Pazar, Ocak 22, 2006
KAKAOLU FINDIKLI KEK
Bayramdan önce yapmıştım bu keki, ancak yazmak kısmet oldu. Bu ölçüleri 28 cm çapında bir tepsiye yaptım, fazla kalın bir kek olmadı, tam kıvamında pişti.
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı + 1/4 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı sıvıyağ
50 gr eritilmiş tereyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı iri çekilmiş fındık
4 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
üzerine;
1 su bardağı soğuk süt
Hindistan cevizi
Yapılışı
Yumurtaları şekerle beyazlaşıncaya kadar çırptım. Süt, sıvıyağ ve tereyağ ekleyip karıştırdım. Un, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip topak kalmayıncaya kadar çırptım. Son olarak da fındıkları ekleyip karıştırdım ve yağlanmış tepsiye döktüm. 175 derecede 25-30 dakika pişirdim. Fırından çıkarınca sıcakken üzerine 1 bardak soğuk süt gezdirip hindistan cevizi serptim.
Epeydir bakamamıştım, az önce son tariflerinize baktım ve canım şu an bu kekten istiyor:( Üstüne süt dökülen keklere bayılıyorum, artık hayatımdan tamamen çıkarttığım ıslak kek (hani üzerine çiğ yumurta içeren karışım dökülen) yerine güzel bir alternatif bu. Elinize sağlık!
YanıtlaSilSibel'ciğim, beğendiğine sevindim, ah maalesef ki internetten sadece resim gönderilebiliyor henüz:(
YanıtlaSilÜzerine çiğ yumurtalı karışım dökülenlerden hiç yapmadım, hiç cazip gelmemişti o tarif bana. Islak kek olarak genelde bu tarifi yapıyorum. Yazında süt yerine evde yapılmış vişne suyu dökülebilir, sıcak havalarda daha hafif oluyor ve tadı vişneli pastaya benziyor.
ıslak keki, yumurtalarını üzerine dökülecek karışımı ayırdıktan sonra koyuyorum,yani üzerinde çiğ yumurta olmuyor oda güzel oluyor
YanıtlaSiliyi fikir.
YanıtlaSilŞaziye hanım kekinizi denedim. Dönem tatili için gelen kardeşlerime yaptım çok beğendiler tarif için teşekkürler. Ayrıca pazar günü üniv. den ardaşlarım gelecek onlara da yapmayı düşünüyorum. Bu sefer kek kalıbı kullansam yeterince kabarık olurmu çünkü geçen defa cok kabaran bi kek olmamıştı. Ama tadı harika. Bir de vanılya koymayı düşünüyorum. Nasıl olur acaba?
YanıtlaSilSevgili Minenur, beğendiğine sevindim. Ben ıslak kekleri fazla kalın olmasın diye tepside yapıyorum, böylece üzerine döktüğüm süt iyice içine geçiyor, ama kalıpta da olur herhalde.
YanıtlaSilBen kakaolu olduğu için koymaya gerek duymamıştım ama vanilya da konabilir tabii.
Mrb yeniden... Keki bu defa kalıpta yaptım sonuç mükemmel.. Arkadaslarım da cok beğendiler. Tekrar teşekkürler...
YanıtlaSilAfiyet olsun Minenur, sevgiler.
YanıtlaSilMerhaba Şaziye Hanım, tarifi denedim ve çok beğendim. sütü döktükten sonra, kek soğuyunca üzerine kremşanti de sürdüm, çok güzel oldu, ayrıca sitenizi çok beğeniyorum. elleriniz dert görmesin.
YanıtlaSilsevgiler.
ilk defa böyle bir tarif yaptim ben ceviz kullandim çok güzel oldu eşim çok beğendi
YanıtlaSil