Pazartesi, Aralık 19, 2005

YOĞURTLU HAVUÇ SALATASI


Geçen hafta, yeni doğan bebeği için Jülide hanım'a tebrik ziyaretine gittiğimizde, bize ikram ettiği salata herkesin çok hoşuna gitmişti. Tarifini hemen aldım, ama ancak bugün deneyebildim. Hem çok basit, hem çok leziz bir salata...

Malzemeler
3-4 tane orta boy havuç
1 su bardağı yoğurt (sulu olmasın)
2 diş sarmısak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım bağ dereotu
Tuz

Yapılışı
Havuçları rendeleyip, tuz ekleyerek zeytinyağında, kısık ateşte 10 dakika kadar soteliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Sarmısaklı yoğurdu ve kıyılmış dereotunu soğuyan havuca ekleyip servis ediyoruz.

9 yorum:

  1. Ellerinize sağlık Şaziye hanım, benimde sıklıkla yaptığım bir tatdır yanlız ilave olarak ben baharatda ekliyorum isterseniz birde öyle deneyin.
    Ayrıca acil misafirim geldiğinde hemen ekmeğin üzerine sürüp yanınada bir kaç şeyle süper oluyor.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Önerin için teşekkürler Hilal'ciğim, bir dahaki sefere baharatlı deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,
    Yoğurtlu havuç salatasını okuduğum akşam hemen yaptım. Dereotu olmadığı için onu koymadım ama yine de çok güzel oldu.
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Afiyet olsun, beğendiğinize sevindim.

    YanıtlaSil
  5. bencede cok guzel oluyor fakat o dere otu olmasa dahaiyi olurdu

    YanıtlaSil
  6. Tarif icin tesekkur ederim Saziye Hanim, denedim ve su anda yiyiyorum gercekten cok lezzetli oldu. Dereotunu sevmedigim icin kullanmadim, ellerinize saglik!

    YanıtlaSil
  7. Bu lezzetli tarif icin tesekkur ederim. Dereotunu sevmedigim icin kullanmadim. Yine de cok leziz oldu.
    Ellerinize saglik!

    YanıtlaSil
  8. bu tarif harika oluyor, çok lezzetli. teşekkür ederiz paylaşımınız için.

    YanıtlaSil
  9. çok beğendim emeginize,elinize saglik cok lezzetli bir tarif.

    YanıtlaSil