Cumartesi, Şubat 04, 2006

ISPANAKLI PASTA



Malzemeler

3 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tozşeker
2 su bardağı un
1 su bardağı robotta çekilmiş çiğ ıspanak yaprağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kreması

2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tozşeker

Ayrıca; 1 su bardağı süt
1 paket kremşanti

Yapılışı

Ispanakları yıkayıp iyice süzdürdüm ve yaprak kısımlarını robottan geçirdim. Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırptım. Sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip biraz daha çırptım. Ispanakları ekleyip iyice karıştırdım ve yağlanmış kalıba döküp, 175 derece fırında 25-30 dakika pişirdim.
Krema malzemelerini karıştırıp, pişirdim ve soğuttum. Krem şantiyi 1 bardak soğuk sütle çırpıp, soğumuş olan diğer kremayla karıştırdım. Kekin kenar kısımlarını bıçakla kesip, çıkan kırıntıları rondodan geçirdim. (Bu kırıntılar krema döküldükten sonra pastayı süslemek için kullanılacak.)
Keki ikiye kesip, arasına ve üstüne krema sürdüm ve kırıntılarla süsledim.

(Tarif, önceki gün ziyaretine gittiğimiz bir arkadaşımıza ait. )

59 yorum:

  1. Hülya hanım, yorumunuzu okudum, çok teşekkür ederim, iki defa da cevap yazdım, fakat bloggerda dün akşamdan beri bir problem var galiba, yorumlar bir görünüp, bir kayboluyor.

    YanıtlaSil
  2. ıspanağı çiğ koyunca koku olacağını düşünüyorum. Ben ıspanağı teflon tavada kavurup sonra rondodan geçiriyorum. Hiç ıspanak kokmuyor. Herkes antepfıstıklı sanıyor.

    YanıtlaSil
  3. Öneriniz için teşekkürler, tarifi aldığım arkadaşıma, ben de aynı şeyi söyledim. O' da -hiç kokmuyor, kavurunca çok koyu renk oluyor, o yüzden çiğ koyuyorum, dedi. Bende O'nun tarifine göre yaptım, koku olmadı. Yanlız,bir daha ki sefere, daha açık renk olması için ıspanak miktarını biraz daha azaltacağım ve Hülya hanım'ın önerisiyle üzerine antepfıstığı serpeceğim.

    YanıtlaSil
  4. Ne kadar güzel gözüküyor,ellerine sağlık,tadını da merak ettim valla : )

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel görünüyor sahiden! Benim yöntemim ıspanağı hafif haşlayıp robottan geçirmek, çiğ denememiştim hiç. Bir dahaki sefere deneyeyim..

    YanıtlaSil
  6. Ben bu pastayi devamli yaparim ama arasina muz koyarak (muzu dilimliyorsun ve limona batiriyorsun kararmamasi icin).

    YanıtlaSil
  7. Ben vitaminini daha fazla kaybetmesin diye ispanagi hep cigden koyuyorum. Hic koku almadim. Rengi yalniz haslama kadar koyu olmuyor, daha acik bir yesil oluyor.

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Saziye, mutfak guncesi'ni ve tariflerini cok begeniyorum. Ellerine saglik. Bu guzel tarifleri bizimle paylastigin icin cok tesekkurler. Ispanakli keki yapmak istiyorum. Kek kalibinin olcusu ne kadar olmasi lazim?
    Duygu

    YanıtlaSil
  9. Duygu, ben 24 cm lik kelepçeli kalıba yaptım.

    YanıtlaSil
  10. evet çok güzel görünüyor ama hiç yemedim adını ilk duyduğumda 'ayy ıspanağın pastasını da mı yapmışlar demiştim'ama ilk fırsatta deniycem tarif için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  11. ilk l
    ise birde edim gercekten super:):):)

    YanıtlaSil
  12. ben 16 yaşındayım daha önce bu pastadan yemiş fakat tarifini alamamıştım tarifi sizin sitenizden alıp yaptım ailem çook beğendi teşekkür edrim arkadaşlar tarif süper bugün ikinci kez yapıyorum

    YanıtlaSil
  13. ilk defa arkadaşım yapmış çok beğenmiştim.ama ben yaptığımda onunki kadar yumuşak olmadı.kek hamurunu biraz daha yumuşak yapmak için ne yapmam gerekiyor acaba

    YanıtlaSil
  14. pasta cok güzel görünüyor elinize saglik valla canim cekti ama saat gecenin biri oldu bu saatten sonra yapamam ama mutlaka sabah kalkinca kizimla beraber yapacagim bu arada kizik daha iki yasinda olmasina ragmen benle mutfakta yemek yapmayi cok seviyor

    YanıtlaSil
  15. valla ço güzel oruçlu oruçluda ağzım sulandı :D

    YanıtlaSil
  16. bende denedim ve bayıldım 2. defa yapışım ve çok güsel oluyor herkese tavsiye ederim ıspanak yemiyenler bile bayıldı buna :)

    YanıtlaSil
  17. hanımlar tarifiniz için çok teşekkür ederim pastanızı yaptım ama sanki hamuru ve kreması tuzlu oldu neden bılmıyorum herşeyini tam koyduğuma emınım sızdde öyle oldumu bı yorum yazarsanız cok mutlu olurum herkeze hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil
  18. süper bir pasta bundan oturup 10
    tepsi yerim

    YanıtlaSil
  19. sen şeker yerine tuz koymuşsundur
    şekerle dene

    YanıtlaSil
  20. ben yaptım dün
    çok güzel oldu
    doğal renklendirici ıspanak
    herkes yapsın...

    YanıtlaSil
  21. ayy ya çok sağolun ne zamandan beri bu tarifi arıyoduk.yaptık ta çok güzel oldu.bence siz de deneseniz iyi olur

    YanıtlaSil
  22. çok
    güzel daha tarifler yok mu???????????

    YanıtlaSil
  23. çok güzel bir pasta

    YanıtlaSil
  24. benim annemde yapacak tad� nas�l olacak merak edi
    yorum

    YanıtlaSil
  25. çok güzel görünüyor ben bu pastayı yemiştim fakat tarıfını alamamıştım sayenızde bu mukemmel pastaya ulaştım teşekkurler

    YanıtlaSil
  26. herkes emın olsun harıka bır pasta denemeye değer

    YanıtlaSil
  27. herkes emın olsun harıka bır pasta denemeye değer

    YanıtlaSil
  28. pişman olmazsınız super bır pasta

    YanıtlaSil
  29. ilknur sema besler9/12/2011 10:01:00 ÖÖ

    bundan 6 yıl önceydi memlekette bir arkadaşıma gitmiştim arkadaşımında hali vakti yerindedir yaş pasta yapmış ikrama ben hem yiyorum ( kızım bir pastaya bu kadar fıstık konulurmu yaaa sen olayı abartmışsın dedim oda çok güldü bu lafıma o fıstık değilki ıspanak dedi çok şaşırmıştım ) sizlerle paylaşmak istedim ve tadını belirtmek amaçlı bildiğin aynı fıstıklı pasta

    YanıtlaSil
  30. annem yine bu gün yapıcak çok seviorum doğal tat

    YanıtlaSil
  31. pastanın görünüşü cok guzel tadınıda cok seviyorum tarifini aldım mutlaka yapcam

    YanıtlaSil
  32. tarifi aldım işşallah güzel olur

    YanıtlaSil
  33. evet daha önce yedim çok güzeldi şimdi yapcam çok güzel pasta görünüşü

    YanıtlaSil
  34. ablamda çok kez yaptı bunu bende yarın deneyeceğim çokgüzel olduğunu anlatıyor

    YanıtlaSil
  35. Benim teyzemde yapiyor harika :-)

    YanıtlaSil
  36. ÇOKKKKKKKKKKKKKK GÜZEL HERKEZ DENESİN

    YanıtlaSil
  37. Bizde yapıcağız İnşallah güzel olur :)

    YanıtlaSil
  38. suan ben deniyorum baklaim insallah cok güzel olur

    YanıtlaSil
  39. tadı müthiş birşey tarif için teşekkürler ama çiğ koyunca bi sıkıntı olmuyor mu

    YanıtlaSil
  40. Krem şantiyi kek soğukken koydugum zaman kek kuru oluyor kek sıcakken koydugum zaman içi kremşantiyle yumuşuyor ama dışı eriyor.Ne yapmalıyım ?

    YanıtlaSil
  41. ayyy yarın yapacaqımmm:)şiimdiden çok heyacanlıyım nasıl olacak diye umarım eşimde beğenir:)) teşekkrler tarif için:) yemek yapmayı burdan öğrendim:)

    YanıtlaSil
  42. Bende şimdi deniyorum bakalım nasıl olcak

    YanıtlaSil
  43. bu tarif çok güzel oluyor ölçüler çok iyi yiyen herkes te çok beğeniyor bende ıspanağı yıkayıp rondadan geçiriyorum kokmuyor kekine 4-5 yemek kaşığıda haşhaş tohumu koyuyorum üzerinede ondan sepiyorum

    YanıtlaSil
  44. gercekten guzel tarif yas pastadan daha iyi

    YanıtlaSil
  45. ben günde bir arkadaşımda yedim ona bu kadar fıstığı nereden buldun dedik antep fıstığı biraz pahalı tabi güldü sizin için feda olsun dedi sonra açıkladı hep onda yedik şimdi bende yapıp çocuklarla yiycem

    YanıtlaSil
  46. süper bir pasta herkese tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  47. daha yapmadim ama cok lezzetliye benziyoo

    YanıtlaSil
  48. Cok guzel görünüyo

    YanıtlaSil
  49. Yammmmmmmmm!!!!!!!

    YanıtlaSil
  50. pastanız çok güzel gözküyor. çok canımız çekti.

    YanıtlaSil
  51. Biraz önce bu tarifi ablama telefondan aktardım.Bakalım nasıl olacak

    YanıtlaSil
  52. harika tarif gerçekten

    YanıtlaSil
  53. Dün yaptin harika oldu

    YanıtlaSil
  54. bende yarin yapicam cok merak ediyorum:)

    YanıtlaSil
  55. yarin bende yapicam cok merak ediyorum:)

    YanıtlaSil
  56. pasta tarifini yaptık çok güzel oldu dogum günü olarak yaptım
    çok sagolun

    YanıtlaSil
  57. pasta tarifini yaptık çok güzel oldu dogum günü olarak yaptım
    çok sagolun

    YanıtlaSil
  58. bende bu pastayı yaptım ama hamuru çok katı oldu ölçüleri tam koydum neden böyle oldu bilmiyorum süt felan yok mu diye acaba??? <Ve açıkcası çok beğenmedim ...

    YanıtlaSil