KAHVALTI PİDESİ
Pazar kahvaltısı için yaptığım pideler. İç malzemesi olarak domates- biber- peynir- lor karışımı kullandım, İsteğe göre kaşarlı- sucuklu, patatesli, ıspanaklı vs... malzemeyle de yapılabilir.
Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
14 gr yaşmaya (bir paket mayanın üçte biri)
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı şeker
1 yumurta (akı içine, sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Aldığı kadar un
İç Malzemesi;
2 orta boy domates
2 biber
200 gr peynir
Yapılışı
İçini hazırlamak için, domateslerin kabuklarını soyup, küçük küpler halinde doğrayın. Biberleri de ince ince doğrayın. Peyniri ekleyip hepsini karıştırın. (peynirin tuzu az ise karışıma biraz tuz ekleyebilirsiniz. İsteğe göre pulbiber, kekik vs.. eklenebilir)
Yoğurma kabına, maya, yarım bardak ılık su ve 2 çay kaşığı şekeri koyup 10 dakika bekletin. Erimiş olan mayanın üzerine, tuz, süt ve yumurta akını koyup, un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. (Yumurta akını ziyan olmasın diye katıyoruz, isterseniz peynirli karışıma da ekleyebilirsiniz)
Hamuru 10-15 dakika dinlendirin ve 7-8 parçaya bölün. Her parçayı 20 cm çapında (yaklaşık bir karış) açın. Ortasına iç malzemeden koyup, iki kenarı ortaya doğru kapatarak pide şekli verin. Tepside 30-40 dakika mayalandırın. Yumurtanın sarısını 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile inceltip, fırça ile pidelerin kenarlarına sürün. 200 derece fırında hafifçe pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarınca üzerine bir bez örtüp, 5-10 dakika dinlendirin.
15 Yorum:
merhaba şaziye kır pidelerin çok nefis görünüyor ellerine sağlık seni aramızda görmek harika görüşmek üzere sevgiler
çok güzel görünüyorlar! Ellerine sağlık!
tariflerinizi tekrar paylastiginiz icin tesekkurler aksam pidelerinizden yaptim guzel oldular yalniz sekillerinde takildim bende resimler acilmiyor onun icin soruyorum kapali pidemi oluyor yoksa ortasi acikmi ben iki sekildede denedim ama orijinali nasil selamlar
evet kır pideleri nefis görünüyor.ilk fırsatta denemek istiyorum. sizi takip ediyorum fırsatım oldukça ilk sizin sayfanıza rastgelmiştim iyi ki de öyle olmuş başarılar
Arkadaşlar, güzel yorumlarınız için teşekkürler:)
Nuran, kenarlarından 2-3 cm içeri kıvırıyorum, ortası açık kalıyor.
Elif, denersen sonucu yaz olur mu?
Sevgiler...
Şaziye pide çok nefis gözüküyor, haftasonu denemeliyim, eline sağlık, sevgiler...
Saziye, bu pideleri Turkiye'deyken yapardim ben de kahvalti icin. Buradaki domates, biber ayni tadi vermiyor malesef. Muthis gorunuyorlar, ellerine saglik. Deneyenler cok begenecekler, hic suphem yok, ne iyi ettin de paylastin tarifi.
canıım blogunu devam ettirmene çok sevindim. Ayrıca bu pidelerini en kısa zamanda denemeyi düşünüyorum.
Ellerine sağlık.
sitenizde çok güzel tarifler var.ben katmerli poğaça sayesinde tanıdım sitenizi ve diğer tariflerinizide inceledim oldukça güzeller.yanlız şu pidede kafama takılan bişey var.hamurunun içinde hiç yağ yok mu?kuru olmazmı böyle acaba?
Hamur süt ve yaşmaya ile tutulduğu ve pişirirkende fazla kızartılmadığı için kuru olmuyor. Birde yukarıda yazmayı unutmuşum şimdi ekledim, fırından çıkarınca tepsinin üzerine bir bez örtüp 5-10 dakika dinlendirince yumuşacık oluyor.
çok lezzetli görünüyor,en yakın zamanda deneyeceğim.elerinize sağlık...
pideler çok lezzetli görünüyorlar
acaba maya olarak dr oetkerin kuru mayasından kullansak olurmu?
gül
nım nım nıım çok güzel görünüyolar :) ben de ilk defa bugün denedim ama daha yiyemedim nasıl olduğunu çok mrk ediyorum.yalnız bişey sormak istiyorum benim yaptığım hamur çok kabardı burda göründüğü gibi dğl neden olduğunu öğrenebilirmiyim?
s.a bu olculerden ne kadar pide cikiyor acaba?
bu olculerden ne kadar pide cikiyor acaba?
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa