Ad:
Konum: izmit, Türkiye

İletişim: mutfakguncesi@gmail.com

Pazar, Aralık 04, 2005

PUF POĞAÇALI PAZAR KAHVALTISI



Bu sabah pazar kahvaltısı için bir hamurişi yapmak istedik ve kızlarımla bu poğaçayı hazırladık. Peynirli, sucuklu-kaşarlı, zeytinli ve sade yaptık. Hepsi puf puf oldu.

Malzemeler
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
yaş maya
tuz
aldığı kadar un

Yapılışı
Maya ılık suyla10 dakika kabartılır.Daha sonra tüm malzemeler eklenerek yumuşak bir hamur yapılır. Kabarması beklenmeden tepsiye dizilir.(istenilen iç malzemesi kullanılabilir) Tepside bir saat kabartıldıktan sonra 180 derece fırında pişirilir.

7 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

sen bi harikasin , arkdaşım benim ! ne zaman yiyoruz ? =)
Tülin

12/25/2005 12:54:00 ÖÖ  
Blogger saziye dedi ki...

Ne zaman istersen, sen yeter ki gel.

12/29/2005 06:22:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

şaziye,

tarifi bugün denedim, hem çok kolay bir tarif hem de adı gibi oldu poğaçalar: puf gibi. teşekkür ediyorum.

3/25/2006 03:20:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

merhaba, yas maya yerine kuru maya kullanırsak -ki yaş maya bulamıyorum cogu markette- ne kadar maya yeterli olur?

7/21/2007 11:15:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

su yerine süt koysak nasıl olur
su koymaya cesaret edemiyomda

10/23/2007 12:53:00 ÖÖ  
Blogger saziye dedi ki...

Olur tabii.

10/23/2007 05:43:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

sitenizde ara bölümü olursa istediğimiz şeyi daha kolay bulabiliriz

1/09/2012 06:02:00 ÖS  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa