Cumartesi, Şubat 04, 2006
ISPANAKLI PASTA
Malzemeler
3 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tozşeker
2 su bardağı un
1 su bardağı robotta çekilmiş çiğ ıspanak yaprağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tozşeker
Ayrıca; 1 su bardağı süt
1 paket kremşanti
Yapılışı
Ispanakları yıkayıp iyice süzdürdüm ve yaprak kısımlarını robottan geçirdim. Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırptım. Sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip biraz daha çırptım. Ispanakları ekleyip iyice karıştırdım ve yağlanmış kalıba döküp, 175 derece fırında 25-30 dakika pişirdim.
Krema malzemelerini karıştırıp, pişirdim ve soğuttum. Krem şantiyi 1 bardak soğuk sütle çırpıp, soğumuş olan diğer kremayla karıştırdım. Kekin kenar kısımlarını bıçakla kesip, çıkan kırıntıları rondodan geçirdim. (Bu kırıntılar krema döküldükten sonra pastayı süslemek için kullanılacak.)
Keki ikiye kesip, arasına ve üstüne krema sürdüm ve kırıntılarla süsledim.
(Tarif, önceki gün ziyaretine gittiğimiz bir arkadaşımıza ait. )
Hülya hanım, yorumunuzu okudum, çok teşekkür ederim, iki defa da cevap yazdım, fakat bloggerda dün akşamdan beri bir problem var galiba, yorumlar bir görünüp, bir kayboluyor.
YanıtlaSilıspanağı çiğ koyunca koku olacağını düşünüyorum. Ben ıspanağı teflon tavada kavurup sonra rondodan geçiriyorum. Hiç ıspanak kokmuyor. Herkes antepfıstıklı sanıyor.
YanıtlaSilÖneriniz için teşekkürler, tarifi aldığım arkadaşıma, ben de aynı şeyi söyledim. O' da -hiç kokmuyor, kavurunca çok koyu renk oluyor, o yüzden çiğ koyuyorum, dedi. Bende O'nun tarifine göre yaptım, koku olmadı. Yanlız,bir daha ki sefere, daha açık renk olması için ıspanak miktarını biraz daha azaltacağım ve Hülya hanım'ın önerisiyle üzerine antepfıstığı serpeceğim.
YanıtlaSilNe kadar güzel gözüküyor,ellerine sağlık,tadını da merak ettim valla : )
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor sahiden! Benim yöntemim ıspanağı hafif haşlayıp robottan geçirmek, çiğ denememiştim hiç. Bir dahaki sefere deneyeyim..
YanıtlaSilBen bu pastayi devamli yaparim ama arasina muz koyarak (muzu dilimliyorsun ve limona batiriyorsun kararmamasi icin).
YanıtlaSilBen vitaminini daha fazla kaybetmesin diye ispanagi hep cigden koyuyorum. Hic koku almadim. Rengi yalniz haslama kadar koyu olmuyor, daha acik bir yesil oluyor.
YanıtlaSilMerhaba Saziye, mutfak guncesi'ni ve tariflerini cok begeniyorum. Ellerine saglik. Bu guzel tarifleri bizimle paylastigin icin cok tesekkurler. Ispanakli keki yapmak istiyorum. Kek kalibinin olcusu ne kadar olmasi lazim?
YanıtlaSilDuygu
Duygu, ben 24 cm lik kelepçeli kalıba yaptım.
YanıtlaSilevet çok güzel görünüyor ama hiç yemedim adını ilk duyduğumda 'ayy ıspanağın pastasını da mı yapmışlar demiştim'ama ilk fırsatta deniycem tarif için çok teşekkür ederim.
YanıtlaSililk l
YanıtlaSilise birde edim gercekten super:):):)
ben 16 yaşındayım daha önce bu pastadan yemiş fakat tarifini alamamıştım tarifi sizin sitenizden alıp yaptım ailem çook beğendi teşekkür edrim arkadaşlar tarif süper bugün ikinci kez yapıyorum
YanıtlaSililk defa arkadaşım yapmış çok beğenmiştim.ama ben yaptığımda onunki kadar yumuşak olmadı.kek hamurunu biraz daha yumuşak yapmak için ne yapmam gerekiyor acaba
YanıtlaSilpasta cok güzel görünüyor elinize saglik valla canim cekti ama saat gecenin biri oldu bu saatten sonra yapamam ama mutlaka sabah kalkinca kizimla beraber yapacagim bu arada kizik daha iki yasinda olmasina ragmen benle mutfakta yemek yapmayi cok seviyor
YanıtlaSilvalla ço güzel oruçlu oruçluda ağzım sulandı :D
YanıtlaSilbende denedim ve bayıldım 2. defa yapışım ve çok güsel oluyor herkese tavsiye ederim ıspanak yemiyenler bile bayıldı buna :)
YanıtlaSilhanımlar tarifiniz için çok teşekkür ederim pastanızı yaptım ama sanki hamuru ve kreması tuzlu oldu neden bılmıyorum herşeyini tam koyduğuma emınım sızdde öyle oldumu bı yorum yazarsanız cok mutlu olurum herkeze hayırlı ramazanlar
YanıtlaSilsüper bir pasta bundan oturup 10
YanıtlaSiltepsi yerim
sen şeker yerine tuz koymuşsundur
YanıtlaSilşekerle dene
ben yaptım dün
YanıtlaSilçok güzel oldu
doğal renklendirici ıspanak
herkes yapsın...
ayy ya çok sağolun ne zamandan beri bu tarifi arıyoduk.yaptık ta çok güzel oldu.bence siz de deneseniz iyi olur
YanıtlaSilçok
YanıtlaSilgüzel daha tarifler yok mu???????????
çok güzel bir pasta
YanıtlaSilbenim annemde yapacak tad� nas�l olacak merak edi
YanıtlaSilyorum
çok güzel görünüyor ben bu pastayı yemiştim fakat tarıfını alamamıştım sayenızde bu mukemmel pastaya ulaştım teşekkurler
YanıtlaSilherkes emın olsun harıka bır pasta denemeye değer
YanıtlaSilherkes emın olsun harıka bır pasta denemeye değer
YanıtlaSilpişman olmazsınız super bır pasta
YanıtlaSilbundan 6 yıl önceydi memlekette bir arkadaşıma gitmiştim arkadaşımında hali vakti yerindedir yaş pasta yapmış ikrama ben hem yiyorum ( kızım bir pastaya bu kadar fıstık konulurmu yaaa sen olayı abartmışsın dedim oda çok güldü bu lafıma o fıstık değilki ıspanak dedi çok şaşırmıştım ) sizlerle paylaşmak istedim ve tadını belirtmek amaçlı bildiğin aynı fıstıklı pasta
YanıtlaSilçok güzeldi
YanıtlaSilannem yine bu gün yapıcak çok seviorum doğal tat
YanıtlaSilpastanın görünüşü cok guzel tadınıda cok seviyorum tarifini aldım mutlaka yapcam
YanıtlaSiltarifi aldım işşallah güzel olur
YanıtlaSilevet daha önce yedim çok güzeldi şimdi yapcam çok güzel pasta görünüşü
YanıtlaSilablamda çok kez yaptı bunu bende yarın deneyeceğim çokgüzel olduğunu anlatıyor
YanıtlaSilBenim teyzemde yapiyor harika :-)
YanıtlaSilÇOKKKKKKKKKKKKKK GÜZEL HERKEZ DENESİN
YanıtlaSilBizde yapıcağız İnşallah güzel olur :)
YanıtlaSilsuan ben deniyorum baklaim insallah cok güzel olur
YanıtlaSiltadı müthiş birşey tarif için teşekkürler ama çiğ koyunca bi sıkıntı olmuyor mu
YanıtlaSilKrem şantiyi kek soğukken koydugum zaman kek kuru oluyor kek sıcakken koydugum zaman içi kremşantiyle yumuşuyor ama dışı eriyor.Ne yapmalıyım ?
YanıtlaSilayyy yarın yapacaqımmm:)şiimdiden çok heyacanlıyım nasıl olacak diye umarım eşimde beğenir:)) teşekkrler tarif için:) yemek yapmayı burdan öğrendim:)
YanıtlaSilBende şimdi deniyorum bakalım nasıl olcak
YanıtlaSilbu tarif çok güzel oluyor ölçüler çok iyi yiyen herkes te çok beğeniyor bende ıspanağı yıkayıp rondadan geçiriyorum kokmuyor kekine 4-5 yemek kaşığıda haşhaş tohumu koyuyorum üzerinede ondan sepiyorum
YanıtlaSilgercekten guzel tarif yas pastadan daha iyi
YanıtlaSilben günde bir arkadaşımda yedim ona bu kadar fıstığı nereden buldun dedik antep fıstığı biraz pahalı tabi güldü sizin için feda olsun dedi sonra açıkladı hep onda yedik şimdi bende yapıp çocuklarla yiycem
YanıtlaSilsüper bir pasta herkese tavsiye ederim
YanıtlaSildaha yapmadim ama cok lezzetliye benziyoo
YanıtlaSilCok guzel görünüyo
YanıtlaSilYammmmmmmmm!!!!!!!
YanıtlaSilpastanız çok güzel gözküyor. çok canımız çekti.
YanıtlaSilBiraz önce bu tarifi ablama telefondan aktardım.Bakalım nasıl olacak
YanıtlaSilharika tarif gerçekten
YanıtlaSilDün yaptin harika oldu
YanıtlaSilbende yarin yapicam cok merak ediyorum:)
YanıtlaSilyarin bende yapicam cok merak ediyorum:)
YanıtlaSilpasta tarifini yaptık çok güzel oldu dogum günü olarak yaptım
YanıtlaSilçok sagolun
pasta tarifini yaptık çok güzel oldu dogum günü olarak yaptım
YanıtlaSilçok sagolun
bende bu pastayı yaptım ama hamuru çok katı oldu ölçüleri tam koydum neden böyle oldu bilmiyorum süt felan yok mu diye acaba??? <Ve açıkcası çok beğenmedim ...
YanıtlaSil