Ad:
Konum: izmit, Türkiye

İletişim: mutfakguncesi@gmail.com

Pazartesi, Aralık 05, 2005

KESME HAMUR ÇORBASI



Kış için ideal bir çorba. Hem doyurucu, hem de insanın içini ısıtıyor. Çocuklarda çok sevdi.









Malzemeler
1.5 subardağı un
domates ve biber salçası
nane
1 diş sarmısak
yarım limon suyu
su tuz
sıvı yağ
Yapılışı
Un bir kaba konur.1 çay kaşığı kadar tuz eklenir. Az suyla sert bir hamur yapılır. Hamur dinlenirken tencereye yağ konur, domates ve biber salçası eklenip biraz kavrulur.(Bu aşamada isteyen biraz pulbiber ekleyebilir.) Nane eklenip hemen suyu konur ve kaynamaya bırakılır.Dinlenmiş olan hamurdan mantı yufkası kalınlığında bir yufka açılır. Açılan yufka 15 dakika kadar kurumaya bırakıldıktan sonra 2-3 mm lik şeritler halinde kesilir. Sonra bu ince şeritler minik kareler olacak şekilde kesilir. Kaynamakta olan salçalı suya atılır. 15 dakika kadar pişirilir. Sarmısak ezilip limon suyuyla karıştırılır. Pişmiş olan çorbaya eklenip ocak söndürülür.

2 Yorum:

Blogger kalimeero dedi ki...

eline saglik, evde ufak ufak kesilmis eristelerim vardi, onlarla denemek istiyorum bunu. corba tarifi sikintisi cekiyorum hep, bu iyi oldu.

12/11/2006 04:42:00 ÖÖ  
Blogger aşkım dedi ki...

nolur kesme hamur çorbası neden ünlü yazarmısınız çok lazım ben 7ye gidiyorum ders için lazım nolur bu adrese yazın gokalpali_@hotmail.com

10/03/2007 02:01:00 ÖS  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa