  176. şaziye abla ben serap 16 yaşındayım ve hayatımda ilk defa bi poğoça yapmayı denedim ve müthiş oldu çok teşekkür ederim o kadar güzel olduki sabah kalvatıya bile yaptım annemler çok beğendiler:)))

    YanıtlaSil
  177. Serapcım, başarılı sonuç almana çok sevindim, ellerine sağlık, yiyenlere de afiyet olsun. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  178. şimdi deneyeceğim .eminim çok güzel olacak.

    YanıtlaSil
  179. şimdi deneyeceğim .eminim çok güzel olacak.

    YanıtlaSil
  180. denedim çok güzel oldu başka tariflerde yazın

    YanıtlaSil
  181. şaziye abla bnde 16 yaşındayım..bnde bugn yptım bu tarifi..kuzenlerle pikniğe gitmek için anlşmıştık bnde bunu yptım bugün..yarın götürcem ..şmdi fırından çıkardım birz şekilsiz oldu ama tadı güzeldi:)bakalım yrın beğencekler mi? ..çok teşekkür ederiz bu tarif için..

    YanıtlaSil
  182. saziye abla bende yaptım çok güzel oldu acaba çikolatayla denesek nasıl olur yardımcı olurmusun

    YanıtlaSil
  183. çok güzel ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  184. tarif çok güzel ben yaptım ayrıca akrabalarımda çok beğendiler onlarda tarifini aldılar çok teşekkürler bu gün yine yapıcam eminim ilk yaptığım gibi güzel olur rica edersem daha çok tarif verin:)

    YanıtlaSil
  185. merhaba ben profesyonel bir uluslar arası ekmekciyim yapmış oldunuz yani gatmer diye nitelendirdiginiz ekmegin ismi crosant'tır ve fransız usulu bir çörektir

    YanıtlaSil
  186. katmer türkiye ye hasbir çörektir tahinden yapılır ve tavada pişirilir lütfen insanları yanış yönlendirmeyin

    YanıtlaSil
  187. EVET PISTILER VE KOCAMAN OLDULAR PUFIDIK PUFIDIK DAHA YEMEDIM AMA KOKUSU HARIKA HIMM

    YanıtlaSil
  188. ellerinize sağlık çok hoş olmuş da.size bir sorum olacaktı:)ben mayalı poğaça yapıyorum fırındayken iyi güzel kabarıyor ama fırından çıkarınca birden sönüyor inceliyor.ama ben kabarık ve yumuşak kalmasını istiyorum.bunun için ne yapmamı önerirsiniz.acaba yetersiz mi pişiriyorum??şimdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil
  189. mükemmel şimdi denedim

    YanıtlaSil
  190. bende tarifinizi denedim
    hatta şimdi fırınde cok güzel kabardılaüstelikte orucum okadar güzel kokuyorki.orucumu acaracmaz ilk işim tadına bakmak.görünüşü kadar tadıda mükemmeldir eminim sagolun

    YanıtlaSil
  191. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor. Bende denedim fakat neden bilmiyorum fırına atınca kabarmadı. Acaba nerde hata yaptım

    YanıtlaSil
  192. Merhabe ellerinize saglik, bende denedim fakat firina atinca hic kabarmadi. Acaba neden?

    YanıtlaSil
  193. Merhabe ellerinize saglik, bende denedim fakat firina atinca hic kabarmadi. Acaba neden?

    YanıtlaSil
  194. Sevgili Fatma, tepside yeterince bekletmemiş olabilir misin?

    YanıtlaSil
  195. merhaba, ellerine saglik, görünüsü gercekten cok güzel. ben de yaptim simdi. firindalar ve vallahi yiyesim geliyor. 12 pogaca cikti fakat, biraz büyük oldular. sizde de acarken hamurun üst kati yirtildimi? aslinda ben hamur isini hic beceremen de bu sefer cok güzel biseye benzedi. tekrar ellerine saglik. öznur

    YanıtlaSil
  196. merhaba, terkar ben, öznur. daha yeni okudum, sen izmit tenmisin. benim ablam da izmit te kaliyor. her sene orda izin yapariz. sen neresinde kaliyorsun abla?

    YanıtlaSil
  197. MERHABA SAZİYE HANIM..
    TARİFİ PORTAKAL AGACINDA GÖRDÜM VE HEMEN BAKTIM.ANNEMIN YAPTIGI HAMURA COK BENZIYOR AMA DIREK ACARAK YAPIYORDUK.BIRDE BOYLE KAT KAT DENEYECEGIM MUTLAKA.ELLERİNİZE SAGLIK.AYRICA BENDE TARİFLERİMİ YAYIMLAMAK ISTIYORUM NASIL YAPICAM? YARDIMCI OLURSANIZ SEVINIRIM...

    YanıtlaSil
  198. harika bişeyyy oluyo tşk

    YanıtlaSil