Cuma, Ocak 27, 2006
İKİ RENKLİ BİSKÜVİ PASTASI
Yaptığım bisküvili pastalar içinde en albenili olanı bu herhalde, yapımıda son derece kolay.
Malzemeler
1 paket kepekli bisküvi
1 paket kakaolu bisküvi
(Bisküvilerin büyüklükleri birbirine yakın olmalı)
Muhallebisi için;
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı tozşeker
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tereyağ
(vaktiniz az ise 1 paket kakaolu pudingle de yapılabilir)
Süslemek için hindistan cevizi
Yapılışı
Tereyağ hariç muhallebi malzemelerini karıştırıp, pişirin. Ocaktan alıp, tereyağını ekleyip karıştırarak eritin. Muhallebi sıcakken bisküvileri bir maşa yardımıyla muhallebiye batırıp dik olarak dizin. (Bir kakaolu, bir kepekli olarak dizilecek) Bisküvilerin dik durması için, aşağıdaki şekildeki gibi küçük bir bardakla destek yapabilirsiniz. Kalan kremayı üzerine döküp, hindistan cevizi ile süsleyip 1-2 saat buzdolabında dinlendirin.
Pastanın şeklini gösteren kesimi oluyor. Keskin bir bıçakla verev keserek servis ediyoruz.
Çocukluğumun zebra pastası...
YanıtlaSilAnnem nede güzel yapardı kokusu burnuma geldi şimdi.. Yüreğine sağlık
Güzel hatıralar anımsattıysam ne mutlu bana...
YanıtlaSilBen de bu pastanın çok benzerini pudingle yapıp sitemize koyduğumda hoş olmayan yorumlar almıştım. Sebebi de verev kesince pastanın nasıl böyle göründüğüydü :). Benim yaptığım pastanın adı da Kiremit Pasta idi. Ben çok seviyorum tadını ve de görüntüsünü. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilŞule'ciğim, sitendeki tarifine ve yorumlara baktım, kesim şekli pek anlaşılamamış galiba. Pastanın yarısını yemiştik ama kalan kısmıyla kesim şeklini gösteren bir fotoğraf çekip, ekliyorum. Umarım anlaşılabilir.
YanıtlaSilPastan çok güzel olmuş ellerine sağlık sevgili Şaziye sevgiyle kal...
YanıtlaSilSevgili Şaziye,ne zamandır sana merhaba demek istiyordum;kısmet bugüneymiş.İzmit'ten yazman dikkatimi çekmişti. Ben de bu pasta ile evliliğimin ilk günlerine döndüm. Öğrendiğim ilk pasta. O günlerde yaptığım her şey tecrübesizlik nedeniyle kötü oluyordu.Fırında pişirme derdi olmadığından ben de bu pastayı tercih ediyordum.Eline sağlık. Sevgiyle. Meltem Atan
YanıtlaSilSevgili Tomurcuk, güzel yorumun için teşekkür ederim, sitene baktım, sende İzmit'te yaşıyormuşsun, hemşeri olduk bak:)
YanıtlaSilMeltem hanım, ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Pastanın eski günleri anımsatmasına sevindim.
Sevgiler...
Çok güzel görünüyor.. Sevdiğim lezzetlerden biri:) Ellerinize sağlık!
YanıtlaSilBeğendiğine sevindim Sibel'ciğim, teşekkürler.
YanıtlaSilHiç iki rekli yapmamıştım,mutlaka deneyeceğim.
YanıtlaSilŞaziye Hanım Merhaba
YanıtlaSilbu bisküvileri yanyana iki sıramı yapıyorsunuz. Pastanız geniş gözüküyor. Ama tek sıra bisküvi dizilmiş. Kepekli bisküviden kastınız nedir.Bildiğimiz beyaz pötibör bisküvi kullanılmayacak mı?
güzel tarifleriniz için çok teşekkürler..
ilk defa sitenizi ziyaret ettim ve yapacak bir sürü tarif çıktı.
sevgiler
Merhaba Pınar,hoşgeldin:)tek sıra bisküvi dizdim. (Üzerine de biraz krema kaplandığı için geniş öyle gözüküyor olabililir) Kepekli bisküvi olarak eti burçak kullanılabilir, pötibör bisküvi ile katlar ince olur tahminimce, böyle dolgun olmaz.
YanıtlaSilSevgiler.
pastanın görünüşü harika elinize saglık inşallah birgün bende yerim
YanıtlaSilpastayı çok begendik az sonra yapmak üzere mutfaga konuşlanacagız nazlı cigdem
YanıtlaSil