Pazartesi, Şubat 20, 2006
KUMPİR
Fast food türü yiyecekler bizim çocukların gözdesi. Ama güvendiğimiz birkaç yer dışında dışarıda yemek yiyemiyoruz. Zaten evde yaptığım kumpir, hamburger ve pizzayı daha severek yiyorlar, benimde içim rahat oluyor.
Büyük boy patatesleri yıkayıp, fırın tepsisine koyuyorum ve 200-220 derecede 2,5-3 saat kadar pişiriyorum.
Çıkarıp ikiye kesiyorum, içine, tuz tereyağı ve rendelenmiş kaşar ekleyip, karıştırıyorum. Üzerine isteğe göre bezelye, salatalık turşusu, mısır, sosis, ketçep, mayonez, vs.. ekliyorum.
Bizim çocuklar patatesi çok seviyorlar, hatta temel gıda maddelerimizden biri:) Çocuklara kızartma olarak yedirmeyi pek tercih etmiyorum patatesi, kuzinede ya da fırında bütün olarak pişirerek tüketmenin daha sağlıklı olduğunu düşündüğümden sık sık kumpir yapıyorum onlara.
Merhaba,
YanıtlaSilOyle canli canli cikmiski kumpirler uzanip alasim geldi bir tane. Ellerinize saglik..
Kumpiri ilk defa hayatimda Istanbul ortaköyde yemistim. Tadi daha damagimda. Tatile Istánbula gitmistik. Insallah yine nasib olursa bize oralar, mutlaka yine yiyecegim :)
YanıtlaSilISTANBULU COOOOK SEVIYORUM!
ellerine sağlık yine harika görünüyorlar.
YanıtlaSilBen de İzmit' liyim ve sitenizi ilgiyle takip ediyorum. Kumpirler çok güzel görünüyorlar. Hafta sonu arkadaşlarım gelecekler ben de yapsam değişik olur değilmi
YanıtlaSilKemal bey teşekkür ederim.
YanıtlaSilSevgili Nezaket, çok teşekkürler, fotoğraflarımı ben de beğenmeye başladım artık:))
Sevgili Arife, bende ilk kumpiri Ortaköy'de yemiştim, umarım tez zamanda kavuşursun İstanbul'a, sevgi ve selamlar.
Sevgili Sunroze, teşekkürler, cuma günü bekliyorum inşallah.
Özgen, teşekkürler ziyaretin için, yap tabii arkadaşlarına, kumpir sevmeyen pek yoktur, umarım beğenirler.
Saziye,
YanıtlaSilKumpir cok istah acici gorunuyor. Ben de cok seviyorum kumpiri. Kumpir deyince benim de aklima Ortakoy geliyor:) Bir kac kez senin tarifin gibi denedim ama ozlemimi bastirmadi buralarda...Sicacik kumpir elinde, Ortakoy sahilinde dolasip, denizi izlerken bir baska oluyor tabii ki kumpirin tadi.
Ellerine saglik!
Merhaba
YanıtlaSilkuzineyi Turkiyeden mi aldiniz? benim yurtdisinda gorduklerim cok buyuk. Bilgi verebilirseniz eger cok sevinirim sevgiler Zehra
Ah Pıtırcık, İstanbul, uzakta olan herkesin ortak özlemi, ne diyelim Allah kavuştursun.
YanıtlaSilSevgili Zehra, küçüklüğümde kuzineli bir sobamız vardı, annem onda yapardı közlenmiş patatesi, onun tadı bir başka olur. Benim kuzinem yok, normal fırında yapıyorum.
kumpir denilince ortakoy ,ortakoy denilince kumpir ahhh su memleketimin guzellikleri tasi topragi yemekleri ... birsey sormak istiyorum patateslerin birkac yerini delmemize gerek varmi? sevgiler esra
YanıtlaSilbir kac gun evvel yazdigim mesaj silinmis. nedenini ogrenebilirmiyim? link vermek mi yasak yoksa linkin icinde gecen hikayemi?
YanıtlaSilsevgilerimle,
hatice
Hatice, link vermek elbette ki yasak değil, ama link verdiğin sayfanın konsept olarak mutfak güncesine hiç uygun olduğunu düşünmüyorum ve öyle bir sayfaya okuyucularımı yönlendirmek istemem. İçinde geçen hikayeye gelince; kumpir tarifi verilmiş bu sayfa için hiçte iştah açıcı bir hikaye olmadığını sende takdir edersin.
YanıtlaSilYorumunun neden silindiğini sorduğun ve bana açıklama yapma fırsatı verdiğin için ayrıca teşekkür ederim.
Sevgili Esra, ben patatesleri delmeden, yıkayıp,tepsiye koyuyorum ve pişiriyorum.
YanıtlaSilHalit bey, ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkürler. Patatesleri daha çabuk pişirmek için bize tavsiyede bulunabilirmisiniz?
merhaba saziye hanim, bu resim ve tarif kopyalanmis olarak malesef www.blogcu.com/nihaninmutfagi sayfasinda karsima cikti. haberiniz olsun istedim sevgiler
YanıtlaSilPatatesleri önce 20-25 dk düdüklü tencerede haşlarsanız fırında 15-20dk bekletmeniz yeterli oluyor.
YanıtlaSil