Perşembe, Mart 23, 2006

TAHİNLİ KEK


Geçen hafta bir arkadaşımda yedim bu keki, tarifini aldım, dün evde denedim. Tahini zaten çok sevdiğimiz için biz çok beğendik. İçinde tahin olunca sanki ağır olacakmış gibi geliyor ama değil, hem hafif, hem de çok kabaran bir kek. Pişerken, kalıba döktüğüm kalınlığın 3-4 misli kabardı.

Malzemeler (24 cm kelepçeli kalıp için)

2 yumurta
1 su bardağından biraz fazla tozşeker
1 su bardağından 2 parmak az yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
4 yemek kaşığı tahin
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un

Üzerine; 3 yemek kaşığı tahin
3 yemek kaşığı şeker

Yapılışı

Yumurta ve şekeri iyice çırpın. 4 kaşık tahin ve diğer malzemeleri de ekleyip iyice karışana kadar çırpın ve kalıba dökün. 3 kaşık tahini kekin üzerine gezdirin, şekeri de serpin. 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.

16 yorum:

  1. Ellerine sağlık yine iştah açıcı bir lezzet daha görüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Şaziye hanım,
    inanın öyle hoş gözüküyorki kekiniz insanın acayip iştahını kabartıyor. Bu aralar bu tarifi bende denemeyi istiyordum sizin yapmanız isabet oldu ellerinize sağlık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. ne güzel kabarmış, çok lezzetli görünüyor, ellerine sağlık Şaziye. benzer bir tarif bende de vardı, hatırlattığın iyi oldu.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Saziye,
    Ben de tahinli tarifleri cok seviyorum. Turkiye'deyken tahinli ekmek aliyordum firindan, cok hosuma gidiyordu. Belki bu kek de ayni tattadir. Deneyecegim mutlaka.
    Ellerine saglik!

    YanıtlaSil
  5. SAZIYECIM BANA COK ACIL IKI RENKLI BISKUVI NIN INGILIZCESI LAZIM NERDEN BULABILIRIM.TESEKKUR EDERIM

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık çok güzel olmuş, denedim ve eşim bayıldı, sık yapılacaklar arasına girdi...
    rabia

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Şaziye hanım,
    Bugüne kadar yemek sitelerine aktif olarak katılmamıştım ancak tahinli kek tarifiniz üzerine mecbur kaldım! Dün sabah ilk defa tarifinizi denedim. Bugün sabah ise kek tabağının içinde sadece kırıntılar kalmıştı dersem sanırım kekin ne kadar mükemmel ve lezzetli olduğunu anlatabilmiş olurum. Ellerinize sağlık harikaydı!

    YanıtlaSil
  8. Teşekkür ederim güzel yorumunuz için, sizinde ellerinize sağlık, yiyenlere afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  9. Şaziye'cim tek kelime ile nefis bir kek. Limonlu ve muzlu pastanı da 2 kere yaptım, o da çok güzel. Tariflerin için teşekkürler...Ayşen

    YanıtlaSil
  10. Merhaba,
    Bir kek sever olarak ilk defa tarifiniz tahinli keki yaptım. On üzerinden on puvanın yıldızlısını veriyorum. Bu kek harikülade görüntüsü ve nefasetiyle kek denilebilecekcek bir kek. Kendinize karşı yüzünüz kara çıkmaz. Yapın yeyin ama şunu unutmayın zeytin yağı ile yapın bu keki. Mutfak Güncesi'ne saygı,sevgi ile teşekkürlerimi borç bilirim. Siz bunu hak ettiniz...
    Selamlar...

    YanıtlaSil
  11. az sonra tahinli keki deneyecegim.. insallah sizinki kadar basarili olur:)

    YanıtlaSil
  12. Ben şeker hastası olduğumdan dolayı bu tarifinizi kepek un,zeytinyağı ve tatlandırıcıyla denedim hem hafif,hem az kalorili,hem daha sağlıklı hem de enfes oldu. Teşekkürler... :)

    YanıtlaSil
  13. dün yaptım herşey tam oldu kabarmadı ve dağıldı:(

    YanıtlaSil
  14. bende denedim biraz önce ama üzerindeki şeker yandı çok fena neden öyle oldu ki ??

    YanıtlaSil
  15. Her fırının pişirme ayarı aynı olmuyor maalesef, belki sizin fırında biraz daha düşük ısıda pişirmek gerekiyordu, üzüldüm.

    YanıtlaSil